Last news in Fakti

12 Януари, 2022 20:16 4 635 44

СЗО: Омикрон е особено опасен за неваксинирани

  • ваксина-
  • омикрон-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • световна здравна организация

Въпреки че ваксините остават много ефективни за предотвратяване на смърт и тежко заболяване, те не предотвратяват напълно предаването

СЗО: Омикрон е особено опасен за неваксинирани - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вариантът Омикрон на Covid-19 е опасен - и особено за тези, които не са ваксинирани срещу болестта, заяви Световната здравна организация в сряда, съобщава АФП.

СЗО заяви, че огромният глобален скок на случаите се дължи на Омикорн, но настоя, че не трябва да се предаваме.

"Докато Омикорн причинява по-малко тежко заболяване от Делта, той остава опасен вирус, особено за тези, които не са ваксинирани", каза на пресконференция шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус.

"Не трябва да позволяваме на този вирус да се разпространява необезпокояван или да развяваме бялото знаме, особено когато толкова много хора наоколо остават неваксинирани.

"В Африка над 85% от хората все още не са получили една доза ваксина. Не можем да прекратим острата фаза на пандемията, освен ако не запълним тази празнина."

Тедрос искаше всяка страна да има 10% от населението си ваксинирано до края на септември 2021 г., 40 процента до края на декември и 70 процента до средата на 2022 г.

Но 90 държави все още не са достигнали 40 процента, като 36 от тях все още не достигат границата от 10 процента, каза той.

"Огромното мнозинство" от хората, приети в болници по света, са неваксинирани, добави той.

Въпреки че ваксините остават много ефективни за предотвратяване на смърт и тежко заболяване, те не предотвратяват напълно предаването, каза Тедрос.

"Повечето предаване означава повече хоспитализации, повече смъртни случаи, повече хора без работа - включително учители и здравни работници - и по-голям риск от появата на друг вариант, който да е дори по-предаваем и по-смъртоносен от Омикрон.

Тедрос каза, че броят на смъртните случаи в световен мащаб остава около 50 000 на седмица.

"Да се ​​научим да живеем с този вирус не означава, че можем или трябва да приемем този брой смъртни случаи", каза той.

Въпреки че ваксините остават много ефективни за предотвратяване на смърт и тежко заболяване, те не предотвратяват напълно предаването, каза Тедрос.

"Повечето предаване означава повече хоспитализации, повече смъртни случаи, повече хора без работа - включително учители и здравни работници - и по-голям риск от появата на друг вариант, който да е дори по-предаваем и по-смъртоносен от Омикрон.

Тедрос каза, че броят на смъртните случаи в световен мащаб остава около 50 000 на седмица.

"Да се ​​научим да живеем с този вирус не означава, че можем или трябва да приемем този брой смъртни случаи", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    44 4 Отговор
    Германски УЧЕНИ ПОКАЗАХА ДОКУМЕНТИРАНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ОТ ,,ВАКСИТЕ,, ..Група немски лекари и изследователи станаха последните, които откриха значителни примеси във ваксините срещу COVID-19, както и кръвта на ваксинираните индивиди.

    Както съобщи фондация RAIR, патолозите представиха анализ, пълен с видео и снимки на ваксината по време на шокираща, но малко разгласена пресконференция през септември, чийто клип е преведен за организацията.

    Според видеото и презентацията във ваксините са открити чужди предмети, заедно с кръвта на някои хора, на които са били нанесени удари.

    „Някои от чуждите обекти бяха описани като „точно конструирани“, а също и – шокиращо – червеи, излюпени от яйца“, се казва в доклад на фондацията .

    Коментиран от #26, #39

  • 2 Финансова криза и колапс

    24 4 Отговор
    Всичко приключи. Мегатрон идва.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шшшш

    49 1 Отговор
    ЕйНенаядениСмотаняциОтСзоПрестанетеЕаВсяватеПаникаСъсДолнитеСиМръсниЛъжи!НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ВЕЧЕ НЕ ВИ ВЯРВА.
  • 5 ЕВРО НЮЗ

    11 0 Отговор
    🎆🎉😁😁😁🎆🎉😁😁😁🎆🎆🎉😁
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТаУмВзе

    56 0 Отговор
    Тия поне да се разберат, какво лъжат и мажат. Нали мноо страни са ваксани яко и се тръшкат още по яко. Бухахах До пълно тралялясване е системата!
  • 8 Грульо

    61 0 Отговор
    Тез от СЗО са некви шизофреници - онзи ден викаха, че не бил опасен, сега много опасен. Оставка за Герберйесус идругите измамници! :D
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Майна

    54 2 Отговор
    Професор Ехуд Кимрон, ръководител на катедрата по микробиология и имунология в университета в Тел Авив и един от водещите израелски имунолози, написа отворено писмо, в което остро критикува израелското – и всъщност глобалното – управление на пандемията на коронавирус.ТОЙ ЗАСТАНА СМЕЛО И ОТКРИТО ,ЧЕ ТРЯБВА ВСИЧКО ТОВА НЕЗАБАВНО ДА СПРЕ!!!
  • 11 Дедо Пене

    53 0 Отговор
    Аре бе верно ли хахаха за това ли всички познати които в ли момента са болни са с минимум 2 ваксини а такива преболедували но не ваксинирани няма нито един болен. Нещо леко ни лъзгате
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тра-ла-ла

    50 0 Отговор
    Тези вече будят съжаление и смях! 😂😂😂
  • 14 Киро Жарта

    35 1 Отговор
    Най -опасен е за КирчоУ Лъжата!🇨🇦

    Коментиран от #23

  • 15 ха ха

    38 1 Отговор
    Тедрос са го натиснали началниците от Давос, че още не е съсипал имунната система на африканците. Шмайзерите нищо не са им продали и трябва да се одрусат данъкоплатците от Запада за да се набоцкат и африканците, а милиардерите да станат още 4.
  • 16 Майна

    43 1 Отговор
    Висшия ИЗРАЕЛСКИ ИМУНОЛОГ ДНЕС ЗАЯВИ..,,Не сте създали ефективна система за съобщаване на странични ефекти от ваксините и докладите за странични ефекти дори са изтрити от страницата ви във Facebook. Лекарите избягват да свързват страничните ефекти с ваксината, за да не ги преследвате, както направихте с някои техни колеги. Игнорирахте много съобщения за промени в интензивността на менструацията и времето на менструалния цикъл. Скрили сте данни, които позволяват обективно и правилно изследване (например премахнахте данните за пътниците на летище Бен Гурион). Вместо това избрахте да публикувате необективни статии заедно с висшите ръководители на Pfizer относно ефективността и безопасността на ваксините.,,ВИЖДАТЕ,БВСЕЖПОВЕЧЕ ИСТИНСКИ ЧОВЕЦИ ИМАТ СМЕЛОСТТА ДА СЕ БОРЯТ ЗА ЖИВОТА НА ЧОВЕЦИТЕ!!!
  • 17 Добре

    23 1 Отговор
    Разбрахме. Ще се мре. Ай сега бегай по-надалече.
  • 18 Сивата чапла

    36 0 Отговор
    СЗО е НПО,
    което е вкарало в играта цели държави и лобира за интересите на голямата Фарма.
    А голямата Фарма е голяма и алчна ламя, на която не и стига златаната ябълка.
  • 19 Съд за СЗО

    41 1 Отговор
    Оплетохте се в собствените си лъжи. С диагноза сте - патологични лъжци и деградирали необратимо шизофреници. Точно обратното е вярно! Неваксинираните ще живеят, а ваксинираните броят дните си заради вас, убийци долни.
  • 20 Анатоли Стайков Маниполатор!!

    22 0 Отговор
    Дежурния Лъжец за днес!!
  • 21 Майна

    38 0 Отговор
    Израелския ПРОФЕСОР ДНЕС..,,Икономиката, която разрушихте, безработните, които причинихте, и децата, чието образование сте унищожили – те са жертвите на излишъка в резултат само на вашите собствени действия.

    Понастоящем няма спешна медицинска помощ, но вече две години култивирате такова състояние поради жажда за власт, бюджети и контрол . Единственото извънредно положение сега е, че все още задавате политики и държите огромни бюджети за пропаганда и психологическо инженерство, вместо да ги насочвате към укрепване на здравната система.. Това всичко трябва да спре!,,
  • 22 ААААААААААаааааа

    3 28 Отговор

    До коментар #3 от "СМЪРТНОСТТА от ковид до 50г. е НИСКА":

    КРЪСТИ СЕ да НЕ СИ в тези проценти. Радвай се ако няКОЙ твой роднина не е в тези проценти! А ако са там твоите родители????? ЗАЩОТО няКОЙ като ВАС не е спазвал мерките????????????????/
  • 23 ААААААААААаааааа

    1 9 Отговор

    До коментар #14 от "Киро Жарта":

    Да защото не иска да блокира държавата и да слага КПП и да демонтира пейките ....и да пръска със белина със самолет??????
  • 24 КРА

    39 0 Отговор
    СЗО нито е световна, а още по-малко пък здравна организация. Това всъщност е отдел продажби на американската Биг Фарма.
  • 25 ДОИЧЕ ЗЕЛЕ

    15 0 Отговор
    НЕ МИ ДРЕМЕ ЗА ЕВРЕИСКАТА ГРУПА ОСВЕН КОГА СИ ОТИДЕ НЯКОЙ ПАРЦАЛ ЩАТО ОНЯ ШЕФА ИМ ВЧЕРА,ТОГАВА ПИЯ 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 1122

    35 0 Отговор
    СВетовна лъжа!Отровни ваксини!Крият конференцията на немски учени против ваксините!Ако някой знае да напише адрес линк/сигурно модераторите ще го изтрият ,но все пак опитайте/.Да видим какво съдържат,толкова пазените тайни съставки на ваксините?Грубо ,много грубо посегателство върху здравето на Българите.Изходът-не се ваксинирайте!Ще си умрете ,когато му дойде времето.Заплахите за уволнение,мисля,че ще почнат да избиват във все по-силни протести.Не критикувайте Костадинов.Кой Ви настройва срещу него-соросоидите, които искат да стане както е при тъпите сащ и гейЕвропа-смърт от васкини, смърт на деца,това се крие,смърт на млади и здрави мъже и жени,също се крие.По цял ден радио Хоризонт, Телевизията пропагандират ,все едно сме на партийно събрание ,как трябва да се ваксинираме,а ако детето или близките умрат,кой от пропагандаторите ще ви се извини-никой.Никаква вяра на Николова и Кантарджиев-плащат им за да лъжат.
  • 28 ц 30

    23 0 Отговор
    частната организация на която Доналд Тръмп спря финансирането,защо ли?
  • 29 Франки

    22 0 Отговор
    Според СЗО Омикрон е лек. Според СЗО Омикрон е почти безобиден, почти като Земята на Дъглас Адамс, ОБАЧЕ....ако НЕ СИ ВАКСИНИРАН олеле олеле олелеееееее еава ти маата отвсякъде, направо си пътник брато, бегай, бегай бегай с 300 се ваксинирай че иначе олеле олелееееее
  • 30 James 🇺🇸

    14 1 Отговор
    Сигурен съм че Господ в момента чете какви ги пишат и само скърца със зъби!

    Коментиран от #35

  • 31 Киро Жарта

    12 0 Отговор
    Така казват и ВАКСИНИРАНИТЕ Ангел Кунчев,Нинова и Фандъчката
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ббб2

    15 0 Отговор
    Докато,правителствата се влияят от частните организации,СЗО,Фед. резерв и други такива ,нищо добро не ни чака!
  • 34 ВЕЛИЧКО

    10 0 Отговор
    Е , аз съм авантюрист и обичам опасностите , затова няма да се ваксинирам !
  • 35 Тежки времена

    12 0 Отговор

    До коментар #30 от "James 🇺🇸":

    Не знам дали Господ гледа, но хората виждат итова е техният проблем. Ако има Господ, то той би искал ние да направим нещо по въпроса, а не да чакаме някой да ни спаси, а вярата към него, да ни поведе напред. Не става въпрос за протест, има и други начини, но всичко си има цена.
  • 36 НЕВАКСИНИРАНИТЕ КОНЕ

    2 11 Отговор
    .....ГИ УБИВАТ ПЪРВИ......👆
  • 37 Фашисти

    7 0 Отговор
    и втория пуснахте и знаете всичко предварително, айде пуснете и третия че да пуснете накрая и лекарството дето го криете, та да оздравеят оцелелите от ваксините.
  • 38 Паразит

    9 0 Отговор
    Тедрос Гебрейесус е име предизвикващо дълбоко "уважение" и "почит" Той нашата пътеводна звезда към светлото бъдеще на трансхуманизма. ВЕрвайте му!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Шрек

    8 1 Отговор
    На тези не може да се вярва ни най-малко
  • 41 Цоликофер

    8 0 Отговор
    Две години и пет вълни и вируса още се мотае по сукаците. При епидемия вируса за три месеца минава през населението. Лъжа и измама, измама и лъжа.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Втгжщщднхфг

    0 0 Отговор
    М А Л О У М Н ИИИИИИИИИИИИИИИИИ!
Новини по държави: