Last news in Fakti

14 Юни, 2020 20:30 2 586 54

Русия преди референдума: кой разпалва омраза срещу хомосексуалните

  • референдум-
  • русия-
  • владимир путин-
  • конституция-
  • хомосексуалисти-
  • гейове-
  • хомофобия

От този референдум зависи много, вкл. дали президентът Путин ще може да се кандидатира отново

Русия преди референдума: кой разпалва омраза срещу хомосексуалните - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Петя е важен. Петя е герой. Петя трябва да помогне на Владимир Путин да остане на власт. Но Петя е още дете. Едно малко дете, което изпълнява главната роля в хомофобски видеоклип, разбунил духовете в Русия. За едни той е смешен, за други просто нелеп. На трети засяда като буца в гърлото.

Сюжетът е простичък: сирачето Петя живее в дом за деца без родители и очаква с радост своята нова майка. Но вместо жена, отпред чака хомосексуален мъж, носещ тежък грим. Петя е тъжен. Дикторският глас казва: „Ще избереш ли такава Русия? Реши бъдещето на страната и гласувай за промените в конституцията“. Или с други думи: ако не подкрепиш промените в основния закон, хомосексуалните ще могат да осиновяват деца в Русия. Бедни деца като Петя.

Това не е единственото видео, което се разпространява в медиите по време на кампанията за националния референдум. Но със сигурност е най-поляризиращото.

Промените ще позволят на Путин да остане на власт

С неприкрита хомофобска пропаганда информационната агенция „ФАН“ и медийната група „Патриот“ призовават руснаците да вземат решение за курса, по който Русия ще поеме. За мащабните конституционни реформи, които ще дадат на президента Путин възможността отново да се кандидатира на следващите избори. Но и за утвърждаване на доктрината, че бракът между мъж и жена е единствената легална опция за едно здраво руско семейство – за разлика от западноевропейските държави, в които хомосексуалните могат да сключват брак, а хомосексуалните двойки са равнопоставени пред закона.

Вместо една толерантна и отворена Русия за всички, се предлага една изостанала, антиевропейска и хомофобска Русия. Това не е новост. От 2013 година в сила е т.нар. антигей-закон. Той забранява „пропагандата на хомосексуалността“ и наказва всички, които се изказват положително за хомосексуални в присъствието на непълнолетни. По този начин хомофобията в Русия получава държавна подкрепа, отсъди през 2017 Европейският съд по правата на човека. 

Не всички са съгласни

Но дори и в тази днешна Русия живеят инакомислещи. С хаштага #DaVyberu или „да, аз гласувам за“ в социалните мрежи се надига протест срещу напоения с омраза видеоклип. С рисунки и карикатури, които показват щастливия Петя с двама бащи и рекламират една Русия на бъдещето. Напук на скандалното патриотично видео и прословутия антигей-закон. Поне някаква утеха за хомосексуалните, които все още са беззащитни в тази страна.

Автор Юрий Решето


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен човек

    58 10 Отговор
    Едно е моето мнение и то е категорично: Педерастите нямат абсолютно никакво право да живеят на тази планета!!!!!!!!

    Коментиран от #5, #6, #22

  • 2 Дългият

    65 6 Отговор
    Петя заслужава майка и татко а не разни повредени...Нямам нищо против различните но всичко трябва да е с мярка...
  • 3 0808

    55 6 Отговор
    .... не обичам платени медии като Дойче зеле, не обичам защо обратните винаги се оплакват и не ги разбирам... но светът се променя към зло... Бог да пази България!

    Коментиран от #7

  • 4 либерален

    12 54 Отговор
    Бил съм много пъти на Запад, но не съм видял хомосексуалисти да се целуват на улицата, или двама бащи да си водят детето за ръчичка. Вероятно има такива неща, но е като игла в купа сено. Повечето хора, дори ние либералните сме против такива неща, но сме за правото на хората сами да избират за себе си. Не знам защо комунистите решиха, че това са западните ценности. Западните ценности са да не се краде, да се работи здраво, да се учи, да си добър към всички човешки същества, да не манипулираш, да не лъжеш. Всичко това им бърка в мозъка на комунистите.

    Коментиран от #10, #14, #25, #26, #27, #38

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 шумкар

    12 43 Отговор

    До коментар #1 от "Обикновен човек":

    Aкo имaш cин пeeрacт щe гo убиeш ли? A aкo ти cи имaл пcихичнa трaвмa в дeтcтвoтo и бeшe cтaнaл пeeрacт пaк ли тaкa щeшe дa гoвoриш? Ти нe cи хриcтиянин, кoмуниcт cи.

    Коментиран от #23, #29, #33, #39

  • 7 антифа

    8 29 Отговор

    До коментар #3 от "0808":

    Къде си видял обратните да се оплакват. Всичко се раздухва от платеиние коминтерновски медии за да плашат простолюдието.

    Коментиран от #47

  • 8 S. S

    39 13 Отговор
    Шапки долу, пред руснаците.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Комшията отсреща

    26 5 Отговор

    До коментар #4 от "либерален":

    На теб ти е бъркал некой у мозъка.
  • 11 месара

    3 19 Отговор
    КПСС разпалва и запалва !
  • 12 Гост

    40 2 Отговор
    Животът е основан на ДНК. Това са две сипирали, закодирали развитието на организмите. За размножаването си се рекомбинира едната спирала от мъжа и другата от жената, като плодът е с Х или У хромозоми. Това е. Няма среден, социален или 52-ри пол. Половете са два и всичко друго е във вреда на живота. Да, има сексуално привличане между еднакви полове, между различни видове, но това са непродуктивни връзки, които трябва единствено да са лошите изключения, потвърждаващи правилото.

    Коментиран от #17

  • 13 радев

    44 2 Отговор
    Не мразя хомосексуалистите! Но не съм съгласен да ми налагат тяхната си идеология!

    Коментиран от #15

  • 14 Фуфи

    24 4 Отговор

    До коментар #4 от "либерален":

    Много пъти си бил, но като почнеш да живееш на запад, тогава пак пиши.
  • 15 либерален

    2 26 Отговор

    До коментар #13 от "радев":

    Споделям мнението ти. Аз също бих се погнусил, ако виждам пеерастии пред очите си, но за щастие пеерасите не обичат да се афишират. Никой не ни натрапва нищо. Дай един пример за натрапване?
  • 16 Шопо

    30 2 Отговор
    П€д@лит€ не ми пречат,пречи ми парадирането с п€д€р@щин@та !!!

    Коментиран от #18

  • 17 либерален

    6 30 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Да, така е. Хомосексуалистите са болни, имали са трамва. Не бива да мразиш болен човек, дори той сам да не осъзнава, че не е добре.
    Ти по-добре кажи кога ще разкарате паметниците на терористи от София, защото паметници на пеераси не съм видял, но на болшевишки отпадъци има много.

    Коментиран от #20

  • 18 ало

    3 30 Отговор

    До коментар #16 от "Шопо":

    Къде виде, бе, пиле да се парадира? Един гей парад има и ако не бяха коминтерновските медии да го раздухват, за да ви жегват вас, селчовците, нямаше и да чуеш за пеерасите. Айде стига сте се превземали, много изнежени станахте, никой не ви закача.
  • 19 Рошко

    23 5 Отговор
    Ако съм на мястото на Путин, събирам ги всичките товаея ги на влак или самолет и там където ги толерират им ги изпращам с еднопосочен билет, да си се въдят на воля кой както иска
  • 20 Гост

    5 7 Отговор

    До коментар #17 от "либерален":

    Ако зависи от мен - веднага.
  • 21 айдеее

    12 5 Отговор
    Преди 1989-та имаше 15 педераса у България,да се чудиш как ги размножиха,че ПАРАДИ и незнам си кво.Нали ще пробват ваксини с ХИВ да ваксинират педерасите,може и кафевите и куманягите.

    Коментиран от #43, #46

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гошо

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "шумкар":

    Е тогава ти щом не си комунист ,дано синът зет ти доведе
  • 24 от извора

    5 16 Отговор
    Това че Русия е против хомосексуализма е правилно а ако не е мисля че се решава с референдум но конкретно по този въпрос . Бях голям фен на Путин(блестяща външна политика но до голяма степен с това и приключва всичко) преди да заживея в неговата страна но с течение на времето видях и пропуските му . Ще спомена като пример само закона за движение по пътищата - глобите са повече от скромни на фона на манталитета на населението , стандарта на живот (естествено визирам големите градове но и там са и големите проблеми ) и състоянието на пътищата . Да стандарта на живот много напомня на българския , София и няколко по големи градове а от там нататък пустош (да не говорим за Североизточна и северозападна България , тотален крах ) , същото и в Русия . Всъщност ако искате да разберете повече потърсете в нета Николай Платошкин (постарайте се да гледате на нещата като неутрален читател ) и ще разберете за реалните проблеми . Бих казал славянски синдром а несамо както пее !
  • 25 Никъде

    21 3 Отговор

    До коментар #4 от "либерален":

    Никъде,на запад не е разрешено обратно семейство да осинови дете.Дори и бракът официално не е разрешен защото църквата не го приема.Не мога да кажа само за Англия.Тази държава определено не ме интересува нито я харесвам.Но щом е разрешено в САЩ значи е възможно и в Англия,но определено не знам.Не знам някой да ги харесва обратните, а още по малко да гледат дете,което ще се срамува от другарчетата си заради това,че няма майка и баща.Това ще е травма за всяко дете.Никой не трябва да го допуска.А това за избора си прав,но само донякъде.Ако някой не иска да се интегрира в едно нормално общество с модел семейство,които е определен както от природата така и от църквата,то той не може да ползва облагите на нормалните хора,защото тои бил различен.Е след като си различен си живей живота без нас.Проблема с приемането на истамбулската конвенция вече е на лице.При наличието на кандидати за работа или за университет,с предимство са обратните.Държавата е длъжна да им плати разходите по смяна на пола и 6 месечно лечение.И всичко това за сметка на данъкоплатеца.Ефекта е обратен.Преди не им обръщаха внимание а сега ги мразят.За такива неща трябва да има референдум и ако има такъв,то никога нямаше да се случи да имат повече права от нормалните или народа да им плаща операции за смяна на пола.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сульо

    15 1 Отговор
    МА то дойче зеле бе...Каквото кажат, значи е вярно точно обратното...Тези надминаха Гьобелс, там поне всичко беше на полуистини....
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Сульо

    14 1 Отговор
    живеят 0.000001 % "инакомислещи" чията инакомислещост е платена отвън , от враговете на Русия разбира се...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 правеш се на паун

    16 3 Отговор
    Абе на лъм облъ чен!Kакво общо има комунизма с вярата в семейството, природата и християнството като религия.Първо не бих отгледал такъв син и ако забележа че има отклонения ще го лекувам.Ако разбера по късно че е обратен,просто няма да съществува за мен.А ти като ги харесваш пе дерасите сигурно си поредния пе дерас с набита метла от зад,правеш се на паун.Хайде у лево да ви е... в либералите измислени
  • 33 Ком-32 е за тебе, пауне ...

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "шумкар":

    Ком-32 е за тебе, пауне ...
  • 34 Булгаристан

    2 33 Отговор
    От повечето хомофобски коментари си личи феодалното мислене в България. Това дете ще израстне много по щастливо с двама бащи отколото в дом за сираци. А хомосексуализмът е естествено явление в природата. Някои хора се раждат такива и нито може да ги "излекувате", нито може да ги промените. В кой век живеете вие? Все едно да обявят всеки който се ражда рус за "противоестествен" и да се опитват да го "излекуват". Малоумие, сър!

    Коментиран от #36, #40, #54

  • 35 Голем смях

    2 16 Отговор

    До коментар #9 от "другарят":

    Те затова рускините са световно известни разпоретини.Щото руснаците са големи мачовци..пияни сволачи.
  • 36 7738

    20 0 Отговор

    До коментар #34 от "Булгаристан":

    Нищо естествено няма в педе.растията, ако беше така щеше да е масово срещано явление сред животните... Ама НЕ Е- значи си е заболяване и/или извращение което трябва да се лекува...
  • 37 Те са противни

    11 0 Отговор
    и без някой да разпалва война срещу тях.
  • 38 Въобще не познаваш

    10 13 Отговор

    До коментар #4 от "либерален":

    Въобще не познаваш болшевишкия комунизъм на Ленин и Троцки за времето от 1917г. до 1928г. Съветска Русия е знаменосецът на световната сексуална девиантщина - първите в света голи гей паради в Петербург и Москва,национализация на жените,комсомолски секс комуни,домове за деца развъдници на педофилия,разхождащи се чисто голи хора по улиците,учрежденията,парковете и плажовете,100% възможни права на педерастите,гейовете и лезбийките,задължително изучаване и практикуване на Фройд,разстрел за слово на омразата към обратните и ю.еите. За тия малко повече от 10 години,сексуалната девиантщина доведе до неимоверно разрастване броя на сексуалните девианти и чак досега Русия плаща данък за тая простотия.

    Коментиран от #41

  • 39 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "шумкар":

    Аз ако има или ще го гръм или в лудница. Може и кастрация химическа и бой всеки ден. И ще му бутам глават в кенефа след като се изкендзам , докато не стане нормален . Ако не бесило.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 веселяк

    11 3 Отговор

    До коментар #38 от "Въобще не познаваш":

    Добре, че си бил свидетел на това време за да ни открехнеш!

    Коментиран от #51

  • 42 3838

    13 3 Отговор
    Дойче велле най-много пееераси има при вас у дойчланда. Да знаете да не лаете много че да не ви падне пеераския четвърти райх и пак да почнете да четете на кирилица от ранна ученическа възраст 😅😅😅😇
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 8643

    16 2 Отговор

    До коментар #44 от "либерален":

    Тоест аз лъжа, така ли? Я сега да те открехна за нещо елементарно- когато е РАЗРЕШЕН бракът между гну.сните пе.дали (такива като теб) е абсолютно НЕВЪЗМОЖНО да откажеш осиновяване на същите тея гну.сни пед.али дори и да не са сключили брак. Браковете между пед.ераси са разрешени в:

    Дания, Норвегия, Швеция, Белгия, Холандия, Франция, Испания, Португалия, в Англия имат "граждански съюз" и във ВСИЧКИ тези държави е ДОПУСТИМО двама гнус.ни ку.ролапащи пед.ераса като теб да си осиновят дете. И разбира се да го дресират като поредният пед.ераст

    И ако още 1 път чуя от теб нещо за лъжи или комунисти ти обещавам да те посети тълпа от манафи и да ти работят 3 дена на гъ.за
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 куку руку ку

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "антифа":

    И организацията, чието име си взел също е платена и е в основата на безчинствата из Америка.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Манафф

    0 7 Отговор
    Е има и такива които обичат меки китки.Пък и какво лошо има -тати1 и тати2.
  • 50 СТАЛИНка георгиева

    10 0 Отговор
    Педерастията е болест,която изкараха готин стайл и объркаха главите на подрастващите.Това са извръщенията на Троцки -Сорос.Марш в небитието на такива
  • 51 Беше наясно

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "веселяк":

    Точно заради такива елементарни познания за комунизма,дойде времето за неговото мутиране и ъпгрийтване в Западна Европа и САЩ. За ленинско-троцкисткия период вече има публикувани безброй документи. Който познаваше задълбочено теоретичните постановки на комунизма беше наясно и преди 1989г.
  • 52 антиЛибера

    10 0 Отговор
    В Русия държат на християнските си ценности и не е в ЕС, защо толкова са се загрижили за нея? Ами С.Арабия също не е в ЕС и там нещата са още по-строги, защо Д.Веле не я критикуват?
    И защо изобщо на дадена страна трябва да се налагат определени (евроатлантически) ценности?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ще ти разкажа нещо

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Булгаристан":

    Бях дете,и лято прекарвах на село.Имаше всякаква стока.Овце,крави,кокошки,дори и гъски.Та баба веднъж хвана един едър гъсок и тръгна с манарчето към дръвника...Бабо какво ще го правиш? Ами ще го направя на супа и с ориз! Защо бе бабче,виж какъв е хубав и голям?- Защото е " ВЪТРАК" сине.- А какво е " ВЪТРАК" бабче?- Ще разбереш,когато пораснеш!....Та и ти си вероятно от този модел- вътрашкия.То сега стана модерно и доходно- да си вътрак! Подкрепяте се заднопроходните,и тук- и отвън! Браво на Руския народ.Семейство от мъж и жена- основна,здрава клетка на Обществото.А ти ми развивай разни вътрашки теории,за права и свободи до утре.Такива при бай Тошо ги възпитавахме здраво и ефектно.В кремиковския пандиз.Бачкане на четири смени,до припадък, празник само на 1 май,9-ти Септемри и ЧНГ.Като ви поеме бай Ставри и колегия,за 3-4 годинки забравяш къде е задната тръба!