Last news in Fakti

29 Декември, 2021 20:30 1 417 9

В Скопие - Пендаровски връчи мандат на Ковачевски

  • северна македония-
  • стево пендаровски-
  • зоран заев-
  • димитар ковачевски

До смяната на правителството се стигна, след като Зоран Заев подаде оставка като премиер и партиен лидер заради лошите резултати на местните избори тази есен

В Скопие - Пендаровски връчи мандат на Ковачевски - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Македонският президент Стево Пендаровски връчи мандат за съставяне на правителство на новия лидер на Социалдемократическия съюз Димитар Ковачевски.

„Всяка минута от нашето време в правителството трябва да бъде посветена на ключовите проблеми, пред които са изправени нашите граждани – икономическата несигурност и стандарта на живот. Силно ще се фокусираме върху икономическото развитие на страната и финансова подкрепа за семействата“, заяви евентуалният бъдещ премиер на Северна Македония Димитар Ковачевски.

До смяната на правителството се стигна, след като Зоран Заев подаде оставка като премиер и партиен лидер заради лошите резултати на местните избори тази есен.

Поради различни причини Заев забави официалното напускане на постовете, като оставката му беше приета от парламента в Скопие миналата седмица.

Наследникът му има 20 дни да представи състава на ново правителство, като гласуване в македонския парламент се очаква в средата на януари.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман от нещастници!

    2 9 Отговор
    Какъв мерак само, снимка пред знаме на НАТО, а не са в НАТО!?
    Позор!
    Същото падение се наблюдава и в България, слагат Европейско знаме по-значимо от българското!
    В Германия това го няма, само немски знаме!

    Коментиран от #7

  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    6 1 Отговор
    АЛБАНСКИТЕ МАЙМУНИ КАТО СЛОЖАТ КОСТЮМИ И СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА ХОРА:)
  • 3 It’s James 🇺🇸

    4 1 Отговор
    Тия да си направят един circle jerk, предлагам аз
  • 4 Телевизия Сонце

    6 1 Отговор
    Айде успех и дано се отърсят от Тито и разберат че само слънцето е по-старо от тяхната държава и че само те са произлезли от татарите! И че в крайна сметка са българи? И вместо да праща покани, да дойде в родината си и да приеме историята такава каквато е!
  • 5 Перо

    6 1 Отговор
    Аз това не го разбирам,когато една партия се проваля с политиките си,признава вината си и защо се съставя ново правителство от същата партия! За какви европейски ценности говорим? За БГ няма разлика,защото само македонисти ще са държавни управници и Сърбия никога няма да допусне слугинажа да влезе пръв в ЕС. Само ще употребяват проблемите с БГ и “Немам доказ,али тврдам”! Вето и следване на гръцкия вариант,нямаме друг избор! Историческия и езиков проблем са приоритетни,без които не може да се развива друг тип сътрудничество! Зомбирането в приматска омраза в РСМ към БГ е жестока и е в училищата,ВУЗ, в медиите и е от поколения назад!
  • 6 МАКРОН

    6 1 Отговор
    ЗАБРАВЕТЕ ЗА ЕС. БЯГАЙТЕ И СЕ МОЛЕТЕ ЗА БГ ПАШАПОРТИ. АКО ВИ ДАДЪТ БУГАРИТЕ.
  • 7 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аман от нещастници!":

    Северна Македония е член на нато след като се преименуваха и гърците вдигнаха ветото си.За да са и на ЕС ще трябва ние да си вдигнем ветото.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 9977

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Най-добре ще бъде да поискаме и ние да си сменят името.Видя се, че това работи. Ще чакат още 25 години.
Новини по държави: