Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 13:09 7 131 6

Талибаните благодариха на Русия

  • талибани-
  • русия-
  • афганистан-
  • хуманитарна помощ-
  • кабул-
  • замир кабулов

В Афганистан пристигна първата пратка хуманитарна помощ от Русия

Талибаните благодариха на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Талибаните, които взеха властта в Афганистан преди три месеца, благодариха на Русия за доставката на 36 тона хуманитарна помощ в страната, предаде ТАСС. Това написа днес в акаунта си в Туитър руският специален представител за Афганистан Замир Кабулов.

"Тази сутрин в Афганистан пристигна първа пратка хуманитарна помощ от Русия. Помощта с обща маса 36 тона, която бе доставена с три самолета, включва брашно, масло и одеяла", съобщи заместник-министърът на информацията и културата в правителството на талибаните Забиула Муджахид.

"По време на получаването на товара благодарихме на Русия и руснаците от името на афганистанския народ и на Ислямско емирство Афганистан. Призоваваме останалите страни по света да предприемат аналогични стъпки", написа още Муджахид в акаунта си в Туитър. Той добави, че хуманитарна помощ с обща маса 108 тона ще бъде доставена в Афганистан на три етапа. Другите две пратки ще пристигнат през следващите дни.

Според публикуван в края на миналия месец доклад на Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) и на Световната програма по прехраната на ООН повече от половината от населението на Афганистан от ноември до март ще се сблъска с кризисно или извънредно ниво на недостиг на храни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    15 34 Отговор
    Ами...талибаните да ги нахранят,нали искаха, те да управляват страната...Сега Рашъна събира дивиденти....
  • 2 Отдел " Убииства"

    64 5 Отговор
    Едните им доставят храна, другите им оставиха военна техника. Правете си сами изводите.
  • 3 Гледай балъци

    50 2 Отговор
    30 години ги трепаха, и сега благодаря приятели а Рамбо и американците са врагът! Макаданците 30 години не видяха Европа от Гърция, ама сега ние сме врагът! Американци ли станахме бе?
  • 4 РАДИО СВОБОДЕН ТАЛИБАНАН👳

    2 5 Отговор
    СЕГА ЩЕ ХРАНИМ НАСЕЛЕНИЕТО С ВЕГАН ПЕЛМЕНИ🌚
  • 5 Ммм...да

    9 1 Отговор
    Скоро и Китай.
  • 6 Сидней Рейли

    0 0 Отговор
    На връщане талибаните с какво ще натоварят самолетите, да не се връщат празни. А и нали все пак трябва да се отблагодарят. И самолетите къде ще кацнат на връщане - на гражданско или на военно летище?
Новини по държави: