Last news in Fakti

15 Юли, 2021 18:40 2 407 44

Вучич: Трябва да се намери подходяща санкция за неваксинираните

  • вучич-
  • неваксинирани-
  • санкции-
  • лечение-
  • заразени

Президентът обмисля дали хората, които отказват да се ваксинират, да не трябва да поемат сами лечението си от Covid-19

Вучич: Трябва да се намери подходяща санкция за неваксинираните - 1
Снимка: Shutterstock

Сръбският президент призова всички, които не са ваксинирани, да го направят, тъй като броят на заразените расте. По отношение на щама Делта той помоли експертите да решат дали е необходима трета доза и дали ваксините от различни производители могат да се смесват. Вучич съобщи, че трябва да бъде намерена подходяща санкция за тези, които отказват да бъдат ваксинирани, и остро критикува теоретиците на конспирацията, обвинявайки ги, че тласкат към смърт хората, които им вярват, с истории за предполагаеми чипове във ваксините, цитира думите му скопското електронно издание “360 степени“, предаде „Фокус“.

Сръбският президент апелира към лекарите да препоръчат възможно най-скоро, ако и когато е необходимо да се започне допълнителна имунизация с трета доза коронавирусна ваксина.

Той посочи, че в момента Сърбия има 1,3 милиона ваксини, но оставя на експертите да решат какъв ще бъде подходът след появата на новия щам.

"Моля, решете дали трябва да отидем към трета доза и може ли ваксините да се смесват. Това е решение, което професионалкистите трябва да вземат и още веднъж бих искал да помоля тези, които не са ваксинирани, да го направят," подчерта Вучич.

Посочвайки, че хоспитализацията е изключително скъпа и здравната каса все по-трудно понася тази тежест, той подчерта, че все повече се правят предложения, които предполагат, че болничното лечение на неваксинираните трябва да бъде за тяхна сметка.

„Не бих могъл да приема това, защото това е нарушение на равенството. Но ще трябва да направим нещо - как и какво, сега не съм готов да кажа,“ посочи Вучич.По отношение на частичната задължителна ваксинация, каквато се изисква от Франция и Гърция за медицинския персонал и служителите в домовете за възрастни хора, Вучич казва, че засега не може да подкрепи подобни дискриминационни мерки, но това не означава, че подобно нещо няма да бъде прието в бъдеще.

„Ние следим отблизо ситуацията и мерките, предприети от Макрон, Курц и случващото се в Германия.“ „Ще видим какво можем да направим, без да нарушаваме Конституцията, т.е. трябва да преценим кое е това, което ще осигури по-голяма сигурност на гражданите и в същото време няма да наруши правата на хората, които са недисциплинирани и безотговорни."


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    55 3 Отговор
    Вчера писахте че казал, трябва да е свободен избор сега санкции, а сега де
  • 2 оооо

    18 7 Отговор
    Стрижи овцете, куме.
  • 3 Centurion

    49 2 Отговор
    А яко не ваксинираните ,са преболедували и имат документ от сертифицирана лаборатория ,че имат клетъчен имунитет срещу Ковид ,какво правим?Имунитет който е в пъти по силен от този който формира ваксината.

    Коментиран от #5

  • 4 честен ционист

    6 38 Отговор
    Санкцията е ясна - изхвърляне от обществото, PCR до магазина за 72 часа, с поетапно намаляване до 48 и 24, забрана за пътуване със самолет, влак, кораб. Тест за рейса и метрото, с отделения за ваксинирани (широки) и за неваксинирани (тесни).

    Коментиран от #43

  • 5 честен ционист

    7 14 Отговор

    До коментар #3 от "Centurion":

    180 дни, после се ловиш за палците. Можеш да пробваш да се разболееш пак, но няма да ти се получи.

    Коментиран от #41

  • 6 Размяна на специалисти в соца

    5 17 Отговор
    Ша ви пратим Мангъра, той ша ви опраи😂
  • 7 Майна

    50 2 Отговор
    Каква санкция за тези, които не искат да участват в медицински експеримент, за който трябва да се подпишат, че са съгласни...ИМА ВЗРИВЯВАЩО ВИДЕО , НА ЕДИН ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ЛЕКАРИ С ДАННИ ОТ СДС , КОИТО ОТБЕЛЯЗВАТ 50 000 ДУШИ ПОЧИНАЛИ ОТ ИНЖЕКТИРАНЕТО...КЪДЕ СЕ НАМИРАТЕ, А?
  • 8 Диверсант

    3 58 Отговор
    Само ваксината ще дари нужното на света спокойствие и сигурност!За целта,ако това неразумно и необяснимо отричане от ваксинация продължи да се премине към принудителна ваксинация,така или инъче ние нормалните хора защо трябва да теглим заради шепа антиваксъри!!!

    Коментиран от #12, #25, #35, #42

  • 9 Майна

    30 2 Отговор
    Ваксината Moderna COVID-19 не е одобрена или лицензирана от Администрацията по храните и лекарствата , но е разрешена за спешна употреба от FDA с разрешение за спешна употреба за предотвратяване на коронавирусна болест 2019, за употреба при лица на 18-годишна възраст и по-стари. "

    „Няма одобрена от FDA ваксина за предотвратяване на COVID-19. EUA за ваксината Moderna COVID-19 е в сила за срока на действие на декларацията COVID-19 EUA, което оправдава спешната употреба на продукта, освен ако тази декларация не бъде прекратена или разрешението не бъде отменено по-рано. “

    В допълнение към това признание, че ваксините са експериментални, представителят на Moderna посочи, че всички нейни фази на клинично изпитване все още продължават и че компанията все още не знае дългосрочната защитна ефективност на ваксината.
  • 10 Оня

    31 2 Отговор
    Абе кой им плаща на тия бе??Овце сме щом ги търпиме още
  • 11 Васил

    4 36 Отговор
    И тука така трябва така да стана не може заради не ваксинираните да ни задължават да носим маска и да ни затварят при всеки скок на заразените

    Коментиран от #15, #16

  • 12 др Гей Билтс

    26 3 Отговор

    До коментар #8 от "Диверсант":

    Като застудее и тръгнат дивите коронавируси и доверието във ваксините съвсем ще иде до 0, като почнат да се въргалят по улиците.
  • 13 Майна

    37 3 Отговор
    Няма нито една одобрена и лицензирана ваксина...! Всички са в срок на клинични изпитания...ТОВА Е ХОЛОКОСТА
  • 14 Балканска смрад

    22 2 Отговор
    Значи го е еня само за парите, не за хората. И този като Бою, чувства, че му измъкваш от джоба, когато не е разпределено по негово усмотрение.
  • 15 честен ционист

    9 12 Отговор

    До коментар #11 от "Васил":

    Кой ти пък каза на теб, че някога ще свалиш маската? Скоро ще ви сложим ваксината под формата на аерозол, директно през маската. Дишаш и се лекуваш.

    Коментиран от #31

  • 16 Оня

    19 2 Отговор

    До коментар #11 от "Васил":

    Личи си че не си много умен...или е от ваксината?
  • 17 Аз предлагам да пречукаме с камъни

    21 2 Отговор
    Ваксинираните щото са крастави😂😂😂😂😂
  • 18 Диверсант

    0 33 Отговор
    Моя призив към правителството е-спешна ваксинация на всички преди есента ако трябва с принуда,ако трябва с бой,до последния човек,до последното пеленаче!

    Коментиран от #32

  • 19 Диверсант

    3 32 Отговор
    Междувременно жена ми защото е с промит мозък отказва ваксиниране категорично,в момента съм я изритал при сестра и..казах и,че може да се върне при мен,когато си сложи първа ваксина...

    Коментиран от #23, #24, #26, #27, #29, #34

  • 20 dfu

    24 3 Отговор
    Вучич май ще яде дървото от сръбския народ.
  • 21 Санкция

    23 2 Отговор
    В най-добрия случай, хората ще заведат дела за дискриминация, а в най-лошите - ще му бият шута.

    Коментиран от #22

  • 22 Сурбин

    16 1 Отговор

    До коментар #21 от "Санкция":

    Сърбите сме люти хора,балканци,има и трети вариант
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Рандо Куруза

    16 1 Отговор

    До коментар #19 от "Диверсант":

    Правилно си направил. Горката жена заслужава нещо по-добро от някакво странно същество в стил Walking Dead за съпруг. В случая и двамата сте постъпили правилно. А кой е „промития мозък” ще видим скоро. Много скоро. Ако изобщо имаш такъв. А кои изпитват неистова нужда от спокойствие и сигурност?
  • 25 Петя

    19 1 Отговор

    До коментар #8 от "Диверсант":

    Себастиан Рашуорт
    ( лекар от Стокхолм)
    _______________________________


    Манията за ваксиниране на всички е особено странна в ситуацията. Едно от най-странните неща, които се случват през последните няколко месеца на планетата Земя е безмилостният стремеж да се ваксинират абсолютно всички, независимо от това какъв е индивидуалният им риск при среща с вируса и дали те вече са го преболедували или не. Дълго преди появата на covid беше добре известно, че хората, които са прекарали една инфекция, обикновено са поне толкова добре защитени, колкото тези, които са ваксинирани срещу нея. Целият смисъл на ваксинацията в крайна сметка е в това да имитира тази инфекция, така че да стимулира имунитета. Ако сте изкарали морбили, не е необходимо да си поставяте ваксина срещу морбили. Ако сте имали преди хепатит А, не е необходимо да си слагате ваксина срещу хепатит А. Ако сте имали варицела, не е необходимо да приемате ваксината срещу варицела. 

    Въпреки това, много от хората, които би трябвало да са наясно с всичко казано дотук, в един глас припяват мантрата „всеки трябва да се ваксинира“, въпреки факта, че това противоречи на заявената цел на правителствата и агенциите по обществено здравеопазване. 

    Кoгaтo прaвитeлcтвaтa вaкcинирaт хoрa, кoитo вeчe ca изкaрaли соvid, тe рaзхищaвaт пaритe нa дaнъкoплaтцитe и излaгaт хoрaтa нa риcк oт cтрaнични eфeкти бeз никaквa ocнoвaтeлнa причинa зa тoвa."
  • 26 Оня

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Диверсант":

    Хахахах,значи някой вече и слага редовно..
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Made in BG

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "Диверсант":

    Човече,отиди на психиатър! Сериозно!
  • 30 Притежател

    6 0 Отговор
    Защо коментарът ми към н.19 е изтрит????? Забраняват ни да се опредляме като Българи или какво? Не съдържаше никакви обиди, дори напротив.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 А ве

    10 1 Отговор
    Я се скрий ве ваксър
  • 34 Прати я

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Диверсант":

    При мене аз не съм ваксиниран
  • 35 Иван

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Диверсант":

    Никой не може да ме принуди да увреждам здравето си за да пазя здравето на другите!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Диверсант

    0 6 Отговор
    На всички ще кажа едно-имам принципи,генерал от запаса съм,научен съм на дисциплина и не възприемам глупостите с които отричате реда и грижата,които правителството се опитва да ви упражни!!!Гледам😂има мераклии и за жена ми,лошо няма,само където е на 76,може би я интересуват вече други неща...ма навремето беше банбина,първо качество!!!
  • 38 Грух

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Диверсант":

    Аре БЕГАЙ и ТИ на там!
  • 39 Листовка

    3 0 Отговор
    "Този лекарствен продукт подлежи на допълнително наблюдение. " Така започват листовките на всички препарати против ковид 19 без значение дали са Пфайзер, Астра Зенека или други. Един президент на която и да е държава не трябва да е в контраст в изказванията си с официалните документи. Освен ако новината не е измислена колкото да държи хората в напрежение.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 фсадфас

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Няма да им се получи щото има имунитет налЕ ?

    Като почнат разни офце да преповтарят ТВ лъжите е нищо повече от тъжно...
  • 42 фукара

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Диверсант":

    Ваксинирания се разболява "леко" и не е в тежест на здравната система, но може да заразява нали?Щом ваксинирания може да заразява, "най-добре е всички да сме ваксинирани"-ще преболедуваме "леко"...Но преди ваксината те "минават лекичко"-разписваш информирано съгласия.Защо държавата като ни принуждава да се ваксинираме не поеме отговорност за бъдещи здравословни проблеми-застрахова своя гражданин, който сега е участник и Доброзорен приемащ експериментална ваксина.Защо държавата купува експериментални, а не завършили целия цикъл на изпитания лекарствен продукт и принуждава гражданите си да се ваксинират изнудвайки ги?Няма ли читави адвокати и лекари да заведат искове срещу държавата срещу този рекет?
  • 43 Ох пари

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    с твоята рода продавате ваксини и РСА-ри сигурно .С парите от тех да си земете с---и.
  • 44 У НАС

    0 0 Отговор
    ОТ ЦИГАНСКОТО МИНИСТЕРСТВО КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ , КОГА ТИЯ ТЪПАЦИ ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАТ ?