Last news in Fakti

15 Ноември, 2021 12:43 28 705 107

Какво означава победата на Кирил Петков за Северна Македония?

  • кирил петков-
  • продължаваме промяната-
  • българия-
  • ес-
  • северна македония-
  • асен василев

Искаме нов подход за решаване на проблема между Скопие и София, заяви Кирил Петков

Какво означава победата на Кирил Петков за Северна Македония? - 1
Снимка: БГНЕС

Медиите в Република Северна Македония информират за състоялите се вчера парламентарни и президентски избори в България. С голяма вероятност се налага бъдещо сътрудничество на три политически партии - Продължаваме промяната, Демократична България и Има такъв народ, пише информационният сайт 360 градуса. Трите партии са част от промяната и се смятат за естествени партньори в бъдещо правителство. Трите партии няма да имат мнозинство и им е необходим четвърти партньор. С оглед на това, че изключват преговори с ГЕРБ и ДПС, потенциалният четвърти партньор трябва да се търси в БСП на Корнелия Нинова, предаде БТА.

Цитиран е Кирил Петков, който обяви, че ще води диалог с всички политически партии, представени в парламента, но без ГЕРБ и ДПС. В изявления за агенция МИА Кирил Петков и Асен Василев посочват, че сега никой нито в България, нито в Република Северна Македония има полза от това, че между двете страни няма най-добри междусъседски отношения. "Искаме нов подход за решаване на проблема между Скопие и София", е цитиран да казва за МИА Кирил Петков. "На Балканите живеят 65 милиона души и когато можем да имаме единен пазар, свободна търговия, инфраструктурни връзки и да летим от Скопие до София за 40 минути, всички ще живеят по-добре. Балканизацията и разделенията в региона попречиха да работим за по-голямата цел и да бъдем по-добри", казва Петков.

Той подчертава, че преди няколко месеца на среща със заместник министър на икономиката на Република Северна Македония се договорили да разговарят за общата търговия, както и за това кои са българските и македонските доставчици на стоки и услуги и кои са клиентите в двете страни. "Видяхме, че София и Скопие имат много възможности за взаимна полза. Проблемите спряха тези възможности, от които двете страни може да имат полза и да напредват. България и Северна Македония трябва да работят заедно и това трябва да стане с работни групи, които трябва да бъдат съставени не само от историци, а и от хора от бизнеса, науката и културата, за да може да говорят за това, от което всички ще имат полза, а не за онова, от което едната или другата страна потенциално може да има загуби", казва Петков.

Според него това трябва да се прави в последователен процес, не веднъж на четири месеца, а всеки месец с конкретни резултати, за да може България да види коя е темата, от която Северна Македония е най-заинтересувана. Петков прави оценката, че в момента никой и в двете страни няма полза от това, че между двете страни няма най-добри междусъседски отношения. "Трябва да сменим парадигмата на нашите отношения и да видим кои са общите икономически работи, които може да направят двете страни. Например защо няма авиокомпания, която лети от София до Скопие. Това трябва да бъде темата", е казал Петков, цитиран от МИА.

Асен Василев казва също за МИА, че в отношенията между двете страни трябва да се говори за бъдещето и за настоящето. "Хората трябва да се чувстват спокойни, никой да не бъде угнетяван, трябва да има общ бизнес, групи студенти от двете страни да могат да се посещават взаимно, да се организира балканско първенство по футбол, а не само българо-македонско, и хората да се опознаят и да живеят по-спокойно и в двете страни. Тогава фокусът на историята ще се прехвърли в настоящето и на онова, което можем да направим в бъдеще, тъй като ако гледаме само назад, никога няма да направим крачка напред", смята Василев. Според Петков, ако историците в съвместната Комисия по историческите и образователните въпроси имат ясен мандат, ако се срещат веднъж месечно и постигат резултати, много по-бързо ще бъдат преодолени нещата, които правят невъзможна крачката, която иска Северна Македония - начало на преговорите с ЕС.

"Това се прави с работа, а не с "искам - не искам". От двете страни трябва да си подадем ръка, да бъдем добри съседи и да започнем да говорим за всички положителни неща, които можем да получим, както и за всички неща, които трябва да бъдат разчистени между нас. Не е добре проблемите да бъдат замитани под килима. Проблемите трябва да се решат", казва Петков. Асен Василев и Кирил Петков са категорични в изявленията за МИА, че това може да се постигне със съвместна работа и действия на екипи от двете страни. Петков изтъква, че има много близки приятели в Република Северна Македония, които му казали, че хората от двете страни на границата имат симпатии едни към други, но някои политици "объркали работата". "Този път, ако зависи от българската страна, политиците няма да бъдат проблем", подчертава Петков.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    58 17 Отговор
    Че ще си имат малцинство в БГ

    Коментиран от #12

  • 2 2872

    317 19 Отговор
    Означава нова национална катастрофа за нас, обикновените българи!
    Оставаме без себеуважение, без никакво уважение от Европа, "отстъпихме" без бой историята си, езикът си, паметта на бабите ни и дядовците ни!

    Коментиран от #18, #23, #74, #82

  • 3 пико

    97 20 Отговор
    Честито на РСМ.
  • 4 Ввв

    313 9 Отговор
    Кирчо,само не бъди глупак да направиш грешка с Македония за компромис от наша страна,ще бъдеш заличен като Славчо

    Коментиран от #50, #69

  • 5 Означава

    252 31 Отговор
    че Кирчо ще продаде България без да му мигне окото
  • 6 Патриот

    216 24 Отговор
    Това е..., Те, ще предадат България!
  • 7 Гого

    217 17 Отговор
    Бай Ганьо с широка усмивка прие инсталираните пионки на САЩ.
    Честито "умници".
  • 8 Реалност

    239 28 Отговор
    Избирането на канадеца Петков означава три неща: Вашингтон ще си имат слуга, Брюксел послушно кученце, Македония собствен език и членство в ЕС, а за България ще остане свръх инфлация, задължителна ваксинация, гей паради всяка седмица и узаконяване на педофилията.

    Коментиран от #10, #22, #89, #95

  • 9 Гандалф

    101 5 Отговор
    Изобщо не ме интерисува, какво означава победата за северна македония, а за нас...
  • 10 4342

    90 16 Отговор

    До коментар #8 от "Реалност":

    Много точно казано!
    И все пак, дано не си прав.
    След като пуснем РСМ все се надявам, че "народът" ще се събуди.
    Вторият акъл идва после.
  • 11 Ханонимка

    164 7 Отговор
    Тез шматки, вместо да се учат от гърците, тръгнали да изпълняват като примерни пионерчета поръченията на макарончо и баба му...у политиката трябват хора тарикати, а не лольовци с идеи, които тепърва да се учат на наш гръб, как тиктака светът...

    Коментиран от #52

  • 12 Татарина

    47 9 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    На тати умното макаданче, навсякъде компетентен!
  • 13 Гандалф

    88 8 Отговор
    Защо сте толкова тесногръди
    ..радвай се народе...към края на 2022 година ще имаме към бюджетния излишък още 8 милиарда.../ нали толкова каза, че се краде в българия на година/..радваи се народе в българия ще бъде рай../ нали каза, че като е бил министър е получавал на ден по десетки предложения за инвестиций.. радвай се народе, ще се къпем в милиарди...
  • 14 БОЛГЪ

    132 5 Отговор
    компромис с югозападната ни част наречена провинция Македония и с историята ни написана с много българска кръв и страдание НЕ ТРЯБВА ДА ИМА И НЯМА ДА ИМА !!!
    ако искат да стават европейци, ДА!!! може, искайте българско гражданство, ПРИЗНАЙТЕ ПРЕД СЕБЕ СИ И ПРЕД ДЕДИТЕ СИ ИСТИСКИЯ СИ ПРОИЗХОД и сте вече в Европа, като чисти БЪЛГАРИ а не като НЕИЗКЪПАНИ Северомакедонци!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Грульо

    114 3 Отговор
    Аз искам да питам Кирчо, в северномакедонските магазини има ли български чушки? Питам защото вчера в магазина имаше смакедонски и турски чушки, но нямаше български. :D

    Коментиран от #45, #48

  • 17 user

    116 1 Отговор
    Американаците ги сложиха, за да пуснат Северна Македония в ЕС. В момента задържат и оставката на Заев заради това. Да ги пуснат, но дано пак не ни натрапят договорите за Мариците 1 и 3 и следващите 20 години да изкупуваме задължително тяхния ток. И сигурно ни гласят и нещо друго!
  • 18 дедо Медо

    105 8 Отговор

    До коментар #2 от "2872":

    Що ревете бе..нали искахте честни и почтенни. Сега, като ги получихте, сърбайте им попарата..И...оти!!Ха честито на РСМ.
  • 19 Българин от САЩ

    105 0 Отговор
    Преди време гърците получиха 800 милиона евро безлихвен заем от ЕЦБ,който никога няма да върнат.След това великодушно се съгласиха на думичката "северна".Любопитно ми е как би го коментирал това симпатягата Кирчо.
  • 20 Сенкевич

    54 11 Отговор
    Означава, че ако не подпишем споразумението със Северна Македония много ще ядосаме американците. С. Македония отива в орбитата от влияние на Сърбия и Русия. Македонските шиптъри ще са най- недоволни и ще се отдалечат от идеята за Велика Албания. Предстои ново териториално и политическо деление- в Босна процесите са в ход.
  • 21 Едно

    117 5 Отговор
    разбрах от статията. Отечество любимо, за тебе те УМРЯХА а тези двамата те продадоха. Бог да пази България и българите в нея.
  • 22 дедо Медо

    85 4 Отговор

    До коментар #8 от "Реалност":

    Що бе, не ти ли харесва? Нали за това гласува?Сега що ривеш, а? Малко ли хора ти казваха че така ще стане. Ама ти не та не ..честни били..почтенни били. РСМ е най-малкото, което ще ти се случи. Предстои признаване на Истанбулската конвенция, скоростно затваряне на въглищарките( за които два факта ще разбереш след като са станали)..пък може да се раваш ако не те затворят в къщи като австрийците...

    Коментиран от #46

  • 23 Ще има и още

    57 4 Отговор

    До коментар #2 от "2872":

    Нека да не прибързваме с нихилизма ! Бате Кирчо е като македонските си колеги политичари - водопад от думи без обаче да се казва нищо конкретно, или да се тълкуват точно с обратен знак но за другата страна.
  • 24 ганю

    7 86 Отговор
    Напълно подкрепям.Браво Кире! Oт двeтe cтрaни трябвa дa cи пoдaдeм ръкa, дa бъдeм дoбри cъceди.

    Коментиран от #28

  • 25 gogo

    82 4 Отговор
    Изключително важно е ИМТ и БСП категорично да поставят твърди условия по отношение на Македония при една коалиция. Това ще бъде и атестация за ГЕРБ, ако се отметнат от политиката си тук с тях е свършено. Карбоски много добре го каза- при предателство по тази тема всички трябва да излязат на улицата.
  • 26 Бобо

    95 8 Отговор
    Киро Кандеца е тотално неграмотен по тези въпроси. Още при първото си изказване се изцепи за българско малцинство, коет ще рече, че дори вестници не чете. По тази тема трябва единен български отговор. Тези пионки не могат да предават националните ни интереси без да се интересуват от хората тук Това ще е катастрофа.

    РЕФЕРЕНДУМ ЗА ВЛИЗАНЕ НА РСМ В ЕС!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Анонимен

    58 2 Отговор
    Кирчо си има мисия но не от избиратели му. Той освен "почтеност " друго не е и обещавал. Дадохте му нотариално заверено пълномощно да ви оправи. Дано не се наложи да поискате да го анулирате. Ще бъде много трудно.
  • 31 ганю

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Фокусник":

    Аа, ти проблеми с четенето ли имаш,или с усвояването на текст ,та не разбра!?
  • 32 БОКЛУК КРАДЛИВ

    77 8 Отговор
    Скоро ще има,, бог да прости жертвите от въстанията и войните и да ги забравим. Помните ли думите на Капитан Петко Войвода,,,,, ТЕ ПРОДАДОХА РОДИНАТА,,,, А съражарите стреля по него /Бойко Рашков / Ако се случи това трябва всички да излезем и да изметем и Кирчо и кокорчо и главният виновник Радев

    Коментиран от #33

  • 33 да питам

    51 8 Отговор

    До коментар #32 от "БОКЛУК КРАДЛИВ":

    Кой ще излезе бе, пич? Не знаеш ли какво са казали големите родолюбци..Не народ, а м..рша....и не са сгрешили.
  • 34 Ак-12

    59 5 Отговор
    Започнаха с промените, тези вече клекнаха. Пак ще ни се смеят сърбоманите. Честито отново продажни политици и заблудени избиратели.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 !!!?

    8 56 Отговор
    Браво на Кирил Петков ! Русофилите-фанатици внушават антимакедонска истерия в интерес на Кремъл !!!?
  • 37 Аналитик плюс

    59 9 Отговор
    За който не е разбрал, "Продължаваме Промяната" са върли атлантици, чието идване на власт беше програмирано да се случи доста по-рано, но политическият хаос у нас предизвика това закъснение в три поредни гласувания. Атланиците на власт в БГ практически означава: 1) Коренна промяна в политиката спрямо Северна Македония и бързото й допускане на масата за преговори с ЕС; 2) Всеобхватно засилване на русофобските настроения в България = пълно подчинение на атлантическата анти-руска политика; 3) Активно участие в антируската инициатива "три морета"; 4) По-активно участие в инициативите на НАТО=повече пари за оръжия; 5) Създаване проблеми с транзита на руски газ през България по Турски поток за Сърбия и Унгария; 6) Купуване на скъпи неруски енергоизточници за "енергийна независимост" 7) Пасив на участието в Китайско-Балканските инициативи, и т.н.

    Коментиран от #40, #44

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 кУмУнист

    73 4 Отговор
    Честито ви национални предатели, на харвардчетата само пари са им в главата, родина, род , нация нямат никакво значение.
  • 40 да допълня

    54 6 Отговор

    До коментар #37 от "Аналитик плюс":

    Добави и ратифицирането на Истанбулската конвенция и предсрочното затваряне на въглищарките..и само остава някой да белоса паметника на България. Тия двамката права ще я закопаят, та и от паметник да спечелят.Пфу..прост народ бе, Господи!!

    Коментиран от #77

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Абсолютно вярна

    10 56 Отговор
    позиция. Коридор номер осем трябваше да е построен отдавна. И стига с тая история. Днес, живеем съвсем други поколения отсам и в Македония. Това не са старите българи, а това са македонските сърби, които се гордеят с Тито. Проумейте го. Да им отворим пътя за преговори, те и Турция са в преговори с ЕС, ама не ги пускат. Така ще бъде и с тези, да се научат да спазват човешките права, и да не насаждат омраза. Обаче, и ние чистите българи насаждане тази омраза, еле пък шкембе войвода. Истанбулската конвенция също трябва да се ратифицира. Какво лошо има две лисбийки да си родят и отгледат деца, да не са безпризорни. Сега като има насилие в семейството и разводи, кой страда децата. Пък какво от това, че са хетеро. Дрън, дрън. Измислени глупотевини за противопоставяне.

    Коментиран от #99

  • 43 Кирил Петков

    45 6 Отговор
    дали наистина мисли, че проблемът ни със Северна Македония може да се реши само с приказки колко чудесно ще бъде македонци и българи да си живеем дружно, да си търгуваме и играем футбол? Струва ми се , че в своята глава той вече се е отказал от нашата история и ще признае Самуил за северно македонец. Само и сама от Брюксел да му дадат зелена светлина са управлява. Дано да греша. Но дипломатичтите му, пълни с вода излизания преведени на човешки език това и говорят. Властиците ни се готвят да капитулират пред Северна Македония.

    Коментиран от #47

  • 44 Пълни глупости

    13 10 Отговор

    До коментар #37 от "Аналитик плюс":

    Турция е в НАТО, пък си има добри отношения с Русия. И Борисов им построи газопровода. И Байдън с Путин се разбраха, така че споко.

    Коментиран от #49

  • 45 Минаващ

    10 36 Отговор

    До коментар #16 от "Грульо":

    Ами защо те запиташ ББ, бе, ало, 12 години ухравлява, окрраде европейските пари и почги никакви дотации за земеделието .Питай го и защо масово се внася македонско гпозде за наше вино- по същата причина..Седнали тука 10на болни фенове на на корумпирания тип и плюят по новите, които имат визия и са си с пари- не са влезли , за да крадат! Няма да предадат БГ, а искат да се постигне някакво решение, да сме си полезни поне икономически докато спорим поне Ей, прост народ е Ганйо, харесва си кочината и сега плюе по новите, ужас!
  • 46 Напълно предвидливо бе,

    38 3 Отговор

    До коментар #22 от "дедо Медо":

    че те ще поддържат Западните ценности. Очаква ни сексуално образование на децата още в първи клас. И разни джендъри да им обясняват привлекателността на всичките там тридесет и няколко пола. Точно за това и не гласувах. Новите управляващи ще са в пъти по - голяма трагедия от ГЕРБ.
  • 47 Умната

    13 40 Отговор

    До коментар #43 от "Кирил Петков":

    До 43, 40 и другите " многознайковци" тук
    Абе що не си гледаге рабэтата и да си пооправите мисленето и тъпите Балкански черногледи нагласи, ами сте седнали тук да философствате срещу човек, на който и на кутрето не можете да се мерите, хаха! Свръхобразован, умен , с идеи, богат и хубяв- не се притеснявайте, няма да предаде ългария, а поне ще започне да гради новата, цивилизована и просперираща държава, че тоя предния ни нахрави за смях на цяла Европа с простотията си и махленския си стил! Осъзнаъте се, бе, з омбирани човеци, огледайте се, на дъното сме, докога! Има лъч надежда, стегнете се и работете, стига мрънкане!

    Коментиран от #51, #53, #55

  • 48 Агроном

    23 2 Отговор

    До коментар #16 от "Грульо":

    Грульо, ми то селата в България мрат едно след друго бе, та как така селско стопанство без села. Ти се радвай, че чушките са македонски, ще рече вкусни като българските когато ги имаше, че могат да бъдат и безвкусни холандски или американски.
  • 49 Байден и Путин се разбраха

    28 1 Отговор

    До коментар #44 от "Пълни глупости":

    само по климатичните въпроси.И то за сега. По всички останали точки нямат съгласие Турция и Русия не са в много чудесни отношения, особено след действието на турските дронове срещу Донбас. Но какво общо има тук Турция? На Брюксел им е необходима територията на Северна Македония, НАТО отдавна я има. Значи, правителство в България ще ни бъде наложено такова, че не спъва Брюксел в неговите задачки. Няма да ме изненада и ако премиерът и свитата му почнат открито да откриват гей парадите или да бъдат почетни гости.
  • 50 Еее

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ввв":

    И ще му е малко, освен че не разбира, е самодоволе н лаладжия. Мошеник, не е ли разбрал , че има ЗАКОНИ. КОИ стоят зад този. Точно както юпитата на Царя, дойдоха гладни и си оправих положението. А Любка качакова от п-з носеше тениска с надпис " срам ме е от вас " , и за награда е посланик някъде. Та и тези са подобни.
  • 51 Реалист плюс

    22 1 Отговор

    До коментар #47 от "Умната":

    Ти вече не ги ли видя при царя свърх-образованите колко можещи са? И те всички проблеми лесно ги решаваха "като му дойде времето". Все пак е добре, че все още има оптимисти
  • 52 Даа

    22 3 Отговор

    До коментар #11 от "Ханонимка":

    Изключително си прав. Льольовците ще си играят на управление с нас
  • 53 Много наивно от

    37 0 Отговор

    До коментар #47 от "Умната":

    Ваша страна, че свръх образованите и умните не се продавали. О, продават се и още как! Градежът на просперираща България в никакъв случай не може да започне с отказване от българската история. За езика им въобще не ми дреме, да си го наричат както искат. И те да се обозначават като македонци или марсианци, ако искат. Но Самуил не си давам. Според методичката на ЕС в този съюз не трябва да има отделни нации, а мулти култи, които се управляват по-лесно. За това и милиони емигранти се вкарват в Европа.
  • 54 Петков,

    34 8 Отговор
    не вярваме да предадеш България.Радев не го направи.Нямаме нищо против макетата,само да не ни крадат историята.Всички българи сме чувствителни на тази тема

    Коментиран от #106

  • 55 Вулвотрон

    9 1 Отговор

    До коментар #47 от "Умната":

    Толкова си умен, че направо пращиш от акъл и овча козина..!!!
  • 56 Бесен

    32 2 Отговор
    Още не е започнал и старта му е с национално предателство на тоя скапаняй! Жалка американска подлога!
  • 57 filo

    30 1 Отговор
    Кирчо съвсем скоро ще разочарова избирателите си, след като видях снощи как видиевато се измъкна от въпроса за РСМ.
  • 58 прокобанароба

    20 2 Отговор
    цитат - само в настоящето и бадещето - асенчохарвърдъ

    да, историята ще бъде продадена ,ясно е като бял ден и езикът ни също, това е мнеанието на новите свети баратяхарвъдци, е, ще видите скоро - и концлагери, и задължителни игли на здраво и болно и верно - чувалите по стадионите...ще настъпи НОЩ И МАЙКА ПЛАЧЕ...
  • 59 Възмутен

    31 3 Отговор
    Този ще се гърчи по краварска свирка. Българина трябва да определя с референдум такива важни въпроси, а всички политичета стават подлоги на чужди държави и на кражбата. Избираме поредния боклук, краде и руши държавата, отива си и си брои жълтиците окрадени от народа! Безнаказано! До кога ще ги траем българино?
  • 60 ЕДна

    20 1 Отговор
    Този си мисли, че чрез икономика може да оправи всички проблеми, включително дипломатическите. Не, чрез икономика не се оправя всичко.
  • 61 # Истината

    8 23 Отговор
    Добре бе хора, замислете се малко . . .!
    На мен също на първо четене, ми пламна фитилчето. . .! НО, после се позамислих!
    Всъщност, това е доста адекватно изказване!
    1. Реалност е, че от ЕС ни притискат и ще продължават!
    Адекватно е изказването, че ще се търси диалог!
    2. На Македония, това изказване ще и е от помощ!
    Ореваха ЕС и сега им се дава шанс уж с добро и да поспечелят от някоя и друга сделка и с България!
    3. Имат шанс, да си кажат какво наистина искат!
    4. Прав е с изказването, с което им подсказва, че могат да имат много допълнителни ползи от приятелството и свободната търговия с България!
    Вместо само напук да си правим и да се мразим!
    5. КАКВО друго, можеше да отговори на македонските въпроси! . . .

    - НИЩО не е обещавал!
    - Загатна, че ИМА и други варианти!
    - Показва на ЕС, че има желание за диалог!
    - Печели време!
    - В Македония, ще се поуспокоят и ще мислят и те за варианти! . . .
    . . . Много се надявам, това да е ИДЕЯТА !!!

    Коментиран от #78

  • 62 1122

    36 2 Отговор
    Лудост е "българско малцинство" в Македония и "македонско" малцинство в България.
    Това е зачеркване на общия ни корен и отрицание, че сме един народ.
    Дано го осъзнаят тези неолиберали, които взеха властта.
    Не всичко е търговийката в "общия европейски пазар"!
  • 63 Някой

    18 2 Отговор
    Тоя ще кляка на макетата.
  • 64 Ние

    28 4 Отговор
    Г-н Кирил,внимавайте в картинката да не предадете българската история,език и култура !Не си го и помисляйте да изопачавате ИСТИНАТА.,че ти крадат всичко в македопия.Умни сте,работете,но за България и за историческата истина.

    Коментиран от #72

  • 65 Както е казал

    18 2 Отговор
    Апостол войвода за предателите сатър сатър
  • 66 УМЕН

    28 6 Отговор
    Това канадско меккере ще продаде България
  • 67 АУУУУУ

    27 4 Отговор
    АЙДЕЕЕ НА ВСИЧКИ ГЛАСУВАЛИ ЗА КИРЕ КАНАДЕЦА.... ДА НИ Е ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 68 Скорпи

    18 1 Отговор
    Означава ли това че няма да защитим език и история.Ако е така...нови избори...
  • 69 Дядо

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ввв":

    Новите политичесни светила да не забравят "Грамада" на Вазов за да не бъдат проклети и внуците им до девето коляно .
  • 70 песимист

    13 1 Отговор
    е то е ясно, че ще ни продадат по заповед на господарите от Козяк. Ако някой си е въобразявал нещо друго....Гледайте и с ковид "мерките" как ще ни наредят новите господа управляващи. Радев вече е на каишка, точно както беше бацко преди него. Ще продължим да превиваме гръб пред господарите както сме си свикнали по принцип. Аре, хубав ден!
  • 71 дедо ви

    9 0 Отговор
    от това ще проличи да ли се е отказал не само от канадското но и от американското си гражденство
  • 72 ВИЕ

    17 1 Отговор

    До коментар #64 от "Ние":

    сте ахмАци дето вярвате, че на Киро измамника му пука какво мислите. И от къде разбра па че е умен? На фантасмагории го докарва
  • 73 православен

    7 0 Отговор
    НЕ, най напред да е яно историята на двете територии, а после политиката, щото тя има нема на 30-40-50 год се мени, айде от там да тръгнем
  • 74 ццц

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "2872":

    ако предадът и последното което ни остова ще има резани зелки
  • 75 православен

    11 2 Отговор
    не пипай МАКЕДОНИЯ на дедо ми че че ручаш жабета харвадски или там кой си

    Коментиран от #76

  • 76 православен

    4 3 Отговор

    До коментар #75 от "православен":

    иначе арно говорите да ви видим що че направите
  • 77 православен

    14 0 Отговор

    До коментар #40 от "да допълня":

    истанблулската или там каквато и да е гейска ратификация е противоконстуционална и вече съда се произнесе, ако това недораразумение се върне на дневен ред идва гражданска война, аз съм родител офицер , моите другари също ще се включат ще стане страшно

    Коментиран от #81

  • 78 Само че,

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "# Истината":

    истината и реалността са други, иначе този въпрос отдавна щеше да е разрешен.
  • 79 Анонимен

    13 2 Отговор
    Тия пишман политици ако пуснат Македония в Европейския съюз ще им бъде политическото самоубийство.Гешев какво чака че нему иска имунитета.
  • 80 Споко

    8 2 Отговор
    Няма да отстъпи от ветото. Не е толкова тъп. Просто казва, че освен по историческия трябва да се работи и по други фронтове - икономическо и културно завладяване на Македония. И че ако фокусът на македонците се измести от ветото може би ще са по - склонни да направят компромис.
  • 81 Абе

    8 2 Отговор

    До коментар #77 от "православен":

    И Кирчо и Фатмака вече показаха колко зачитат конституцията, така че гответе се.
  • 82 гщтпщгп

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "2872":

    Кошницата към Македония трябва да е малка и премерена. Никога няма да убедим македонците , че са българи към днешна дата и , че говорят български. другите детайли трябва да ги отстояваме. Това което може да настоява , че сме имали обща история , която след тулско
  • 83 Иванов

    3 2 Отговор
    Искате Б.Б., защото той разду администрацията стократно, за да не работят, да вземат големи заплати и да гласуват за него. Сигурен съм, че лошите коментари за новопредстоящото управление са от хора, които са от този тип! Дано новоуправляващите решат в правилната посока този проблем. Парите на държавата - в полза на народа!!!!
  • 84 НИЩО

    1 3 Отговор
    Ама абсолютно нищо,.. керванът ще си върви, кучетата ще си лаят
    Само чичо сам, каквото реши, това ще стане...
    А иначе, нали бяхме от първите, които ги признахме,... А сега имаме право да избираме между думите на Хр.Стоичков или Л.Пенев
  • 85 ишгиош

    9 2 Отговор
    Докато не заставим всеки македонец да се подпише , че говори на български и , че е българин никакво отпускане на хватката. Ах гиди македонци неосъзнати. А сега по-сериозно. Най-многото , което можем да искаме от македонците е да признаят , че сме имали обща история и самосъзнание до към края на 19век. със съответни корекции .
  • 86 Киро супата

    13 1 Отговор
    Ако клекне на макетата мисля, че ще му е нужна до животна охрана. Дано го разбере на време!!!
  • 87 СМЕШНО

    1 6 Отговор
    Ама какво го грее обикновенния човек за Сев.Македония,.. само там ли има българи да живеят, та първият и най-важен въпрос за решаване е този.Закахарени за историята си,.. коя история по-точно, за турското робство или присъствие,... или, че сме били на 4-5 морета,... или дето казвали македонците - Вие ке ни работите, ние ке ви пеем

    Коментиран от #94

  • 88 ГРАЖДАНИН

    12 2 Отговор
    НИТО РУМЪНИЯ, НИТО ТУРЦИЯ, НИТО УНГАРИЯ НЕ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ НАЦИОНАЛНИТЕ СИ МАЛЦИНСТВА В СЪСЕДНИТЕ ИМ СТРАНИ, И ГИ ЗАЩИТАВАТ ВИНАГИ! Ако Петков и Василев отстъпят от начертаните позиции на Нар. Събрание по въпроса за македонските българи - ще ги свалим с масови протести за ЕДНА СЕДМИЦА! Никаква илюзия да нямат тези захарни усмивки, че ще останат на власт.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 От Кариерата

    7 2 Отговор
    Лице и поглед на измамник !Това разчитам в снимката ! Още 12 години филм като този с Тиквата ще ни дойде в повече !
  • 91 АЗ КАЗАХ

    9 2 Отговор
    Кирил Петков май не се е срещал със Северно Македонски историк това е като да издои санска коза ефекта ще е нулев. И да не направи реверанс с Българската история защото вече няма Канадско поданство.
  • 92 Бодак

    12 2 Отговор
    По въпроса с Македония най-големия коз са преброяванията в Македония в края и началото на 20 век. Правили са ги турци, немци, руснаци, британци, французи.
    В Енциклопедия Британика е дори посочен народностния състав на населението. Общо взето, с малки разлики, според прийома на преброяването в Македония живеят около 1,5 мииона българи, няколко стотин хиляди турци, после гърци, и други - сърби, евреи, арменци, власи, цигани, Такова нещо като македонец няма в нито едно преброяване.
    Следва преброяване в Югославия ... 1,5 милиона българи се изпаряват яко дим, за след около 20 години от последното преброяване. И на тяхно място се появяват македонци. българин няма нито един - свободно съчинената македонска нация брои българите за македонци....
    И с бой и трепане на следващите поколения имаме това, което е сега - видоизменено (мутирало) самосъзнание на преобладаващата част от населението.
    Изходът, какво да се прави - съпка по стъпка ( със съзнанието и душата трябва да се работи много внимателно - както с личностното, така и с общественото), лека по лека - опиране на общите изгоди, във всички области, а това, което ни разделя да се оставя за по насетне. Постепенно истината ще си дойде на мястото.

    И на нашите американски и европейски съюзници трябва някой ясно да заяви, че съюзниците се подкрепят. И че натискът трябва да е срещу Македония, а не срещу България - иначе и на децата става ясно че не ни бръснат за никва слива, камо ли за съюзници
  • 93 Сенките на дедите

    8 1 Отговор
    КИРЧО, ЗА ДА СИ ЧЕСТЕН ПРЕД СЪВЕСТТА СИ, ОРГАНИЗИРАЙ РЕФЕРЕНДУМ ЗА РСМ, БЪЛГАРИТЕ В НЕЯ И ПОЛИТИКАТА КЪМ НЕЯ. ГЛАС НАРОДЕН - ГЛАС БОЖИ! И ЗНАЙ: НЯМА ДА Е ПРЕЦЕДЕНТ В БЪЛГАРИЯ ДА ИМА НОВ НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ С ПОЛИТИК, ПРЕДАЛ СЕНКИТЕ НА ДЕДИТЕ!
  • 94 Сенките на дедите

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "СМЕШНО":

    Така, както дрънкаш, може да станеш по - нисък с една глава.
  • 95 Мариан

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Реалност":

    Да,това е реа
    лността! За съжаление кой чува ии разбира какво ни чака ! А няма ли да станем и плацдарм ?
    В Черно море няма яхти да плуват, а военни кораби! А за СМакедония да не говорим какво велико предателство ни чака!
    Да ви са честити соросоидите " почтенничките" и Румен Радев!
  • 96 Не вярваме

    5 1 Отговор
    Петков да се поддаде на макетата.Знае,че българския народ е много чувствителен на определени теми.Една от тях е кражбата на историята ни от СМ.Петков е умен

    Коментиран от #101

  • 97 1234

    4 0 Отговор
    Кирчо, недей да ходиш в Брюксел, да слушаш оназ дъртата, щот и теб ще махнем, бъди с народа, и ние ще сме с теб,
  • 98 Предпоследния Софиянец

    3 0 Отговор
    Е как какво означава победата на Кирчо за Северна Македония! Те най-много стискаха палци погазилия Конституцията да е премиер🤣🤣🤣🤣! Те за разлика от Българина знаеха че човек ,който си погазва Конституцията много лесно ще стане и национален предател,защото за него не е важна историята ни,не са важни Св. Братя Кирил и Методий!!!!!Важно е поредното куфарче!!!! Но Кирчо искрено ти пожелавам да имаш глупоста да предадеш БЪЛГАРИЯ!!!!

    Коментиран от #104

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Цецо

    3 1 Отговор
    Част от българите-глупавите, избраха мошенник който не се съобразява с конституцията и дава само кухи неизпълними обещания. Перчо и плъхчо ще се махнат, но последствията ще са за нас.
  • 101 Професор

    3 0 Отговор

    До коментар #96 от "Не вярваме":

    Защо не вземете да проверите как бащата на Кирчо, Петко, е получил статут на политически бежанец в Канада през 1991 г.? Ами ако излезе, че се е писал македонец, когото българите били преследвали и заплашвали, поради което той се изплашил за живота си и духмал в Канада?
  • 102 Стенли

    1 0 Отговор
    За това ще гласувам за Герджика макар че мразя бойко
  • 103 Стенли

    2 0 Отговор
    Предатели
  • 104 До предпоследен софиянец

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Предпоследния Софиянец":

    Какво се е подал? Вчера,онзи- макето, директно ни посочи,кой ще е външен министър.Цитира и имената му.Ако си мислим,че всичко става спонтанно, означава,че Иво Христов,не е сбъркал с онези80%. В момента,се реализира план,изпипан детайлно, още преди Киро и сие,да се появят в сл.кабинет.Започват нахъсано да " гонят" лошите,изваждат кирливи ризи( там не прптивореча). За да може след това,да създадат партия.Резултата го знаем.Този- Лорер му е близък приятел.Търговец до мозъка на костите+ като всеки от неговото племе.И той,изскочил от Нищото- външен министър? Все по ясно личи,че отвън се посочват възловите фигури.Много ми се иска,да греша страшно.Но ме гризе съмнение,че вкарваме във властта,много по езуитски вариант на Царо с неговите юпита.Лакмуса ще бъде Лорер- предложат ли го за първи дипломат на държавата- ясно кой дирижира оркестъра.
  • 105 Иво.

    1 0 Отговор
    Я първа Кирчо и Кокорчо да кажат какво мислят по въпроса: Цар Самуил и Гоце Делчев, българи ли са или не После да кажат има ли македонско население в България и после да говорят за общо бъдеще, бизнес, футбол и т.н. Само, че конкретно не бля, бля.Да видим какво мислят по въпроса.И да не забравят, че властта е дадена от хората и пак от тях може да им бъде отнета .
  • 106 1984

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Петков,":

    Не вярвате, ама вЕрвайте. Ще излезе накрая, че избирателите на Продължаваме подмяната са уж младите, с претенции, образование, в големите градове, а те ще излязат най-простите и най-големите наивници. Проблемът е обаче, ще тяхното се пише на сметката на всички .
  • 107 съвет

    0 0 Отговор
    от Кирил Педков Сложна секс поза обещава неземно удоволствие
Новини по държави: