ФАКТИ.БГ
  • илиян василев-
  • русия-
  • владимир путин-
  • политика-
  • енергийна криза

Илиян Василев за ФАКТИ: В момента Путин е щастливият късметлия в глобалната политика

"Благодарение на тези пари, които се наляха заради енергийните ресурси, той инвестира в репресивна машина", каза бившият посланик на България в Москва

Публикувана: 27 Октомври, 2021 20:20
90 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 8830
Илиян Василев за ФАКТИ: В момента Путин е щастливият късметлия в глобалната политика - 1
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.7 от 72 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съвсем наскоро президентът на Руската федерация Владимир Путин участва в среща на Международния клуб „Валдай“ - дискусионен форум, подкрепян от Кремъл. Събитието се проведе в черноморския курорт Сочи.

На форума Путин заяви, че капитализмът не работи. Позовавайки се на "всички", без да е ясно кои всички, той го охарактеризира и като изчерпан. За да разгадаем какво стои зад тези му послания за капитализма, а и за коментар на това, че той отново оспори водещата роля на Запада в геополитически план, от ФАКТИ разговаряхме с бившия посланик на България в Москва, енергиен експерт и политически анализатор - Илиян Василев.

Разговора започнахме именно от своеобразното порицаване на капитализма от страна на руския президент:

"Това е част от диалога му с руския народ, в който казвайки, че капитализмът е неприложим или неефективен спрямо Русия, той очевидно визира западния такъв. Тоест това, което има като олигархичен капитализъм в Русия, работи и няма какво да гледат руснаците за добри примери навън, защото "ние у нас сме си добре", започна Илиян Василев.

А на въпроса дали Владимир Путин не намеква за преминаването към друг строй в Руската федерация, събеседникът ни отговори така: "Не. Преминаването към такива грандиозни промени, смяна на строй и т.н., те не стават от днес за утре, с изключение на варианта, при който Путин се изживява като нов Сталин. Той има и голяма симпатия към монархизма, величае руските царе за сметка на Ленин например, но от друга страна възхвалява Сталин.

Едно нещо трябва да се знае за Путин - той не е чист идеолог, той не работи в схемата "капитализъм-антикапитализъм". В случая той има конкретна цел да демонстрира превъзходство на неговия модел на управление над оригиналния, чист капитализъм на Запад, да изтъкне "предимствата" на модела на държавно-олигархичния капитализъм в Русия, на контролирания капитализъм, примесен с авторитаризъм.

Навремето имаше доста хора, които казваха, че той има претенциите да стане идеолог на някакъв нов путинизъм, който да надгради сталинизма с някакво човешко лице, тоест с някаква демократичност, но той е много практичен лидер на т.нар. реална политика, на нещата, които може да реализира днес".

"Освен това, каквото и да говорим, проблемите в Русия - особено сега от гледна точка на неговите изявления, трябва винаги да се пречупват през три основни неща.

Първото е, че Русия продължава да зависи все повече и повече от износа на енергийни ресурси и тя няма принос за това, че цените им са много високи. Приносът е изцяло на Западна Европа и климатичните ѝ политики, както и други несъвършенства на енергийните политики на Запада. Тоест Владимир Путин в момента е щастливият късметлия в глобалната политика.

Второто нещо е, че икономиката на Русия не ражда адекватно благосъстояние, моделът ѝ не е успешен. Икономиката там, извън енергоресурсите и суровинната база, не може да се сравнява дори с икономиката по времето на Съветския съюз. Толкова са зле нещата. Цели отрасли ги няма. Цялата тази нова прослойка от високотехнологичния сектор, дигиталната икономика - няма ги.

Путин през цялото време трябва да убеждава Русия, че те има за какво да се захванат. Защото без гордост, тази огромна нация не може да се държи заедно, тя през цялото време трябва да излъчва някаква гордост, някаква агресия - както вътрешна, така и навън, за да си държи границите заедно.

И третото, за който вече загатнах, това е военният фактор. Като това не е заслуга на Путин. Още от царско време Русия конвертира страха от това, че тя може да нападне, че тя може да агресира. Конвертира страха върху другите в Европа, за да го конвертира в икономически предимства и това е също една геополитика, която, както отбелязах, не започва с Путин, но той много успешно я продължава.

Запитан може ли моделът на Путин да бъде разклатен, както например в Турция недоверието от младите турци към Ердоган расте, Илиян Василев отговори така:

"Разликата е съществена. Ердоган има едно общество, което от Кемал Ататюрк насам, въпреки военните преврати, все пак има доста голяма свързаност със Запада, с Близкия изток. Има доста неща, които Турция има вкоренени и които Ердоган не може да изкорени, каквото и да прави.

Докато в Русия демокрацията в истинския смисъл - преди 1989 г., е само за година и половина, близо две, по времето на Пьотър Столипин в първата десятка на миналия век. Тоест в Русия я няма тази база и затова Путин винаги може да разчита на авторитаризъм, на репресия, за да се задържи на власт. И докато цените на енергийните ресурси, които Ердоган няма, са високи, той ще има ресурса, с който да си купува мира - и в страната, и навън като корумпира правителства. Защото е ясно е, че когато той изнася енергийни ресурси, заедно с тях изнася и корупция, тъй като във всичките тези сделки има една добавена мрежа, верига, в която се ражда елит, който е свързан с Русия.

Благодарение на тези пари, които се наляха заради енергийните ресурси, той инвестира в репресивна машина, която може да потиска. Ето, Навални е в затвора. Някой да протестира? Не. Западните правителства направиха всичко възможно да вдигнат децибелите на подкрепата, но когато се дръпне чертата и се погледне какво реално са сторили - виждаме, че Меркел направи Северен поток. На практика те доставиха това, от което Путин има нужда и това е реалната политика, на която той разчита".

По повод на това, че Владимир Путин символично отне водещата роля на Запада в световната геополитика, бившият посланик на България в Москва заяви следното:

"За голямо съжаление той има основание да оспорва водещата роля на Запада. И това е така, защото Западът няма силни лидери. Нямаме лидери от типа на Тачър и Рейгън, нямаме такива големи фигури. Имаме фигури, които се самостресират, самият Европейски съюз преживява криза. Виждате, че тя не е свършила с Брекзит. Тя е въпрос на идентичност. На всичкото отгоре, ако погледнете позицията на Европейския съюз спрямо другите глобални центрове, виждате, че той изостава. Когато изоставаш в съревноваването с Азия, Щатите, Япония (б.р. която също е част от Азия, но може да се разглежда като отделен голям субект), значи проблемът не е в населението, а в лидерите. Путин прекрасно използва слабостите, несъвършенствата, уязвимостите, дефицитите в тази политика. Ето, виждате сега с климатичните промени - една хубава идея, обаче доведена дo състояние, при което фактически се наливат пари в хазната на Путин, с която той финансира репресивната си машина, включително военната, и в същото време Европа зависи изцяло от руския газ.

Онзи ден имаше едно много интересно изказване на главния енергиен съветник на американския президент Джо Байдън - Амос Хохщайн, който даде брифинг. Въпросът към него беше защо САЩ отсъства от тази война на Русия срещу Европа в сферата на газа, а той каза: "Ние не можем да кажем на нашата частна компания къде да изнася своя газ". А следващото му изречение беше: "Но ние очакваме Газпром да достави повече газ за Европейския съюз". Разбирате ли, не могат да накарат частните компании... А в същото време ЕС води енергийна война с Русия заради газта, защото тези цени 1500-2000 долара на 1000 кубически метра - това не е цена, а ядрен удар. Това означава не консумация, а унищожаване на консумацията, спиране на производства, катаклизъм, извиване на ръце. И когато НАТО не реагира, когато Европейския съюз не реагира, Путин има основания да говори това. Но не защото тези неща са функция на неговата изключително умела и грандиозна политика, те са в резултат на отсъствието на такава адекватна и на лидери в Запада".

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.7 от 72 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Някой си
1 Отговор
Как този чужд емисар е представлявал България в Русия, не знам. По биография повече е работил за чужди частни интереси тук, отколкото за български държавни, някъде.

Коментиран от #61


Оценка:
-25 +144

Барбаганю
2 Отговор
Джуджето владимир владимирович путин е едно най обикновено диктаторче.

Коментиран от #7, #15


Оценка:
-138 +32

Рошко
3 Отговор
А някои корпоративни мишки ги е яд че че могат да направят нищо, за да си топнат пръстчетата в кацата с меда, демек да правят пролетти да съсипват държави и да грабят чрез прокарване на джендър демокрация

Оценка:
-12 +109

ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
4 Отговор
Късмета отива при този,който го заслужава....Аз смятам,че всички ходове до тук бяха предвидени от Руския щаб!Ако съм на неговото място ще оставя украйна на студа през зимата.....С последните си действия в донецк с турските безпилотни самолети байрактар....украйна заслужава една зима без руска газ!

Коментиран от #81


Оценка:
-14 +115

Барбаганю
5 Отговор
Сигурно ще му построят мавзолей до този на ленин след 50 години.

Коментиран от #16, #22


Оценка:
-52 +17

6
Този коментар е премахнат от модератор.
Рошко
7 Отговор

До коментар #2 от "Барбаганю":


Диктаторите са убави хора, може да е джудже ама някои работи по точно един комплект от две точки и едно махало му виси от джоба и се вижда от далеко

Коментиран от #8


Оценка:
-6 +42

Барбаганю
8 Отговор

До коментар #7 от "Рошко":


Отдалеко се пише слято.

Коментиран от #10, #26


Оценка:
-16 +16

Сатана
9 Отговор
Путин като затвори кранчето на тръбата Немците ще мръзнат като своите солдати край Сталинград.Да им напомни кой командва парада!

Оценка:
-10 +80

Пръц
10 Отговор

До коментар #8 от "Барбаганю":


На Ромите е простено да не знаят Българската граматика.

Коментиран от #14


Оценка:
-8 +37

mi6osp
11 Отговор
Шахматист дванайсети разряд оценява играта на гросмайстор, световен шампион в момента.

Оценка:
-7 +76

Деян Икебаната
12 Отговор
Много голем специалист. Топ.

Оценка:
-3 +39

ха-ха-ха
13 Отговор
Докато си почива от майсторенето и доизпипването на репресивния апарат, Путин успя да прецака и кирето измамника! Нали така другарю агент Държавна сигурност, агент Сашо !

Оценка:
-8 +44

14
Този коментар е премахнат от модератор.
Точен ти е ника
15 Отговор

До коментар #2 от "Барбаганю":


Акъл на високо не вирее .Джудже явно е комплимент.

Оценка:
-10 +32

Браво
16 Отговор

До коментар #5 от "Барбаганю":


И ти му желаеш още дълги години живот.Да не повярваш колко интелект бъка от джендърите.

Оценка:
-6 +23

Ленин
17 Отговор
Поради такива дегенерати като тебе дето цуцат от Путин и проруските платени предатели на България,дето тук се правят на интересни!!!

Оценка:
-46 +13

срамота
18 Отговор
Илияне, Илияне да еб. кои къде те хване. Не спря през годините да плюеш срещу русия, което предизвиква само презрение към продажната ти муцуна. Разбрахме те и тебе какво рядко л@йно си. Какво ще си купиш със спечелените долари?

Оценка:
-12 +78

Сахалинов
19 Отговор
И неговите приятели с производство на шистов газ. Американските му, партньори са по- печеливши, защото бяха във технически фалит на база ниската цена на газа. А ние си повярвахме, че можем да минем тъничко с една тЪрба и газов хъб с газ от БОБ- абривиатура от Бойко Обича България!

Оценка:
-5 +46

Сесесере
20 Отговор
От комисията по досиетата Илианчо е АГЕНТ НА ДС ОЩЕ ЕДИН АБЕ СВЪРШВАНЕ НЯМА БЕ 31 ГД СЕЯТ АКЪЛ АМАН

Коментиран от #45


Оценка:
-5 +47

Масква
21 Отговор
С този Крим, Путин прати Русия в задънена улица за 1000 години напред.

Коментиран от #34


Оценка:
-64 +15

Барбаганю
22 Отговор

До коментар #5 от "Барбаганю":


Руснаците ни имат за втора ръка хора даже имат прякор за българин,, българската чушка,, перец болгарский.....

Коментиран от #58


Оценка:
-31 +15

Ленин
23 Отговор

До коментар #14 от "Рошко":


Путин е тапир за разплод на тапири,другарю!!Керестето му е невидимо,но като фас от цигара,за съжаление.

Оценка:
-43 +8

Берлин
24 Отговор
Негова приятелка, комсомолската секретарка от ГДР наля много кинти на Путин, да си прави ултра, хипер звукови ракети и с тях да плаши целият свят. Цял свят ги ненавижда само тукашните русофилистици онанират пред техните портрети.

Оценка:
-50 +14

ежко
25 Отговор
Упс...Рейгън какво направи с цената на нефта едно време?Торава бяхме от страната на булката.Сега Путин си го връща, а ние сме пак от страната на булката:)

Коментиран от #32


Оценка:
-3 +56

26
Този коментар е премахнат от модератор.
Гоги
27 Отговор
Бай Иляне има си ресурсите пази си ги и въобще не му пука на еня, ясно ли ти е кой го клюкари и си прави политика

Оценка:
-2 +37

Раша
28 Отговор
Този Василев-жалка шматка!
Видял,чувал,-ама от Русия не разбира,не пробира.
Защото и той като "загасен фас"отдавно.

Оценка:
-3 +40

ДаЗдраПерМа
29 Отговор
съмнявам се че тоя е бил посланник в Москва, абер си няма за материята, по скоро следва едно изтъркано клише без дори да сложи свое мнение. Даже не правилно цитира Амос Хохщайн който каза не Газпром да достави повече газ а да предостави защото знаем че имал достатъчно.

Оценка:
-3 +22

Сатъра на Хана
30 Отговор
НЕ САМО КАПИТАЛИЗМА, АМИ И БГ МУТРИТЕ ,БГ БЕЙОВЕТЕ И БГ РУМЪНЦИТЕ
.....
ТРЯБВА ПАК ПОНЕ 45 ГОДИНИ ДА ГИ УЧИМ ДА РАБОТЯТ ..... САМО СОФИЙСКИТЕ ТАРИКАТИ САБЕ,НАДЕЖДЕН СЛУЧАЙ И СТАВАТ ЕДИНСТВЕНО ЗА ГРАДИНСКИ КОМПОСТ

Оценка:
-1 +18

Посно
31 Отговор
Буламачите на двамата са известни. Елементарни внушения за емоционални русофоби. Истината я виждат всички трезво мислещи хора по света. С последователната си политика и визионерство Путин за 20 години преобрази Русия и света. През това време мъдрите ръководители на "чистия капитализъм" на Василев губят война след война, влизат от криза в криза каквато си помислиш- финансова, ковид,енергийна, мигрантска и пр. които по терминологията Василев може да наречем "нещастните късметлии в глобалната политика "

Оценка:
-2 +43

Ленин
32 Отговор

До коментар #25 от "ежко":


Булката ще тури един среден пръст във аспуха на щастливия младоженек.

Оценка:
-11 +6

Зайо Байо
33 Отговор
Ами Америка за България го финансира Илиян Василев през НПО-то му. Платили са му пише човека. Трябва да се яде :)

Оценка:
-5 +37

илич Ленин
34 Отговор

До коментар #21 от "Масква":


Не вивдате ли,че Путин е взел,дал!При следващата война и челюстите му не могат да намерят катто на Тутанкамон,за да го идентифицират. Срещу САЩ няма шега,ей,тролове!!!

Коментиран от #38, #46


Оценка:
-39 +7

Сорос Лакей
35 Отговор
И коя е тази "репресивна машина", бе жалък грантаджия??

Може би руските бази из европа и около сащ, а?

Оценка:
-2 +32

АААААААААа
36 Отговор
Бай Василе, ако бяхме построили Южен ПАТОК и АЕЦ БелЯНЕ и ние щяхме да сме късметлиите! А и СИН ПАТОК можеме ама страх, че водораслите ще го изядат. Сега имате газ от САЩ радвайте се!

Оценка:
-3 +32

Ами щастливия
37 Отговор
късметлия е Василев защо не? Тебе какво ти влиза в работата?

Оценка:
-2 +16

Ха ха ха
38 Отговор

До коментар #34 от "илич Ленин":


Той и Хитлер така си е мислел и челюстите му ся в Москва :))), за ужас на всички либерасти:)))

Оценка:
-3 +26

Ха ха ха🤣
39 Отговор
Този комплексар е пълен trash. Някой да му напомни, че не сме в каменната ера, макар и камъните да не са свършили... Тази бензиностанция ще съществува, до развитието на технологиите и поевтиняването на батериите и електроавтомобилите. До 10 години, всяко домакинство ще произвежда само необходимата му електроенергия за дома и автомобила.

Оценка:
-3 +13

Отговор
40 Отговор
Не само Путин говори за либералния фашизъм ,а и много американски проферсори,
Господин евроатлантик/пардон "европсихопат"/Василев пне малко осъзнайте в кой свят живеете,
Колкото и да не ви се иска парите от всички нелиберални лидери, които нашата “байцаукрация” (байцаукрация е жаргонна дума, базирана на китайското „Байцау“ – „бял левичар“, което означава целия комплекс от ляво-либерални нагласи и движения към Запада. Центърът на байцаукрация е “пробудената” идеология) обича да мрази, те са абсолютно прави и абсолютно справедливи в отношението си към идеите на левия постлиберализъм, които разрушават обществото.
Просто прочетете книгата “Не живей в лъжи” от Род Дреер иако имате поне малко сиво вещество сам ще си направите заключение

Коментиран от #44


Оценка:
-1 +23

В.В.П.
41 Отговор
Пък ,Василев е глупак,нищо не сторил ,за родината си.Дърво посял ли е,в армията бил ли е,АК 47,пипал ли е ,на -15,сутрин рано,ТанкТ72 ,управлявал ли е ???.Не е!!..Бля ,бля ,и ще изкара 200 лв!!...Така ,не става,другарю,Василев!!.Путин ,си играе за държавата,..Който почне да гъгне за Путин ,и пада в канала...Лоша орисия...А ти за кой,играеш.??

Оценка:
-2 +27

Гост
42 Отговор
Илияне, и тебе някой те анали зира. Що до толкова тъп, бе Илиянчооо?

Оценка:
-1 +21

БКП
43 Отговор
Тоя продажен мишок Илиян Василев не може да се мери на малкия пръст на Владимир Путин.

Оценка:
-2 +26

В.В.П.
44 Отговор

До коментар #40 от "Отговор":


Вярно , колега,,например неолибералния капитализъм ,в Чили..Една година има,бунтове,и демонстрации,,!!.против ,тоя капитализъм...Капиталът е ,добре ,насочен правилно ,и разигран ,в нужната посока ,иновации,работа ,технологии.социална политика,Наука и изкуство.....ит.н..Заглъхна с короната ,Ковид,,.В този вид ,капитализмът е изчерпан.!!.Кражби,фондове,офшорки, грабежи,..Полит.пристрастия..

Оценка:
-0 +16

Гертруд
45 Отговор

До коментар #20 от "Сесесере":


И персона нон- грата в Русия! Какво внушаваш и ти не си наясно!

Оценка:
-0 +14

Ватникът.
46 Отговор

До коментар #34 от "илич Ленин":


Търсят,мераклии,желаещи,хора ,човеци, индивиди,с потенциал,като твоя,да почнат война с Русия..Отивай ,бляяяяд!!Успех !Хахаха..И,да ,вземеш керпидена,за зъбите на Путин .хахаха..

Коментиран от #55


Оценка:
-1 +11

47
Този коментар е премахнат от модератор.
гошо
48 Отговор
опитах се да прочета пасквилчето на това фобче, но не успях, признавам. забавно е, че точно се има за дорасло да коментира ввп. това, че няма никаква представа за ставащото в света и причините за него, е изначално ясно. затова най-лесно му е да говори за късмет. въпрос на възможности и нагласа.

Оценка:
-1 +17

Механик
49 Отговор
Путин не е "щастлив късметлия". Той е тоя, дето ви прее..ва.
Вие какво си искахте? Горби и Елци ли?
Ми не стана! Прецакахте се .

Оценка:
-1 +23

Кой68
50 Отговор
Ей,ДС толупитек......
Путин е политически играч и последователен във действията си....

Оценка:
-3 +16

Очевидно
51 Отговор
Ръководството на Русия е разумно и рационално. Успехът идва при подготвените. Западът показа един гол тумбак и чифте пищови. Може да се опита да направи промишленост от производство на още полове или да се научи да пасе - така ще е по-зелен.

Оценка:
-3 +15

JEB
52 Отговор
тоз е един от малкото умни хора живяли в бг реалностите
и познава..мизерията там..жалко е че не разбирате какво ги говори

Коментиран от #63


Оценка:
-15 +6

ПараШут
53 Отговор
Щастливите късметлии сме всички ние , че живеем във времето на Путин , защото той е единствената спирачка за империалистическите хищнически интереси на евроатлантическия свят. Без него можеше отдавна да сме в безкрайна война. Трябва да сме му вечно благодарни, че измъкна Русия от блатото и я превърна отново в незаобиколима и възпираща световна сила! Колкото до Илиян Василев, то той е жалък празнодумец, който заработва нещастните си долари за мизерния си русофобски животец!

Коментиран от #80


Оценка:
-4 +21

В.В.П.
54 Отговор
Путин,Не Е КЪСМЕТЛИЯ,,,!!.Той,...и други,редят картите ,пасианса,,световния ред .,Василев ,си мисли че вали дъжд,а пък ТЕ го плюят .Наивен популизъм..!!Въъъън,,да се изучиш!!..

Оценка:
-1 +14

55
Този коментар е премахнат от модератор.
диана
56 Отговор
1рубла-0,02л

Оценка:
-3 +0

Ватникът.
57 Отговор

До коментар #55 от "дентист":


Ти май се ,нервил,бляяяяд???..Хахаха...Заплашваш,,или??Зъбите на Вожда,Винету,,за покойници..майки на зомбита,си продават честта..!!..На зъболекаря..!!.Много си прооост!!,бляяд!!Хаха.

Оценка:
-1 +0

преводач
58 Отговор

До коментар #22 от "Барбаганю":


"Болгарский перец" означава просто "чушки". Не се отнася до българите. Навремето чушките ги внасяха в Съветския съюз от България, та затова се наричат така. По същия начин "черный перец" означава "черен пипер", а "красный перец" - "червен пипер". За да се отличават чушките от пипера, добавят и думата "болгарский". Вече обясних защо. Като не знаеш руски, свий се и не бърбори глупости.

Оценка:
-0 +13

гинеколог
59 Отговор
Путин ще стане щастлив късметлия ако му застане садилото за хора във отвесно положение,шанс нулев.

Оценка:
-8 +1

Бах
60 Отговор
Този индивид да не мисли за Русия . Русия има всичко . И народа И , не се скапва за насъщния като Българи и други , повярвали на запада. Сами си онищужихме АЕЦ-те , военната индустрия и всичко останало . Сега ревем , като девица за к.. Китай е висшата форма на КОМУНИЗМА , защо всички търчат да са добре с тях ...а?

Оценка:
-2 +18

Знаещ
61 Отговор

До коментар #1 от "Някой си":


Елементарно..... Вербуван Е!!!

Оценка:
-1 +8

потребител
62 Отговор
Илиянчо,внимавай клокочещата от много време в гърлото ти омраза срещу Русия да не те задави и те отведе там откъдето връщане няма!

Коментиран от #64


Оценка:
-0 +15

Неизвестен.
63 Отговор

До коментар #52 от "JEB":


Ако тоз шаран е умния,не ми се мисли за по глупавите.!!.Дават му кинти от ,САЩ за България,,да каже нещо тъпо..Тоя е Никой!.!..САЩ ,завлече 3 млд,,от България,и нито дума..Пък,Путя,продавал газ,петрол,и др..и бил късметлия ,Това е невежо,и Изтъркано.по седесарскки..Откажи се!

Оценка:
-1 +12

Неизвестен.
64 Отговор

До коментар #62 от "потребител":


На колко кьор софри е бил в Русия,само той си знае!!.И ,от Сорос,треба да опъне нещо,да не е валат...Тези са винаги ,на кяр..Всъщност ,са умрели,но не си дават сметка

Оценка:
-0 +6

ФАКТ
65 Отговор
Вовата и пич.

Коментиран от #66


Оценка:
-0 +10

рон джереми
66 Отговор

До коментар #65 от "ФАКТ":


От вълнение забрави да допишеш едно ка на края на пича.

Коментиран от #67


Оценка:
-3 +0

животновъд
67 Отговор

До коментар #66 от "рон джереми":


Пропуснал на края на първото си име едно "да".

Оценка:
-0 +1

Академик
68 Отговор
"Русия продължава да зависи все повече и повече от износа на енергийни ресурси" - пълни глупости и опорка!Русия с бясни темпове гради огромни заводски обекти за преработката на газ и нефт за да получи продукти от тях с прибавена стойност, а също така инсталации за производство на водород до атомните си централи!

Оценка:
-0 +13

69
Този коментар е премахнат от модератор.
70
Този коментар е премахнат от модератор.
71
Този коментар е премахнат от модератор.
72
Този коментар е премахнат от модератор.
73
Този коментар е премахнат от модератор.
74
Този коментар е премахнат от модератор.
75
Този коментар е премахнат от модератор.
76
Този коментар е премахнат от модератор.
77
Този коментар е премахнат от модератор.
Тачър да ми е идеал, че приключи
78 Отговор
английските миньори и отслаби профсъюзите, дерегулира финансовия живот, което доведе до поредица кризи, настояваше за икономика на услугите и заедно с Рейгън поставиха Източна Европа на колене? И ако сте демократ ще оставите Русия на мира, да се развива по свой си път, а не да следва западни рецепти, които мога да ви уверя малцина са довели до адекватно благосъстояние у нас.

Оценка:
-0 +7

79
Този коментар е премахнат от модератор.
Така така
80 Отговор

До коментар #53 от "ПараШут":


Боже, колко си прост, защо не се телепортираш в Русия и си остани там да видиш какъв стандарт на живот имат, най богатата държава с най нисък стандарт на живот, защо ли

Оценка:
-6 +2

Да, Путин директно
81 Отговор

До коментар #4 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":


Заявява, че Русия трябва просто да изчака доката западното общество деградира и се самоизяжда отвътре. И е абсолютно прав! Лошото е, че сега и ние сме част от него!

Оценка:
-1 +11

СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !
82 Отговор
Илияне , ще те потърся след време , да си платиш " баланса " негативен ! Светът е малък а ти си нещастник , продажен и слугинаж Жалък ! Фрии Ланч - никаде НЯМА ! Плаща се за всичко и " Франко Склада " !

Оценка:
-2 +13

бабаяга
83 Отговор
Еснаф е да, имитират коравост колкото и откровен садист да е!1 Пълен нещастник... Това да си генерал след като три езикови групи си изгубиха езика е в пъти, пъти по-гнусно! Рисковете на "професията"...

Оценка:
-2 +1

не може да бъде
84 Отговор
Г-н Илиян Василев ме убеди,че гроздето сорт Путин е кисело и че няма смисъл да се подскача под лозата!Вече разбирам и защо на Запад някои са се отказали,но има упорити,които продължават с подскоците !Но гроздето е много високо,жалко!

Оценка:
-1 +8

Илиан Василев Само Плюеш, нищо ли
85 Отговор
Смислено не излиза от теб!! Има договори за газа с Русия и те се спазват от Русия, като цени и обеми!!! Количества, над тези договорните се търгуват на свободния пазар, той диктува цената!!! Напиши как Търгува Норвегия с ЕС??? Колко доставя тя и колко Русия!! Защо САЩ доставят Втечнен газ на Китай, Ане на Европа в този момент?? Защото цената на този газ е в пъти по висока, от тази, на която биха го продавали в ЕС!!! Плювалник си!!!

Оценка:
-1 +8

Знайко
86 Отговор
Да го е.а в специалиста. Путин все късметлия, ние все без късмет. Дали пък това да не е нещо повече от късмет ?

Оценка:
-1 +8

Грух
87 Отговор
Господинът цвили по нотите на Козяк. Интересно, колко доларес са му платили за тез писукания..

Оценка:
-1 +6

факт
88 Отговор
Късмета е функция , която спохожда умните и находчивите . Антиподите им обикновено седят от страни и ги коментират , завистливо.

Оценка:
-1 +3

ейййй
89 Отговор
Путин цяла нощ е плакал, след като е прочел стрястащия коментар на нашия АналЛизатор...

Оценка:
-0 +3

Bulgar
90 Отговор
Г-н Василев е абсолютно прав. Русия има късмет този път, но въпреки,че е най-богатата страна в света по ресурси завинаги ще си остане изостанала кална дупка. Управлението на Европа е под всякаква критика. Баба Меркел е най-жалкият канцлер, който Германия е имала. И така кремълското джудже пак извади късмет. Иначе за сведение на разни диванни русофили средната заплата в Русия е 17 000 рубли (340 лева!). И там хич не е евтино. Ех защо не отидете там?😃😃😃

Оценка:
-1 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Доналд Тръмп
Кандидатът за президентската номинация на Републиканската партия атакува своя опонент Бен Карсън:
Това са странни избори, нали? Ако удариш майка си по глава с чук, резултатите ти се повишават."

Още бисери