Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 20:36 1 679 29

Разнобой! Смъртните COVID случаи в Русия през септември са били двойно повече от правителствените оценки

  • русия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Докато правителствените данни показват, че около 24 000 души са починали след заразяване с Covid-19 през миналия месец, най-новите статистически данни оценяват този брой на повече от 44 000

Разнобой! Смъртните COVID случаи в Русия през септември са били двойно повече от правителствените оценки - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия е регистрирала почти два пъти повече смъртни случаи, свързани с коронавирус през септември, в сравнение с ежедневно актуализираните данни на Министерството на здравеопазването, показват данни, публикувани в петък от Федералната служба за държавна статистика на страната "Росстат" и цитирани от RIA News.

Докато правителствените данни показват, че около 24 000 души са починали след заразяване с Covid-19 през миналия месец, най-новите статистически данни оценяват този брой на повече от 44 000.

Коронавирусът е бил водеща причина за смърт при 34 403 души през септември, като се приема за основна причина за смърт и при други 5 235 случая. При още 970 души коронавирусът е причинил тежки усложнения, които са довели до смърт, показва доклада на руската държавна статистика, цитиран от RIA News, като се допълва, че коронавирусът не е бил основна причина за смъртта, но все още е присъствал в 3657 смъртни случая.

"Росстат" публикува месечна статистика за смъртните случаи от коронавирусна инфекция, като откроява четири групи смъртни случаи на пациенти с потвърден COVID-19: случаи, при които коронавирусът става основна причина за смърт; случаи, изискващи допълнително изследване, когато се предполага, че смъртта се дължи на Covid-19; случаи, при които коронавирусът като съпътстващо заболяване е усложнил основното заболяване, причинило смърт; случаи, при които коронавирусът не е повлиял на усложнението на заболяванията, довели до смъртта.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    12 17 Отговор
    Руските хора отказват да се ИНЖЕКТИРАТ...БОРБЕНИ ДА КАТО БЪЛГАРИТЕ...НЕИНЖЕКТИРАНИТЕ ЩЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ЧОВЕШКИЯ РОД.

    Коментиран от #3, #4, #5, #7, #10, #12, #27

  • 2 честен ционист

    3 11 Отговор
    След края на ВСВ братишките се отдават на правене на деца. Такъв бейбибум на пацанчета е имало, че днес не смогват да погребват набора. Подобна е и картинката при нас.

    Коментиран от #20

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 меркантилност

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    ако нямаше ваксини и не съществуваха до сега да не си се родил, защото родителите ти щяха да са умрели от полио, малка шарка, минингит или нещо подобно

    Коментиран от #9, #23

  • 5 фотка

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    една ваксина HPG те чака
  • 6 Шамил

    0 1 Отговор
    аллаявбар !
  • 7 ТОВА ТИ ЛИ СИ БЕ....

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    ЛУНА ЛУСТРАЦИО НЕ ЗЕМНА🌙
  • 8 Русия ли?

    7 3 Отговор
    Страната на лъжите!
  • 9 АМИ ТО ЖАЛКО ЗА

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "меркантилност":

    ВАКСИНАТА......ЧЕ Е ПОДЕЙСТВАЛА
  • 10 боц боц

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    доста ограничено и селско мислене :)
  • 11 Майна

    8 7 Отговор
    Извинявам се, че казвам ,че НЕИНЖЕКТИРАНИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ЧОВЕШКИЯ РОД , на всички ,,НАБОДЕНИ граждани,, ...НЕ АЗ СЪМ ГИ ПРИНУДИЛ ДА ГО НАПРАВЯТ ,ТОВА Е ЛИЧНО РЕШЕНИЕ

    Коментиран от #16

  • 12 боц боц

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    да ти и6a пyтката мaйчина пpоста
  • 13 эээээээх

    8 6 Отговор
    Писах ви преди, че няма по-големи лъжци от червените боклуци. А Лавров И Пухлер са видни представители на тая вмирисана нация. Колкото повече, толкова повече, казал за умиращите руснаци мечо Пух. Да се свършват, че да си изпълнят кармата. Прокълнат народ са с ваксини или без.
  • 14 Фотев

    9 7 Отговор
    Имам приятели - ватенки. Дават мило и драго да се доберат до европейска ваксина, ама няма начин. Пробвах. Партидата на едно шишенце трябва да се отчете тук, или да се бракува. Няма мърдане. Знаеха, че тяхната за нищо не става. Вече го знаят и африканците на които "щедро " подаряваха Спутник. Сега ваксинираните им мъже масово са с много слаб имунитет срещу ХИВ. А бе боклуци произвеждат боклуци.
  • 15 United state

    7 2 Отговор
    Хора , проверете в YouTube руснака от Томск който се промъкна в местната болница , за да нахрани баба си. Тука няма смисъл да пиша целия случай, но явно на места в Русия , никой не обръща внимание на болните и просто чакат да умрат. Величието на една страна на първо място се мери чрез грижите , които се полагат за най-уязвимите, болните и безащитните. Русия никога по този показател не е била велика. Пример : след втората световна , политическата полиция изземва поспортите на войниците от червената армия, и ги връща по родните им места, където повечето от тях са обречени на недоимък, защото с края на войната идва и края на западните консерви… за какви канибали говорим само
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 пешо

    2 8 Отговор
    миналата година в краварника умираха по 7000 на ден

    Коментиран от #22

  • 18 при нас

    0 1 Отговор
    пък е обратното
  • 19 Хахаха..

    6 3 Отговор
    200 руснаци умрели от Ковид,20 000 русофоби умрели от радост като научили..
  • 20 Варненец

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    СССР дава към 25 милиона жертви по времето на ВСВ. Къде защото са ги пращали с голи гърди срещу Вермахта, къде от глад и лоша екипировка или от СМЕРШ отрядите, които не са давали да отстъпват. Такова жертвоприношение е било, че почти е нямало руско семейство без някой загинал близък. Говорим основно за мъже. Оттам и до ден днешен руските жени са хищници, защото конкуренцията между тях е била огромна.
    Днешна Русия се върна към някакво подобие на царските времена. Царят самодържец Путин, олигарсите помешчици и крепостниците по деревните. Държава на абсолютните крайности. Както в големите градове има от пиле мляко, така из тайгите се тровят с разни самогони, нямат пътища, какво остава за някакви грижи. При все това Путин малко ги вкара в пътя, че по времето на Елцин бяха пълна трагедия. Преди ковида имаха висока раждаемост и поне по курортите беше пълно с руски семейства с минимум 2 деца, а не малко бяха и с по 4. И тукашните рускини масово са с деца, не като нашите примадони дето до 20 години живеят с техните, после до 40 години учат и градят кариера и чак като одъртеят се сещат, че са изпуснали влака да имат деца.
  • 21 Хахаха..

    4 3 Отговор
    Русофобията пак се разпени като пожарогасител.Не се гаси туй що не гасне,мърдички балкански,стягайте гащи за ново Белене,там ви е дестинацията.
  • 22 Чукча писател ...

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "пешо":

    Това мурзилажа сте изключително ограничени индивиди. Върти сучи и накрая " В щатите защо бият ... " . То бива простотия, ама вашето няма граници.
  • 23 БРЦК

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "меркантилност":

    Ти не знаеш дали това е ваксина или не . Пандемията в света е проблем и заболяване на доверието между хората. Банкерите искат да са робовладелци а политиците за кашон "хартия" продадоха род и родина на трапезата на робовладелците се наредиха лекари отрекли се от клетвата и медии лъжци.
  • 24 Алфа Вълкът

    1 1 Отговор
    Същата работа като в България, всъщност умират много повече но не ги засичат! В края на годината засечете колко човека са починали от Ковид19 в България ОБЩО!
    Изчакайте НСИ да излезе с окончателни данни за смъртността за 2021г и ги сумирайте със 124 735 ли беше за 2020г, сборът вероятно ще е над 260 000! Средната смъртност в България за последните 20г е около 110 000, така че за 2020г-2021г е трябвало да починат около 220 000 души. Най-малко разликата ще 40000 души. Сигурно 30 000 ще са починалите от Ковид до края на годината с тези темпове, ами другите 10000+ от какво ще са починали?
  • 25 Ужас ужас

    1 1 Отговор
    Страшен скандал стана с момчето което отиде да храни баба си в болницата в Томск. Явно на места в Русия никой не гледа болните ами просто чакат да умрат. Така че здравната система в Русия не е пред колапс, понеже ако никой не ти обръща внимание( той също е дал на баба си лекарство против температура) това пред колапс на какво е… старата жена е могла и в вкъщи да си стои пред колапс.

    Коментиран от #28

  • 26 КАНИБАЛ

    0 0 Отговор
    Леглата… леглата кога свършват💀💀💀💀💀☠️☠️☠️☠️🦷🦷🦷🦷🦷🫁🫁🫁🫁🫁🫀🫀🫀🫀🫀🕯🕯🕯🕯🕯🦠🦠🦠🦠🦠
  • 27 Ще продължат - дръжки.

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Руснаците нямат доверие на своята ваксина. Искат китайска.Богатите руснаци искат западни, за да могат да пътуват по света. А плебса го е страх от чипиране, графен и какво ли още не. И мрат като мухи. У нас за втората седмица на октомври общата смъртност е скочила с 1200 души в сравнение с октомври 2020(тогава имаше също починали от ковид, но значително по-малко). У нас също има със сигурност скрита смъртност от ковид и пост ковид усложнения. От тези 1200 умрели в повече според официалните данни само около половината се дължат на ковид. А със сигурност са повече. Много хора не достигат въобще до болница и тест. Не че ако бяха влезли щяха непременно да ги излекуват. А вече и места няма в по-читавите интензивни отделения, където реално са способни поне част от хората да изкарат от трапа и затова измират всеки ден по 120-150 души.В Русия дори има повече ваксинирани, отколкото у нас. Но са крайно недостатъчно. 100%и при тях има много с фалшиви(непоставени) ваксини.
  • 28 То че е ужас е ужас. Но нима си

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ужас ужас":

    мислите, че когато малко персонал обслужва много болни ще хранят всеки старец с лъжичка. Това може да е ставало в Ухан (Китай) в началото на 2020, когато 30 000 млади сестри бяха командировани(повечето против волята им) в Ухан, за да се грижат за болните от ковид. А за всеки тежкоболен на практика имаше отделна медседстра. Целият медицински персонал не напускаше болниците, а живееше, хранеше се и спеше там. Това според вас кога ще стане у нас или в Русия. Ами никога. В Китай вече са ваксинирани сигурно над 60 %от населението, а като открият няколко болни в даден град тестват до дупка и то наред. Няма значение дали си ваксиниран или не. За да не допуснат масово разпространение, което би довело до колапс не само тяхното здравеопазване, но и икономиката им. И не само тяхната.
  • 29 Анатоли Стайков Дежурния Маниполатор!

    0 0 Отговор
    Анатоли, сметни, колко милиона е Русия и България?? По колко починали има да 24 часа в тези държави!! В България има10-15 ПЪТИ повече починали на 100 О00човека население!! България на 2ро място в света Русия на 8мо!!!Ревеш и маниполираш за пари, тое ясно!!