Last news in Fakti

21 Декември, 2021 11:33 2 065 14

Австрия с рекордно ниска заболеваемост от 2 месеца

  • австрия-
  • локдаун-
  • ваксина-
  • омикрон-
  • коронавирус

Освен това броят на пациентите в интензивните отделения също е намалял, макар и по-бавно от броя на случаите

Австрия с рекордно ниска заболеваемост от 2 месеца - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Австрия отчете по-малко от 2000 нови случая на коронавирус - най-ниският брой на заразени за денонощие от октомври насам, докато в същото време последните няколко региона в страната отвориха отново ресторанти и хотели в понеделник, предаде АП.

Австрия регистрира 1792 нови случаи за 24 часа, което е значително по-ниско от дневните максимуми от около 13 000 дневни случая в края на ноември - тенденция, която е в контраст с нарастващите случаи в голяма част от Европа.

Тогава заради голямата заболеваемост, Австрия влезе в 20-дневна блокада на 22 ноември. Националните ограничения за блокиране бяха премахнати за ваксинираните хора на 12 декември, но остават в сила за неваксинираните хора.

От 12 декември всяка от деветте провинции на Австрия е определила своя собствена политика по отношение на повторното отваряне: в някои ресторантите и хотелите се отварят веднага, докато в други остават затворени няколко дни по-дълго. Столицата Виена избра да отвори магазини и коледни базари миналата седмица, но остави ресторантите и хотелите затворени до понеделник.

Освен това броят на пациентите в интензивните отделения също е намалял, макар и по-бавно от броя на случаите. 475 души се лекуват в интензивни отделения, което е спад от високите 664 в началото на декември.

Тъй като страната се отваря отново на вътрешния пазар, австрийските власти въведоха по-строги ограничения за пътуване за тези, които влизат от чужбина, за да забавят разпространението на варианта Омикрон.

От рано в понеделник пътуващите до Австрия трябва да покажат доказателство за ваксинация или възстановяване, за да влязат в страната. В допълнение, две дози ваксина вече не се считат за достатъчни за влизане: пътуващите трябва или да покажат доказателство за трета доза или PCR тест.

Австрийски граждани, жители и граждани на Европейския съюз все още могат да влизат без доказателство за ваксинация или възстановяване, но са изправени пред задължителна 10-дневна карантина при пристигане.

Подробности за мерките при влизане в Австрия са публикувани на МВнР Ситуационен център: https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/32289.

При необходимост от съдействие сънародниците ни могат да се свържат с посолството ни във Виена в работно време на следния телефонен номер: +43 1 505 31 13, и в извънработно време на дежурен телефонен номер: +43 1 505 64 44, или на имейл адресите: [email protected], [email protected].


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кеша на Ковид

    35 1 Отговор
    И ние така, ама не ни рекламират, щото ще е антиреклама на ковид ваксината

    Коментиран от #9, #10

  • 2 zeus

    41 2 Отговор
    При нас без тотален локдаун и с 20 процента реално вапцани имаме по-малко заразени, с една дума мерки и ваксини са само за контрол над раята.

    Коментиран от #11

  • 3 цербер

    8 19 Отговор
    Австрия Е с рекордно ниска заболеваемост от 2 месеца,защото бе наложен локдаун.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Пипи Чорапчето

    19 1 Отговор

    До коментар #3 от "цербер":

    А каква е ролята на ваксините тогава?
    След като тезата беше, че при "70% ваксинационно покритие ще се достигне колективен имунитет и ограниченията падат"?!
    Ако ще се връщаме пак към локдауна, който беше някакво решение, когато нямаше ваксини ( поне така ни беше внушавано), то какъв е смисъла от масовото набождане?

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Въпреки

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "цербер":

    Огромните събирания на хора на демонстрациите! Въпреки стотиците хиляди, повечето от които бяха без маски, плътно един до друг!
  • 6 Смисъл

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пипи Чорапчето":

    Няма смисъл - няма друг, освен вдигане на печалбите за елита и унищожаване на дребния и среден бизнес!
  • 7 Тра-ла-ла

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пипи Чорапчето":

    Много милиарди са причините да се ваксинираме! 😂😂😂
  • 8 Спрели са ваксинациите ли?

    6 1 Отговор
    И защо набидените с две ваксини се водят неваксинирани? А защо има и ПСР тест допълнително? Нали са супер ваксани, вече са безсмъртни?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 asd

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кеша на Ковид":

    Ама кого лъжеш бе тиквопитек слабоумен? ХАхАХаХАХахАХахАхаХА

    "В страната ни са установени нови 2001 случая на коронавирус. Това означава, че броят на заразените от COVID-19 в България за последните 24 часа се е увеличил в сравнение с предишните дни."
  • 11 Абе, имаме...

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    Какво имаме? Къде си тръгнал да сравняваш 2001 положителни теста от 36 702 общо направени с резултата на австрийците: под 2000 положителни теста от 262 854 (!) направени (за вчерашния ден, за 1 ден)?
  • 12 hahaha

    1 1 Отговор
    благодарение на ваксинацията и бустерните дози... а и на зеления сертификат
  • 13 Хари хари

    7 2 Отговор
    Факти какви са тези лъжи, преди 3 ри дни бях във Австрия, там е страшно, пълно с болни, и много починали, разбира се са вакс. Затова са във червената зона, лъжи и защо

    Коментиран от #14

  • 14 Мани-мани

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хари хари":

    159 починали за общо 7 дни.
Новини по държави: