Last news in Fakti

25 Април, 2024 13:00 2 046 30

Калина Андролова: Кирил Петков като е казал „а“, да каже и „б“

  • кирил петков-
  • политика-
  • анализатори-
  • калина андролова

ГЕРБ направиха много глупости от началото на този служебен кабинет, държат се безцеремонно и безсмислено конфликтно

Калина Андролова: Кирил Петков като е казал „а“, да каже и „б“ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Призовавам Кирил Петков като е казал „а“, да каже и „б“. Кои са „независимите анализатори и политолози“, които са му казали, че ще говорят по телевизиите в полза на ПП и са поискали за това 20 хиляди лева на месец! Това са тези анализатори и политолози, които по същия начин си уреждат рекета с абсолютно всички партии и където става, там играят. Когато не става, анализаторите манипулират медийната среда в посока на политичeските опоненти. А когато им платят рекетьорската такса, възхваляват и едно западащо политическо поведение! Интервюто на Кирил Петков пред Сашо Диков постави началото на реванша и бавното повдигане на ПП, стопяването на разликата от десет процента с ГЕРБ. Това коментира във "Фейсбук" Калина Андролова.

ГЕРБ направиха много глупости от началото на този служебен кабинет, държат се безцеремонно и безсмислено конфликтно. Аз наистина не разбирам защо го правят, но започват да намаляват предимството, което толкова трудно и сложно отвоюваха. Това е огромна грешка. Но явно ГЕРБ считат, че като сложиха Калин Стоянов за вътрешен министър и Главчев за външен вече са окей с гарантирането на изборния резултат. Аз не разбрах защо ГЕРБ придобиха изведнъж толкова арогантно поведение през последните две седмици, генерираха скандали в парламента, поставиха за министри едни от най-корумпираните лица и пр. Ако продължат още малко така, следващият път революцията, която неминуемо ще се надигне срещу тях, просто ще ги занули.

Защото този път няма да са Кирил и Асен начело на опозиционната вълна. Кирил Петков спечели донякъде от интервюто си при Сашо Диков, защото говореше за пепейската наивност и неподготвеност, и звучеше искрено пред публиката. Иначе по-умните хора си знаят що за балони са пепейците. И народът усети пряко това на гърба си след съсипията, която въведоха с непремерените си дилетантски действия във властта.

Разбира се няма как Кирил да не изръси паралелно и една торба с глупости от сорта: „Учили сме го в Харвард как се прави от една бедна страна богата! Колко да е трудно?!“ Само това изречение е достатъчно, за да срути всичко останало, което изговари. Хем дрънка за наивитет, хем пак слага на тезгяха огромно, смешно и с нищо необосновано самочувствие! Всички ние видяхме какво могат харвардците от ПП, дори и непрекъснато да ни обясняват колко много ГЕРБ и ДПС са саботирали тяхното управление. Глупостта не е необходимо да се саботира, тя сама се проваля! Още нещо каза Кирил Петков: „И ми подсказват едни приятели, на които имам доверие: Тези трябва да бъдат сменени!“. Ето това е един от най-големите проблеми на ПП. Те управляваха държавата с подсказвания от приятели.

Това беше най-голямата и груба грешка на ПП, че управляваха не със знания, а с подсказвания, и нанесоха колосални щети на България. Защото подсказванията ги превръщат в играчки за случайността и за външните за партията фактори. Апропо, същият случай е и Радев! Играчка за носачите на куфари. Защото задкулисието, което иска да граби, им подсказваше своите си интереси. А те бяха добре разположени към консумацията на потоците към задкулисието, тоест към корупцията, срещу която трябваше да се борят...


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    17 15 Отговор
    МАЗНАТА Калка....... Подплъзва се леко под Волгата
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Оффф ,

    19 16 Отговор
    пак ли тая досадница, бе ?!
  • 4 Интересно

    16 17 Отговор
    По страстта, с която авторката брани не БСП, а ГЕРБ, няма как да не си помисли човек, че тъкмо ГЕРБ и ДПС в момента са важните за Кремъл партии.
  • 5 Хе хе

    19 10 Отговор
    Явно Калинка е доста добре осведомена или има дългогодишен опит и стаж в изнудванията и рекетите, доста добре е усвоила материала.
  • 6 Калинке

    19 11 Отговор
    Това може да го побликуваш в Российская газета и много ще се чете а сега ще отнесеш само ................
  • 7 ИНЖ1

    14 13 Отговор
    Скъпа герберска "калинке", на всички ни е ясно за кои лица става дума. Те са нещо като отдел "Пропаганда и агитация" на БКП.
  • 8 тоя

    11 3 Отговор
    шушляк не знае азбуката
  • 9 Реалност

    16 18 Отговор
    "и нанесоха колосални щети на България" - може ли малко по конкретно с цифри и съпоставка с предишни управления ?
    Какво се има конкретно в "нанесоха колосални щети на България"?
    Гледам цифрите и не виждам колосални щети, дори напротив. Виждам:
    - Нарастване на доходите и средната заплата. По паритет на покупателна способност на разполагаемите доходи България почти настига Словакия, Румъния и мина Унгария, ;
    - Нарастване на БВП;
    - Пенсиите за три години се увеличиха повече, отколкото за 10-12 години управление на ГЕРБ;
    - Инфлация, намаляваща по-бързо от тази в еврозоната, което дава надежди да изпълним Маастрихтските критерии за присъединяване към края на 2024 г.;
    - Финансовата дисциплина беше запазена въпреки сериозното увеличение на доходите и отделянето и изразходването на рекордни средства за инвестиции. Критериите от Маастрихт за дълг и дефицит са изпълнени;
    - Страната влезе в Шенген и до края на годината имаше шанс да бъдат вдигнати;
    - Еднозначна външно-политическа позиция за войната в Украйна и министър на отбраната с ясни евроатлантически възгледи като проф. Тагарев;
    - Ясна енергийна политика, скъсваща с обвързаностите с Русия;
    - Конституционни реформи, отварящи вратата към реална промяна в съдебната система.
    Всичко това ще бъде унищожено от Борисов,Пеевски и Радев, за да запазят контрола над служби, регулатори, администрация и да продължат да грабежа.
  • 10 Бамбука

    8 5 Отговор
    Призовавам каже ? Ама, че глупово предложение. После съдебни процеси до безкрай - Москвичов, твоя милост, Райчесвци, Коларовци, КънчоСтойчевски, кукловодите им с тлъстите пачки. Може да каже само, че тези които се опитват да формират мнението, сами не могат да пречат жълтите павета без водач. Толкова.

    Коментиран от #14

  • 11 РуZки еничари и предатели

    15 6 Отговор
    Никой не се чуди кои са говорящите ГЛАВИ.
    Ако се чудите защо Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и други втръснали на всеки говорящи глави не излизат от телевизора...
    В поредните разкрития около платената пропаганда за "Путински поток" следи водят до фирма на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев.

    Фирма на Мира Баджева, Кънчо Стойчев и Андрей Райчев в руски проект за обработка на общественото мнение
    Руснаците сами са си написали какво искат да наложат като мнение в обществата на трите държави: - транзитния маршрут през Украйна е ненадежден - руският газ е най-евтин - плановете за доставки на газ от други източници освен руския излагат на риск енергийната сигурност на региона. Познато звучи, нали.

    За постигане на целите е осигурено и финансиране, и то какво:
    - Отпускат 30 000 евро бюджет за въпросното НПО за заплати, наем на офис, уеб сайтове. - 150 000 евро за конференции - 486 000 евро на година за работата на организацията.

    Конференции се организират -една в Истанбул и една в София на 17 април 2019. Домакин е ТАСС в партньорство с BTA - държавната информационна агенция.

    Участниците говорят по опорките от имейла на Зобнин,а руснакът Алексей Гривач посочва, че руския газ е дискриминиран в Брюксел.

    Организатор на кръглата маса е "Рис" ООД , съвместна фирма на Баджева с политолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев.

    Коментиран от #15, #21

  • 12 Преубул се Илия

    2 0 Отговор
    пак в тия.
  • 13 Истината

    12 1 Отговор
    А съм бил свидетел как Пъpgялko Пъpgялkoв от кафявата агенция си иска пари за да не пише гадости срещу кандидат кмет.
  • 14 Стършел

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Бамбука":

    Тази другарка знае много добре кои са (вие сте изброили една част), но изглежда много плоско да иска поименното им оповестяване. Позор е (поне привидно да го правят), да не криеш, че защитаваш путин и кликата му.
  • 15 ха ха

    10 6 Отговор

    До коментар #11 от "РуZки еничари и предатели":

    Точно затова дълги години ще ни дърпат на Изток. Руската агентура е по всички етажи на властта. Когато се издигне някой руски агент, организацията му посочва кого да назначава. Така мрежата се гради. Целта дори не е да се снасят разузнавателни сведения на вражеската държава, по-лошо е. Изпълняват се политики. Цялата мрежа не е наясно точно кой и как дава заповедите, но всички пътища водят към Кремъл. Лустрация трябва. За най-малкото проруско действие или изказване, държавните служби трябва да са непристъпна територия за този индивид... Така се прави държава! Цар Борис е налагал християнството с меча...

    Коментиран от #22

  • 16 Никой

    11 1 Отговор
    " Народа " както знаем мисли лоши неща за политиците, но не започне да мисли същите неща и за себе си. Например, ч е е лъжлив, крадлив, нагъл, прост и т.н. Голяма идиотщина е " мъдростта " Народа ни е добър , но не случихме на политици. само ,че тия политици не падат от Марс, та да случим на тях.

    Коментиран от #23

  • 17 !!!?

    8 4 Отговор
    Подлогин, пардон Волгин, още не е избран за ЕП, а ето че неговата заместнчка, тук на терен, вече се няма търпение да сподели мнението на „Говорит Москва” !!!?
  • 18 демократ

    3 0 Отговор
    кирцжта е едно недоразумение в българдсата политика
  • 19 Дани

    0 1 Отговор
    КАЛКА В КАЛТА - калка гербаджииска под.....га!!!!Е няма такава лицемерка!!!!
  • 20 Артилерист

    1 2 Отговор
    Много добре казано и за шайката, и за Подмяната...
  • 21 хипопотам на мира

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "РуZки еничари и предатели":

    Ако случайно не знаеш и 3-мата визирани от теб (Мира Баджева, Кънчо Стойчев и Андрей Райчев) са от "богоизбраният етнос" и това ги кара да нямат дори 0,1% интерес да учавстват или бъдат част от руски проект за обработка на общественото мнение.
  • 22 жълтопаветен пипеиц

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "ха ха":

    Личи си, че си евроатлантик. Изказването ти: "За най-малкото проруско действие или изказване, държавните служби трябва да са непристъпна територия за този индивид" някак си ми напомня на излагане идеите на националсоциализма също като написаното в "Моята борба".
  • 23 Велибор Джаровски

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Никой":

    Що не идеш да споделиш възгледите си за народа в Пакистан?? За това, което си написал тук за своя народ, там ще те обесят на 48-мия час!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.