5 Декември, 2021 13:14 27 833 190

Ето какво ще сполети Русия, ако нападне Украйна

  • украйна-
  • сащ-
  • русия-
  • санкции-
  • европа-
  • владимир путин-
  • война-
  • икономически санкции-
  • москва-
  • кремъл-
  • джо байдън-
  • нато

Западните страни подготвят страшни икономически санкции

Ето какво ще сполети Русия, ако нападне Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В следващите дни са насрочени преговори между лидерите на Русия и САЩ. Във вторник се очаква телефонен разговор между президентите Владимир Путин и Джо Байдън на фона на подновеното напрежение между двете страни заради събитията около Украйна. Междувременно американски политици говорят за нови "ядрени санкции" срещу Москва, пише руският вестник “Московский Комсомолец“, цитиран от агенция "Фокус".

Говорителят на Белия дом Джен Псаки каза, че редица въпроси ще бъдат обсъдени по време на телефонните разговори между ръководителите на двете сили и „Президентът Байдън ще подчертае опасенията на САЩ относно руските военни действия на границата с Украйна и ще потвърди подкрепата на САЩ за суверенитета и териториална ѝ цялост". По-рано Байдън направи редица остри изявления, заявявайки по-специално, че не приема "ничии червени линии" и че подготвя някои всеобхватни инициативи, които ще затруднят Русия да "нахлуе" Украйна. Според съобщения в медиите по този начин стопанинът на Белия дом коментира изявленията, направени на форума „Русия зове” от руския президент Владимир Путин, считащ за„червените линии“ за Москва не приближаването на инфраструктурата на НАТО до границите на Русия, но и разполагането на ударни комплекси на украинска територия.

Байдън не уточни какви точно мерки е имал предвид, когато заяви, че подготвя „най-големия и значим набор от инициативи, които ще затруднят Путин да направи това, което хората се страхуват, че ще направи“. Междувременно Associated Press (АР) казва, че администрацията на Джо Байдън има "много възможности" да изпълни обещанието си за финансов удар върху Русия в случай на "инвазия" в Украйна, от санкции срещу сътрудниците на руския президент до изключване на Русия от финансова система SWIFT, която трансферира пари по целия свят. Както отбелязва AP, САЩ и техните европейски съюзници не са споменавали публично каквито и да било планове за ответни мерки в случай на въоръжен конфликт между Русия и Украйна. Въпреки това държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън тази седмица обеща на Москва финансови проблеми – „икономически мерки, от които сме се въздържали в миналото“.

През последното десетилетие САЩ вече наложиха редица санкции срещу руски юридически и физически лица, много от които са свързани с анексирането на Крим към Русия през 2014 г. и въоръжения конфликт в Източна Украйна. Американските санкции, припомня АР, бяха свързани и с обвинения на Русия в „намеса“ в изборите в САЩ, „злонамерена киберактивност и нарушения на правата на човека“. Санкциите, включват замразяване на активи, забрана за правене на бизнес с американски компании и отказ за влизане в Съединените щати. Но в опит да накаже Русия, Западът през годините обмисля възможността за още по-сериозни финансови санкции, подчертава АР. Това включва т. нар. „ядрен вариант“: блокиране на Русия от базираната в Белгия система за финансови разплащания SWIFT, която прехвърля пари между хиляди банки по света. Когато САЩ успешно притиснаха SWIFT да изключи иранските банки заради ядрената програма на Техеран, Иран загуби почти половината от приходите си от износ на петрол и една трета от външната си търговия, казват експерти, като твърдят, че въздействието на Русия върху руската икономика ще бъде „също толкова опустошително ", тъй като Руската федерация зависи от SWIFT, за да си осигури потока от петродолари.

Въпреки това, както признава АР, от 2014 г. Русия работи за защита на вътрешните си финансови системи от подобно спиране, а спирането на SWIFT би причинило косвени щети и на западните икономики. Бившият посланик на САЩ в Украйна и дипломат от кариерата Джон Хърбст каза в петък, че според него „въпреки че не трябва да забравяме за SWIFT, това ще бъде крайна мярка“. По-рано тази година администрацията на Байдън допълнително ограничи способността на Русия да заема пари, като забрани на американските финансови институции да купуват руски държавни облигации директно от държавните агенции. Но санкциите не са насочени към вторичния пазар и това остава възможна следваща стъпка, посочва АР. Други възможни инструменти на ограничителни мерки, както отбеляза Джон Хърбст, могат да бъдат финансови санкции срещу хора, близки до руския президент и техните семейства, и нови ограничения срещу руските банки и жизненоважния енергиен сектор на Русия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 127 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вагнер възкръснаха ли

    87 307 Отговор
    Няма да ги нападнат . Перчат се само ,но и те много добре знаят какво ще им се случи.

    Коментиран от #50, #77, #126, #187

  • 2 Смешари

    368 43 Отговор
    Какви икономически санции във времена, когато самата дума икономика се закрива?

    Коментиран от #42

  • 3 Антимилиционер

    62 183 Отговор
    Как го гонят като прокажен милиционерът, все едно Украйна винаги е била част от Америка ХАХАХАХА.... хайде тролове, слушам ви ХАХАХА

    Коментиран от #25, #64

  • 4 русенец

    335 33 Отговор
    А руснаците дали знаят, че ще нападат?:) И изобщо западът защо така всячески се стреми да пробута Украйна , на руснаците също ни им трябват украинците.:)

    Коментиран от #10, #81

  • 5 Антимилиционер

    39 269 Отговор
    С такъв неземен тъпан като милиционера, само така се говори. Дали въобще е вменяем, дори и частично, точи МЕГА олигфрен в Кремъл?

    Коментиран от #20, #58

  • 6 Путин

    339 48 Отговор
    Путин ще го премести отлевия в десния крачол.Видя се че респект се получава само със сила а сега ще си го получите

    Коментиран от #18, #65

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 В.В.П.

    274 26 Отговор
    Ай стига глупости.!!.Това беше и 2014..Целият ,демонизиран ,свят се бореше за Хохъла,пък им взеха 60000 км..Значи Че ,Рф,сама е по силна от сащ ЕС,НАТО,и Украйна,заедно ..Украйна е изкуствена държава .Подлежи на ремонт

    Коментиран от #178

  • 9 Русский

    311 24 Отговор
    Бях на почивка в Турция тази година, половината от хотела е украинци. Говорих с тях. Източна Украйна (Днепропетровск, Запорожие, Одеса) веднага ще премине към Русия, защото те са уморени от делириум, който те имат, налагането на украински език, който никой в Източна Украйна не говори.

    Коментиран от #103

  • 10 Ша дадеш бате

    132 9 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Опитват да си вдигнат цената и да закачат малко далавера, като цигaнин пазарджия на битак.
  • 11 az #Контрапропаганда

    236 20 Отговор
    Вече го написах веднъж: Ако Москва имаше планове да атакува, то западът щеше да научи едва, когато всичко е приключило... И нямаше да е в състояние да противопостави нищо! А това ще е огромен имиджов провал за Вашингтон. Сигнал към всички, че САЩ вече не са господарят на света! Във Вашингтон си дават сметка за това и търсят преговори, в които да разменят бивша Украйна за нещо, защото ако Москва реши да действа със сила, никой не може да й попречи и Вашингтон ще остане с празни ръце. От друга страна медийното надуване на темата "бивша Украйна" преди разговора на Байдън с Путин е прикритие, прах в очите, зад което Москва и Вашингтон ще решават далеч по-важните въпроси за новия световен ред...
  • 12 Мдаа

    192 8 Отговор
    Кошмарен свят-не съм и предполагал,че един ден ще живея в свят във който всичко ненормално е вече нещо в реда на нещата
  • 13 Ай стига бе

    255 15 Отговор
    Тия смешковци бутат Русия от 2007 г. след речта на Путин в Мюнхен.Санкции и всичките либерални простотии изсипаха и пак ги е страх.Дали си мислите глупави западняци,че човек тръгнал на война го е страх от санкции???? Откъде ги намират тези палячовци бре??!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тодор Живков

    136 23 Отговор
    Време е да претоплим Щатите на ядрено оръжие.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Gon4o

    49 31 Отговор
    Само в българи сан се дуят кат пуйки. Но ако някой ги нападне всички ще се изпокрият. В таза стана живеят само мишо и разбирали от всички
  • 18 Овцевоз от Того

    31 184 Отговор

    До коментар #6 от "Путин":

    Каква сила ? Каква сила има Русия ? Закарали там едни танкове скрап .
    Джанелин ги чакат . Всъщност Джавелин ги пазят специално за Т 90 ,а тия на границата с друго ще ги отстрелят .

    Коментиран от #31, #127, #143

  • 19 ХАХАХАХАХАХ

    154 15 Отговор
    Както казаха от нешанъл интерестс: Срещу Русия няма с какво да ви помогнем, освен да прибавим наште жертви към ваште. Затова нека крепим неолиберастията само с ваште жертви!
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ Дерзайте хохли!
  • 20 Леле

    122 14 Отговор

    До коментар #5 от "Антимилиционер":

    това ли ви е нивото на сороснята?! Вие сте пред закриване с такива лумпени!
  • 21 интересно

    161 12 Отговор
    Как ЕС ще си плаща газта, ако изключат Русия от SWIFT?
    Разбира се в времената на интернет, изобщо не е проблем да се ползва някоя руска или китайска междубанкова система каквито вече има направени не една.
    Но, все пак е интересно дали ЕС ще се съгласи.
    Всъщност си мисля че освен да надуват бузи американците друго не могат вече. Максимума им е да разбият некоя малка държавица (ако не е С.Корея, че там нещо не се получава)

    Коментиран от #105, #158

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 КОЙ

    144 14 Отговор
    Спират движението на парите но спира и петрола и газта към Европа , а това значи фалиране на Европа от своя страна това значи че Америка ще се превърне в неприятел за Европа.Ще се разпадне САЩ и Китай ще спечели от цялата история.Дали Америка иска това???
  • 25 Абе оди

    81 8 Отговор

    До коментар #3 от "Антимилиционер":

    се скрий некъде бе debiл.
    Все едни и същи prostoтии ръсиш.
  • 26 Путин

    19 78 Отговор
    Само това не Още не можем да се оправим от Ембаргото на Рейгън Неееет Нееееет Нееееееет

    Коментиран от #35

  • 27 ДаЗдраПерМа

    121 22 Отговор
    няма инструменти които да плашат Русия, останаха само празни приказки и въздух под налягане от задните части на Океана

    Коментиран от #51

  • 28 Лицемерните щати

    116 13 Отговор
    При предишните санкции САЩ и Русия увеличиха стокообмена на по13 милиарда всяка. Санкциите са само в ущърб на Европа
  • 29 А КРАНЧЕТО НА ГАЗТА ?

    79 9 Отговор
    И СЕГА ИМА САНКЦИИ....
  • 30 Вагнер възкръснаха ли

    23 114 Отговор
    Ще има тупа лупа . Украйна е получила супер оръжия

    Газене ще има и барбекю

    Коментиран от #145, #166

  • 31 Алоу

    94 14 Отговор

    До коментар #18 от "Овцевоз от Того":

    стратега ,на теб кой ти е казал ,че ще нападат с танкове?!Тези джевелини може да си ги носите в къщи!

    Коментиран от #38

  • 32 ТИКВАТА ПОСТРОИ ПОТОКА

    48 15 Отговор
    С НАШИ ПАРИ И КЛЕКНА ОТНОВО НА ПУТИН !!!

    Коментиран от #87

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Седесарят.

    104 13 Отговор
    Когато стане нужда ,да я ошамарят,ще го направят.. Няма съмнение Украйна,е толкова безлична ,че говорейки за нея ,Джо и Вова ,не я канят на разговора..На никой не му трябва Тая мърша..
  • 35 Тогава

    119 15 Отговор

    До коментар #26 от "Путин":

    СССР бяха планова икономика.
    Сега интересът клати ушанката.
    Станаха едни от големите производители на храни в света.
    Заради предишните санкции започнаха да си правят много неща сами.
    Така че не е същото.
    А тоя Рейгън дет всеки го хвали, само да ти кажа че от него започна упадъкът на средния американец.
    Ама още не са го разбрали.

    Коментиран от #71

  • 36 Патриот

    26 129 Отговор
    Ватенките да внимават в картинката! Нахлуят ли в Украйна, Афганистан ще им се стори песен!
  • 37 5777

    43 17 Отговор
    Той и султана се напиняше, щеше да експолсира посланници, а какво стана за 2 седмици му изтриха 40% от стойността на лирата:))) и скоро ще сдава властта?
  • 38 Къде е Курск

    19 99 Отговор

    До коментар #31 от "Алоу":

    С анимационните ракети ли ще нападнат или с 2 бр. псевдо стелт Су 57
  • 39 Бай Георги

    119 16 Отговор
    Путин го боли вакса какво ще кажат западняците.Полуостова е руски и руски ще остане,а като цяло Украйна е измислна държава като РСМ.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Кики

    112 11 Отговор
    Откъсването на Русия от Swift e добре , запада ще трябва да плаща за газ и нефт в злато , което те нямат
  • 44 Ама моля ви

    75 6 Отговор
    Спрете се с тази простотия, никой няма да напада Украйна.
    Пълни измишльотини.
  • 45 Кики

    38 2 Отговор

    До коментар #40 от "TURKIYE 🇹🇷":

    Турчин теб пък какво те е срам от кипърските цигани
  • 46 цербер

    30 3 Отговор
    Говорителката на Белия дом Джен Псаки.
  • 47 БАТЕ ШЕФЕ СЕЛСКИЯ ТЪПАНДЖИЯ🔨

    12 45 Отговор
    КАКТО КАЗВА КЛАСИКЪТ:РУСИЯ Е МАЛКАТА ПРЪЧИЦА НА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА☝
  • 48 Ицо

    67 13 Отговор
    Путин си го е преместил в другия крачол

    Коментиран от #56

  • 49 Anubis

    29 3 Отговор

    До коментар #40 от "TURKIYE 🇹🇷":

    Ами върни си паспорта тогава.....
  • 50 Окг

    41 11 Отговор

    До коментар #1 от "Вагнер възкръснаха ли":

    Никой не е казал, че.ще напада..тва е за ограничени хора като теб

    Коментиран от #54

  • 51 Ърп

    32 11 Отговор

    До коментар #27 от "ДаЗдраПерМа":

    Има ,имааааа . Не знаеш какво има в космоса .

    Много тежки юмруци има там . Нищо не преде пред тях
  • 52 Е Бре

    35 2 Отговор

    До коментар #33 от "TURKIYE 🇹🇷":

    Въобще недей повече да пишеш тук, изчезни завинаги, стой си там в анадолската чужбина.Мен в тази райска територия се чувствам щастлив....
  • 53 България

    48 3 Отговор

    До коментар #40 от "TURKIYE 🇹🇷":

    Кой те е викал да идваш във България стой си в чужбина ама кажи къде си сигурно в Германия държавата която превзехте като марокански скакалци защо не си в Турция като се гордееш с това там е хубаво евтино не като България ама май Ераците са по сладки на фона на обезценената лира.
  • 54 Колко да си тъп

    6 8 Отговор

    До коментар #50 от "Окг":

    Ти какво очакваш да дойдат на ти кажат ли ?

    Не да си ограничен ,а релетата ти са се залепили направо
  • 55 mi6osp

    70 12 Отговор
    А Русия така и не иска да нападне и превземе Украйна. Цялата тази патардия е, за да кажат после:"Така уплашихме Руси, че тя не посмя да нападне Украйна" и да го отчетат като победа. Впрочем, заплахата за разполагане на американски ракети в Украйна вече има предварителен отговор: три от атомните подводници и шест от дизеловите подводници от състава на руския тихоокеански флот , всичките въоръжени с хиперзвукови Циркон, преди седмица излязоха от базата в Камчатка и са нейде на 5мин. полет на Цирконите до Вашингтон. Путин ще остави американците да поживеят с мисълта за 5 мин.до ядрен удар, за да омекнат.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Аааа,

    24 6 Отговор

    До коментар #5 от "Антимилиционер":

    производното от хлебарка пак се размириса.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Красимир Петров

    13 68 Отговор
    Само за 1 месец запада може да смаже икономически Русия

    Коментиран от #67, #78, #149

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Айде холан

    79 14 Отговор
    Руский цар е на земята
    най-велик, над всички пръв;
    русите са наши братя,
    наша плът и наша кръв.

    Кат Русия няма втора
    тъй могъща на света;
    тя е нашата опора,
    тя е нашта висота!

    Руска сила, руска воля,
    руска кръв и руский пот
    ще избавят от неволя
    наший падналий народ.

    Бог поддържа крепка мишца
    и ръка спасителна;
    той е вложил ней в десница
    сабя отмъстителна.

    Нам Русия е надежда,
    руский цар е наший спас -
    никой друг не ни поглежда,
    не помисля зарад нас.

    Немци, френци, англичани
    наши са враждебници,
    дружни с нашите тирани,
    наши са изедници.

    Спекуланти са омразни -
    интерес им покажи,
    че да виж дела проказни
    и чифутски в тях лъжи.

    Род и вяра е идея
    за Русия най-света;
    нейний подвиг е за нея -
    благородна й целта.

    Със Русия днес съгласни
    да застанем брат до брат
    и да станем сопричастни
    в този нейний подвиг свят.

    Долу всички спекуланти,
    да сломи се техний рог;
    да смирят се интириганти,
    да живее руский Бог!
  • 64 Раша

    48 5 Отговор

    До коментар #3 от "Антимилиционер":

    Поживем-увидим!
    Запомни тази дума!
  • 65 Джуджето знае

    12 64 Отговор

    До коментар #6 от "Путин":

    че нападне ли Украйна, в кратък отрязък от време олигарсите ще го преместят до ленин... Русия няма реална икономика, а преразпределение на онова, което е останало от добива на полезни изкопаеми, след като крадците до джуджето са си взели колкото искат.

    Коментиран от #101

  • 66 Ленин

    9 61 Отговор
    Поветкин беше пребит и унизен от Кличко насред Масква пред собствена публика от пияни Ошанки.Хахахахахааааа!

    Коментиран от #98

  • 67 фен

    53 6 Отговор

    До коментар #61 от "Красимир Петров":

    а запада ще остане на студено за повече време
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Първи

    25 7 Отговор

    До коментар #68 от "Жужето ше бъде застреляно 😂😂😂😂":

    ще е Джо!
  • 71 Глупости си

    7 41 Отговор

    До коментар #35 от "Тогава":

    написал. Станали са производите на храни за животни - основно произвеждат фуражна пшеница. А свинефермите в Сибир са китайски и произведеното 100 % заминава за Китай. Същото е и с изсечената дървесина - всичко заминава за Китай.

    Коментиран от #79

  • 72 Анонимен

    54 6 Отговор
    Аз не разбрах какво ще я сполети Русия, освен нови икономически санкции. С подобни изявления Байдън само насърчава руснаците да нахлуят в Украйна.

    Коментиран от #76

  • 73 Бай Дън

    6 37 Отговор
    Скоро ще напляскам онуй , малкото , по дупцето ...
  • 74 удри Вова

    53 7 Отговор
    Мишките си цвърчат,а мечока гази.Това е положението.
  • 75 оня с коня

    13 66 Отговор
    В Статията се обяснява как САЩ ще наложат Допълнителни Икон. Санкции на Русия,т.е. такива както спрямо Иран и това ще има Съкрушителен Ефект.Да-така е,но Русия не е Иран и до голяма степен е в състояние да ги Омекоти чрез определени Механизми.Не се поменава обаче Основното:Че Америка чрез Украйна ПРИНУЖДАВА Русия да държи една 100-хил. Армия на Границата,което е СТРАХОТЕН МАСРАФ за Отънялата Руска хазна!И всичкият тоя Аскер иска да яде по 3 пъти на ден,да е облечен Що-годе,да получава Заплата,обслужването на Техниката и регулярното и зареждане с Горива и Резервни части - отделно.Ако пък Русия си позволи Лукса да нахлуе в Украйна такава Ожесточена Партизанска война я чака,такива Атентати по Цялата си Територия ще получи,че Чеченските Атентати навремето в Теятъра и още на 5-6 места със Стотици убити ще е като Денска игра.Естествено че всичко това в Добавкъ към Хроничния Недоимък на Руското Гражданства ще е "Капката преляла Чашата" и Правителството Неминуемо ще падне в резултат на Спонтанно разразилата се Гражданска война!

    Коментиран от #131, #133, #167

  • 76 да питам

    6 14 Отговор

    До коментар #72 от "Анонимен":

    Ако те наричам ошанка , означава ли , че те насърчавам да я нахлупиш ...🤔
  • 77 Коалиция60+

    28 4 Отговор

    До коментар #1 от "Вагнер възкръснаха ли":

    С оглед на това как ги "затруднихте" в Сирия . . . -)))
  • 78 Анонимен

    51 5 Отговор

    До коментар #61 от "Красимир Петров":

    Да, но докато измине този един месец руските войски вече ще маршируват из Берлин. А американските бази панически ще се евакуират, като в Афганистан.

    Коментиран от #84

  • 79 ОхлюФ

    39 3 Отговор

    До коментар #71 от "Глупости си":

    Пишеш глупости-За първи път в своята история, Русия успя да постигне целите си: да изпревари САЩ по отношение на производството на пшеница. Според америранското министерство на земеделието (USDA), реколтата в Русия за периода 2009-1010 година трябва да достигне 61,700 млн. тона спрямо 60,314 милиона в САЩ. Разликата, разбира се е малка, но това е достатъчно важно събитие, за да влезе в историята. И това за Сибир и Китай също са тъпни!
  • 80 БорисОFF

    59 4 Отговор
    Гледам, тук има много ентусиасти на изострянето на противопоставянето между САЩ/НАТО и Русия. И как Западът щял да скапе РФ и да я накара да се разпадне и тем подобни.

    Не се кефете толкова, щото всички ще си го отнесем накрая.

    Нека ви цитирам по памет две изказвания на Путин и една част от новоприетата руска стратегия за национална сигурност:

    1. От стратегията - масирано използване на ядрено оръжие ... действия, застрашаващи държавността на Руската федерация

    2. Путин:
    - за какво ни е свят, в който я няма Русия;
    - когато боят е неизбежен - удряй пръв.

    И накрая - никой все още не е деактивирал "ръката на мъртвеца" на руснаците. И няма значение, кой е крив - кой прав (истината е относителна и зависи от гл.т.), кой бил демократ и кой - авторитарен. На гробищата всички са еднакви.

    Коментиран от #141

  • 81 Готвят

    29 3 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    провокация.Намислили са някаква мизерия.
  • 82 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    52 4 Отговор
    Запада са лицемери докато налагат санкции на Русия продължават да купуват от нея ппироден газ, нефт и други суровини въглища, стомана, алуминий ... Меркел единия ден ходеше при Зеленски да го "подкрепя", а на следващия ден с Путин режеше лентичката на газопровода Северен поток 2, който преди на Украйна и Полша.
  • 83 Ясно е

    54 4 Отговор
    защо никой вече не разчита на щатите. Ако не им вървиш по гайдата ще те изключат от Суифта, ще ти налагат санкции, ако си по-слаб ще ти спретнат я некоя пролет, я преврат, я майдан, я война и т.н. Затова все повече истинските суверенни държави се оправят сами, създават нови международни съюзи и организации без участието на американците и следователно техното влияние в света намалява.
  • 84 2777

    8 70 Отговор

    До коментар #78 от "Анонимен":

    Русия може да бъде смачкана като хлебарка ит САЩ за броени часове както военно ,така и икономически,а какво остава като прибавим и западните сили.За какви маршрувания говориш от тея руски дребосъци и ти не знаеш.Тянруската армия се води полуаматьирска армия ,а ти си чешаш пръстите с глупости.

    Коментиран от #111

  • 85 СУшките падат ли още

    5 26 Отговор
    Или свършиа вече ...🤭🤭
  • 86 Тъкмо

    24 4 Отговор
    и SWIFT, да закрият!
  • 87 Ами

    21 4 Отговор

    До коментар #32 от "ТИКВАТА ПОСТРОИ ПОТОКА":

    Да не сте му ги давали ,"вашите" пари...По лошото е,че не построи южен поток от транзита на който 400 млн. Евро влизаха в нашия,а не в турския джоб ...
  • 88 ПЕНКО

    26 3 Отговор
    КОИ СА ПО -ТЪПИ ---АМЕРИКАНЦИТЕ ИЛИ РУСНАЦИТЕ !?!?!? НЕ ПЛАЩАШ НЕ ПОЛУЧАВАШ , А ИСКАШ ДА КУПИШ ---ТАКА ,ЧЕ ТОЧНО ЦИОНИСТКАТА СИСТЕМА СУИФТ ТРЯБВА ДА СЕ СРИНЕ И УНИЩОЖИ --- А ,ПОПИТАЙТЕ КИТАЙ И ТУРЦИЯ И ИРАН И ЯПОНИЯ -КАКВО МИСЛЯТ ПО ВЪПРОСА !!!??? ДАЛИ САЩ НЯМА ДА СТАНАТ ФИНАНСОВ ОСТРОВ- ОТ ПАНАМА ДО НИАГАРА ?????????????
  • 89 ужас

    44 4 Отговор
    До края на тази година Циркон влиза на въоръжение в руската армия. Това са 9 Мах от разстояние 1000 км в плътните слоеве на атмосферата. Рязането на самолетоносачите да започне СЕГА!
  • 90 Реалиста

    43 4 Отговор
    Ако обичате спрете да се вълнувате от Русия, вижте разпада и върлуващия фашизъм в Украйна.САНКЦИИ, ЗАПЛАХИ ,този номер вече не минава.Русия освен врагове има и приятели.Пишете нещо за сътрудничеството между Русия и Китай, опълчете се на тях.Стига вълчи вой от САЩ НАТО и ЕС.Жалки агресори.!!!!!
  • 91 БорисОFF

    33 2 Отговор
    Псаки била казала... Същата Джен Псаки, която като говорителка на Обама заяви, че газопреносната мрежа в Европа пренасяла природен газ на изток към Русия.
    Реалностите са по-различни от сегашните й дрънканици, но много малко медии цитират американските анализатори, които казват, че основната цел на Байдън при разговора с Путин ще бъде да откаже Русия от очертаващия се военен съюз с Китай.
    А Украйна - ами да. Както казват същите анализатори, една война между Русия и Украйна с ангажирането на Запада и най-вече САЩ в нея създава прекрасна възможност за Китай да "освободи" Тайван. Ако стане, на САЩ ще им се наложи да воюват на два фронта - с Русия и Китай.
  • 92 ПараШут

    49 4 Отговор
    За два дни 6 еднотипни статии по повод на Украйна във факти. Пропагандата срещу Русия върви с пълна сила. Козяк яко са развързали кесията. Каквито и глупости да плямпате, обаче, никой не може да промени факта, че българите са солидарни с братския руски народ!
  • 93 Centyrion

    38 3 Отговор
    Само да ви завърти крана и ще изпукате зимата ,и индустрията ви ще преключи.За зърнената борса да не говорим.Русия си е самодостатъчна,а и азиатските пазари работят,така ,че няма да е голяма драма.Отделно може заедно в Иран и Венецуела да дестабилизира петролният пазар! Русия е суровинен фактор,фактор САЩ,със собствени сили трудно могат да се изхранят!Те ако не ограбват голяма част от света ,не могат да поддържат и 30% от стандарта на живот!
  • 94 Да Чакаме НАТОВСКИ и Американски

    32 5 Отговор
    Ракетни системи в Украйна, за Това е тоя Рев от Няколко Месеца срещу Русия!! Русия няма да позволи някай да и Инсталира Ракетни системи под Прозорците!! Явно Това е Намерението на Натовци и Американци!! Може би няма, да могат да ги инсталират Украинците???!! , Голяма Наглос ЩЕЕ ако това са замислили!! Все едно Руски Кораби и Подводници да си правят Учения около Манхатън и Мексиканския залив!! Някой си играе освен на Нерви играе си и с Огъня!! А не трябва!! Щее грешка голяма!!
  • 95 Хари хари

    35 4 Отговор
    Бе тя Русия ако искаше да напада до сега щеше да помете света, тез кравари ги видяхме, избягаха от авганистан със сабути гащи, и талибаните са победили кравари те, даже и отрови гие страх да им пръскат, да
  • 96 Драги ми Смехурко

    11 6 Отговор
    Аве да ви питам как върви иранската ясрена програма


    Едни пиленца ми казаха ,че Израел я е закрил .
  • 97 Никой

    9 6 Отговор
    Русия да влезе в НАТО.Ще настане рай.
  • 98 Лукашенко

    9 3 Отговор

    До коментар #66 от "Ленин":

    Ейй,,,връщай с в мавзолея,че си говориш небивалици,,Досадник !наебаньъй .
  • 99 Read my lips

    18 1 Отговор
    НИЩО. А Псаки дори ще се ухапе отзад, от яд.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Раша

    29 2 Отговор

    До коментар #65 от "Джуджето знае":

    Обратно!
    Благодарение на Путин още не е започнала трета световна!
    Не беше ли той,-няма да има спирачки за ядерните копчета.
    Напротив,-НАТИСК на националистите много е силен винаги.
    Не вярваш?След като тръгне Путин-няма да има преговори.С никой!
  • 102 Шопи

    33 4 Отговор
    Абе никой не смее се одръви на руснаците, колко и да ги плюят. Кой барне мечката се дръвото е ял. И да има санкции без уран, диаманти, нефт, газ, стомана и секви други щуротии дет виреят в Русия, запада е дръпнал ръчната, как вика бат тикви-с 200...
  • 103 Голям Слон

    33 4 Отговор

    До коментар #9 от "Русский":

    Украински се говори само в западната част на страната и по новините. Бил съм в Киев десетки пъти след 2014-та година. Всичко живо говори чист руски. Както много пъти съм писал, чукнете в тубата ДИЗЕЛЬ ШОУ. Това се излъчва от столицата :-)
  • 104 Читател на Факти

    36 5 Отговор
    Дано прояват разум 🐮 защото Ви казах Русия не започва война първа никога но винаги я завършва.
  • 105 Гошо

    30 1 Отговор

    До коментар #21 от "интересно":

    Бaйдън нe утoчни кaкви тoчнo мeрки e имaл прeдвид, кoгaтo зaяви, чe пoдгoтвя „нaй-гoлeмия и знaчим нaбoр oт инициaтиви, кoитo щe зaтруднят Путин дa нaпрaви тoвa, кoeтo хoрaтa ce cтрaхувaт, чe щe нaпрaви“.
    Те това и правят Надуват бузи
  • 106 A50

    30 4 Отговор
    Първо Русия няма да напада Украйна, а ще защити човешките права и демокрация в Новорусия.
    Второ санкции, санкции ама никой не е отменял третия принцип на механиката.
  • 107 Поредната русофобска статия....

    36 3 Отговор
    Ако имаше някъде територия обитавана от американци които са подложени на унижения, на сегрегация, стреляно по тях и други "демократични ценности" досега 10000 пъти да е била ударена от "демократите" ФАЩ. Така че краварите да си гледат проблемите с неграта.Защото е по важно какво ще удари територията на ФАЩ.Доста народ ги "люби".Украйна ако считаше районите на Дон бас за свои нямаше са ги подложи на тотално унищожение, както хората така и материалните ценности.Време е да се сложи край на тая изкуствена страна Украйна.
  • 108 hmhmhm

    16 2 Отговор
    НАХЛУЕ е много близко до НАХУЕ - та внимателно с лексиката ....
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Професора

    28 6 Отговор
    Чухме краварите обаче последната дума е на Кремъл!
  • 111 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #84 от "2777":

    .... и като се събуди отвид, целия потен и в треска!
  • 112 Красная Армия

    26 5 Отговор
    Руските червени линии могат да минат и по Атлантическия океан и по газопровода и Европа замръзва!
  • 113 САЩ фалирала страна

    26 6 Отговор
    Амерската мечта умре фалираха говедарите и нямат налягане да се противопоставят на Руската Федерация!
  • 114 TO220

    29 4 Отговор
    Ако деменцията спре SWIFT, много е вероятно планетата да спре да се върти. Но това няма да попречи на руските ракети.
  • 115 2121

    33 3 Отговор
    Тъпите сащ,пак говорят,глупости.Украйна е изкуствена страна-в превод Окраина,означава покрайнина.Щели сащ да налагат санкции, щели да нападат Русия ,щели да им покажат как ще ги притиснат в ъгъла.Тъй като тъпите американци не знаят какво означава "ЩЕЛИ",ще им поясня-глагол в минало несвършено време ,в бъдеще.Когато не знаеш език и граматическите правила/тъпите американци ,не знаят,65 % необразованост/,ставаш смешен.Нито ще притискате Русия, нито ще имате смелост да пукне една пушка,за ракети не зная;всъщност ,наясно съм ,че няма да можете да изстреляте ,нито една ракета, при светкавичната реакция на Русия.А, колкото до глупотевините,с които ни заливате всеки Божи ден,човек може да се посмее от сърце.Нещастници!

    Коментиран от #161

  • 116 Смех

    21 3 Отговор
    ахаха дообре ще им кажа... плашат куче със салам и русия спира газа и зелената ви енергия прикюча клепари идва зима... Спрехте си ядреното, ЕВРОПА ЗАВИСИ ОТ РУСИЯ
  • 117 Анонимен

    20 2 Отговор
    А Байдън дали е помислил какво ще стане ако Русия изпрати армията в Белгия да ги включи обратно в SWIFT ? Русия не е Иран , добре е да не се забравя това . Ако Запада реши да използва всички налични възможности срещу Русия , с какво ще заплаши Русия когато следващия път реши да обърне внимание на други свои съседи ?
  • 118 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 5 Отговор
    " Ето какво ще сполети Русия"

    ВСЕКИ ДЕН ЕДНО И СЪЩО ПИШЕТЕ ГОДИНИ НАРЕД

    КОИ ВИ ПЛАЩА ЗА БОЛНИТЕ ВИ МОЗЪЦИ ?

    АМИ НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО ОТ всвДО СЕГА И НИЩО НЯМА ДА Й СЕ СЛУЧИ НА РУСИЯ, ЩОТО МЕЧКАТА ЩЕ ГИ ИЗЯДЕ

    АМА ДАНО ВИ ПЛАЩАТ ДОБРЕ ЗА ПОДОБНИ НЕСКОПОСАНИстатий МИСИРКИтъпи
  • 119 TO220

    24 3 Отговор
    Срещнали се в небето американска и руска ракета. С добрата си славянска душа руската ракета предложила на американската да отидат в бистрото, да пийнат по едно питие и после кой-накъдето е тръгнал да върви. Американската отказвала, имала важна мисия да изпълнява. След дълги уговорки най-сетне американската ракета склонила и отишли да пийнат по едно питие... По-късно се оказало, че американската ракета се е напила и не може да лети. Тогава руската добронамерено я подхванала и и рекла: Нищо, случва се, аз сега ще си те отведа вкъщи.
  • 120 Кире

    18 2 Отговор
    Американците освен оръжия и банкови спекулации нищо друго не правят. Руснаците не блъфират и е много вероятно Украйна да го отнесе по някакъв начин.
  • 121 В.В.П.

    21 2 Отговор
    Над Франц Йозеф и Новая земля,сателити ,не летят,не гледат, ,какво има там!.Сащ не иска да знае ,какво ще им се случи,както например,се случи на Нагазаки и Хирошима..Има 10 дивизиона, с,Ярс и Сатан..Ще ги изпържат ,сатанистите в собствения им сос...Щастливи ,са невежите!!,
  • 122 Фют

    22 3 Отговор
    90% от Газа в Европа е Руски,20% от световната пшеница Руска освен да вдигнете цената и на двете с вашите тъпотий краварски друго няма да направите .
  • 123 Павел пенев

    26 3 Отговор
    Глупав коментар с претенции за експертен. Русия няма да позволи повече разширение на НАТО на изток. Ако управляващите на Украйна искат това, ще трябва да бъдат принудени. Байдън може да не се интересува от някакви червени линии,но Путин също не се интересува от старчески брътвежи за правата на украинците.
  • 124 mi6osp

    24 1 Отговор
    Междувременно Русия вече нападна Украйна , че и Полша, че и ЕС : за декември месец Газпром не е дал заявка за никакви допълнителни количества транзит на газ през двете държави. Украйна плаче, че Газпром не желае да чуе за преговаори за продължаване транзита на газа през украинската газопреносна мрежа след 2023. Така че всичките тези статии "Русия ще нападне... Ама ние как яко ще отвърнем..." са закъснели.
  • 125 Нали

    23 3 Отговор
    САЩ по добре да и гледат в своя двор,защото до 2024 година може да няма такава държава.
    Другият им основен проблем е че до две години доларът вече няма да е е световна резервна валута.А каква е икономиката им в момента?
    Единственото което правят е печатане на долари,но всичко има своите граници и това скоро ще спре.
  • 126 Отговор

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "Вагнер възкръснаха ли":

    Какво може да им се случи дебил смотан?
    На руснаците им стигат само няколко "Посейдона" и САЩ престава да съществува.
    Толкова неграмотни хора има на тази територия!
  • 127 Отговор

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Овцевоз от Того":

    Ти пък какво разбираш от военно дело олигофрен балкански!
  • 128 Къде ми е нощното шкафче?

    26 3 Отговор
    Питам кой кого иска да напада-Русия Украйна или НАТО Русия?Що ми се струва,че натовците искат да нападнат?

    Коментиран от #130

  • 129 В.В.П.

    21 3 Отговор
    Най гадните ,и мизерни години за Земята ,идат след демократичните измекяри,,от сащ,.,и СДС,,подлогите,,Оскъпяват,,нефт,газ ,храни.Югослсвия,Косово Ембарго,..И после ,тръбят ,че комунистите са виновни ..И Путин ,разбира се!!.След тотални санкции.
  • 130 Д-р КлизмоВ

    3 1 Отговор

    До коментар #128 от "Къде ми е нощното шкафче?":

    Щото си предозирал с медикаменти
  • 131 От страни

    26 3 Отговор

    До коментар #75 от "оня с коня":

    Що за глупости пишеш - ква е разликата къде стои 100 000 армия в своите казарми или не тя иска да яде и получава заплата и там и там. От Украйна никва партизанска война няма да има - с радост ще изнесат питите и шарената сол да посрешнат воините-освободители и заедно ще стигнат полската граница. Нищо не си познал ОНя под коня. Бухаха.
  • 132 не може да бъде

    20 1 Отговор
    Успокояващоо е ,че не се обяснява какво ще сполети Украйна ако Русия я нападне...И е хубаво че войните не започват с покани, подстрекателства и инсинуации от интернета....
  • 133 Нинка

    25 2 Отговор

    До коментар #75 от "оня с коня":

    Мноооого тъъъъп ,коняр ,стратег съм.!..Уаууу.Къде са партизанските войни в Крим и Донбас??.
  • 134 На Путин му дреме............

    16 2 Отговор
    От санкциите на Запада
  • 135 dron

    4 28 Отговор
    Странни брътвежи на руските тролове и мокри сънища за
    ссср.Да уточня , че 30% от евр.консумация на газ иде
    от русия , а над 60% от приходите на хазната в Рф са от
    продажба на въглеводороди!!! Затова троловете да намалят
    децибелите ,за да не се върне купонната система.

    Коментиран от #139, #140, #146

  • 136 Дали си вярват?

    13 2 Отговор
    Или трета световна или празни приказки. Направиха услуга на Русия със санкциите. Ще правят и по-голяма. Да сте прочели за износ на селско стопански износ. Да не е от BG, я, от там го правят
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Има разлика

    6 1 Отговор

    До коментар #135 от "dron":

    Трол-овете са у Англия, тук са торбалани. Имаш ли баба?
  • 140 mi6osp

    12 5 Отговор

    До коментар #135 от "dron":

    Фантазираш.60% приходи на Русия от въглеводороди са били някога . През август тази година приходите на Русия от нефт, газ и нефтопродукти бяха под 15% от приходите от външната търговия. Колкото до процента руски газ за Европа, в момента Русия играе за удвояване на цитирания от теб процент след 5-6г.
  • 141 ИванOF

    17 2 Отговор

    До коментар #80 от "БорисОFF":

    Точен коментар , поздрав.! И , "......за какво ни трябва свят без Русия". Здраве!
  • 142 БатКапутин

    20 3 Отговор
    Завличането на измислената страна Украйна в НАТО е напън за прекрачване на кърваво-червената линия. Русия това няма да го позволи и Украйна ще престане да съществува като отделна държава Ще се върне в своята Руска империя, разцепена на 10 губернии. Целият жидо-бандеровски продажен елит и военните престъпници в днешната страна ще бъдат съдени, чака ги Сибир и затвори, а някои ще са екзекутирани "при опит за арест и оказана съпротива".

    Коментиран от #148, #180

  • 143 Справедлив

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Овцевоз от Того":

    Нямаш си на идея колко си зле!
  • 144 ТОЧКАТА

    7 1 Отговор
    аха,санкции тип....ФЪСССССССС!!!!!...все пак ЛА ЮПП/седалище на СУИФТ/ е на една кибератака, ракета или десант разстояние ,ако си говорим сериозно.....
  • 145 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    6 2 Отговор

    До коментар #30 от "Вагнер възкръснаха ли":

    Намаза ли се с вазелин,бре Макере...???
  • 146 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    8 1 Отговор

    До коментар #135 от "dron":

    Купи ли си вазелинче,бре мишок.. ???
  • 147 Рико

    3 18 Отговор
    Да изгонят всички руснаци от САЩ. Изгонените като видят разликата между САЩ и РФ, ще пометат Кремъл.
  • 148 Рико

    4 24 Отговор

    До коментар #142 от "БатКапутин":

    Държава Украйна има от 1000 години, РФ е на 30. Та коя е измислената? И престанете с това "Русия", няма такава държава.

    Коментиран от #150, #169

  • 149 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    12 1 Отговор

    До коментар #61 от "Красимир Петров":

    Байдън се рязхождал в гората,ама му се допикало.Кривнал той в храстите и тъкмо го извадил,и насреша му мечка.Па си рекъл: - Що ли пък да не се изакам...???
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Go Johnny go

    5 10 Отговор
    Бйдън е пич Мосфилм и Мултфилм не го плашат
  • 152 bullneck

    8 1 Отговор
    хаха, аре бе фашаги, пробвайте се пак , да видим какво ще стане
  • 153 Ако Русия нападне Украйна Американците в

    10 2 Отговор
    Ако Русия нападне Украйна Американците веднага ще им спрат газта няма да им дават нито грам Титан,ще си вземат от Русия всичките Соросоиди и даже може да потопят Доналд Кук в знак на протест
  • 154 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    3 10 Отговор
    ИМАШЕ ЕДИН ВЕЛИК И НЕПОБЕДИМ СССР....КАКВО СТАНА С ЕГО ??????

    Коментиран от #155

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 МалкоЛогика

    6 2 Отговор
    Няма да купуват газ, няма да купуват титан, няма да купуват нефт. Ще накажат самодостатъчна Русия като се върнат в каменния век. Русия няма нужда да напада, на нея делата и вървят добре. Виж, ако укронацистите тръгнат да нападат руски граждани, ще има бързо изтребване без завземане на територии.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 gggw

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "интересно":

    а, С.Корея не смеят да барнат.. ако смееха, нямаше да вдигат такава шумотевица... Правата на човека 1-2 месеца и айде.. Ама Корея е Виетнам с ядрени оръжия.. никога няма да посмеят
  • 159 777

    5 1 Отговор
    А аз си мисля че ако Россия нападне Украйна, за обикновените украинци най-големия проблем по това време на годината ще е недостигът на цветя с които да посрещат освободителите си.
  • 160 1111

    7 1 Отговор
    Бля,бля,бля само празно говорене на Джо Байдън но нали вие имате интерес от Русия най големите природни богатства са там вие черпите от тяхната държава с олигарсите на Путин и тяхните корпорации и какво ще каже стоп до тука да ама не.Ако Китай и Русия се обединят както иска и Турция тогава Джо Байдън какво ще последва USA ще загуби много повече от интересите си от това действие тези три държави са империи и ако приемаш по крайни мерки ще страда USA да не говорим,че ако започнат да търгуват само с тяхната валута това ще бъде много лошо и за USA и най вече за Европейският съюз ще последва разпадането но те USA имат дипломати които знаят какво да правят а на Джо ще му кажат да се съобразява с интереса на USA и нищо друго това е съдбата на Украйна много лоша за съжаление
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Човек

    3 0 Отговор
    Знаете ли каква е цената за живота?-няма такава!-че тук коментиращите вие които съдите КОЙ сте че да заличавате двете страни?
  • 163 Сталин

    7 2 Отговор
    Личи си че Байдън съвсем е изперкал
  • 164 Жорж

    4 2 Отговор
    Дано да нахлуят и д бе спрат до бяло море
  • 165 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    6 3 Отговор
    русия е на първо място по производство на жито в света и на свинско месо!
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Гъу

    7 1 Отговор

    До коментар #75 от "оня с коня":

    Абе Мустафа, що се пукне жлъчката от злоба.
  • 168 Има ли смисал

    2 1 Отговор
    Да спорите кой е по по най, и двете държави взети заедно, са по слаби от на баба ми пръднята, като резне, на кокошките перушината им пада, абе направо радиация, пиле на грил
  • 169 Ти ъй

    6 1 Отговор

    До коментар #148 от "Рико":

    Абе Рико, ти вечерното на Козяк ли си завършил ,,😅😅😅😅
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Борко

    9 2 Отговор
    Стига с психологическата война на САЩ срещу Нормалните Хора по света! Ако искаше Русия да нападне Украйна, щеше да е свършила отдавна войната! Нека Не Забравяме, че в Украйна не живеят само украинци и че Украинският Народ едва ли е забравил Втората Световна Война! Защо ли американците се стремят да запалят нов военен конфликт и то точно между Русия и Украйна? Близко е до ума на всеки трезвомислещ човек - с изтеглянето от Афганистан няма къде да реализират старото си въоръжение и изпробват ново за чужда сметка и на чужда територия. Те винаги са разпалвали войни далече от САЩ, с оправданието, че "демократизират", а в същност демонизират народа на държавите, в които са воювали. Примери: Ирак и Афганистан. Никой не ги иска и затова постоянно насаждат заплаха в определени райони на света, за да печелят от реализиране на оръжия.
  • 172 Мп1234

    6 1 Отговор
    Русия никога не напада първа.На САЩ им се иска пак да воюват чрез чужди народи на чужда територия.Както във Виетнам Афганистан Ирак Сирия Сърбия....
  • 173 Denis

    8 0 Отговор
    "Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат."
    - Ото фон Бисмарк

    Коментиран от #182

  • 174 Дядо Йоцо

    6 0 Отговор
    Горките украински войници, готови са благодетелите им да ги вкарат в месомелачката, без капка милост! Никой не го е грижа за Украина и народа и, взривиха я на Майдана с една цел- кръстоносен поход за разчленяването, разграбването и ликвидирането на Русия! Другото са лъжи и демагогия! Войските на НАТО са на 200 км. от Москва, но продължават да квичат някакви несмислени обвинения!
  • 175 Бъз

    5 0 Отговор
    Тези се взимат прекалено сериозно.
    За толкова години Русия ако искаше да го е направила.
    Между другото ако Русия обяви санкции почти цял свят ще фалира.
  • 176 Коце

    5 0 Отговор
    Какви санкции, ами като падне - 5-6градуса,и целия ес ще търчи за газ.
  • 177 ттт

    4 0 Отговор
    На практика никакви мерки. Що се отнася до свифт, особени загуби за Русия няма да има. Но ЕС няма да може да купи газ от Русия, САЩ няма капацитет да му продава и европейците ще умират от студ. Апропо, шестте основателки на Общия пазар ще са предпоследни. България и Румъния ще бъдат изнасилени да си дадат всичките енергоресурси на отличниците. Последна ще бъде Гърция, там са умни хора и просто ще отсвирят ЕС.
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Бойко

    7 0 Отговор
    Коя е Единствената страна е света която има всички елементи от таблицата на Менделеев - родината му Русия. Че на кой там му е необходим необезпечения с Нищо Петродолар??
    Има 180 легално съществуващи валути.... И това ще е КРАЯТ на Петродолара. Основната причина заради която има проблеми със Северен Поток - 2... Да не започнат Немците на плащат за газта с Евро....
  • 180 Едуард Петров-Едо

    2 1 Отговор

    До коментар #142 от "БатКапутин":

    Защо казваш ,,жидо-бандеровски елит"? Струва ми се, че не си наясно с Историята на Украина! Евреите, които са ИЗБРАНИЯТ БОЖИЙ НАРОД, отдавна се върнаха в Обетованата Земя от Целия Свят и създадоха Своя Държава Израел на 14,5,1948 г. Помня, когато българските евреи, спасени от Цар Борис Трети, си заминаха за Палестина и то на няколко етапа! Когато бях в Израел, видях една цветуща страна, въпреки войните! Дано и Нашата Родина България се нормализира! Амин!
  • 181 Сорос

    1 4 Отговор
    Добре че бяха американците да направят интернета за да четем болните коментари на русиялюбците. Русия е за скрап и интересното е че те сами си го правят.пхахахах
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Красимир Гривов

    1 0 Отговор
    Факта, че Русия си взе Обратно Крим и не ги нападнаха, показва, че цял свят ги е страх от тях!!! Все едно ние да си вземем обратно Македония и да не ни нападнат, абсурд от нас не ги е страх!!! Руснаците правят всичко възможно да избегнат войната, но украинците издевателстват и обричат на геноцид приятелски настроените към Русия, като убиват дори и деца, мисля, че руснаците няма да издържат!!!
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 От Габрово съм....

    0 0 Отговор
    Започнах да се интересувам само от домашно вино , ракия , свински вратни пържоли и суджук. Нямате си на идея какво спокойствие си внесох в живота. Ям , пия , еа и спя. Това е лукса на живота . Що си трошите нервите с руски и американски тъпанари???
  • 186 Малко слонче

    0 2 Отговор
    Русия отдавна не е СССР и няма нито икономическия нито отбранителния потенциал на съюза.

    Коментиран от #188

  • 187 Относно Вагнер

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вагнер възкръснаха ли":

    Новините се развиха по следния начин:
    1. Унищожени били 600 войника на Вагнер.
    2. Не били 600, ами 60.
    3. Не били 60, ами 6.
    4. Не били от Вагнер, ами сирийци, които им помагали.
  • 188 ттт

    2 0 Отговор

    До коментар #186 от "Малко слонче":

    Има целия ядрен потенциал на СССР, само че с по-модерни ракети. На САЩ са си същите, които бяха преди 40 години... Та ти можеш да кажеш на Русия "хайде да се бием, ама без ядрени ракети", ама дали тя ще се съгласи, не знам.
  • 189 Умник2

    0 0 Отговор
    Аве дали България ще участва във нападението.Някои задавали си въпроса.На кои ще помагат 🤣🤣🤣
  • 190 икономист

    0 0 Отговор
    А ще запазят ли износа им на тоалетна хартия към запада?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания