Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 16:21 3 959 52

Г-20 желае 70% от света да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 до средата на 2022 г.

  • г-20-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ваксина

Здравните и финансовите министри от организацията създават работна група за борба с пандемията

Г-20 желае 70% от света да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 до средата на 2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министрите на финансите и здравеопазването от 20-те най-големи икономики в света (Г-20) заявиха в петък, че искат 70% от населението на света да бъде ваксинирано срещу Covid-19 през следващите осем месеца и във връзка с това създадоха работна група за по-добра борба с пандемията.

"За да помогнем за напредъка към глобалните цели за ваксиниране на поне 40 процента от населението във всички страни до края на 2021 г. и 70 процента до средата на 2022 г., ще предприемем стъпки, за да помогнем за увеличаване на предлагането на ваксини и основни медицински продукти и суровини в развиващите се страни и премахване на съответните ограничения за предлагане и финансиране", заявиха министрите от Г-20 в съвместно комюнике, цитирано от агенция Ройтерс.

"Ние създаваме Съвместна работна група за финансиране и здравеопазване на Г-20, насочена към засилване на диалога и глобалното сътрудничество по въпроси, свързани с готовността и реакцията за превенция на пандемии, насърчаване на обмена на опит и на най-добри практики, разработване на споразумения за координация между министерствата на финансите и здравеопазването, насърчаване на колективни действия, оценка и справяне със спешни здравни ситуации с трансгранично въздействие и насърчаване на ефективно управление на ресурсите“, се казва още в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    116 2 Отговор
    70 процента редуциране на населението.Да остане Златният милиард.

    Коментиран от #11, #12

  • 2 честен ционист

    76 3 Отговор
    70% от света и 100% от бялата раса.
  • 3 Грета в лагер

    109 3 Отговор
    Ето ти зелена сделка. Няма човек = няма замърсяване.
  • 4 Усик

    2 43 Отговор
    за всички антиваксъри, с призив да се образоват малко

    Коментиран от #42

  • 5 123

    96 3 Отговор
    Иска им се, но няма да стане. 70 % от хората не са овце
  • 6 случаен

    49 4 Отговор
    Да финансират БГ ваксината,ако искат да постигнат някакви проценти!
  • 7 Наркос

    110 1 Отговор
    70% от населението на света пожелава на Г-20 лека нощ
  • 8 SH BG

    98 2 Отговор
    Това бързане означава, че до средата на 2022 година с инжектираните ще започне да се случва каквото е предвидено, и ще има видими и може би летални резултати...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #26

  • 9 Г 20

    117 0 Отговор
    не е медицинска организация .Което потвърждава , че проблемът не е здравен , а политико икономически !
  • 10 гейтсгейт

    84 3 Отговор
    при 70% ваксани,теоретично ще останат около 3млрд жители,като в момента се мисли как да редуцираме населението до 500млн!това е за сега! и да не помислите ,че това е конспирация!!!
  • 11 77777

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И българите в него!!!
  • 12 честен ционист

    18 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    70% от 7,5млрд е 5,25 млрд което прави 2,25 млрд останали. Ако така надписваш и кръчмарските сметки, нямаш равен. Бик казал 90% минимум.
  • 13 ПЕТКА

    15 44 Отговор
    ТЪКМО ЩЕ ОСТАНЕМ САМО НИЕ, БЪЛГАРИТЕ ЖИВИ. ЩОТО СМЕ НАЙ УМНИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ. ГАНЬО БАЛКАНСКИ И УМ?

    Коментиран от #21, #50

  • 14 Смех

    68 2 Отговор
    Те могат да желаят всичко... Хитлер е желаел всички ервреи да изчезнат.. уви не му се е получило, но може би трябваше, защото същите евреи сега нямаше да ги има да ни правят кризите и пландемиите за да изкарват още парички...

    Коментиран от #17

  • 15 Ььььь

    83 1 Отговор
    Брей колко загрижени за хората чак да не повярваш.А за раковите заболявания и други кога.Пикая ви на факсините наврете си ги там дето сльнце не огрява.
  • 16 Баш софиянец

    87 2 Отговор
    Те ИСКАТ!!!! Даже вече не търсят благовидни мотиви. Просто и деректно си казват, че трябва да вкарат на 70% предвидената за целта микстура. Няма искам-неискам. Каква пандемия, какви пет лева. Тия имат цел, поставена отдавна. Правете си извода дали това е ваксина и дали някой въобще се вълнува от вашето здраве и живот. Следващата стъпка е да поискат децата ни, тяхната кожа!
  • 17 честен ционист

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "Смех":

    Всички без Хенри Форд и създателя на Фанта.
  • 18 Ами ...

    68 0 Отговор
    Най-много се притеснявам, когато разни величия се загрижат за мен. Мисля да съм от другите 30%. 😀
  • 19 Пеперуда

    52 1 Отговор
    Г-20 искат, ама не знаят целевата група какво искат. Щото ако тия 70% нещо поискат, тия от Г-8 нещо ще си забравят желанията. Малко взривоопасно се получава.
  • 20 Доктор

    37 2 Отговор
    Още един имунизиран си отиде днес. Светла му памет.
  • 21 Тоалетна хартия

    59 1 Отговор

    До коментар #13 от "ПЕТКА":

    Наричай ганча себе си. Не познавал българската и история и какво сме дали на света. Не сме създали инквизицията, фашизма, комунизма, газовите камери, не сме горили вещици ...то, като се замисли човек, запада само злини създава и ит тива живеят. Иначе, ние сме варварите!!

    Коментиран от #49

  • 22 Варненец

    76 0 Отговор
    Значи Г-20 не им пукаше за свете до преди ковида, че повечето страни мизерстваха, в някой даже умират от глад, но изведнъж се загрижиха за здравето на всички. Сега кажете, че това не е най-голямата измама в историята.

    Коментиран от #29

  • 23 Hoho Boho

    55 0 Отговор
    Светът НЕ желае да бъде ваксиниран.
  • 24 е хубавото

    24 1 Отговор
    поне е, че ни не сме в г-20.
  • 25 Фаро

    25 1 Отговор
    Който иска да е от щастливите 70 да побърза
  • 26 Петков

    64 0 Отговор

    До коментар #8 от "SH BG":

    Първоначално идеята им беше да ваксинират целия свят до 2025 - официлано го каза прасето Борис Джонсън, но сега започнах да виждат, че ефектът на ваксините идва много скоро и хората започнаха да се усещат и затова ускориха процеса да бъде до средата на 2022. Колко са прозрачни, но и хората са много глупави
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Решено

    42 0 Отговор
    До средата на 2022 няма да се ваксинирам. Като разбера за какво е това бързане може и да си помисля
  • 29 Тъмен субект

    46 0 Отговор

    До коментар #22 от "Варненец":

    Ама те и сега не казват, че им пука. Просто казват, че искат до 2022 да вкарат тая неизвестна НА НАС течност. И това не е измама, това е зверство.
  • 30 123

    60 0 Отговор
    Всяка година умират милони хора от глад и болести, които са лечими има ваксини за тях. Истински ваксини, а не есперименталки. Как толкова „загрижените“ СЗО и Г20 до сега не се сетиха за тези милиони страдащи и умиращи хора, обаче сега изведнъж се сетиха да спасяват човечеството? Много интересен казус за тяхната „загриженост“. А Г20 какви се явяват, че ме месят в медицината или решиха и те да излязат на светло, доказвайки, че и те са в плана, който вече за всеки е ясно, че не е медицински.
  • 31 Щ 15

    35 0 Отговор
    А аз желая Г-20 да идат по ягодите!
  • 32 Нещо гнило има

    52 0 Отговор
    Дали най-после на тези 70% няма да им светне една червена лампичка в главата!? Някога случвало ли им се е, някой толкова внезапно и настойчиво да реши да се погрижи за здравето им и толкова да бърза?
    Лично аз не вярвам да им се е случвало подобно нещо, но те предпочитат да си вярват.
  • 33 Ей хора

    59 0 Отговор
    не се заблуждавайте с тези 70%. тези, които ръководят ПЛАНдемията са наясно, че когато се вацнат 70% дебили, то те ще принудят останалите 30%, като има ограничат всякакви права и човешки свободи и накрая, които са устискали ще ги боцнат принудително. Това не е теория на конспирацията, а действителен план. Само погледнете при 20% у нас вацнати от които поне 10% са с менте сертификати за какво мачкане и принуждаване става въпрос. Не ви ли прави също така впечатление, че ваксарите са прекалено шумни в мрежите и са навсякъде. Ще кажеш, че не са 20, а 90%. Защо са толкова активни? Нали са се боцнали и трябва да спят сега спокойно. Какво ги вълнуват другите, които не искат? Да, обаче ги карат да го правят. Не зная дали с това, което са им вкарали в тялото, за пари или друго, но е факт, че са доста активни и агресивни...
  • 34 Светла

    27 1 Отговор
    Г20 са само 20. Ние дето не искаме да се ваксинираме с тез отрови сме милиарди.

    Коментиран от #36

  • 35 Ичиргу боила

    2 15 Отговор
    Хора защо си мислите че знаете какво се случва. В момента в главите на всички които боравят с Интернет гледат тв е такава каша че не знам кой ще я оправя. Мозъка на всички не може да различава лъжа и истина. Защото всеки се мисли за много умен. Защо всеки търси най сложната конспирация която задължително да доведе до изтребление на 5 милиарда хора. Допускате ли за момент че има нормални лекари които наистина искат да помогнат на човечеството. Тук не броим бг лекарите. Чух че който си е направил ваксина няма да има поколение. Аз си направих и предложих на красива антиваксърка да правим секс. Няма да се пазим няма да има проблем. И познайте не ме огря. Предложението е отворено за всички антиваксърки които що годе стават.

    Коментиран от #38, #41

  • 36 Светле

    2 5 Отговор

    До коментар #34 от "Светла":

    Г-20 произвежда 90 % от световния брутен национален продукт, генерира 80 % от международната търговия (включително търговията в самата ЕС) и обхваща две трети от населението на света.

    Коментиран от #39, #43

  • 37 Бенетон

    9 0 Отговор
    Скоро няма да правиш секс с жена. Не защото си ваксиниран, а защото си страхлив гей😄
  • 38 Бенетон

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ичиргу боила":

    Скоро няма да правиш секс с жена. Не защото си ваксиниран, а защото си страхлив гей😄
  • 39 Бенетон

    12 0 Отговор

    До коментар #36 от "Светле":

    Г20 е произвеждали нещо преди 30 години. В момента само смуче кръв от колонии като България

    Коментиран от #40

  • 40 Всеки

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Бенетон":

    смуче каквото и откъдето може. Ние смучем газ от Русия, коли от Германия и всичко останало от Китай.
  • 41 Марина

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ичиргу боила":

    Аз съм антиваксърка. Пиши ми на Марина69@гмеил.цом
    Искам да бъда оплпдена или поне напълнена със сперма.
  • 42 Аве алоууу

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Усик":

    Ний сме си родени знаещи нема нужда да се образуваме!
  • 43 Светла

    6 1 Отговор

    До коментар #36 от "Светле":

    Ама две трети от световното население не ги е избрало на свободни избори тези ми ти политици дето представят Г20. А? Виж кои държави са тея Г20, има и диктатури сред тях.. Ако не сме ние световното население с кво ще могат да произвеждат 90 процента бнп и да генерират 80 процента търговия? А? Тъй че те са зависими от хората и да не ни принуждават да се боцкаме с тез отрови.

    Коментиран от #45

  • 44 гуньо

    10 0 Отговор
    В момета го карам грипа от работа трима колеги сме се заразили двама сме не ваксинирани третият с две игли и само тои е сплевмония аз го карам леко. Обикновен грип ме еправил на порцал а този доста леко минава.Страно е само когато имам температъра кожата ми гори като чели имам 39 градуса а като я измеря с живачен термометър е 37,2 а съм дигал и 40 с треск но такова нещо неми се еслучвало.А се оказа че колегата с двете игли ни е заразил.

    Коментиран от #46

  • 45 Значи

    1 5 Отговор

    До коментар #43 от "Светла":

    според теб Г20 ще си набоцка работната ръка, с цел да ги умори? А?

    Коментиран от #51

  • 46 Е тоя

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "гуньо":

    що ви е бол с тия две игли? Пазете се бе, хора ...
  • 47 111111

    8 0 Отговор
    Световната банка, бидейки Търговска Организация, публикува сериозен документ с название “Програма за стратегическа подготовка и реагиране на Covid-19”, където не само си присвоява правото да планира стратегия за реагиране на “пандемията”, без да се явява нито политическа, нито медицинска структура, но също така определя ясен план за масово тестване, ваксинация, със задействане на принудителни мерки, посочвайки необходимостта от построяване на изолационни помещения и даже (цитат) на “Очевидната необходимост от задействане на военна поддръжка (НАТО) в отговор на извънредната ситуация в областта на общественото здравеопазване”!
    Освен това, въпросният документ на Световната банка подчертава, че стратегическият план за регулиране на “пандемията” Covid-19 се отнася към Пандемична фаза номер 1, която ще продължи до 2025 г., както е написано на 6-та страница в документа!

    Фаза номер 2 и последващите фази ще изхождат от резултата на Фаза номер 1, глобалистите наричат тази фаза – “Тесен прозорец на възможности”. Именно затова е толкова важно да не се допусне реализирането на началната фаза, която според документа ще продължи до 31 март 2025 г.
    В документа се подчертава, че всички държави партньори на Световната банка и нейните длъжници (сами разбирате, че това са всички страни) са длъжни да се придържат към този план…
    Съгласно този документ нас ни чака и втора, и трета, и четвърта вълна… до 2025 г., строго според плана на Световната банка… А там, пре
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ГОСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Тоалетна хартия":

    ГИЛОТИНАТА! КАЖИ ЗА НЕЯ! КОЙ Я ИЗМИСЛИ И КОЛКО ГЛАВИ СА ХВРЪКНАЛИ ТАМ! ИЗНЕЖЕНИТЕ ФРАНСЕТА!
  • 50 ГОСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "ПЕТКА":

    ПЕТКА ЦИГАНКАТА! А ВЧЕРА СЕ ПИШЕШЕ С ЧУЖБИНСКИ ИМЕНА!
  • 51 ГОСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Значи":

    ИМА ЧОВЕК ИМА ПРОБЛЕМ! МНОГО ХОРА, МНОГО ПРОБЛЕМИ! ПО-МАЛКО ХОРА, ПО-МАЛКО ПРОБЛЕМИ, АНАДЪНМУ?! ИЗЧИСЛИЛИ СА, ЧЕ НЕ ИМ ТРЯБВАТ ПОВЕЧ ОТ 500 000 000 ДУШИ, МОЖЕ И МАЛКО ПОВЕЧЕ, НО ДО 1 МРД. Т.Н. ЗЛАТЕН!!!
  • 52 ГОСТ

    6 0 Отговор
    АЗ ЖЕЛАЯ НА Г-20 ДА ПАДНАТ В ТРАПА, КОЙТО КОПАЯТ ЗА НАС И ЗА ТОВА ГОСПОД ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ! А НИЕ ЩЕ МУ ПОМОГНЕМ!
Новини по държави: