Last news in Fakti

13 Януари, 2022 14:56 1 037 2

Учителите във Франция на протест заради липсата на единна политика за пандемията

  • франция-
  • протест-
  • коронавирус-
  • учители

Според профсъюзите отчаянието и изтощението на всички в образователната общност са достигнали бепрецедентни нива

Учителите във Франция на протест заради липсата на единна политика за пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Учителите във Франция излизат на протест заради липсата на единна политика в училищата за справяне с пандемията, предаде Ройтерс. Учебните заведения се опитват да спазват новите правила за тестване, които бяха въведени преди края на коледната ваканция, но след това бяха променени още два пъти след критики.

Правителството преразгледа идеята си да праща на онлайн обучение класовете, в които има положителни случаи, като обяви, че наличието на известни затруднения е цената, за да останат училищата отворени. Нарастването на общия брой заразени обаче доведе до увеличаване на случаите и там. Така много учебни заведения бяха подложени на натиск как да продължат да преподават въпреки това.

Според профсъюзите отчаянието и изтощението на всички в образователната общност са достигнали безпрецедентни нива.

"Пълната отговорност в тази хаотична ситуация е на министъра и правителството поради непрестанните промени, неработещите протоколи и липсата на подходящи инструменти, които да гарантират, че училищата могат да функционират правилно", се казва в изявлението на синдикатите.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    19 1 Отговор
    Пак помия, всички протести са зааради зелените сертификати и зад ваксинация
  • 2 Грульо

    12 1 Отговор
    На оружие срещу ковита, братя франчушки даскали, преди да са ви занулили! :D
Новини по държави: