Last news in Fakti

1 Септември, 2021 07:46 2 667 8

Конфликт в Лондон по повод изтеглянето на британците от Афганистан

  • великобритания-
  • афганистан-
  • талибани

Външният министър Доминик Рааб отхвърли твърденията, че неговото министерство е реагирало бавно на събитията в Афганистан и бързото връщане на власт на талибаните

Конфликт в Лондон по повод изтеглянето на британците от Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания назрява конфликт между Министерството на външните работи - Форин офис, и Министерството на отбраната по повод кризата в Афганистан и изтеглянето на британците от страната, пише в днешното си издание вестник "Таймс". В същото време от правителството съобщиха, че се водят преговори с талибаните да се гарантира безопасно напускане на Афганистан на останалите там британци.

Външният министър Доминик Рааб отхвърли твърденията, че негово министерство е реагирало бавно на събитията в Афганистан и бързото връщане на власт на талибаните. Той намекна, че военното разузнаване носи вина за неадекватната преценка и подценяването на талибаните, нещо което не бе посрещнато добре в Министерството на отбраната.

Преди няколко дни министърът на отбраната Бен Уолъс критикува Форин офис за оставени документи в посолството в Кабул, които могат да изложат на риск афганистанци, помагали на британците, както и за спъване на усилията при масовото евакуиране от Кабул. От Даунинг стрийт заявиха, че премиерът Борис Джонсън има пълно доверие в Доминик Рааб и няма планове за размествания в кабинета, но напрежението между министерствата вече излезе на повърхността, коментира „Таймс“.

Междувременно говорител на правителство съобщи, че специалният представител на премиера за прехода в Афганистан Саймън Гас се е срещнал в столицата на Катар Доха с висши представители на талибаните, за да договори безопасното евакуиране на останалите в страната британци и техни афганистански сътрудници. По-рано Доминик Рааб призна, че все още не ясно кога отново ще започне да функционира летището в Кабул и посъветва желаещите да напуснат Афганистан да потърсят начини през съседни държави.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    22 1 Отговор
    Колко ли жалят всичко участници в аферата Афганистан, че не могат да обвинят Русия и Путин за всичко., но никога не е късно до 2,3 месеца може и да обърнат палачинката.
  • 2 Българско посолство

    16 0 Отговор
    Тия ползват нашето посолство и не плащат кой знае какъв наем, добре е , че напускат.
  • 3 ДаЗдраПерМа

    14 0 Отговор
    рекох ще подпяват след Байдън за невероятния успех на мисията но явно нещата са много по зле отколкото пишат демократичните газети. Гледам материали на репортери от окопите, хълмовете почернели от хора, като мравки пеша минават границите заобикаляйки чек пойнтовете.
  • 4 Бегооом..

    6 1 Отговор
    Марш!
  • 5 надарена кака

    2 1 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки!
  • 6 Така е

    6 0 Отговор
    Какво значение има човешки живот ? За тях е най-важното е ,че са евакуирани кучетата и котките от Афганистан, а хората може да почакат. Ако останат живи...
  • 7 Сотир Костадинов

    0 1 Отговор
    По късно ще коментирам.
  • 8 Енчев

    0 0 Отговор
    Най-дългата енергийна кражба на САЩ приключи с ПОЗОР и за БЪЛГАРИТЕ!
    С помощта на БЪЛГАРСКИТЕ ОТАN-марионетки в АФГАНИСТАН, на всеки 5 часа едно дете загуби живота си или бе осакатено!
    Дами и Господа-Българи,
    Моля кажете истината, как се евакуираха нашите ОТАN-марионетки от Афганистан,
    които бяха изоставени, след поредното позорно бягство на американските енергийни крадци, от там?
    "Гласът на НЕСуверенна БЪЛГАРИЯ"
Новини по държави: