Last news in Fakti

1 Септември, 2021 11:33 2 169 17

ООН предупреди: Задава се хуманитарна катастрофа в Афганистан!

  • афганистан-
  • оон-
  • талибани-
  • антониу гутериш

Международната организация евакуира стотици хуманитарен персонал от Афганистан преди изтеглянето на САЩ от страната, което приключи във вторник

ООН предупреди: Задава се хуманитарна катастрофа в Афганистан! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Афганистан е изправен пред хуманитарна катастрофа, когато талибаните поемат контрола над разкъсаната от войната нация. За това предупреди във вторник генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, цитиран от Анадолската агенция.

Половината от всички афганистанци, или около 18 милиона души, се нуждаят от хуманитарна помощ, за да оцелеят, заяви той.

"На фона на тежка суша и с тежки зимни условия на хоризонта, допълнителната храна, подслон и здравни доставки трябва спешно да бъдат разпределени бързо в страната."

Приблизително една трета от всички афганистанци и повече от половината от всички деца са изправени пред глад през следващата година, според данни на ООН.

Международната организация евакуира стотици хуманитарен персонал от Афганистан преди изтеглянето на САЩ от страната, което приключи във вторник. Служителите са временно преместени в Алмати, най-големия казахстански метрополис, за да изпълняват задълженията си от разстояние.

Съединените щати и съюзниците им са евакуирали от Афганистан над 122 хиляди души. Американският президент Джо Байдън отново защити решението си за изтегляне в последното си изявление.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бар "Слипи Джо"

    15 1 Отговор
    Бай Дън направи "бомба" и си би камшика, ся персонала да плаща сметката!
  • 2 АЛА БАЛА

    18 3 Отговор
    САЩ КОНФИСКУВАХА ПАРИТЕ НА АФГАНИСТАН, СВЕТОВНАТА БАНКА СПРЯ ПАРИТЕ КЪМ АФГАНИСТАН. ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ ТЯХ. АЗ ЩЕ ИМ ПРАТЯ ПО ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ СТАРИЯ СИ ЮРГАН И ДВА КОМПОТА.
  • 3 Салам Алейков

    16 3 Отговор
    Да си търсят парите от САЩ, взеха им ги и им оставиха старите си оръжия и джипове
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 бл.134 в Зап. парк

    8 1 Отговор
    Не ми пука. Важното е щените на имотите да растат !
  • 6 Вероятно

    9 2 Отговор
    досега американците са ги изхранвали.
  • 7 ООН има авторитет 0

    12 3 Отговор
    Калинките на умрелите ЩАТИ и на заспалия Джо..
  • 8 TOTO

    10 2 Отговор
    и каква е причината АМЕРИКАНЦИТЕ И ТУК СЕ ОС ..АХА И СИ ОБРАХА КРУШИТЕ
  • 9 Антониу Гутериш

    10 0 Отговор
    да се обръща към Джо!
  • 10 Ooo Не

    9 1 Отговор
    САЩ oсират положението, а после пращат ООН да чисти. Това ООН са едни нищоправци и декларациописачи.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бай Манчо

    11 1 Отговор
    Наглост и Лицемерие . ООН не се ли запитва кой е причинил тази катастрофа и като световен съвет да ги изправи пред съда или янките идват ос..рат положението бият си камшика . а всички останали страни да плащат за техните престъпления - получава се нещо като "Дайте да дадем" . Защо ООН не освободи блокираните пари и злато на Афганистан или защо не се застъпи - какъв е смисъла от тази организация която само констатира и призовава но няма "тежест" да взема решения .
  • 13 Рошко

    5 1 Отговор
    Афганистан не е Сомалия, 65%се прехранват от земеделие, има клипчета в тубата гледайте преди да пишете глупости
  • 14 1122

    6 1 Отговор
    Сащ са виновни за всичко ,което се случи в Афганистан.ООН също са виновни.Служиха на тъпите сащ и докараха беди в целия свят.Сега талибани, убийци ,възпитани да стрелят и убиват в полигоните на сащ,ще тръгнат по целия свят и ще изнасилват, убиват и насаждят исляма.Дори нашия враг Ердоган,не ги иска.И къде ще отидат-в България.Гърция има армия и ще ги избива ако прекрачат гръцката граница.Това постигнаха тъпите и престъпни сащ.Но ,най-доволни са евреите.Да сте чули да протестират от талибаните-не!Евреите ще печелят много пари от продажба на оръжие на афганистанците.И кого управляват -Сащ.Това е втори Виетнам за сащ.21 години насаждаха ,друга култура, секти /най престъпната е на адвентистите и да края,с мормоните/.Докато Русия 9 години стоя в Афганистан, разбра своята грешка и се изтегли ,с достойнство, а не с бягство като грабителските войски на сащ.Сега в Афганистан, Руското и Китайско посолства имат трудната задача да намерят точната среднина ,и да успокоят афганистанците.Интересно, ние къде бяхме-разбира се в Афганистан."Барабар Петко ,с мъжете".Добре ,че няма жертви.Някой да припомни, къде няма военен ,конфликт ,там където са стъпили сащ?Отговор-навсякъде ,където стъпят сащ има война, разрушения, убийства.Това е в кръвта на тази пропаднала страна,съставена от престъпници, убийци, изввратени типове наркомани, гейове, лесбийки, джендъри.Това,образование, медицина, икономика, селско спопанство, няма .Има само негри които се бият с белите, разрушават памет
  • 15 1122продължение

    4 0 Отговор
    А предателя и ибрикчията Бойко Методиев Борисов ,Герб, ОП, Воля на затворника Марешки, НФСБ ни вкараха в гей организацията НАТО и дадохме бази на сащ без наем ,и отгоре на това ги и храним.Ето, затова са нужни избори и избиране на Български Парламент ,без горе посочените партии.
  • 16 Черна котка

    5 0 Отговор
    Който чупи, да купи. Еврейски номера обаче: пак другите да плащат.
  • 17 Гост

    1 0 Отговор
    Блокираха парите на Афганистан и обявиха, че се задава хуманитарна криза!

    Има само едно решение на проблема – разпускане на ООН, ликвидиране на Сащ а с тях и световната сатанинска банка.
Новини по държави: