Last news in Fakti

21 Декември, 2021 07:13 3 786 19

Русия въвежда задължителна COVID ваксинация

  • русия-
  • коронавирус-
  • пандемия

В документа се отбелязва, че е възможно да се ваксинират деца на възраст между 12 и 17 години срещу коронавирус само доброволно и след писмено заявление от един от родителите или законен представител

Русия въвежда задължителна COVID ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия добави ваксината срещу коронавирус в националния ваксинационен календар. Това стана със заповед на министъра на здравеопазването Михаил Мурашко, съобщава БГНЕС.

Заповедта на Министерството на здравеопазването и приложенията към нея са публикувани на официалния интернет портал за правна информация на страната.

Хората в Русия, които според заповедта задължително трябва да бъдат ваксинирани, са разделени в няколко категории:

- Граждани на 60 и повече години;

- служители в медицинската, образователната и социалната сфера;

- лица, живеещи в социални институции;

- пациенти с хронични заболявания, включително с белодробни болести, с болести на сърдечно-съдовата система, захарен диабет и затлъстяване;

- жители на градове с население от един милион или повече.

В документа се отбелязва, че е възможно да се ваксинират деца на възраст между 12 и 17 години срещу коронавирус само доброволно и след писмено заявление от един от родителите или законен представител.

Според Министерството на здравеопазването на страната делът на ваксинираните пациенти сред новозаразените не надвишава четири процента, тежките случаи са малко, по-голямата част от пациентите в болниците са неваксинирани.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковид хаос

    16 83 Отговор
    Въвели са ред !

    Коментиран от #18

  • 2 Псевдоним

    91 13 Отговор
    Ако искат да я сложат в хиляда календара и в пет хиляди закона, няма да се ваксинираме!

    Коментиран от #7, #8

  • 3 изумен

    75 11 Отговор
    Все по-близо до Райха!
  • 4 666

    48 26 Отговор
    Копейкин на протест пред руското посолство срещу тази неправда.
  • 5 Айдеее

    23 26 Отговор
    Рисофилите в Русия!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 United States

    13 28 Отговор
    Едно птиченце ми каза , че Русия се е намалила с 1 милион души от април 2020 до октомври 2021. Сега в Русия наред за създаване на семейство е поколението от 90 - те години което така или иначе е малко. Това в съвпадение с корона вируса може да забие фатален демографски пирон в ковчега на Русия. Много грешки допуснаха руските власти в управлението на корона кризата. Първо твърдяха че няма вирус, после че го били пуснали американците, после от зор да станат първите с ваксина съкратиха втория етап на изследвания , който е най - масов и най - важен, Путин така и не се ваксинира публично за да даде пример и още и още. Дори глобите за отказ от ваксинация в Русия противопоставят работодател и работник понеже глобата я плаща шефа…и резултата не закъсня… а сега вече Русия вирви и към ендемия… такива корени е пуснал вируса в Русия че следващия милион и задължителното ваксиниране няма да го спаси.

    Коментиран от #15

  • 10 Ха ха ха

    30 4 Отговор
    Е, какво толкова? Елита плеви бурените. Идва момент когато се избира или простолюдието или елита. Едните трябва да изчезнат. В случая е ясно кои са изчезващите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Матей

    24 7 Отговор
    Върховна глупост,мислех че там поне няма да го допуснат,и да се молят да не им излезе много скъпо.Колкото и да са амбициозни,в тази огромна грешка няма да успеят,тъй като има много голяма съпротива в обществото,твърде много иди-о-тиз-ми се допуснаха,съмненията преминаха в увереност.Те искат по график ли да подкарат хората на опашки за ваксини,в индийска нишка,един по един,като овце за стрижба.тука нашачкия киро ,както му хлопа дъската от еуфория,като нищо маже да направи някаква подобна глупост и няма да може да се разхожда по улиците както досега демонстративно,а ще се извозва като боко на прибежки с лимузините на СС,СВОИТЕ ЕСЕСОВЦИ.
  • 13 Demonaz

    16 4 Отговор
    Русофоб съм,но много малко вярвам на тази статия. Голяма част от сънародниците ни са русофили за жалост,но така ги плашат с Русия,че ще станем като тях. Какво стана с Индия дали има живи? Или кадрите пак бяха направени ,както в чайника ,че падали по улиците?
  • 14 Хаха

    8 26 Отговор
    Само така :) В държави с наситена концентрация на необразовано население, така се прави. След като не са достатъчно интелигентни за да вземат сами решение (също като българите, четейки коментарите по-долу) всички под строй на ваксина, а който се дърпа, 5000лв глоба. Супер.
  • 15 Америколизач

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "United States":

    Стига с лъжи никога не са казвали че няма вирус също че американците са го пуснали макар че може да е истина и положението е по добро от Англия и САЩ а за ваксината бих си сложил само тяхна те я имат от 50 години а ти си лъжец като господарите си
  • 16 Грульо

    3 3 Отговор
    Това ли се споразумяха Путин и Байдан, да затегнат ковит мерките? :D
  • 17 ФфУуХх

    4 2 Отговор
    Неадекватно и Лошо решение.. Не се прави така.. , да задължишш възрастен човек да си бие препарат за геннна терапия или субстанция в клиничен етап на изследване е равносилно на крайно издевателство
  • 18 ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЗА ГРАДОВЕТЕ ПоД

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ковид хаос":

    Един милион нииищо не се казва както за селата тундрата степта Чукотка магадан
  • 19 РУСКА МЕЧКА

    2 0 Отговор
    И тя се подаде на сатаната.Лошо