26 Юли, 2021 15:28 2 259 21

Гърция мисли за ограничения за неваксинирани, но няма да ги спира от магазини на дребно

  • гърция-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

По-малко от половината от населението на страната от 10,7 милиона е напълно защитено, далеч по-малко от 70%, необходими за по-ефективно отблъскване на пандемията

Гърция мисли за ограничения за неваксинирани, но няма да ги спира от магазини на дребно - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След като планира да предложи предимства за достъп на тези, които са ваксинирани срещу COVID-19, гръцкото правителство ще позволи на неваксинирани, да се смесват с тях в магазините за търговия на дребно и търговските обекти, съобщава "Катимерини".

Заместник-министърът на вътрешните работи Стелиос Пецас обясни, че здравните мерки няма да доведе до разпространението на коронавирус в магазините.

"По отношение на търговията на дребно, дори и при по-ниски нива на ваксинация, използването на здравни протоколи и маски предотврати разпространението на вируса. Следователно в момента няма дискусия за търговията на дребно, а главно за пътуванията и развлеченията", каза той пред телевизия SKAI.

Това означава, че неваксинираните ще бъдат ограничени от закрити места като кина и ресторанти, тъй като вирусът се разпространява отново и по-бързо с появата на заразния вариант Делта.

"Очевидно ще имаме по-голяма лекота на движение за ваксинираните, отколкото за неваксинираните, които може да се налага все повече да остават навън, докато се отправяме към есента", добави Петсас .

Правителството заяви, че обмисля повече ползи за ваксинираните като стимул за тези, които отказват да бъдат ваксинирани, тъй като по-малко от половината от населението на страната от 10,7 милиона е напълно защитено, далеч по-малко от 70%, необходими за по-ефективно отблъскване на пандемията.

Гърция е регистрирала 1553 нови коронавирусни инфекции през последните 24 часа, като 8 са идентифицирани на входни точки в страната, съобщи Националната организация за обществено здраве (EODY).


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    48 0 Отговор
    Фашисти!
  • 2 почна се

    45 0 Отговор
    Днеска в Гръция, утре и в другите държави. Лошо иде....
  • 3 Псевдоним

    42 0 Отговор
    Лъжат, разбира се. Ще въведат всяко възможно ограничение при първия удобен момент.
  • 4 честен ционист

    2 32 Отговор
    Само с негативен антигенен тест, или ПЦР, иначе ще чакат зимъска като Ганчовците на паркинга на Кауфланда, докато ваксинираните ги пререждат.

    Коментиран от #21

  • 5 чешит

    36 0 Отговор
    РАДВАЙТЕ СЕ ВАКСИНИРАНИ НА ФАЛШИВАТА СИ СВОБОДА,КОЯТО КАКТО ЧЕТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ОКОЛО ДВЕ ГОДИНИ!
  • 6 Аха

    39 0 Отговор
    Това до зимата. След 2-3 месеца ще ограничат неваксинираните да не може да влизат във супермаркета да си купят храна.Пълни идиоти,какво да кажа.Превърнаха хората в роботи.Това може онова не може ...Абе ненормалност
  • 7 нэфк

    12 0 Отговор
    Всички чакат парцките от ЕСНякои са майстори в чакането и взимането им - на парицките.
  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    32 1 Отговор
    За НЕ разбралите - ще има предимства за ваксинираните, които да могат свободно да разнасят вируси!!!!!!
  • 9 Гост

    17 0 Отговор
    Осем заразени при входа на страната сигурно са били ваксинирани, тъй като са входа на Гърция можеш да припариш само с тест или ваксина.
  • 10 Майна

    25 0 Отговор
    За всички, които не се подчиним ще има преследване с полиция и ще се опитат да ни затворят в лагер...,такива в момента строят в САЩ....ЗА СМЕТКА Н ТОЗИ ГЕНОЦИД САТАНИСТИТЕ БОГАТЕЯТ , ,,МОДЕРНА ,,ОРЧИТА МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ПЕЧАЛБА.., СОБСТВЕНИКА НА ГУГЪЛ Е ЗАКУПИЛ ОСТРОВИ НА ФИДЖИ..., НЯМА ДА ИЗБРОЯВАМ ВСИЧКИ...

    Коментиран от #11

  • 11 честен ционист

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    Още един, който си мисли, че става дума за пари. Алоо, та те печатат парите бре.

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Крис51

    25 0 Отговор
    Как ги съвместяват тези дискриминационни мерки с последните данни, например от Израел, където има 80% ваксинирани? Оказа се, че тези ваксини не са никаква панацея, както някои се надяваха. От 108 тежко боледуващи в момента, над 70 са ваксинирани? Тоест се оказва, че ваксинираните се заразяват, освен това заразяват други. И нима очакват да произтече нещо положително от такива мерки? Лекари писаха, че масово ваксиниране по време на епидемиологична вълна противоречи на здравия разум, но не, всички трябва да се боцкат в името на неясни, или може би ясни за тесен кръг, цели.
  • 13 АНТИ ЦИОНИСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "честен ционист":

    Я КАЖИ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС,ТИ ЯВНО СИ НАЙ-СВЕТНАТ,ПЪК СИ И ЦИОНИСТ, КОЛКО ЧЕСТЕН ТИ СИ ЗНАЕШ.

    Коментиран от #19

  • 14 Хитър Петър

    15 0 Отговор
    В Израел от 108 тежки случаи в болниците 75 са ваксинирани какъв е смисъла от ваксината? А тези 8 установени на границата в Гърция няма как да не са ваксинирани защото ако не бяха щяха да са с задължителния отрицателен тест.
  • 15 Майна

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "честен ционист":

    Далеч си ми от мисленето.., сигурно имам достатъчно много информация ,не си прави генерални умозаключения
  • 16 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    19 0 Отговор
    Днес ПРОПАГАНДАТА във Факти е буквално през 15 минути :D
  • 17 Д-р Ох Боли

    16 0 Отговор
    След като са ,,напълно защитени" защо, ще ги отделят от останалите???
  • 18 Напушен

    24 0 Отговор
    Напълно здрави хора , които с нищо не са нарушили закона и не пречат на никой са наказвани , глобявани , достъпа и свободите им ограничавани 😁😂 Вече знаете какво е чувството , да ви е честито !
  • 19 естир

    19 1 Отговор

    До коментар #13 от "АНТИ ЦИОНИСТ":

    Става въпрос за контрол-ТОТАЛЕН КОНТРОЛ на целия свят!Подготвя се най-жестоката диктатура на Антихриста!
  • 20 Ковидарите

    15 0 Отговор
    А, защо този долен слуга на Ковидарите Пецас не се сети, че в някакъв момент неваксинираните диснриминирани може да влязат в магазините и да си "напазаруват" за негова сметка? Поредният тъп грък, който не е чел Трети закон на Нютон ! В някакъв момент, каквото си търсят Ковидарите, ще си го намерят, лошото е че много невинни хора, ще страдат до тогава!
  • 21 Нана

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Вчера четох последни изледвания в САЩ и се оказа ,че ПСР не показва Ковид , а отчита всички видове грип - там ще спират тези тестове....и идва въпрос Колко всъщност зразени има наистина...всичко около този ковид мнооого мирише......фашисти....