Last news in Fakti

25 Август, 2021 10:15 2 935 42

Хомофобско: депутат от "Алтернатива за Германия“ събира съмишленици християни

  • хомофобия-
  • хомосексуалисти-
  • германия-
  • алтернатива за германия-
  • депутат-
  • християнство-
  • валдемар херт

Те вярват, че хомосексуалните са обладани от демони, и пледират за драконовски закони

Хомофобско: депутат от "Алтернатива за Германия“ събира съмишленици християни - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Депутатът от дяснопопулистката „Алтернатива за Германия“ (АзГ) Валдемар Херт поддържа контакти с десни евангелисти и хомофобски активисти по цял свят. Под прикритието на уж християнските ценностни представи той се бори срещу ЛГБТИ общността. Под натиска на невярващите законите в Германия вече били толкова променени, че имало опасност страната скоро да се превърне в „Содом и Гомора“, твърди Херт в едно интервю за АРД.

Херт, който е германски изселник от бившия Съветски съюз, представи за първи път плановете си за противодействие през 2019 година пред руския телевизионен парламентарен канал, а няколко месеца по-късно фракцията на АзГ в Бундестага създаде т.нар. „Интерпарламентарна комисия по човешките права“ (ИКЧП). Според фракцията, въпросната комисия трябвало да се ангажира в защита на „християнско-консервативните ценности“. За неин говорител бе избран Херт.

Неприкрити противници на ЛГБТИ

Проучванията на германски медии показват, че с помощта на ИКЧП Херт създава мрежа, замислена от него още преди години. Много от хората, с които той поддържа контакти, са духовници – самият Херт навремето също се е проявявал като такъв. Той членува в организацията „Извор на живот“ - една евангелска петдесятна общност на германски изселници от бившия СССР в Оснабрюк. Характерно за петдесятната евангелска църква е, че тълкува Библията съвсем буквално. Привържениците на „Извор на живот“ изглежда вярват, че съществуват демони и че хомосексуалните са обладани от тях. Един пастор дори проповядваше подобни демони „да бъдат стъпквани“.

На онлайн-конференция на тема екстремизъм, организирана от ИКЧП, участваха дори депутати от руската Дума, както и Сам Браунбек, бивш специален пратеник по въпросите на религиозната свобода при управлението на Доналд Тръмп и отявлен противник на ЛГБТИ. Тесни контакти Херт поддържа и с Алексей Ледяев, проповедник от Латвия и шеф на евангелистката групировка „Стражи на стената“ /Watchmen on the Wall"/, чиято основна цел е да се бори срещу хомосексуалността. Ледяев създаде въпросната евангелистка група заедно с американския пастор Скот Лайвли, който още през 1990-те години написа книга, в която видя някаква измислена връзка между хомосексуалността и престъпленията на националсоциалистите.

В Уганда, където има политици, които искат смъртно наказание за хомосексуалните, Лайвли нееднократно е пледирал за драконовски закони срещу ЛГБТИ. Един американски съд впоследствие обяви, че със своята дейност „Лайвли е помогнал за демонизирането и сплашването на ЛГБТИ общността“, с което е нарушил международното право.

Награда за отявлени хомофоби

Германският депутат Херт обаче явно не се притеснява от близостта си с Лайвли. А наскоро научихме, че политикът от „Алтернатива за Германия“ се готви да връчи на унгарския премиер Орбан награда за спазване на човешките права – заради заслугите му за приемане на закон срещу ЛГБТИ.

Наградата щяла да е от името на „Световната лига на гражданите и гражданските обединения“ - организация от Киргизстан, която през март се присъедини към ИКЧП – по покана на Херт. Въпросната награда за човешки права преди това е била връчвана на Лайвли, както и на авторитарния чеченски ръководител Рамзан Кадиров, който, според съобщения в медиите, задържа и изтезава хомосексуални. Херт казва, че човешките права за него означавали преди всичко три неща: право на живот, право на работа и право на вяра. Германският институт за човешките права през юни обаче яви, че АзГ защитава позиции, които „не почиват на основата на Конституцията“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    64 14 Отговор
    Скоро християнството ще бъде забранено в Европа също както и щъкането на неваксинирани по улиците.

    Коментиран от #28

  • 2 zeus

    98 2 Отговор
    Защо да е е хомофобско, напротив, явно обича нормалните хора и мрази амбреажите.

    Коментиран от #35, #36

  • 3 Педи фоб

    87 1 Отговор
    Нормално. На всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие, както знаем. Педера-стката пропаганда не е езключение.
  • 4 С топки

    72 1 Отговор
    Къде мога да подам заявление за включване?
  • 5 извратеняк

    7 28 Отговор
    Извратена работа!
  • 6 jwp

    64 2 Отговор
    Явно Германия е много изостанала страна, там още има хора, които го правят с жени, представете си!
  • 7 абг

    65 0 Отговор
    Днес с определението "филантроп" се кичат най-големите човекомразци, а истинските филантропи ги наричат хомофоби, но Бог вижда.

    Коментиран от #30

  • 8 Гост

    45 1 Отговор
    Навлизането в крайности никога не е водило до добро за човечеството. Не подкрепям въпросните лица от тази партия, но и с агресивната си политика, представителите на ЛГБТИ, от толерантен човек ще ме превърнат в техен враг, ако продължават така.
  • 9 Емил

    56 0 Отговор
    Неприкрити противници на ЛГБТИ

    И защо трябва да се крием!?
  • 10 Човека Коза

    49 0 Отговор
    Има само два пола!
  • 11 0808

    42 0 Отговор
    .... в стара мъдра книга пише: ... а мъжеложците ги извеждаха в пустинята и убиваха с камъне...
  • 12 въпросче

    21 0 Отговор
    "Много от хората, с които той поддържа контакти, са духовници – самият Херт навремето също се е проявявал като такъв."

    "също се е проявявал"... зеуето, бил ли е свещенник, или не? просто и ясно. "също се е проявявал" е точно подходът на тия, с меките китки. които никой човек с традиционни морални устои не ще край себе си.
    живи и здрави!
  • 13 ДжафДжаф

    51 0 Отговор
    Историята на древна Спарта показва, че хомосексуалността освен вродена може да се придобие като се възпитава. В този смисъл идеята, че човека не е виновен за това, че природата/господ са го създали такъв просто не е вярна. Преобладаващата част от днешните педера....сти са станали такива, защото някой им е внушил, че това е начина да успееш в шоубизнеса, да носиш обувки от крокодилска кожа за $1500 и да се возиш в Бентли. Разбира се, че този тип поведение следва да се анатемосва, преследва и наказва. Това го казвам като баща на две момчета!

    Коментиран от #38

  • 14 he he

    2 0 Отговор
    1
    Мечтай си, рецепционисте, изчдие дово! ☝️
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Честен комунист

    3 15 Отговор
    1
    Комунистите по времето на НРб не бяхме християни, слагахме си петолъчки на надгробните плочи.
  • 17 Някой

    33 1 Отговор
    На кукувиците от Дойче зеле пак руснаците са им виновни за всичко.Що за нацисти работят в тая изтрещяла медия ???
  • 18 Гьобелс номера

    27 0 Отговор
    Това не е Хомофобско, а Благородство.
    Само със смяна на думичките номера не минава
  • 19 въпросче

    10 0 Отговор
    13
    обущенца за $1500 са си една обида за носещия ги же.нд.ър. преди време в едно магазинче на улица "rue du rhone", в женева, имаше изложени едни churchs за 6000 франка. редом с други, на които ги беше досрамяло да сложат цените. не влязох да попитам. :D
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 не думай

    1 0 Отговор
    16
    Ти може да не си бил, но аз и тогава бях.
  • 22 Ами

    16 0 Отговор
    Това си е негово право ! Може би нямаше да има основание, ако не беше се случило онова със Содома и Гомора !
  • 23 АзГ

    12 2 Отговор
    Ами погледнете снимката, ваксинирани джендъри с маски, как да не ти се прииска да ги...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ХетероАтеист

    17 0 Отговор
    Ама тия не знаят какво искат.
    НЕ МОЖЕ ХЕМ ХРИСТИЯНИ ХЕМ ПЕД...!!!

    В Библията ясно е написано - СЕКСЪТ НЕ Е ГРЯХ, САМО МЪЖ С МЪЖ ДА НЕ ЛЯГА!!! Прочетете, не си измислям, там пише даже с камъни да ги...
    А Религията на западните либерали смята, че Сексът е грях, освен между мъже...

    И тъй, за сега това е ХРИСТИЯНСТВОТО! Иначе зверската религия е много угодна на Държавата-Мафия, ама не й уйдисва на всички извр....

    Решение: ПРЕНАПИШЕТЕ БИБЛИЯТА (ПАК!). Как сменяте Конституции, Харти, кво ви бърка да поредактирате отново останките от тия стари драсканици?!

    Моде...ст, бъди си какъвто си, бе, никой не ти пречи, що триеш?!
  • 26 Hess

    12 0 Отговор
    4
    Скоро ще има нужда от всеки един човек-затова и съм тук,посещавам и други форуми,сайтове, групи..изясняваме си какви са настроенията в страната и доколко може в бъдеще да разчитаме на една евентуална подкрепа...Всичко тепърва престои или както беше казал чичо ми "Моя Нюрнбергски процес мина,вашия-тепърва престои.."Поздрави!
  • 27 Hess

    0 0 Отговор
    26
    Това е до коментар 4
  • 28 ARGON

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Така е. Еврейският пъклен план за унищожение на бялата раса включва и насилствено налагане на хомосексуализъм. Еврейският хомосексуален лунатик Майкъл Суифт публикува следната арогантна декларация в книгата си "Гей Революцията": „Ще разпространим содомията сред вашите синове. Ще ги съблазняваме и содомизираме във вашите училища, общежития, физкултурни салони, и съблекалните им, във вашите спортни зали, частни училища, младежки групи, навсякъде, където има мъже заедно. Вашите деца ще станат наши слуги и ще следват инструкциите ни. Те ще се моделират според нашия имидж. Всички закони, забраняващи хомосексуализма, ще бъдат премахнати. Вместо това, ще бъдат приети закони, които подпомагат разпространението на секс между мъже. Ще триумфираме само когато покажем истинското лице на нашия порочен хетеросексуален враг“.

    Коментиран от #31, #32, #39

  • 29 ARGON

    19 1 Отговор
    Дойче Зеле - еврейска медия за дезинформация, лъжи и пропаганда.
  • 30 ARGON

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "абг":

    Абсолютно вярно. Това е еврейският принцип - крадецът крещи дръжте крадеца.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Анонимен

    13 1 Отговор
    Вижда се, че нормалните немци са тези, които са живяли на изток.
  • 35 Само гледай

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    Всеки, който е срещу лгбт обществото го обявят за хомофоб, подтискащ свободата и демокрацията. Скоро ще бъдат обявени за терористи, сепаратисти. Не е за вярване, но да си нормален е вече ненормално. А не нормалното ще е норма.
  • 36 Буратино

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    Девиза на меките китки е: скоро като ние обратните станем мнозинство, ще видите тогава кои са обратните.
  • 37 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    НЯМА ХОМОФОБИЯ -- ИМА ХОМОТРЕПИЯ - НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА !!! КОГАТО -ХОМОСЕКСЪРИТЕ НЕ СЕ ОБОЗНАЧАВАТ С ПАРАДИ И НАЗВАНИЯ - ПАК ЩЕ СА СИ НЕВИДИМА ОБЩНОСТ -БЕЗ НИКОЙ ДА ГИ "ЗАКАЧА" И ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО ,НО БЕЗ ВНИМАНИЕ ---ТОЧНО КАТО НОРМАЛНИ !!!!!!!!!!!
  • 38 Може би

    0 5 Отговор

    До коментар #13 от "ДжафДжаф":

    Искаш да кажеш, че няма значение дали от хемороида хвърчат кървища, щом на някой му е внушено, че е модерно значи е длъжен да се наслаждава на мазохизма си, дори да не е част от внушението, тъй ли ? А бе май само си приказвате приказки ! За жените не знам, но май още не сте разбрали, че на мъжът тръбата или му става или не му става, трето положение няма
  • 39 Само питам

    1 5 Отговор

    До коментар #28 от "ARGON":

    А еврейската раса с какъв цвят е, че аз наистина не знам ?

    Коментиран от #40

  • 40 Само отговарям

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Само питам":

    еврейската раса няма
  • 41 От страни

    3 0 Отговор
    Тия от АзГ почнаха да ме радват. Германците са воини. Сега са заспали малко ама ги чака събуждане. И не само тия са им пречка но и тия милиони черни и брадати нехранимайковци. Те са вече тук и кой заспи той си е виновен.
  • 42 Цион

    1 0 Отговор
    Ако бяха Мюсюлмани - те убиват мъжеложците с камъни?
Новини по държави: