Last news in Fakti

6 Януари, 2022 21:33 3 242 84

В Сърбия виждат Джокович като разпнат Христос, в Австралия - като богат човек, който не е над закона

  • австралия-
  • новак джокович-
  • тенис

По-рано премиерът на Австралия Скот Морисън каза, че никой не е над правилата на страната му

В Сърбия виждат Джокович като разпнат Христос, в Австралия - като богат човек, който не е над закона - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световният номер едно при мъжете по тенис Новак Джокович трябва да бъде депортиран от Австралия, ако не е казал истината за освобождаването си от правилата за ваксинация, каза вицепремиерът на Австралия пред БиБиСи.

Барнаби Джойс коментира, че "не можете просто да се скитате по света с мисълта, че тъй като сте наистина богат, наистина сте над законите на други страни". Съдът ще реши дали той да бъде депортиран в понеделник.

34-годишният сърбин, който заяви, че е против ваксинацията, е получил медицинско освобождаване да играе на турнира в Мелбърн по неуточнени причини, решение, което вбеси много австралийци.

Служители на австралийските гранични сили (ABF) казаха, че Джокович "не е успял да предостави подходящи доказателства" за влизане, след като е пристигнал от Дубай. Той е задържан в хотел, използван за имигранти в предградие на Мелбърн.

Ако не е попълнил формулярите по подходящ начин, той приема законите на суверенна страна за шега, коментира Джойс.

Отборът на Джокович оспори решението на ABF, а изслушването във Федералния окръжен и семеен съд на Австралия е насрочено за понеделник. Все още не е ясно дали Джокович ще остане в същия хотел дотогава.

По-рано премиерът Скот Морисън каза, че никой не е над правилата на страната. Спорът накара сръбския президент Александър Вучич да каже, че Джокович е жертва на "тормоз" и че "цяла Сърбия" го подкрепя. Морисън отрече отмяната на визата да се дължи на "някакво специфично положение във връзка със Сърбия".

Бащата на Новак Джокович на пресконференция в Сърбия обясни, че синът му, както "Иисус бе разпнат ... опитват се да разпънат Новак по същия начин, да го поставят на колене ..."

В сръбската столица Белград бащата на Джокович Срджан поведе демонстрация заедно с няколкостотин души пред парламента на страната. "Ние не призоваваме за насилие... само за подкрепа" за Новак, призова Срджан в мегафон, докато тълпа развява сръбски знамена и транспарант с надпис: "Страхуват се от най-добрия, спрете коронафашизма".

Испанският тенисист Рафаел Надал, който е в Мелбърн, за да се подготви за турнира, каза, че е "нормално" австралийците да бъдат "много разочаровани от случая". "Единственото за мен ясно нещо е, че ако си ваксиниран, можеш да играеш на Australian Open. Разбира се, след като много хора умираха в продължение на две години ... ваксината е единственият начин да спрем тази пандемия."

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич каза днес пред британския Sky News, че тя и цяла Сърбия твърдо застават до Новак Джокович, съобщава b92.

Бърнабич също така посочи искане, без да иска да се намесва в имиграционните разпоредби на Австралия, Джокович да бъде преместен от неадекватни условия в хотела, в който е отседнал, в къщата, която е наел и където ще отседне по време на Australian Open, с гаранциите на държавата Сърбия.

Бърнабич каза, че самата тя е ваксинирана дори с третата доза и че властите в Сърбия непрекъснато призовават гражданите да бъдат ваксинирани, но по-конкретно Новак Джокович не е получил същото третиране като други спортисти в Австралия.

"Новак получи медицинско освобождаване, както и разрешение за участие в Australian Open, така че сега е там", каза Бърнабич.

На въпрос защо е в такава ситуация, ако има изключение, Бърнабич каза, че това е въпрос към австралийските власти, в който тя не иска да се меси, но че е важнo за нея като премиер и за цялата страна да се стигне до решение възможно най-скоро.

Тя заяви, че президентът на Сърбия Александър Вучич е в пряк контакт с Джокович и семейството му, както и че е в контакт с посолството на Сърбия в Австралия и посолството на тази страна в Белград.

На въпрос дали е съгласна с оценката на президента, че става дума за политическо преследване, Бърнабич каза, че не вижда нищо друго освен това.

На въпрос на водещия относно съобщенията на Джокович за ваксинация в социалните мрежи, Бърнабич каза, че не може да бъде адвокат на Джокович.

Бърнабич каза, че Сърбия ще приеме решението, но подчертава, че "всички знаем, че поне 20 различни тенисисти не са ваксинирани и те са показали причините за това и ще им бъде позволено да играят".

"Аз заставам до Новак, Сърбия застава до Новак, всички ние заставаме до Новак и семейството му в тези трудни времена", каза Бърнабич.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карл Маркс

    75 28 Отговор
    Астралийски мизерници!

    Коментиран от #30, #76

  • 2 Последния Софиянец

    62 25 Отговор
    Днес арестуваха неваксиниран който искал да скочи за Кръста!Май няма да дочакаме до 12 ти.Сядам да пиша Кървавото писмо с кръвта на Кунчев.

    Коментиран от #33, #47

  • 3 Мда

    75 29 Отговор
    Браво, Ноле. Разказа играта на австралийците. Неслучайно там са заселвали каторжници едно време...

    Коментиран от #38

  • 4 Фронт

    71 24 Отговор
    Аборогените не могат да променят факта, че Новак Джокович е номер 1!!!

    Коментиран от #56

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Четете бре

    60 22 Отговор
    Световна практика е империите да пращат престъпниците и проститутките в далечни колонии! Римската империя в Дакия, Британската империя - в Австралия!
    Джоката е прав! Не длъжен да се ваксинира при това положение!
  • 7 Амеро

    44 18 Отговор
    Браво Джоко !!! Остави колите да си играят!
  • 8 Тошо

    65 20 Отговор
    АБЕ ДЪРЖАВАТА СЪЗДАДЕНА ОТ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И КАТОРЖНИЦИ ЗАТОЧЕНИ ОТ АНГЛИЯ ГОВОРЯТ ЗА ПРАВИЛА.БОЖЕ,БОЖЕ !
  • 9 Амеро

    24 12 Отговор
    Коалите !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дънки Крокодила

    59 22 Отговор
    Нация създадена от затворници преди 240 г.
    Не блести с никакви постижения.
    Освен със плиткоумие.

    Коментиран от #26

  • 12 ВАКСИНИРАН1403

    33 79 Отговор
    Джокович е богат лигльо издигнал високо флага на антиваксърите но си плаща!Ще си платят и всички отричащи науката!!!

    Коментиран от #21, #34, #35

  • 13 asd

    33 45 Отговор
    Някакъв слабоумен одрищян србин започнал да сравнява синчето си - удряч на зелена топка с Исус.
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХахахАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХахаХАХАХахаХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    Сите србе на врбе!
  • 14 ДОНЧО

    63 20 Отговор
    АМИ КВО ДА КАЖЕМ ЗА КОЛЕГИТЕ МИШОЦИ КАТО НАДАЛ ,ГРИШО И ОСТАНАЛИТЕ,МЪЛЧАТ И ДУМА НЕ ОБЕЛВАТ А МОЖЕ БИ ДАЖЕ ДОВОЛНО ПОТРИВАТ РЪЦЕ.НЕЩАСТНИЦИ ЗА КОИТО ДУМАТА СОЛИДАРНОСТ И ЕТИКА Е ЧУЖДА.

    Коментиран от #54

  • 15 Владо Черноземски

    26 31 Отговор
    Србе на врбе! Уродливци!
  • 16 ХИТЛЕР БИ ЗАВИДЯЛ….

    45 15 Отговор
    НА СЪВРЕМЕННИЯ ФАШИЗЪМ….ТЕ ХИТЛЕР, ГО НАДМИНАХА И ГО ОСТАВИХА В ДЕВЕТА - ГЛУХА…..895
  • 17 Като

    38 14 Отговор
    Не могат да го спрат по друг начин така правят. Кенгура.
  • 18 Hoho Boho

    33 8 Отговор
    Вижте какво се случва в Австралия!
    Клипът е в ютуб, пет мин. с превод на бг.
    Използвайте тези ключови думи:
    "Зов за помощ от Австралия"
  • 19 Майна

    17 13 Отговор
    Вучич каза,,Правим всичко възможно. Това преследване е несправедливо, като се започне от австралийския премиер", каза той по-късно пред сръбските медии. „Те се държат така, сякаш едни и същи правила се прилагат за всички, но са допуснали други на същото основание, за което Новак е кандидатствал.

    Морисън каза, че е наясно, че "бяха направени представителства" от сръбското посолство в Канбера и отрече обвиненията в тормоз.

    Бащата на Джокович каза пред медии в Сърбия, че синът му е бил въведен в стая за изолация под полицейска охрана, когато кацна на летището в Мелбърн Туламарин около 23:30 ч. (12:30 GMT) в сряда след 14-часов полет от Дубай.

    По-късно семейството му проведе емоционална пресконференция в ресторанта на Джокович в центъра на Белград, с деветте му предишни трофея от Australian Open.

    "Те го държат в плен. Те тъпчат цял ​​Новак, за да тъпчат цяла Сърбия и сръбския народ", каза баща му Сърджан, който по-рано каза пред местните медии, че синът му е "Спартак на новия свят".

    Коментиран от #68

  • 20 Точен

    29 12 Отговор
    Австралийците ги е страх, че Джокович ще спечели Австралия оупън, не че няма ваксина.
  • 21 Гого

    18 8 Отговор

    До коментар #12 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Тебе ща очистя.Давам 2 000 € за адреса.Сериозен съм,ако някой има инфо плащам честно и почтено!

    Коментиран от #28, #29, #39, #42

  • 22 Майна

    31 13 Отговор
    СПАРТАК НА НОВИЯ СВЯТ- това каза баща му и съм съгласен...Респект към ЧОВЕКА ДЖОКОВИЧ!

    Коментиран от #37

  • 23 Изключвайки

    41 10 Отговор
    всичко останало целия този скандал се сътвори от властите съвсем целенасочено. Джоко може да е всякакъв и да иска всичко. НО: той попита предварително ще ме приемете ли при тези и тези условия? И им изпрати документи. Те му казаха че става и той тръгна. Последва цирка за реклама на принципността на властите. На гърба на Джоко. Ей затова политиците са мизерници.

    Коментиран от #43

  • 24 Иван Грозни

    16 23 Отговор
    Уважавам братята сърби, но в случая има пример за държава която си отстоява интересите и законодателството.Не е като нашата по времето на Боко. Последна дупка на кавала.

    Коментиран от #59

  • 25 РафА ПЕДАЛ

    12 2 Отговор
    Е, що бе "пич" промит?

    Коментиран от #32

  • 26 Неваксиниран

    27 10 Отговор

    До коментар #11 от "Дънки Крокодила":

    Ква наука е тва ве с тея ковиваксини? Тва е бизнес на няколко фармагиганта.Това е нЕука , не наука. Стига сте злоупотребявали с науката.

    Коментиран от #31, #36

  • 27 Долни сръбски номера,

    18 37 Отговор
    Правилата са за ВСИЧКИ, както за другите, така и за сръбския фукльо, също се отнасят, за какъв се има, персона над закона и над другите, айде, бе сръбски позьор, и скандала го създава той с поведение и отношение, като знае, че не отговаря на условията защо се натриса на австралийска територия и после, ох разпнатия, един як прът за сръбското мекеренце

    Коментиран от #48

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хорошо

    14 8 Отговор

    До коментар #21 от "Гого":

    Недей, с поставените си вече няколко дози той вече е самоубил се.
  • 30 Сръбски е мизерника

    17 23 Отговор

    До коментар #1 от "Карл Маркс":

    Извън правилата се поставя, че за богоизбран ли се има, суз, бе

    Коментиран от #40, #82

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 РафА ПЕДАЛ

    6 5 Отговор

    До коментар #25 от "РафА ПЕДАЛ":

    Коментираш така инакомислещите.?
  • 33 Напиши я с кръвта на кацаров,

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    По хубав е цвета
  • 34 Добре

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Че си платим. Колко зимаш на сеанс?
  • 35 Да бе

    26 10 Отговор

    До коментар #12 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Да беше прочел за какво не се е "ваксинирал" Джокович. Подсказвам за такива като теб: Джокович има автоимунно заболяване "целиакия" и затова не е "ваксиниран". Допуснат е за турнира в Мелбърн официално, но властите в Австралия го удариха.
  • 36 Неваксиниран

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "Неваксиниран":

    Коментара номер 26 е за коментар номер 12.

    Коментиран от #62

  • 37 Историк

    12 8 Отговор

    До коментар #22 от "Майна":

    Няма такъв филм-Спартак е трак от територията на днешна България.Стига кражба на история !

    Коментиран от #44

  • 38 Да разиграва хората,

    13 14 Отговор

    До коментар #3 от "Мда":

    На кое браво, сръбски похвати от югошитнята
  • 39 БОБО

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Гого":

    Ти пиян ли си...!?Ако удариш на камък “свет” ще ти се извие.
  • 40 Шшпермооо соросоидна

    15 10 Отговор

    До коментар #30 от "Сръбски е мизерника":

    Аборигените са терористи

    Коментиран от #61

  • 41 Личи си

    25 6 Отговор
    Че на Надал още му държи влага от оная петчасова загуба на острелиан оупън. Оказа се дребно човече и той.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Майна

    20 12 Отговор

    До коментар #37 от "Историк":

    Кой ти краде историята ,какво са тези асоциации.
    Джокович го изнудиха да му издадат такова МЕДИЦИНСКО ОПРАВДАНИЕ за да го освободят от ареста иначе го чакаше затвор
    .ТЕЗИ ИЗРОДИ ИСКАТ ВСИЧКИ ДА ПРЕКЛОНЯТ ГЛАВИ...НО Джокович НЯМА ДА СЕ ПРИМИРИ...ТЕСПЕКТ, БРАТО!

    Коментиран от #45, #46, #49, #58

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Rado

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Дезинформация. Бил е пиян, ако скочи и се удави. Тогава кво ще напишеш - защо са го пуснали?
  • 48 Защо

    25 3 Отговор

    До коментар #27 от "Долни сръбски номера,":

    Човекът попита официално: имате забрана. Аз съм с медицинско/ изпратено/ свидетелство поради тези и тези причини. Можели да го иважите или не? Те четоха и му казаха да дойде. Той не се е натресъл сам и нарочно. Ако му бяха казали още в началото че нестава Джокович въобще нямаше да пътува и всичкия този цирк го нма.
  • 49 Историк

    12 8 Отговор

    До коментар #44 от "Майна":

    Запомни ако си българин-няма сърбин който да си мисли че ти е брат.

    Коментиран от #60

  • 50 Australian close

    19 4 Отговор
    Затворен турнир! Разрешено участие само за аборигени!
  • 51 МнениЕ

    10 16 Отговор
    Премиерът е прав! Другото е сръбска скара и нахалство!

    Коментиран от #53

  • 52 Веселинъ 7112136860

    10 9 Отговор
    Напред,Джокович! Напред,Братко Трак Сръбски! В Майка България те обичаме и сме плътно до теб,в защита на истината! Напред,Братчета и Сестрички Сърби! Обичаме Ви! Скоро ще сме една-едничка Държава,заедно с нашите Братя и Сестри Французи,Италианци...Келти! Ние сме Траките! Ние сме Истината! Обичам Ви!!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 КОЛЬО НАЗДРАВЕ

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Фронт":

    АБОРИГЕНИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ, А КОЛОНИЗАТОРИТЕ!
  • 57 Майна

    10 3 Отговор
    Джокович пътува до Австралия, след като получи освобождаване от викторианското правителство. Това освобождаване - причините за което не са известни - подкрепи неговата виза, издадена от федералното правителство. При пристигането му обаче служителите на Федералните гранични сили на летището казаха, че Джокович не е в състояние да оправдае основанията за освобождаването си.

    Австралийската работна група, която определя параметрите за освобождаване, изброява риска от сериозно сърдечно заболяване от инокулация и инфекция с COVID-19 през последните шест месеца като квалификатори. Въпреки това Морисън каза в четвъртък, че Tennis Australia е бил уведомен преди седмици, че скорошна инфекция не отговаря на критериите за освобождаване.

    Тенис Австралия и правителствени служители на Виктория казаха, че Джокович не е имал преференциално отношение. Това е открито ПОГАЗВАНЕ НА ВСИЧКО!!!!
  • 58 Спартак не е сърбин, а

    7 11 Отговор

    До коментар #44 от "Майна":

    Тракиец, това краде, то Исус, то Спартак, а всъщност е лигльо-антиваксър

    Коментиран от #65

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Майна

    14 4 Отговор

    До коментар #49 от "Историк":

    Всеки ,който има и отстоява ДОСТОЙНСТВОТО И СВОБОДАТА СИ ,за мен е брат...И не се именувай историк, шовинизмът е далеч от разбиранията ми

    Коментиран от #67

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Добре, ще

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Неваксиниран":

    Му кажем, оффф
  • 63 Нолето го подредиха

    5 19 Отговор
    Добре го подредиха този нагъл антиваксър! Изкарал съмнително медицинско на още по съмнителна бланка (сигурно фалшиво) и послед като на всеки антиваксър другите са му виновни. Баща му сега ще ореве интернет понеже няма да донесе пари. Спомням си как беше обвинил Гришо че заразил Нолето с ковид, а всъщност Нолето беше заразил всички около него.

    Коментиран от #64

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 СОПОЛЕ

    4 7 Отговор

    До коментар #58 от "Спартак не е сърбин, а":

    не е лигльо той е политическа жертва, която си мисли че над останалият свят.Той е велик в определен спорт,игра но това е всичко.
  • 66 Виж ти

    7 12 Отговор

    До коментар #64 от "Да бе":

    Ама много обичам нискоинтелигентен антиваксър да ме поучава. Прочел съм колкото трябва и повече от тебе. Трябвало е да се подпишат двама доктори. Нолето има само един подпис на съмнителна бланка - не бих се очудил и ако единият му подпис е фалшив. Нолето не взима правилата на сериозно, затова и него не го взимат насериозно и ще се върне с подвита опашка в Сърбия. Нагъл и прост като всички антиваксъри, и си бере последствията, пак като всички антиваксъри.

    Коментиран от #69, #81

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Баща куку

    5 11 Отговор

    До коментар #19 от "Майна":

    Бащата го интересуват само парите които ще му донесе Нолето. За пари изкара че Нолето бил Сърбия, а не прост антиваксър който нарушава законите на друга страна. Типичен пример на меркантилен Сръбски "национализъм" и елементарен опит на манипулация, на който сърбите естествено се хващат - те са по прости и от Българите.
  • 69 Да бе

    5 2 Отговор

    До коментар #66 от "Виж ти":

    Не съм антиваксър. Прекарах Sars-Cov2, а след година ме набодоха с Pfizer, защото естеството на работата ме задължава да го направя - авиация. Става дума за изключенията и ограниченията при употребата на препаратите на Pfizer или на Moderna, ако въобще може да разбереш за какво става дума. Аз нямам такива, а Джокович има.

    Коментиран от #70

  • 70 Май не си добре с четенето

    6 8 Отговор

    До коментар #69 от "Да бе":

    Нолето не е изпълнил изискванията за да получи "изключение от ваксинация" на митницата. Явно си мисли че за него закони и подробности не важат, и сега ще си получи заслужената реакция. Ходом марш в Сърбия и там да им показва колкото си иска колко е ербап и как правилата не важели за богати лигльовци като него.

    Коментиран от #72

  • 71 Аззз

    9 5 Отговор
    Австралия е фашистка държава. Там полицаите бият и стрелят по невъоръжени граждани.
    Имат изградени концлагири за непослушните.
    Ника Бог е с Джокович и се върне у дома жив и здрав, а после да съди фашиското правителство.

    Коментиран от #73

  • 72 Да бе

    2 3 Отговор

    До коментар #70 от "Май не си добре с четенето":

    Митница и изключение за ваксинация? Айде у лево...
  • 73 Майн Кампф

    4 11 Отговор

    До коментар #71 от "Аззз":

    Австралия е най вече законова държава. Това не може да го разберете в прогнилата от корупция България.

    Коментиран от #74, #77

  • 74 Кампф Майн

    6 0 Отговор

    До коментар #73 от "Майн Кампф":

    Затова дивечът в Австралия се отстрелва по закон.
  • 75 ComfortablyNumb

    4 2 Отговор
    на земята има само един народ по простат от българския , "братята" срби от "държавата" Србско ... ха къде да сложим още една гласна !?
  • 76 мдаао

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Карл Маркс":

    Ами той какво търси при тях? Да не ходи там. Всяка държава си има закони и правила и никой там не е над закона. Над закона може да си е у тях в Сърбия. В Австралия всички са РАВНИ пред закона. Баща му го сравнява с Исус.Аман от психари, които се мислят за богове. Той просто е един чукач на топчица, който забавлява публиката.
  • 77 мхммм

    6 4 Отговор

    До коментар #73 от "Майн Кампф":

    Тя и Сърбия е като у нас прогнила от корупция. И изопщо Балканите. Някой като има много пари и си мисли, че за него законите не важат. Да ама НЕ!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 развийш ли

    1 3 Отговор
    Какво от това че е Джокович Има закони които трябва да се спазват Като е болен да си седи в къщи и да играе джобен тенис
  • 81 Поп Тарапонтий

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Виж ти":

    Много си зле, пичч!
    Както всеки, който употребява тъпоумния етикет "антиваксър", без изобщо да се опита да напъне двете мозъчни клетки, които притежава, белким родят нещо...
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: