Last news in Fakti

29 Декември, 2021 06:23 2 581 39

Ковачевски кани Петков в Скопие

  • северна македония-
  • българия-
  • кирил петков-
  • димитър ковачевски

Вярвам, че можем да намерим компромис по нерешените въпроси, ако новото българско правителство има същия подход, заяви наследникът на Заев в СДСМ

Ковачевски кани Петков в Скопие - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Социалдемократическия съюз в Република Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че възнамерява след като бъде избран за премиер на страната да покани в Скопие министър-председателя на България Кирил Петков в опит да договори отмяна на българските възражения срещу започването на преговори за присъединяване на страната към Европейския съюз, предаде Епицентър.

След среща с американския посланик в Скопие Кейт Бърнс, Димитър Ковачевски каза още, че за македонската страна е най-важно да постигне взаимноприемлив план, по който българската "блокада" за евроинтеграцията на Скопие да бъде вдигната "час по-скоро".

"Трябва да останем искрено ангажирани в разговорите. Вярвам, че можем да намерим компромис по нерешените въпроси, ако новото българско правителство има същия подход," допълни Ковачевски.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мая

    51 3 Отговор
    Български министър председател който и да е той не трябва да посещава РСМ докато договора от 2017 година започне да се изпълнява.Защото в противен случай ще се повтори същото.Безкрайни приказки и разтакавания.Договора колкото и да е несъвършен трябва да се изпълнява.Това е мнението на над 80 процента от българския народ.

    Коментиран от #8, #39

  • 2 Хахаха..

    7 38 Отговор
    Вовата пак удря бинго - блокирайки РСМ към Европа,ние му я поднасяме на тепсия.Наистина сме русофили до един - повечето от сърце,а русофобите от вродената им глупост..

    Коментиран от #7

  • 3 Много радостна новина

    11 4 Отговор
    Приветствам Гн Президент на САЩ че се опитва да помага на България в обединение то ни с Македония , Сърбия , Черна Гора , Косово, както и гжа посланичката на САЩ която е доста активна за обединение във Федерална Конституция на Федерална Република България. Да благодарим за поканата председателя сдмс и бъдещ премиер че пое курс на признаване на договора 2017 и неговото продължение Федерална Конституция на Федерална Република България. Това ще го постави много напред а Гн Зоран Заев и Гн Христо Мицковски могат да бъдат поканени в федералното правителство на Федерална Република България.
    1 договорът 2017
    2. Федерална Конституция на Федерална Република България.
  • 4 Това сме го гледали

    40 1 Отговор
    Мълчим и пак мълчим.Това трябва да правим.Каквото има сме им го казали.Няма смисъл да влизаме в тяхната игра.Те имт зор да мислят.
  • 5 Василев

    16 12 Отговор
    "Граждани", ако някой живее с мисълта, че в РСМ все още има българи, то този живее с илюзии. Българите там отдавна взеха български паспорти и забегнаха на Запад. Останаха само сърби, куцовласи и шиптъри.
    Агент Ванче, ВМОРО!

    Коментиран от #20, #25

  • 6 еми

    36 3 Отговор
    Около два милиона македонски българи живеят в България.И най малкото отстъпление от историята ще бъде предателство към собствения ни народ.Народ без история е народ без корени.Едва дали ще се намери българин който ще замени историята ни заради бизнес.
  • 7 Само питам

    23 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха..":

    Северното маке получило опорки в посолството на УСА в Скопие и вече готов да командари и българското правителство.Та къде тук видя ръката на Путин? Може би в ролята на Героя Мустака е Боширин?

    Коментиран от #10

  • 8 Добре де

    6 16 Отговор

    До коментар #1 от "Мая":

    Как ще се оженим за тях,като не щем и да видим булката?! Кирчо е прав - нужни са срещи око в око,опипване на почвата,разговори,сондиране,надхитряване,но прекият диалог е наложителен! Вие Мая,с ултиматуми ли се омъжихте за съпруга си?

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Не си ме

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    разбрал! Никаква ръка на Путин! Просто когато спираш една мома да се омъжи за един,тя отива да търси друг!Това имам предвид.Мераклии много..
  • 11 Кире и Рундьо ке полегнат

    8 1 Отговор
    Ама ке рекат що дека България печели
  • 12 Мая

    19 1 Отговор

    До коментар #8 от "Добре де":

    Не разбрахте ли че тук не става въпрос за брак.Това са две отделни държави,тук става въпрос за история.

    Коментиран от #14

  • 13 САТЪРА НА ХАНА

    5 5 Отговор
    МАКЕДОНИЯ Е УПРАВЛЯВАНА ОТ АЛБАНСКАТА МАФИЯ .... МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В БЪЛГАРИЯ САМО АКО ИМА СРЪБСКО- БЪЛГАРСКА КОАЛИЦИЯ ... ПОДКРЕПЕНА ОТ ДЯДО ИВАН .....
  • 14 Трудно ми е да разбера..

    9 9 Отговор

    До коментар #12 от "Мая":

    Ту сме еднокръвни братя с тях,ту сме една разделена държава,ту сме две отделни държави,враждебни и то..Не мога да разбера защо Кирил Петков да не иде,щом го канят,с какво толкова ни плаши една среща между опониращи си съседи? Нали трябва да има някакъв диалог все пак,някаква пряка среща,докога само ще се псуваме през оградата?!

    Коментиран от #16

  • 15 САТЪРА НА ХАНА

    12 1 Отговор
    МАКЕДОНСКИ ВЪПРОС СУЩЕСТВУВА ОТ БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС 1878 ГОДИНА НА КОЙТО БЪЛГАРИЯ Е РАЗКЪСАНА НА КНЯЖЕСТВОТО, ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ И МАКЕДОНИЯ .... ПО ДАН СТЕФАНСКИЯ ДОГОВОР СМЕ ЕДНА ДЪРЖАВА
  • 16 Мая

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Трудно ми е да разбера..":

    Сериозен бизнес между двете страни не е имало повече от 70 години.Една магистрала ако не се направи сега ще се направи след десетина години.Историята ако е загубим сега е губим завинаги.Това в края на краищата го правим за нас и 1-2 милиона македонски българи които живеят в България.

    Коментиран от #19

  • 17 На Димитър Ковачевски

    12 0 Отговор
    Предлагам да му изпратим Димитър Ковачев Фънки, и да се напият и да си попеят!

    Коментиран от #34

  • 18 САТЪРА НА ХАНА

    10 0 Отговор
    МАКЕДОНИЯ Е НАЙ ГОЛЯМАТА ПЛАНТАЦИЯ ЗА КОНОП В ЕВРОПА ... МЕЖДУ ИТАЛИЯ И ТУРЦИЯ
  • 19 Патетично..

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "Мая":

    А как ще установим бизнес контакти,ако преди това липсват междуправителствените такива?

    Коментиран от #21

  • 20 Тираджията

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Василев":

    Е тук си грешка! Аз пък всеки ден ги срещам и казват че са македонци! Писали се българи заради Европейския паспорт! Чат ли си? Направо ни омръзна да ги тръшкаме по паркингите! Иначе всички от тях казват че Самуил и Гоце са българи! Страх лозе пази!
  • 21 Мая

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Патетично..":

    Ако признаем историята такава каквато е всичко останало ще се нареди от само себе си.
  • 22 Ковачевски?? Не става така, по Вашенски!

    9 1 Отговор
    Нищо не променихте в Учебниците по История!! Когато завършат работата си Комисиите, и кажат, че всичко е Решено и Приемливо за двете страни, тогава ще се Договаряте с К Петков!! Парламента също ще иска да види до къде са решени Историческите Спорове!! А ти Ковачевски, хайде да идва юКПетков, да се договаря ме??? "Не става така, купете си билет за следващия влак!! Не разбрахте и, че трябва да промените някой неща в учебниците по юистория, Годините си вървят, а вие все със едни и същи Хитрини на дребно работите!!
  • 23 КОКО

    12 2 Отговор
    Искам да задам въпрос: Каква е позицията на всички защитаващи Русия и Г-н Путин по въпроса с филма и позицията на посолството и професорката от Московския университет ,че кирилицата е произлезла от Македония и Македонския университет

    Коментиран от #26

  • 24 Пинко

    11 3 Отговор
    САЩ и ЕУ натискат България да приеме.Ватенките направо си казват ,че тяхната азбука е от Македония. А българите се карат кой е русофил кой не.И на края ще приемете,че сте татари говорещи на македонски вечно благодарни/задължени/на Русия и зависими от запада,но васали на Турция

    Коментиран от #29

  • 25 Ще има и още

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Василев":

    Когато се променят текстовете в конституцията и това да си българин в РСМ вече не е равнозначно да си евреин в Нацистка Германия , вярвай ми - с течение на времето картинката с броя на българите в РСМ ще претърпи съществено изменение. И то ще е за сметка на "македонците" , по причина на което днешните политици от РСМ от десет кладенеца вода носят само и само тези изменения в конституцията да не се случат.
  • 26 Ушанка

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "КОКО":

    МУРЗИЛАЖА И РУСОРОБИТЕ НЕНАВИЖДАТ БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКО БЪЛГАРСКО!
  • 27 Скорпи

    14 1 Отговор
    Само глупости говорят,все едно и също като папагали,и нито думичка за признаване на език и история...Ами това са и нашите...червени линии...да им се каже в прав текст...
  • 28 Полковник РУМНО

    15 1 Отговор
    Петков, няма за какво да ходи! Управляващите в РСМ, нищо не са променили! Напротив! Разчитат на външен, международен натиск върху България за влизането си в ЕС. Нека припомня, че Гърция води преговори с РСМ, 28 години докато накрая завършиха с успех.

    Коментиран от #33

  • 29 Татарина

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Пинко":

    На тати умното макаданче, навсякъде компетентен!
  • 30 Първо

    16 1 Отговор
    1.БГ ли е кандидат за ЕС за да ходи нашия Премиер на крак в Скопие?
    2. За какъв компромис говори македонисткия Премиер,когато става въпрос за доказана историческа истина? Това да не е търговия на сергията! Нашият Премиер не трябва да ходи там,а да ги пита в София, какво са направили за изпълнението на предоставените им условия!

    Коментиран от #31

  • 31 Полковник РУМНО

    8 0 Отговор

    До коментар #30 от "Първо":

    Абсолютно!
  • 32 Свърши тая, оср.ах.те всичко!

    13 1 Отговор
    КОВАЧЕВСКИ, ТАЗИ РАБОТА НЕ СТАВА ТАКА, КАКТО СИ Я МИСЛИШ - ДНЕС КЛЕВЕТИМ, УТРЕ КАНИМ НА ГОСТИ, С В ДРУГИ ДЕН ПАК ПЛЮЕМ И ПСУВАМЕ! НЕ СТАВА! УТРЕ, КОГАТО ПОЛУЧИШ МАНДАТА, ПОМИСЛИ ПРИ КОГО ЩЕ ОТИДЕШ НАЙ - НАПРЕД! И ВСИЧКО ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА СИ НАПИСАЛ И УТВЪРДИЛ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. НЕ НИ ГУБИ ВРЕМЕТО С ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!
  • 33 Дотук бяхте!

    10 2 Отговор

    До коментар #28 от "Полковник РУМНО":

    Дипломатическият етикет изисква МАЛКИЯТ ДА ХОДИ ПРИ ГОЛЕМИЯ, защото ако големият отиде при малкия, ще бъде таксувано като интервенция, намеса във вътрешните работи и какво ли още не...НИЕ МОЖЕ ДА ТЕ ПОКАНИМ НА ЧАШКА, ВСИЧКО ДРУГО НА ТЪРГОВСКИ, НЕ НА БРАТСКИ ПРИНЦИП!
  • 34 Градиил Илия киилиииия......

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "На Димитър Ковачевски":

    Димитър Ковачев - Фънки е утвърден за почетен консул в Скопие!
  • 35 ComfortablyNumb

    7 0 Отговор
    Ковачевски не става така Кирчо да ви идва на крака в измислената държава бърже да сваля ветото... Идвате вие в София със свалени каскети в ръка да молите за прошка , братята си ... схващаш ли колко сте далеч от приемането в ЕС !?
  • 36 не може да бъде

    3 0 Отговор
    А аз мисля че вече не остана терен за компромиси.Вярно е,че не бива да се вторачваме в незаздравелите рани от миналото,но има неща които не могат да се забравят,а още по-малко да се преглътнат.В едно семейство такива неща водят до пълно и окончателно скъсване на отношенията.В международните отношения семействеността е изключена ,въпреки мазните лъжливи и измамни приказки на някои европейски дипломати.Но чест и достойнство не може да се изваждат на търг,особено ако са съпроводени с наглъл гр абеж на национални светини!Iъчувствам на нашите дипломати и държавни ръководители,просто не бих искал да съм на тяхно място като знам на каква преса ще бъдат подложени от джендърската дипломация.!?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Умерен

    1 0 Отговор
    Ковачевски, недей да каниш, а ела лично в България и се разберете. И както се разберете дайте си срок и действайте. Но, побързай. Албания няма да те чака.
  • 39 Бодак

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мая":

    Съгласен. Какво ново да договаряш с хора, които не спазват наскоро подписан договор ?? Може ли да се има доверие на такива хора, че ще спазват някакви нови договорености ??
Новини по държави: