Last news in Fakti

21 Декември, 2021 08:33 1 370 18

Русия обяви двама германски дипломати за “персона нон грата”

  • русия-
  • германия-
  • дипломати

От германското външно министерство реагираха на днешното решение на Москва с декларация, че този ход не е изненада, но е напълно неоправдан

Русия обяви двама германски дипломати за “персона нон грата” - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия обяви за “персона нон грата” двама германски дипломати.

От Министерството на външните работи в Москва уточниха, че мярката е в отговор на решението на властите в Берлин миналата седмица да изгонят двама руски дипломати от Германия.

Повод за това бяха обвиненията в причастност на руската държава към убийството в Берлин през 2019 година на бившия чеченски полеви командир Зелимхан Хангошвили.

Той беше застрелян от руския гражданин Вадим Соколов, който получи доживотна присъда от германски съд.

От германското външно министерство реагираха на днешното решение на Москва с декларация, че "този ход не е изненада, но е напълно неоправдан".

Според Берлин руското решение "подновява напрежението в отношенията" между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Странно

    43 0 Отговор
    Не германското решение, което е първо, а руското решение което е отговор "подновява напрежението в отношенията"

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Раданч Татлъту

    43 0 Отговор
    Без изненади,реципрочни действия на руснаците.👍
  • 3 ХАХАХАХАХХА

    32 0 Отговор

    До коментар #1 от "Странно":

    Това на германците е друго! Не ги разбираме ние тия неща ХАХХАХАХААХА
  • 4 Коне с капаци виждал ли си?

    33 1 Отговор

    До коментар #1 от "Странно":

    Е това е запада!
    За тях е нормално да разполагат ракети до руската граница и е ненормално Русия да предприемат мерки против тяхното настъпление!
    Търпяха ги, търпяха ги и не се усещат, е дойде време да станат за резил предцял свят!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 big

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Нена държавно ниво, а в единична област!
  • 8 Костова

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    За Раша те зная, но Русия точно не въведе задължителна ваксинация. Дори отмени QR кодовете в транспорта. В много руски области изискванията за големите търговски обекти остават,в някои области те са отменени. Проектът законът за единна система за QR кодовете е отложен. До кога, не се знае. Ще обсъждат вариант за безплатни тестове, чрез които хората са имат достъп до всякъде. Ще се приеме ли, също не се знае. Просто руското общество се надигна и спечели малка победа. Информирайте се по-добре, а не пишите фантазии.

    Коментиран от #11, #12

  • 9 ДаЗдраПерМа

    14 0 Отговор
    немския съд използва като доказателства съчиненията на Христо Грозев за връзка на руското правителство със случая което е много важен прецедент, вече не е нужно следствие, свидетели и т.н. достатъчно е каквото напише известен блогър и обличаш раираната риза. Това ще се повтори и със МН-17 онзи ден съдията е отклонил искане на защитата за изслушване на свидетел. Важното е какво се пише в социалните мрежи а не какво е видял (чул) и т.н.

    Коментиран от #10

  • 10 nnn

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "ДаЗдраПерМа":

    Русия добави ваксината срещу коронавирус в националния ваксинационен календар. Това стана със заповед на министъра на здравеопазването Михаил Мурашко.
    Заповедта на Министерството на здравеопазването и приложенията към нея са публикувани на официалния интернет портал за правна информация на страната.
  • 11 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "Костова":

    Русия въвежда задължителна COVID ваксинация !!!!!

    В документа се отбелязва, че е възможно да се ваксинират деца на възраст между 12 и 17 години срещу коронавирус след писмено заявление от един от родителите или законен представител .

    https://fakti.bg/zdrave/639128-rusia-vavejda-zadaljitelna-covid-vaksinacia
  • 12 гост

    2 11 Отговор

    До коментар #8 от "Костова":

    И го научете тоя български най-после , не че пак няма да ви познаваме тролската гламавщина , друга хубава българска дума !! Та да си знаеш , руското "точно" на български е " със сигурност" , освен ако не искаш "точно" да те различават тукашните ти "фенове" русопитеци !

    Коментиран от #15, #16

  • 13 Гестапо

    5 0 Отговор
    Преди години преди операция Барбароса не е имало такива гонения.
  • 14 1944

    2 3 Отговор
    северния паток 2 ше е цяло чудо ако тръгне преди лятото. а много е вероятно така и да си ръждяса неизползван. поне немските цигани ше берат джилязу.
  • 15 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Еееех мишок, кога стана експерт по руски език, кога ти почерня г..а.На руски "точно" си е пак точно.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Точно не знаю - не знам със сигурност ! Руско -български речник , за неграмотници със претенции !! Отнася се и за теб ! Гръмни се сам , че другите ги е гнус ! Всъщност по-добре скочи от високо , че ще изхабиш цял куршум !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания