8 Октомври, 2021 14:34 3 196 28

Предупредиха Полша, че си играе с огъня

  • полша-
  • ес-
  • огън-
  • франция-
  • люксембург-
  • членство в ес

Това е атака срещу ЕС, обяви Париж

Предупредиха Полша, че си играе с огъня - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френският министър по европейските въпроси Клеман Бон заяви, че решението на Конституционния съд в Полша, че някои части от договорите на ЕС са несъвместими с полската конституция, е атака срещу блока и че икономическите санкции са вариант. По думите му това е много сериозно и фактически съществува риск от излизане от ЕС.

Външният министър на Люксембург Жан Аселборн заяви, че полското правителство си играе с огъня, предаде БНР. „Първенството на европейското право е от съществено значение за интеграцията на Европа и съвместния живот в Европа. Ако този принцип е нарушен, Европа такава, каквато я познаваме, каквато е изградена с Римските договори, ще престане да съществува", каза Аселборн.

Полският Конституционен съд постанови вчера, че някои от членовете на Договора за Европейския съюз са в противоречие с Конституцията на страната. Управляващите от партия Право и справедливост водят серия от диспути с Европейския съюз в редица сфери - от съдилищата до медиите и правата на гей общността. Случаят, по който се произнесе Конституционният съд, е свързан с реформата на съдебната система.

Европейската комисия оценява задълбочено решението на Конституционния съд на Полша и ще отговори бързо. Това се посочва в изявление на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен по повод решението на полския съд, че европейското законодателство няма върховенство над полските закони. ЕС е основан на ценности и законност. Договорът за ЕС предвижда решенията на Европейския съд да бъдат задължителни за националните власти, включително за съдилищата. Всички държави от ЕС са подписали този договор, допълва Фон дер Лайен.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    18 18 Отговор
    Полша откакто намери в гората композицията с нацисткото крадено злато и много й пораснаха акциите.
  • 2 55555555

    69 6 Отговор
    ОЩЕ ПО-ДОБРЕ АКО ПРЕСТАНЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ТОЗИ ИЗВРАТЕН В ОСНОВАТА СИ СЪЮЗ! ЗАРЕВАЛИ ВКУПОМ ВСИЧКИТЕ ПОПИПКОПАПКОВЦИ И РЪКАВЕЛНИКОВЦИ В НЕГО, ДА НЕ ИЗГУБЯТ ТЛЪСТИТЕ СИ БОНУСИ ЗА НИЩОПРАВЕНЕТО СИ! ПО-ТОЧНО ЗА СЪСИПВАНЕТО НА ЕВРОПА!
  • 3 Механик

    65 2 Отговор
    "Играеш си с огъня" не е предупреждение, а е заплаха. Тооест,всеки който влезе в тоя измислен съюз, вече няма право да излиза от него.
    Точно така е и в Мафията. Влезеш ли там, можеш да излезеш само с краката напред.
  • 4 Слава

    68 5 Отговор
    Слава на Полша, народ с достойнство, а не като нашите измекяри.

    Коментиран от #6

  • 5 КОТарАК

    49 6 Отговор
    франсетата , дето оня с мустачките ги окупира за няколко седмици се взеха много насериозно. мислят си , че като краварите сдадоха багажа , а англетата , след като напуснаха тая пародия ЕС , те ще са водеща сила и ще си продават оръжията и други боклуци на всички в тая обречена територия , включително и на германският халифат.
  • 6 честен ционист

    11 16 Отговор

    До коментар #4 от "Слава":

    Пияндурите на Европата.

    Коментиран от #24

  • 7 ЕСССР

    24 4 Отговор
    Европейски съюз на съветските социалистически републики.
  • 8 пешо

    34 2 Отговор
    ме.ките китки са застанали като един в защита на "правото си" да налагат разбиранията си и начина си на живот на обществата в т.н. съюз.
    да се разпада! (бях написал "да се разлага", но този процес си тече, така и така.)
  • 9 гадно

    28 2 Отговор
    Хе-хе оскубаните петли нещо се взимат много на сериозно пановете си играели с огъня, какво война ли ще им обявят.
  • 10 Човека Коза

    38 3 Отговор
    Публикувано във ФАКТИ .бг : " ЕС е основан на ценности и законност. " Тез женските ценности си ги бутнете дето не огрява слънцето. И "законността" видяхме. До последно си кътаха марионетката Б.Б. въпреки всичката помия която излез е наяве. Референдум за ЕС и НАТО!

    Коментиран от #14, #21

  • 11 СССР / СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ ИЛИ

    22 2 Отговор
    ЕС ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. ...... ЩОМ СССР СА РАЗПАДНА И ЕС СЪЩО НЯМА ДА ГО БЪДЕ....
  • 12 Поляците

    29 0 Отговор
    " Ако този принцип е нарушен, Европа такава, каквато я познаваме, каквато е изградена с Римските договори, ще престане да съществува"
    -Сори , предпочитаме Полша да съществува !
  • 13 666

    27 1 Отговор
    Всяка страна членка на ЕС има КОНСТИТУЦИЯ и никой не може и не бива да се бърка там където не му е работата .Полша доказва спазваме ВЪРХОВНИЯ ЗАКОН - КОНСТИТУЦИЯТА . Ако на някой още не му е станало ясно България е смачкана точно от тия в ЕС ,НИКОЙ НА ТИЯ ТАМ НЕ ИМ ПУКА ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ се КРАДАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ ама нали видите за Полша са загрижили ,нарушавали разни неща не били съвстими с ЕС . Това е "демократичния" ЕС ,полския съд им бръкна някъде а в БЪЛГАРИЯ СЕ КРАДАТ ПАРИТЕ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ И НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ НЕ ИМ ПУКА .
  • 14 Човека Коза

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Човека Коза":

    Тез ГЕЙСКИТЕ ценности
  • 15 Евросъюз

    17 1 Отговор
    ЕВРОСЪЮЗА Е ЦИНИЧЕН. Унгария подписа дългосрочен 15 годишен договор с Газпром за доставка на газ, заобикаляйки Украйна, през Турски поток и нашата тръба, която ние, с наши пари платихме газта на маджарите.
  • 16 Неминуемо

    22 0 Отговор
    Където сме влезли, разпада е неминуем.
  • 17 сама така

    26 2 Отговор
    Уважаеми европейци, все някой трябваше да ви плювне в големите уста!
    Долни и нагли сте! Това не е европейска общтост, а нов нид фашизъм!
  • 18 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    23 2 Отговор
    България трябва да се присъедини към Полша !!!!!
  • 19 Истината

    2 8 Отговор
    Религиозните фашоидни с педофилски ценности се противопоставят на ЕС защото ЕС ще им разбие извратения купон , много добре знаят, че законите на ЕС за приоритет и са го знаели още в началото, а сега пък чак решили, че не съответствали с конституцията, да не са бавно развиващи ? И не става въпрос за поляците, а за религиозно-фашоидната шайка, която ги е окупирала, но Туск скоро ще дойде на власт и екстремистите фанатици, ще изядат дървото
  • 20 Мухаа,хаа!

    11 1 Отговор
    Да ви имам Общността! Абсолютни перчдета! Уж всяка държава е суверенна,и има своя Конституция,приета от свой Парламент,със съгласието на целия народ,но видиш ли Европейските закони са над законите на отделните държави,дори над техните Конституции! Ма,цата ви м,р,,,снишка и нагла.Че през Социализма,когато бяха два силно полярни блока,и СССР беше " Фактор" за целия лагер,никога не са поставяли техните закони ,над законите на отделните държави- членки.Имаше два общи закона.За Варшавския договор,и за Съюза за Икономическа вазимопомощ.Но и там имаше договаряне,и общи принципи,базирани на отделните законодателства.Тук,няколко н,г,леци,който сами се избират помежду си ( ЕК) еднолично разпореждат на 540 милиона души.В този капан ни вкара Главния Преговарящ- куневица.Подписваше послушно всичко- мадам Йес! И до сега, огромна част от договора,е под похлупак,с мотив: Конфиденциална информация.Кой знае,в какви ями ни е вкарала.
  • 21 Лъвчо

    4 9 Отговор

    До коментар #10 от "Човека Коза":

    Какъв референдум? Искаш пак да пасеш козите ли? Виж Северна Корея не е нито в ЕС, нито в НАТО, ще ти купя билет не се притеснявай, там ще имаш възможност и за манифестации и козите на Ким да пасеш. Без ЕС България ще се забатачи още повече, на никой от народа не му е нужно това. Всеки знае как беше преди ЕС, на който не му изнася, бохчичката, гегата и гората

    Коментиран от #25

  • 22 7575

    6 1 Отговор
    Само къртене на поляците след англичаните тези са най неприятните в Европа, дано ги изхвърлят или сами да излезнат?
  • 23 Гост

    1 0 Отговор
    Една и съща статия, написана с известни словесни еквилибристики, но в контекста си без промяна, мислите ли, че ви прави по-интересни?!
  • 24 мзвлр

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    аааа не, не си прав! пияндурите са норвежците и финландците, шведите, датчаните, ирландците и особено англетата и т- н. Всравнение с тях поляците са дребни тийнеджърчета.
  • 25 здввм

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Лъвчо":

    ЛъФчо, мое ли да идеш на п...а си м...на. Като не ти изнася тука, ареее, гегата, потурите и друм. Ти не мое да кажеш кой ще кара влака - народът вече се е пробудил. толкова зле НИКОГА не е било. Така че, друм павле! у лево при джендърите.

    Коментиран от #27

  • 26 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ГН УСНО ФРАНСЕ --- СВЕТЪТ НЯМА ДА ВИ ПРОСТИ ЖЕСТОКИТЕ ВАШИ- ТИГРОВИ КЛЕТКИ ВЪВ ВИЕТНАМ !!! И ДА СЕ ПОЛУЧИ ЧИВТОСКА - ШВАЙНЕ -ЖАБАРУС --- ЩЕ Е ИЗРОДИТЕ НА ЕВРОПА - ФОН ДЕР МАМЗЕЛ !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #28

  • 27 Ти ако си зле, бий си камшика

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "здввм":

    Покрай мене всички са ок. Само тея маски ако ги нямаше и другите глупости! Не можем да обикаляме по екскурзийки. Така ми се ходи пак зимата на Мавриций. Малко се качил тока и бензина. Голяма работа. Временно е. Утре ще намерят решение. Хиляди умни глави за това ги храним, да оправят проблемите.
  • 28 Тоз пък за виетнам се запритеснил

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "ПЕНКО":

    А за изсичането на Амазонската рейн форест или за ранното събуждане на белите мечки? Ей, много пацифисти тука и много мотори, дето обичат да ги яхат, ако ме разбираш
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания