Last news in Fakti

10 Декември, 2021 22:16 15 106 111

Украински войник от фронта: Руската армия не е готова за война

  • украйна-
  • русия-
  • крим-
  • война-
  • войници-
  • нато-
  • европа-
  • сащ-
  • агресия-
  • инвазия-
  • източна украйна

Украинските бойци в Донбас не изглеждат уплашени

Украински войник от фронта: Руската армия не е готова за война - 1
Снимка: Shutterstock

От седмици Киев и Западът са притеснени от струпването на руски войски по границата между Украйна и Русия. Но украинските бойци в Донбас не изглеждат кой знае колко уплашени, пише "Свободна Европа".

Тимур, на 28 години

„Аз лично не вярвам в опасността от някаква велика инвазия. Мисля, че това е игра на котка и мишка. Ситуацията беше подобна през май и април тази година. Имаше слухове за възможна атака“, казва Тимур. По думите му напрежението от средата на годината е било, за да може „Русия да е сигурна“ в завършването на газопровода „Северен поток 2“. „Този път вероятно е опит на Путин да всее напрежение. От това, което чувам Кремъл иска да си гарантира, че НАТО няма да се разпростре в Украйна и други държави като Молдова и Грузия“, казва още той.

Тимур разказва, че боевете в Донбас се случват спорадично. Преди седмица пък те са били най-тежките, откакто е разпределен в региона. Малко след това е настъпила пълна тишина, която за него е била по-страшна, защото „започвам да мисля, че имат някакъв план“. По думите му проруските сили използват заблуждаващи тактики. „Когато от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) изпращат дронове, за да наблюдават фронтовите линии, ни предупреждават. Когато това се случва обаче, руснаците изпращат свои дронове зад техните, за да разузнават нас“, казва Тимур.

Влад, на 22 години

„Руската армия не е готова за война. Те нямат полеви болници, нито цистерни за гориво, нямат достатъчно войници и техника. За да нападнат, ще им трябват 300 или 400 хил. души, а засега имат 100 хил. Мисля, че толкова ще са необходими само за Киев. Ние разполагаме с много отбранителни линии“, казва Влад. Той смята, че ако сега не е на фронта, може по-късно да „умре в дома си“. Влад разказва, че през последните седмици украинските войници са били подложени на снайперистка атака, обстрелвани са с РПГ-та и минохвъргачки. Той смята, че това е просто „продължение на политическо послание“, но отказва да се прибере вкъщи. „В Украйна имаме поговорка: „Този, който не защитава семействата си в мирно време, ще изяде децата си, когато има проблеми“. Това е препратка към Гладомора. Ако някой руснак иска да дойде у нас на водка, това е ок. Но ако идва в дома ми с оръжие, ще го убия“, казва Влад.

Ирина

„Мисля, че ако сега се случи инвазия, ще умрат много хора, повече, отколкото умряха през 2014 г. Ще има много кръв и ще е ужасяващо“, казва тя. По думите ѝ повечето войници не вярват в тази перспектива, тъй като събитията на фронтовата линия не се е променила в последните месеци. „Друга причина, поради която никой не приема насериозно тези заплахи, е че в нашата държава се лъже много. Всеки, който е на властови позиции, лъже“, казва още Ирина.

Тя не вярва, че финансови санкции срещу Русия ще могат да променят нещо. Сравнява ги с подписването на Минските споразумения. „Те не вършат особена работа. Хората пишат някакви неща на хартия, но реалността на фронтовата линия тук не се е променила. Все още се използват висококалибрени оръжия. Може и да дойде инвазия, но засега това е далече във времето“, казва още Ирина.

Петро, на 27 години

„Знам само, че хората ще останат и ще защитят земята си. Ветераните от 2014 г., които вече са си по домовете, ще се върнат да се бият, ако започне инвазия“, казва Петро. Той също твърди, че към момента нещата не са се променили особено. По думите му преди няколко дни той се е събудил, след като два снаряда от РПГ са се приземили до къщата, в която е спял, но това не е нещо безпрецедентно.

„Често съм се разминавал на косъм Веднъж седях върху покрива на един брониран автомобил и видях вражески танк. Загледах се и осъзнах, че оръдието му следи движението ни. Тогава просто захапах едно фенерче, приведох се и се помолих на Бог. Танкът не стреля по нас“, спомня си Петро. Също като Ирина той не смята, че санкциите ще повлияят на богата държава като Русия. Той очаква президентът Володимир Зеленски и останалите политици да вземат сериозни и отговорни решения. „Един ден искам да плувам в свободен Крим“, казва още Петро.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    239 21 Отговор
    това ли са всички украински имена които знаете?

    Коментиран от #11, #103

  • 2 Анонимен

    212 12 Отговор
    Война между Русия и Украйна е война между Украйна и Украйна или Русия с Русия. Това ще е братоубийствена война.

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тимур и неговата команда

    161 16 Отговор
    Памперсите са пълни

    Коментиран от #61

  • 5 Украинка

    109 11 Отговор
    Аз дървото съм го яла , две и двеста съм видяла.

    Коментиран от #10

  • 6 аналогия

    29 81 Отговор
    продукта на кгб е на път към пенсия,както и гербавия боко в България!!!
  • 7 Тимур

    155 12 Отговор

    До коментар #3 от "Антимилиционер":

    По вероятно обора да стане новата пустина Атакама. То с едни козари в Афганистан не можаха до се справят че с Русия ли ?

    Коментиран от #17, #19

  • 8 всевиждащия

    96 9 Отговор
    Ким водородния ще направи краварите на луди , а джапанките на разногледи.
  • 9 Сивата чапла

    146 9 Отговор
    Отворих статията да видя, дали не е Денис, ..... изненада няма. не зная какво пише, не ми се губи времето, но знаете ли колко момчета са вкарани от военния им трибунал за това, че не искат да служат в армията и да се бият с Русия? Тази не да си боже война обслужва единствено и само америнаците, продажба на оръжие, зони на влияние, нови коли и къщи за американците, а украинците ще го .... ще го знаете какво. ...........

    Коментиран от #55

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тимур ,

    7 19 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    и неговата команда ...питаш ли ?
  • 12 Sieg

    33 4 Отговор
    Да натискат тогава 😂 да еа глупците
  • 13 Няма защо да се плашат

    80 10 Отговор
    Просто ще се предадат. Да не са луди да последват съдбата на армиата на Напалеон или вермахтът на Хитлер!?
  • 14 ИСТИНАТА

    25 3 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Точно това е целта на занятието!
  • 15 Украинка

    22 5 Отговор

    До коментар #10 от "Гого":

    Ти нали вече го изяде. Аман от шарани.

    Коментиран от #20

  • 16 Муст Ага

    53 9 Отговор
    Захапалия фенерчето е особено прозорлив в разсъжденята си! Странно е, колко наивно използват име "Петро" сякаш няма да направим аналог с предшественика на Зеленски ))) Хвала на меките тъкани обиждани, че са МОЗЪК )))
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Gost

    82 5 Отговор
    Конекрадеца си вярва! Или просто блъфира с фейк-новини! Спора е не дали е готова руската армия, а колко часа са й необходими, за да си отдъхне в Киев. Едни залагат на 20 часа, други казват 10 са й много.

    Коментиран от #25

  • 19 Ваня

    8 9 Отговор

    До коментар #7 от "Тимур":

    Абе , когато ние бяхме там , даже немаше и козари ... само пръчовина .

    Коментиран от #26

  • 20 Гого

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "Украинка":

    Но защо така,аз най-почтително те попитах.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 3.14К

    51 5 Отговор
    След такива статии трябва да се намесят психиатрите!
  • 23 Ами ...

    6 27 Отговор
    Ще има много груз 200. 😀

    Коментиран от #30

  • 24 койтонеслуша(путин)

    21 5 Отговор
    ще трябва да го почувства
  • 25 Ами ...

    28 8 Отговор

    До коментар #18 от "Gost":

    Ще си отдъхне. Във военнопленически лагер. Аз залагам на 5 часа. 😀

    Коментиран от #60

  • 26 Тимур

    79 3 Отговор

    До коментар #19 от "Ваня":

    По време на разпита 70- годишния афганистанец Абдула, разказва интересна история.
    “ Времето на истинските сражения беше с руснаците. Това бяха достойни сражения с достойни войници. Всичко бе истинско. НЯкак по мъжки. С вас АМЕРИКАНЦИТЕ ние имахме много общи дела, но вие бяхте страхливци и такива си останахте. Никога не сте рискували животите си. И по същия страхлив начин ме взехте в плен. Пуснахте 100 снаряда по селото. Избихте всички цивилни на километри разстояние. Чак после страхливо се подадохте да видите дали някой мърда. Руснаците воюваха без да се крият като плъхове.
  • 27 Тимур

    73 4 Отговор

    До коментар #17 от "Антимилиционер":

    Шах Масуд беше ни заповядал да превземем една височина, чрез която да контролираме Панджерското дере.
    На височината бяха се разположили руснаците и ние с месеци не можехме да минем. Събрахме армия за тази атака за да изтласкаме руснаците. Пет дена ни трябваха за да сломим съпротивата на руснаците. И то успяхме защото им СВЪРШИХА патроните. Скъпо платихме за тази височина. От наша страна загубите бяха над 280 войника.

    Бяхме зли когато се качихме на височината. Стъпвайки на височината ние видяхме че срещу нас са воювали ПЕТ млади 18годишни ДЕЦА! Вие американци не може да си представите такава гледка. Пет войника срещу армията на Шах Масуд. Заповядахме им да се молят. Те знаеха че ще ги убием. Знаете ли какво направиха тези руски деца? Изгледаха ни мълчаливо и петимата се хванаха за ръце и се прегърнаха. Бяха готови да умрат без значение как. Стояха мръсни, гладни и прегърнати.

    Коментиран от #47

  • 28 Антимилиционер

    6 61 Отговор
    Що ти там ли беше като си тръгваха че знаеш..Чест и достойнство при пияните и деградирали полухора няма,ама откъде да знаеш то трябва и акъл малко.
  • 29 Ко каза ко

    54 2 Отговор

    До коментар #3 от "Антимилиционер":

    Разбира се ,че Русия ще стане част от САЩ и тогава бирата ще стане 3 рубли!
  • 30 Тамерланд

    63 4 Отговор

    До коментар #23 от "Ами ...":

    Не говореха и не плачеха. Просто стояха и чакаха смъртта си. Ние онемяхме.

    Такава гледка би поразила и най твърдите войници свикнали с какво ли не. Въпреки че руснаците бяха избили половината ни армия, ние не знаехме какво да направим. Това бяха велики войни за нас. Те има ха чест. Не се молеха за животите си. Моите внуци са в Германия. Там учат, но бих искал да пораснат като тези руснаци – истински мъже. А руснаците тогава ги пуснахме. Да имаше и не доволни от това решение на командирите, но заповед не се обсъжда от никой. Пуснахме ги с мир. Знаете ли. Руснаците тръгнаха прегърнати и НЕ СЕ ОБЪРНАХА да видят дали няма да ги застреляме в гръб! Бяха истински мъже.“

    Коментиран от #78

  • 31 Да ти кажа украинецо

    49 2 Отговор
    аз русите никак не ги харесвам. Ама ако се зхванат с вас, няма и помен да остане от вас. За което много ще съжелявам!
  • 32 Параграф

    20 1 Отговор

    До коментар #21 от "Тимур":

    Налей позор със стотиците милиони $ вкарани за 20 години и техниката оставена на изпроводяк - едните оставят кости, а другите техника и жители, които да се елиминират - тая дъвка е доста вкусна ))) Ади после да си преценим разходите за билетите и да направи оценка, КОЙ плаща масрафа...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Иван 11 години

    56 5 Отговор
    Руската армия първо ще ви треска с ракети после ще прати самолети след това пехота, танкове и бронирани машини цистерни за горива не и трябват след 24 чада ще си зареждат на бензиностанциите в Киев!

    Коментиран от #79

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Шин Фейн

    51 4 Отговор
    Турбо смех миньорите сготвиха вашите ветерани в каза Дебалцево 2014г кви ветерани кви втеранки 50 000 армия сгащена в село Дебалцево само заради състраданието на руския президент Владимир Путин оцеляха!
  • 37 денизчо

    37 4 Отговор
    яко си захапал коженото кораво "фенерче". И по пътищата едни жени и те тей си вадят хляба.
  • 38 Beta Max

    39 4 Отговор
    Забравили са какъв бой ядоха в Дебалцево хохлите!
  • 39 Психиатъра

    40 4 Отговор
    На Джамбазов интелектоалното ниво на развитие е на 5 годишен!
  • 40 Белоглав лешояд

    32 5 Отговор
    Хохлите чак на Балканите мирашат на смърша
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Спермогризов от Киев 24 г.

    12 21 Отговор
    Руснаците не са подготвени изобщо
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Кой пише това?

    6 14 Отговор
    Русия до преди 3 дни сухопътните играха с Китай,Азербейджан,Казахстан танков биатлон и ги отвеяха китайците .Некъв викал че не са готови ако не дай боже стане ще ги отвеят и няма да го има.Гледах биатлон меко казано гзят .Мишените ги целят без пропуск.Китйцитр напредват .Тея джуджета дръпнати кой ги подцени край
  • 45 Румпелщилцхен

    38 5 Отговор
    Абе и германците така разправяха пък после виж какво им се случи.
    Да не споменаваме за Наполеон а и турците преди това.
  • 46 Справедлив

    34 4 Отговор
    Ех Денис,Денис-нямаш си на идея колко си зле !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 бай

    36 3 Отговор
    единствения начин великите укри да не бъдат победени е просто да се приберат в къщи и да гледат новините или да размахват руския трикольор от балкона
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ФАКТИ

    26 3 Отговор
    ДО 6 МЕС.У КРАЙНА СЕ ВРЪЩА НА МЯСТОТО СИ. СТИГА ФАНТАЗИИ.
  • 51 Тръмб

    5 55 Отговор
    Американците трябва да дат на Украйна десетина ракети Пършинг II. Когато нападнат руснаците, украинците ще изпепелят Москва, Ленинград и Ногород> Путин ще си седи в бункера и ще се чуди, за какво му беше всичката тая простотия...

    Коментиран от #67

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Display

    22 1 Отговор
    Той и Дениз, не е готов за пениз, ама.......
  • 54 наблюдател

    30 2 Отговор
    евтина, постна пропаганда. по клишета на западни "експерти" по въпроса. само дето тя е предназначена за промитите западни мозъци, зер, друг едва ли би се вързал на толкова плитко нещо. хубавото е, че авторът е заработил някой и друг долар, няма да го мислим. лошото е, че сме принудени да четем посредствени буламачи. този сайт е поредният, свлякъл се до дъното.
  • 55 НКВД

    38 4 Отговор

    До коментар #9 от "Сивата чапла":

    В Домбас и Луганск се бият опълченци нямащи нищо общо с армията на Русия.Днес Бай Дън е обещал на България оръжие ако и тя се включи във войната срещу Росия.Денис Жамбаски ще е медицинска сестра на фронта при добри стечения на обстоятелствата .На терен,да видим колко е мъШкар?

    Коментиран от #63

  • 56 Ко каза ко

    21 1 Отговор

    До коментар #49 от "Антимилиционер":

    Нали ти казах "майор "дечко си!!! Аре лягай си ,че вашите плащат много ток заради теб.
  • 57 Танганайски войник...

    20 1 Отговор
    ...от остров ,,Тамбукту".... - Армията на Намибия не е готова за война...!
    P. S...колко е бил прав Борисов,че ви нарече ...МИСИРКИ...!!!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Не знам

    12 2 Отговор
    какво трябва да се коментират Тимур, Влад и Петрос Гълабара, бих коментирал грузинско мнение евентуално ако има желаещи за интервюта
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ОК!

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тимур и неговата команда":

    На Укрите,нали ..?!

    Коментиран от #81

  • 62 Pietro

    4 24 Отговор
    Вярно, че руснаците бяха за по-кратко време, но затова пък дадоха многократно повече жертви. 15 000 руски войници и офицери платиха с живота си за доктрината Брежнев. В края ма войната муджахидините вече разполагаха с преносими зенитни ракето Стингър. Това бе промяна на играта за руснаците. Започнаха да губят много самолети и хеликоптери. И накрая постъпиха разумно като се изтеглиха.
  • 63 Сивата чапла

    32 4 Отговор

    До коментар #55 от "НКВД":

    Разбира се, че Донбас и Луганск са друга история, поне за 14 000 убити там съобщават, откакто направиха курабиения преврат в Украйна. Много тъжно, жалко, такива хубави народи, а някакви си задокеанска политическа паплач ги прави трупове за собствено удоволствие. Но Русия трябва да атакува американската земя, не Украйна. .............. Наистина не разбирам как е възможно да се поддадеш на чужда пропаганда, Зеленски ще остане в историята на Украйна със същата слава като на Горбачов, прост, невеж, сляп за истината, куко!

    Коментиран от #83

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Куот

    20 1 Отговор
    АФтора не знам от къде е преписвал но много не е наясно.
    Американските инструктори постоянно унижават украинците и се държат със тях като роби.
  • 66 Владислив Фостенко

    23 1 Отговор
    Нали се сещате, че татията ви прилича на реклама в Телешоп. В Украйна има гражданска война от близо десет години и очевидно конфликтът не може да бъде решен дипломатически. Този път САЩ и НАТО отидоха твърде далеч.
  • 67 Тоа па

    16 3 Отговор

    До коментар #51 от "Тръмб":

    Ти в кой век живееш бе,клоун ? Вовката ,ако поиска,още утре ще ги претопи,като капачки от буркани !
  • 68 В.В.П.

    22 1 Отговор
    Тъпнята,продължава!.Влади ,на 22,г ги разбира нещата.Пиетро ,и той!.
  • 69 В.В.П.

    8 1 Отговор
    И Герасимов,се обади ,че почва..Щом ,говори тоя капой ,не е на добре работата.Една крачка,и апокалипсиса идва .Дениз,дда мълчи!.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Моля?

    13 2 Отговор
    КъФ фронт, ве, ейййй?!?!
    Де го тоз фронт???
    "Руската армия не е готова за война." ....... ахъ, затова ли натуту се напикава само от мисълта за това?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Влади ,каза

    1 1 Отговор
    Че всичко е точно!!.Европа за какво се притеснява?.Няма да дадат Крим на руснаците И Донбас,също !
  • 78 Ами ...

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Тамерланд":

    Литературно произведение от типа на "Повест за истинския човек". Досадно. 😀

    Коментиран от #84

  • 79 Ами ...

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Иван 11 години":

    Това са го пробвали през юли 1941 г. при Сенно. Резултата естествено е бил плачевен. 😀
  • 80 Ами ...

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "Display":

    В коя армия? 😀
  • 81 Ами ...

    5 1 Отговор

    До коментар #61 от "ОК!":

    Ще ти се. 😀 Едни други имат опит в предаването. От 1941 г. Със стотици хиляди са се предавали. Това явно го умеят. 😀
  • 82 Антимилиционер

    4 3 Отговор
    Ще си лягам че баба ме плаши плаши с бастуна
  • 83 Сатана

    14 2 Отговор

    До коментар #63 от "Сивата чапла":

    Рано или късно Китай ще си вземе Тайван,а Русия ще им пази гърба.В момента ръчкат в Украйна за да дадат време на Тайван.За УСА Тайван е безценен за сметка на Колатерал дамидж в Украина.Китай и Русия ще действат заедно по едно и също време и всеки ще си вземе своето.
  • 84 Морски

    8 2 Отговор

    До коментар #78 от "Ами ...":

    Аз съм го гледал интервюто по телевизията,това беше истинската му история на човека!Първо провери преди да набедиш някой че съченява измислици
  • 85 ДаЗдраПерМа

    4 1 Отговор
    руската история е пълна с такива случаи----например прехода на армията на Александър Суворов през Швейцарските Алпи 1799г. дори до ден днешен Русия има собственно парче земя 495 кв.метра около селото Andermatt. Друг такъв случай е преход през Памир от град Ош (Киргизия) до град Файзабад (Афганистан) на 860-ти Псковски полк през 1980г на височина от 3600м до 4600м с танкове и боеве и т.н.

    Коментиран от #98

  • 86 САТЪРА НА ХАНА

    8 2 Отговор
    ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИ ЧЕ УКРАЙНЦИТЕ И ТУРЦИТЕ СТАНАХА ГОЛЕМИ НАРКОМАНИ
    ........
  • 87 САТЪРА НА ХАНА

    10 2 Отговор
    ДЕМИР ДЖАМБАЗОГЛУ ЩЯЛ ДА СЕ ЗАПИШЕ ДОБРОВОЛЕЦ В ТУРСКИЯ БАТАЛЬОН "СЮЛЕЙМАН ПАША - ПАСИ"
  • 88 ЕВРО НЮЗ

    14 2 Отговор
    Не пропускайте да четете на всеки 30 минути информация от фронта, за боевете между Окрайна и Русия от Агент Джамба 😁😁😁

    Коментиран от #90

  • 89 Сталин

    10 1 Отговор
    Ами какво чакате тогава -превземете Москва и я дайте на американците:-))))
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Хамсал

    13 1 Отговор
    Има го примера Крим! Западните служби спяха а смелите укри бяха за гъби! Сега едните и другите се напъват, като при запек! А Путин явно знае как да преспи едните и да прати другите за гъби!
  • 93 Асад

    2 9 Отговор
    Милиционерът няма гащи за инвазия. Много е смешен маминия.
  • 94 УЖАС

    10 1 Отговор
    За да нападнат, ще им трябват 300 или 400 хил. души........ И ПОНЕ 50 ХИЛЯДНА КАВАЛЕРИЯ. Ужас.
  • 95 БОРУНА ЛОМ

    12 0 Отговор
    КРАВАРСКА МУ РАБОТА!
  • 96 Жоро

    14 1 Отговор
    Абе щом Чеченците прегазиха, значи с Хохлите ще е много по-бързо и лесно. 70% от хората в Украина са руско говорящи. Там в момента е такава дива корупция и кражба, че май ще има хляб и сол за руската армия накрая. При руснаците първо всичко трябва да се ос ре и после стават и набиват канчето на когото трябва. Дано само крадливите украински управници да не пресолят супата,че после ще им я наливат , ама откъм изхода...
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 СУВОРОВ ТОГАВА НЕ ОТСТЪПВАШЕ

    2 6 Отговор

    До коментар #85 от "ДаЗдраПерМа":

    ЛИ......ИЛИ БЯГАШЕ. ....

    Коментиран от #106

  • 99 Fdgg

    10 2 Отговор
    Войник от фронта, Тимур. Съвременната журналистика е позор, от сто километра личи, че може да бъде написана и най-опашатата история за хиляда лева.
  • 100 Помнещ

    13 1 Отговор
    Не зная дали са истински ,коментарите на Тимурчо и Петротото,но помня случая от лятото.Тогава укрите се готвеха за атака.Русняците им изключиха всичко.Нито радари работеха,нито ракети,нито дронове,нито телефони и Джи Ес Еми,нито Джи Пи Ес.Пълен блокаж.Великият пълководец Злений и премиер министъра ,се изстреляха с правителствения самолет,мислейки ,че руснаците идват.Появиха се на другия ден в Италия и Гърция,искайки помощ срещу руснаците.Тогава се смях със сълзи.
  • 101 Селското момче

    11 0 Отговор
    Който пише снаряд от РПГ е грамотен журналист..., как да му вярваме за всичко друго...
  • 102 fuckbg

    11 1 Отговор
    Ами пробвайте ги бе украински евреи да ли са готови за война или не.Яжте украинският шоколад "Roshen" на евреина Порошенко и се завирайте в дупките.
  • 103 Bellingcat

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    най ми хареса - Петро на руски би звучало като Петух
  • 104 киро казана

    1 0 Отговор
    А защо само на кака Ирина не сте и написали годинките?
  • 105 Точно така

    2 0 Отговор
    Точно така си мислеше и един друг на 22 юни 1941г.
  • 106 Ами прочети

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "СУВОРОВ ТОГАВА НЕ ОТСТЪПВАШЕ":

    ...и те задавай неориентирани въпроси.
  • 107 Брокерът

    0 0 Отговор
    Това нас не ни интересува,ама хич.Тва са ви лични плоблеми.
  • 108 РУСИЯ КОГА Е БИЛА ГОТОВА ЗА ВОЙНА ?

    4 0 Отговор
    ХИТЛЕР ВЛИЗА В НЕПОДГОТВЕНА РУСИЯ НО ТЯ НЯКАК СИ ПОБЕЖДАВА - ЧЪРЧИЛ И РУЗВЕЛТ КОГА СЕ ВКЛЮЧВАТ , УПЛАШЕНИ ОТ МЕЧКАТА ? РУСИЯ Е НЕПОБЕДИМА , КАКТО СА ГЛАДНИ И СЕГА ДОСЛОВНО ЩЕ ИЗЯДАТ НАТО С КОКАЛИТЕ !
  • 109 Факт

    0 0 Отговор
    Е като не ги е страх що не са на границата с русия!?
  • 110 Бойко

    2 0 Отговор
    Украински войник каза: Русия не е готова за война с Украйна. ....... Ха-ха-ха ха-ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха.Смешна Работа.На този украински войник му се ще да се самоубие сигурно.Няма акъл за 2 стотинки.
  • 111 Един приятел

    0 0 Отговор
    Путин се напъха в тази ситуация и сега няма на къде. Не може да се върне назад, ама ако нападне Украйна ще понесе огромни загуби. От една страна е забавно да гледам как джуджето ще го яде, от друга страна ще загинат невинни хора. Но накрая всички ще страдаме икономически заради болните амбиции на Лилипутин.
Новини по държави: