Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 20:54 3 009 21

Руски експерт: Невъзможно е да се предвиди кога Covid-19 ще се превърне в сезонно заболяване!

  • русия-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • коронавирус

Александър Горелов допълни, че в света няма антивирусно лечение, което да регулира инфекциозния процес

Руски експерт: Невъзможно е да се предвиди кога Covid-19 ще се превърне в сезонно заболяване! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Като се вземат предвид фактори като вирусните мутации и процентите на ваксинация, времевата рамка около превръщането на коронавируса в сезонно заболяване е невъзможна за прогнозиране, заяви в петък заместник-директорът на Руския централен изследователски институт по епидемиология Александър Горелов, съобщава агенция ТАСС.

"Невъзможно е да се поставят ясни срокове, в които да можем да се борим с тази инфекция до една конкретна дата, след която Covid-19 да се превърне в сезонно заболяване. Процесът е многофакторен. От моя гледна точка е невъзможно да се посочи конкретна времева рамка, че утре или вдругиден, или в обозримо бъдеще заразата ще бъде вече сезонна", каза той на Евразийския икономически форум.

Горелов допълни, че в света няма антивирусно лечение, което да регулира инфекциозния процес.

"От друга страна имаме ваксини, но само 10% от населението по света е ваксинирано срещу коронавирусната инфекция", Като се вземат предвид фактори като вирусни мутации и проценти на ваксинация. "Не забравяйте и за явлението предаване на вируса към неимунен организъм. Промените най-често настъпват при неимунния организъм, както и всичките му мутации, с които човечеството се сблъсква отново и отново", каза още той.

По-рано ръководителят на санитарния надзор на Русия Анна Попова заяви, че коронавирусът ще се превърне в сезонна инфекция, подобно на грипа.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    29 8 Отговор
    По настоящем е просто телефонен вирус. Звънкат началниците и нашият скача за лицевите и коремните натегания.

    Коментиран от #20

  • 2 Бай Кольо

    8 26 Отговор
    Абе какво стана с тая(настинка) не разбрах,алоо антиваксърите

    Коментиран от #4

  • 3 Конспиратор

    36 7 Отговор
    До скоро всяка година има сезонен грип. Хората масово се заразяваха, но всичко свършваше бързо и почти никой не се ваксинираше. Откакто има корона, сезонен грип няма. Сега както е тръгнало ще се боцкаме всяка година по няколко, защото короната може и да те убие. Просто е по-изгодно за фармацевтичните фирми.
  • 4 АНТИ ВАКСИТЕ

    6 15 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Кольо":

    СЕГА СИ ЛАМИНИРАТ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ👍
  • 5 Варненец

    31 6 Отговор
    Че то вече е, лятото нямахме и 100 новозаразени, сега ни натрисат над 5000, защото пишат всяка настинка за някакъв си хобит. Пътечката е важна, не хората.
  • 6 МИЯ

    25 4 Отговор
    СПЯТ ЛИ СПОКОЙНО ЛАБОРАТОРНИТЕ ПЛЪХОВЕ, КОИТО ИЗРАБОТИХА ТОЗИ ВИРУС, КОИТО ЗАТРИХА ТОЛКОВА ХОРА. ЦЕЛУВАТ ЛИ СПОКОЙНО ДЕЦАТА СИ ТЕЗИ ИЗРОДИ, КОИТО В ИМЕТО НА ПАРИТЕ О БЪРКАХА СВЕТА.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Варненец

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "МИЯ":

    Споко Мия, няма такъв вирус, всичко е фалш. Просто преименуваха настинката и сезонните грипове.

    Коментиран от #9

  • 8 ПАРИ ДА ИМА

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "МИЯ":

    ДРЕМЕ ИМ НА ШЛИФЕРА, КОГАТО ПАРИТЕ ГОВОРЯТ ВСИЧКИ МЪЛЧАТ - ФАКТ!
  • 9 Санитар

    10 11 Отговор

    До коментар #7 от "Варненец":

    Ела в интензивното на ковид отделението за час два да помогаш ..

    Коментиран от #10

  • 10 Варненец

    17 2 Отговор

    До коментар #9 от "Санитар":

    Да дойда, ама не ме пускат, пък и там е пълно с патладжани и ваксъри.
  • 11 Антифашист

    18 1 Отговор
    Инкубационния период при грипа е по-кратък, затова грипните ваканции бяха достатъчни. При ковида е по-дълъг, затова заразоносителите щъкат и заразяват доста дни преди да проявят някакви симптоми. Това е основната разлика. Иначе и от грип се мре. Но ковид удря по-силно някои рискови групи - възрастни хора, такива с хронични сърдечно съдови заболявания.
    Но цялото ковид безумие е неоправдано. Да бяха инвестирали в по-точна диагностика, да разпределят правилно леките случаи вкъщи, които са масовите всъщност, а само тежките да хоспитализират и нямаше да се препълват болниците.
    Пак въртим едни пари. При истерията със свинския грип пак ни плашеха как ще измрем, хората от страх сами ходеха с маски по улиците, а тамифлуто се изкупуваше за минути. Накрая Ла Рош инкасира 5 милиарда евро печалба, тогавашният здравен министър го уволниха, заради презапасяване и харчене на пари за здраве.
    Тоя ковид е далаверата на хилядолетието. И всички неолиберастки фюрерчета се изявяват на загрижени и въвеждат мерки "за наше добро".
    А за ваше добро половината трябва да ви приберем в лудницата, а другите в софийски централен затвор, за нарушаване на конституцията и закона за здравето, за насаждане на паника, за нанесени щети на сума ти бизнеси от разните локдауни и сертификати, за нанасяне на вреда на пациентите, поради спиране на планови лечения, за корупция и явно лобиране в полза на някакви неизпитани ваксини, които могат да се сложат законно само с писмено съгласие. Че и с из

    Коментиран от #12

  • 12 Антифашист

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Антифашист":

    Че и с изтекъл срок на годност вече ги слагате, а дали ги съхранявате и дозирате правилно никой не знае, че бяхте направили едни пунктове като плажни сладоледаджийници.
    Историята на самите ваксини също е интересна. ЕСССР отпусна едни милиарди, за да се създадат тези ваксини. САЩ също наляха милиарди. Говорим все за държавни пари от нашите данъци. Фармафията обаче направи частни патенти, които не дава на никой друг. Значи веднъж взеха пари да ги направят, втори път вземат пари, пак от нашите, щото "безплатните" ваксини ги плаща МЗ от нашите осигуровки. И никой не знае с каква печалба за производителя. До какво доведе това? Точно така - до дефицит. За богатите държави има ваксини, а бедните правят като вятъра. По тази причина в Африка ваксинираните са малко, а в Европа много. И не пускат златните патенти, инак пазарите ще се наводнят с евтини ваксини. И не пускат конкуренти на пазара - руски, индийски, кубински ваксини. А има такива.
    Явно колкото по-голяма и нагла е далаверата, толкова повече време трябва, за да гръмне всичко. За това, което причиняват на всички ни, някои може да свършат като Дучето и Хитлер. Заслужено ще е.

    Коментиран от #13

  • 13 Варненец

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Антифашист":

    Споко, нега се бодат хипохондриците, ако искат и по 10 пъти и да си вярват. За мен това е поредния грип, койъо едва ли ще ме хване.

    Коментиран от #14

  • 14 Антифашист

    13 1 Отговор

    До коментар #13 от "Варненец":

    Какво да ти кажа, земляк - от поне 8 години не съм боледувал от нищо. Не слагам сезонни ваксини. Спрял съм облъчването от телевизия и псевдосоциални медии, чета подбрани новини, избягвам контактите с токсични хора, ям хубава храна, прекарвам повече време в контакт с природата и не се тъпча с боклуци. Около мен почти всички хванаха ковид, някои от тях са ваксинирани. Със сигурност съм имал контакти със заразени. Не съм безсмъртен, но не ме е страх от тази болест. Всички около мен я изкараха, само един почина в болница, а друг лежа 20 дни вкъщи. А сега като гледам вече гадината мутира и повечето я карат по-леко. Морят ги стигнат ли в болницата. Толкоз от нашата търговска дейност незнайно защо наречена "здравеопазване"...

    Коментиран от #15

  • 15 Варненец

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Антифашист":

    Точно казано, подкрепям, аз също се придържам към този режим. Пък нека хипохондриците слагат маски и да се крият под леглото.
  • 16 Перо

    3 0 Отговор
    Питайте математиците от БАН? Утре ще ви обяснят същото,но че са го направили по “математически модели”
  • 17 Просветен илюминат

    5 1 Отговор
    Свидетели сме на добре планирана психологична операция срещу населението с помощта на дезинформация и медийна пропаганда. Не на последно място и с помощта на корумпирани, марионетъчни правителства, които сляпо изпълняват команди отгоре. Българското правителство и Кризистния Щаб в лицето на Борисов, Мутафчийски и Ананиев от самото начало знаят, че въпросният „смъртоносен“ вирус е лъжа, а тестовете отчитат широк спектър от „не смъртоносни“ вируси, но въпреки това въведоха Карантина, с което нарушиха правата, личния избор, свободната воля и правото на мирен и спокоен живот на българския Народ и способстваха за унищожаване на икономиката.
  • 18 Просветен илюминат

    2 1 Отговор
    Психологичната операция „Коронавирус“ е поръчана от акционерите на ФРК на САЩ за преразпределение на глобалния финансов пазар и тотален контрол над населението с последващо ваксиниране и евентуално чипиране. Но всичко това нямаше да се случи без подчинената на световното задкулисие и наградена с огромни права Световна Здравна Организация (СЗО).
  • 19 Hoho Boho

    7 1 Отговор
    Ваксинираните западняци почнаха да си го боледуват целогодишно.
    За какво сезонно заболяване става дума?
  • 20 КОВИД ГЕНОЦИД

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    "От друга страна имаме ваксини, но само 10% от населението по света е ваксинирано срещу коронавирусната инфекция" - Това не е ли ЛЪЖА? В OurWorldInData и др. сайтове за данни се дава около 50% инжектирано световно население. Скоро ще има групов имунитет и всички "мерки" трябва да паднат, нали? Да, ама НЕ ;)
  • 21 Лудница

    3 0 Отговор
    По документи от световната банка този цикр ще продължи до 28 година. Проверява се лесно. Живи и здрави на всички пазете се.