Last news in Fakti

21 Декември, 2021 13:30 1 492 40

СЗО призова: Отменете масовите прояви по празниците

  • световна здравна организация-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Заради ръст на случаите на COVID и други експерти в различни държави призоваха за връщане на мерките

СЗО призова: Отменете масовите прояви по празниците - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация призова да бъдат отменени масови прояви по празниците в името на общественото здраве на фона на бързото разпространение на новия вариант на коронавируса Омикрон.

Има доказателства, че Омикрон се разпространява по-бързо от Делта и ваксинирани и преболедували коронавирус също могат да се заразят, предупреди генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

Той призова страните по света да вземат трудните решения, необходими за прекратяване на пандемията в рамките на 2022 година.

„Ако искаме да прекратим пандемията догодина, трябва да сложим край на неравенството и да осигурим ваксинирането на 70 процента от населението на всяка страна до средата на 2022-а.“

Повече от 3 300 000 души с Covid са починали тази година, това е повече от миналогодишните жертви на малария, ХИВ и туберкулоза, отбеляза Гебрейесус.

С оглед наближаващите празници в края на годината Гебрейесус призова за ограничаване на струпването на хора, което би създало много подходяща среда за разпространение на Омикрон.

По-добре да бъдат отложени или отменени някои прояви, отколкото да умрат хора, настоя Гебрейесус.

Заради ръст на случаите на Covid и други експерти в различни държави призоваха за връщане на мерките.

Все по-сложно става и пътуването - редица страни вече изискват не само зелен сертификат, но и отрицателен PCR тест.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Раданч Татлъту

    47 1 Отговор
    Бай Тедросе,а не мое ли да празнуваме с противогази?🙉🤡🥳👍
  • 3 ????

    60 1 Отговор
    Всички от световния елит треска ги тресе, че хората все още имат мерак да празнуват! Наближат ли празници започват заклинания та. Явно празниците скоро ще бъдат забранени за простолюдието.

    Коментиран от #35

  • 4 Парички

    36 0 Отговор
    Ама за малария, ХИВ и туберкулоза не затваряте хората, а за настинката, която удобно съчетава всички грипове пълни локдауни.

    Преаите за пари правят брррррр
  • 5 аде

    43 0 Отговор
    защо бе? нали изваксинирахте,какъв е проблема?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БАЙ Х@Й‼

    37 0 Отговор
    Е тия които вече са вакс....ани над 70% да не би да са вече на свобода ‼️
  • 8 Пипи Чорапчето

    44 0 Отговор
    „Ако искаме да прекратим пандемията догодина, трябва да сложим край на неравенството и да осигурим ваксинирането на 70 процента от населението на всяка страна до средата на 2022-а.“
    Млък! НИЩО няма да прекратите! ТОЧНО преди една година и точно по Коледа пак дрънкахте същото - тогава страшавела се казваше Делта, сега е Омикрон, за другата Коледа - как сте го кръстили страшавела?!
    Давайте, кръстници, мислете името сега щото може и да се окажете в един специфичен "локдаун" - затвор му викат!
    Напълно си го заслужихте! Подлоги алчни!
  • 9 Пич

    50 0 Отговор
    А вие защо не отмените масовите си истерии по празниците...!!!??? Защо не уважавате християнските празници...!!? И защо не смеете да спрете еврейските и ислямските празници ... С какво християнските празници обиждат другите , та призовавате , да се откажем от тях... И кой християнин е отишъл при арабите , или израелците , да иска да се отказват от празниците си...!!!??? Който не ни харесва , да изчезва от Европа , не сме викали никой...!!!

    Коментиран от #16, #24

  • 10 Мислех чак наоролет да избушите

    17 0 Отговор
    Ха ха ха ха ха хааааа........ Ко стана бре нали имаше едни победители над вирооза, то заря ли не правих, тържества всенародни. Ииииии хооооп В03кypц.
  • 11 сила

    24 0 Отговор
    СВЕТОВНИ САТАНИСТИ ООД
  • 12 Stt

    34 0 Отговор
    Страх ги е защото май се оказа, че вирусът е вид естествена ваксина - кара се леко и после имаш имунитет!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Таня

    31 0 Отговор
    Напишете в интернет - Експерти от Южна Африка: Спрете да карантинирате контактни лица, Омикрон масово протича безсимптомно и вижте какво си казват хората. Обаче не искат да слушат от Западна Европа, поръчани са още 650 милиона ваксини, бизнеса трябва да продължава докато може. Усладиха им се парите на производителите на ваксини и не им е изгодно да кажат, че Омикрон не е толкова опасен.
  • 15 ....

    25 0 Отговор
    Ще ме ваксинираш, ама друг път! :)
  • 16 Гост

    22 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пич":

    Точно това си помислих - дали със същият устрем и плам спират мюсюлманските и еврейските празници и чествания?! Ако някой знае - да каже!

    Коментиран от #21

  • 17 Да,бе

    27 0 Отговор
    Не е далече времето,когато тия от СЗО ще лежат по затворите или ще ги трепят като кучета по целия свят.

    Коментиран от #22

  • 18 да е ясно

    27 0 Отговор
    сзо е частна организация,финансирана от психопати!
  • 19 По Коледа стават чудеса

    21 0 Отговор
    За едно съжалявам че Тръмп не спечели изборите - врътна кранчето на СЗО. "По-добре да бъдат отложени или отменени някои прояви, отколкото да умрат хора, настоя Гебрейесус" Не. По-добре звучи: По добре да го няма Гебрейесус отколкото да умират хора.
  • 20 Гост

    20 0 Отговор
    Няма какво да си играят от СЗО, ами направо Коледа за забранят с декрет! Днес един диригент по БТВ ясно им го заяви, че чак се учудих как са го допуснали в ефир - цялото това потъпкване на човешките права по света е заради защита на брутални бизнес интереси!
  • 21 Религия

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Не си прав и този на когото си отговорил. Тези слуги на Сатана искат коренно да заличат 3те небесни религии и искат да създадат нова тяхна си религия. И защо сте против мюсюлманите и юдеите? Исус не е ли бил юдеин също? Спрете с тази омраза! И Коледа не е празник на Исус! Коледа 25 декември е езически ритуал свързан с коледни елхи и т.н. с който ви заблудиха още от Римско време. Исус е бил обрязан, не е ял свинско и пил алкохол, не е носил кръстове и икони. В Библията не пише такива колкото и да е изопачена тя!

    Коментиран от #36, #38

  • 22 hahaha

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Да,бе":

    ех мечти мечти....няма отърване от гнусния Гебрейесус.
  • 23 Съвет

    16 0 Отговор
    СЗО да вземат урок за борба с пландемията от Южна Африка, Сенегал, Мадагаскар, Индия, Пакистан където никакви мерки не се спазват и вече забравиха за Ковид, и да имат предвид становището на 10 000 медицински. Експерти, вероятно по-знаещи от нашите продажни измекяри, започнали дело срещу СЗО и сие за престъпления против човечеството, тук дали трият истински новини?
  • 24 Религия

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "Пич":

    Опитват се към всяка религия! Забраниха на мюсюлманите да посещават джамии или да са на един метър дистанция, а юдеите не клекнаха и не се хванаха на измамата с ваксини и се съпротивляват в Израел, но ти откъде да ги знаеш тия работи като не знаеш чужди езици да четеш новини. И спрете да мразите хората! Това ли научи от християнството да мразиш? Я кажи пиеш ли алкохол и нагъваш ли свинско и колко често ходиш на църква да се молиш за греховете си?
  • 25 Историята

    11 0 Отговор
    "...Като министър на външните работи на Етиопия е обвиняван, че прикрива няколко случая на холера в Етиопия през 2006, 2009 и 2011 г.1

    По време на пандемията от COVID-19 Тедрос е критикуван, че действа бавно за преодоляване на епидемията и че е твърде близо до китайското правителство, откъдето произхожда пандемията..."
    На много места в Интернет пише, че е избран по съмнителен начин за шеф на СЗО. Тази организация трябва да се закрие!
  • 26 ЕВРО НЮЗ

    13 0 Отговор
    Кампанията протича под надслов.... ВАКСИНИРАЙ СЕ., ДАЙ СВОЯ ПРИНОС ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ГЛОБАЛНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ОТ ФАЛИТ. ""
  • 27 Смех

    11 0 Отговор
    Тоя мазен негър да си ходи в етиопия или при господарите си в Китай...
    Някви НПО-та все ни въртят живота
  • 28 ДЕМ

    7 0 Отговор
    Друга организация пък е против разпоредбите на частната сзо. Тази организация,която е против, изразява мнението на народите и е наречена ДЕМ (Д@ си Е.... М.....та) На кого да вярвамепоследно. На частно финансираната или на Народната....?
  • 29 Педрос Гюбреус

    13 0 Отговор
    Аз викам да закриваме вече СЗО и всички нейни служители да бъдат съдени и осъдени на принудителен тежък физически труд до живот !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Келеш

    8 0 Отговор
    Този човек е като рекламно лице на въпросната организация! Само като го видиш се изпълваш с респект от академичния му вид ! Разпореждай Тедрусе, здраво разпореждай на целият свят разпореждай как да се маскира, как да се костюмира, как да започне небивалото коронашоу!! Както ти светли уме казваш, света е мнооого далеч от края на т.н. пандемия, шоуто трябва да продължи!
  • 33 волен сидеров

    10 0 Отговор
    ТОА НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО.....ФИНТИРА
  • 34 Demonaz

    8 0 Отговор
    Афроафрикански маотист класика! Иска да забрани празниците на белите. Хайде водете децата си на заколение в името на бога им молох. Ще търсите злите "неонацисти"
  • 35 Точно

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "????":

    Това е целта! Под натиска на ограничения уж от грижа за нашето здраве, което е един голям цинизъм, се прави опит за отчуждение и забвение на християнските ценности, морал и празници и социално отчуждение между човеците. Без приятелства, роднинства, компании, без веселби, превръщане на човека в биологична единица - асоциално животно, всеки да се пази от всеки, заради какво ли не ... в името на живота и здравето на хората. Все по християнските празници, когато хората се събират със семейства и приятели и споделят и хубаво и лошо, все тогава се оказва, че голяма заплаха е надвиснала над животите на всички по целия свят и спешно трябва КППта, ограничаване на контактите, затваряне на всички и на всичко - създаване на страх и паника в обществото и в отделните индивиди с любезното съдействие на медиите, само и само хората да не се събират и да не общуват по между си и да забравят ..... живота си преди страха! Римска поговорка казва "Да мразят, но да се страхуват"! Няма нищо по-разрушително за човешката психика от страха!

    Коментиран от #40

  • 36 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Религия":

    Те вече имат създадена религия - парите и властта! Не й знам точното име, но по същество това е основата й!
  • 37 Историята

    5 0 Отговор
    "473 неправителствени организации имат партньорства със Световната здравна организация." Справка - в Интернет. Нещо неясно?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Точно така , не трябва да обиждаме евреите разпънали Христос, нали?
  • 40 РАЗДЕЛЯТ ЛИ НИ ТОГАВА

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Точно":

    НАИСТИНА СМЕ СЛАБИ.