Last news in Fakti

15 Ноември, 2021 13:20 2 469 21

Антиваксъри заплашват лекари

  • антиваксъри-
  • лекари-
  • германия-
  • доктори-
  • нападения-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксини

Това се случва в момент, когато пандемията от коронавирус достига безпрецедентни нива

Антиваксъри заплашват лекари - 1
Снимка: Shutterstock

Германски лекари и техният персонал са подложени на агресия и заплахи от страна на противници на ваксините. Те заявиха, че нервите им са на предела, а сред пациентите и част от медицинския персонал настъпва пандемична умора, предаде БГНЕС.

Редица лекарски организации, с които DW се свърза тази седмица, съобщиха за агресивна атмосфера в много германски клиники. Това се случва в момент, когато пандемията от коронавирус достига безпрецедентни нива на заразяване в страната: В четвъртък Германия съобщи за най-големия брой нови случаи от всички страни в света - 50 377.

Един от най-обезпокоителните доклади дойде от източната провинция Саксония, където 7-дневната заболеваемост е най-висока (569 на 100 000 жители), а нивото на ваксиниране е най-ниско (само 57 % от населението на Саксония е напълно ваксинирано). В цяла Германия понастоящем 67,5 % от населението е ваксинирано.

"Агресията и екстремизмът сред хората значително са се влошили", казва Ерик Бодендик, председател на Медицинската асоциация на Саксония и общопрактикуващ лекар. "Някои лекари дори са получавали смъртни заплахи. Вчера призовах за задължителна ваксинация и въпреки преобладаващото одобрение в социалните медии съм сигурен, че противниците на ваксините отново ще се вдигнат на крак", добави Бодендик и сподели, че се опасява, че някои лекари в Саксония може дори да решат да не прилагат ваксините срещу COVID, отчасти заради заплахите и страха.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    29 14 Отговор
    Тези "антиваксъри" да не са от онези, дето Меркел ги покани?
  • 2 и така

    51 9 Отговор
    Дойче зеле, приятели. Рупорът на фашистката пропаганда.
  • 3 Рошко

    36 9 Отговор
    И най вече към тези ковид идиоти политици и тн които карат здрави хора да се боцкат, а дано стане и Германия
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лост

    28 8 Отговор
    Колко пъти ще я пишете тази новина?
  • 6 Анти-Бандити

    42 8 Отговор
    5. В много държави като Ирландия, Холандия, Британия, бяха из-по-набоцкани с Франкейнщайнски „Bаксини” (смъртоноски, нямащи нищо общо с определението за „Bаксина класическа” ) повече от 80 % от населението и ..

    6. Що не хванаха овчи (стаден) имунитет, ами са заливани в момента (19.10.21 г.) от вълни на заразен , болни и измиращи, КАКВИТО НЯМАХА В ТЕХНИТЕ СИ СТРАНИ ПРЕДИ ДА БЯХА ВАКСИНИРАНИ .


    7. И тук идва въпросът :

    • и защо тогава, като ваксинираните се заразяват на 75% (тези 25 % от тях, които не се зарязават, то те и без ваксини няма да се заразят - също както 25-те % от НЕваксинираните изобщо не хващат Ковид, грип и пр.. )

    • защо като ваксинираните пълнят болниците , умират с бързи темпове и заразяват останалите граждани , то ще имат ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ, който им гарантира, че са безопасни, като всъщност те са най-опасни, защото са самонадеяни и само-излъгани, че няма да ги тръшне Ковидът и така изобщо не пазят себе си и останалите.

    8 . Е, щом като няма никаква логика и наука в даването на ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ на ваксинираните, които у нас са едно малцинство – само 20 % , какво означава това ?

    9. Само едно - ТЕPОP, вечния терор на едно kypво-мунистическо малцинство над огромното мнозинство .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 И БЪЛГАРИЯ СИ ИМА ТАКИВА

    8 6 Отговор
    „ГЛАСО ПОДАВАТЕЛИ” ИМ КАЗВАТ😱
  • 9 гост

    13 6 Отговор
    "лекари"
  • 10 ИВАН

    36 7 Отговор
    Източните провинции явно им е останал все още някакъв акъл ..... все повече хора се замислят все по на сериозно - каква е тая демокрация, по добра ли е от бившия социализъм, имаме ли изобщо свобода или ни мачкат с фашизъм ...
  • 11 Логично

    24 8 Отговор
    Какво чудно има? Лекарите, полицаите и властта, са тези, които водят война с населението на собствените си страни. С бяла кърпа ли да ги закичат за тези враждебни действия?
  • 12 мародер

    37 7 Отговор
    ""Гeрмaнcки лeкaри и тeхният пeрcoнaл ca пoдлoжeни нa aгрecия и зaплaхи oт cтрaнa нa прoтивници нa вaкcинитe. Тe зaявихa, чe нeрвитe им ca нa прeдeлa, a cрeд пaциeнтитe и чacт oт мeдицинcкия пeрcoнaл нacтъпвa пaндeмичнa умoрa, прeдaдe БГНEC."
    Aз също съм уморен от денонощната фашистка пропаганда за незадължителното но "задължително" поставяне на никому неизвестни фармацефтични бъркочи които журналята неизвестно защо наричат ваксини!?
  • 13 ТаУмВзе

    22 8 Отговор
    Ваксането го обърнаха на Религия ей! Ако не си опитно зайче, си еретик. Това е опаковано в демокрацийка и Права за робите. Чудничко. Излиза, че биологичното оръжие действа! Друго ще пуснат скоро, чрез мутацията от вакса.
  • 14 хоминид

    8 21 Отговор
    Пандемията от коронавирус достига безпрецедентни нива и в България,но Кацата отказва да въведе локдаун. Всеки ден умира по едно българско село.
  • 15 Българин

    19 6 Отговор
    Първо тази "новина" я чета вече за трети път в рамките на две седмици и второ предлагам на този, който призовава към задължителна ваксинация да му сложат всички съществуващи към момента 1600 различни ваксини да му видим реакцията, и една да откаже ще го считаме за заклет антиваксър...и тук става дума за истински ваксини, предотвратяващи заразяване.
  • 16 Чавдар

    11 7 Отговор
    А те какво очакват? Съдът в Нюрнберг е действащ и на скамейката за подсъдимите все някои трябва да застанат и да платят за осакатените и убитите. Фармацефтичните корпорации са освободени от отговорност, отделните правителства също но това не означава че няма виновни, нищо че пациентите са подписали, защото важни информации са премълчани и тогава информироното съгласие става невалидно и отговорността пада върху лицето, което е сложило инжекцията - лекари и медицински сестри - непознаването на закона не оправдава незнанието . Медицински опити се правят срещу заплащане а не както правят в момента с измама . За това медицинските работници ще " оберат пешкира " а някои журналисти ще усетят народната любов.
  • 17 За овце

    10 7 Отговор
    С чиста съвест може да пребиете с камъни, всеки опитваш се да ви набоде с "ваксинационните" им течности. Това не са лекари. За сатанистите, библейско наказание.
  • 18 dad

    7 7 Отговор
    Тoвa нямa дa cпрe дoкaтo хoрaтa нe гo cпрaт. Кoгa прaвитeлcтвo ce e oткaзвaлo oт влacт?! A тeзи мeрки ca тoчнo тoвa: бeзпрeцeдeнтeн трaнcфeр нa влacт oт хoрaтa към икoнoмичecкитe и пoлитичecки eлити. Бeзпрeцeдeнтнo пoтъпквaнe нa чoвeшкитe прaвa, нeвиждaнo извън врeмe нa гoрeщa вoйнa.
    Дoбрaтa нoвинa e чe изхoдa e лeceн: Грaждaнcкo нeпoдчинeниe. Нecпaзвaнe нa вcички нeзaaкoнни зaпoвeди. Дa зaпoвядaт дa пишaт глoби, a ниe щe ги бoрим в cъдa. Aкo caмo 5% oт хoрaтa гo нaпрaвят мeркитe или щe пaднaт или щe трябвa дa cи oргaнизирaмe пaрaлeлнa Кoвид cъдeбнa cиcтeмa, кoятo дa пoeмe дeлaтa oт мeркитe зa cлeдвaщитe 20 гoдини.
  • 19 АЗ ПЛАША

    1 6 Отговор
    МЛАДИ ГЕРМАНСКИ ДОФТОРКИ ПО ХАЛАТ И ИМ ГО ПОКАЗВАМ ОТ ПОД ХАЛАТЪТ И СЕ ПЛАШАТ МНОГО МАЛКО И ИСКАТ ДА БЛИЗНАТ ЗАХАРНОТО ПЕТЛЕ
  • 20 Joro

    1 6 Отговор
    Ооо, докладва Дойче веле видях и спрях да чета пасквилчето.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: