Last news in Fakti

20 Януари, 2022 12:53 2 067 24

Чехия се отказа от план за задължителна ваксинация

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • чехия

Страната е изправена пред нова вълна от пандемията, близо 30 000 нови случая на коронавирус бяха съобщени във вторник

Чехия се отказа от план за задължителна ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Чешкият премиер Петър Фиала обяви в сряда, че правителството се отказва от плановете за задължителна ваксинация срещу Covid-19 на гражданите над 60-годишна възраст, което бе инициатива на предишния кабинет, предаде АФП.

„Решихме, че никой няма да бъде принуждаван да се ваксинира“, заяви Фиала пред репортери след среща на кабинета.

Той допълни, че правителството „не иска да разделя обществото“.

Предишното чешко правителство бе обявило, че ще направи от 1 март ваксинацията задължителна за здравни работници, полицаи, пожарникари и военни.

Чехия е изправена пред нова вълна от пандемията, близо 30 000 нови случая на коронавирус бяха съобщени във вторник.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    51 1 Отговор
    ИИИИИИИИИ "Чехия се отказа от план за задължителна ваксинация‼️‼️‼️‼️
  • 2 Дон Толуп

    46 3 Отговор
    Не знаят какво искат....да питат Киро ментата и Кокорчо,да им обяснят как стават нещата!
  • 3 ами не е късно, чехи!

    73 1 Отговор
    лека полека на всички ще им дойде акъла!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    42 0 Отговор
    Колко е процента на НАДУПчЕНИТЕ в Чехия и на тези сред 30 000 те с две черти ❓❓❓❓❓❓❓❓❓
  • 6 Пипи Чорапчето

    44 0 Отговор
    Ееее, що така бе, Миме?;)
    Трябваше и вие като австрийците една лотарийка да организирате;) - ето, 3 бода и в лотарийка за 500 еврака! Найс, а?;)
  • 7 Копейкин

    13 22 Отговор
    Още една моя победа!
  • 8 😷😷😷

    52 0 Отговор
    "правителството „не иска да разделя обществото“ Всъщност вече излузат наяве последствията от "ваксините" по отношение на имунните системи, както и много други неща премълчавани и крити досега! А СЗО зове за отмяна на сертификатите по света, йсто тотално неработеща и дискриминационна мярка!
  • 9 house of Aragon

    34 5 Отговор
    Идва Хиперинфлация и голям Глад и мизерия за тези неща защо никой нищо не казва
  • 10 А,така

    50 1 Отговор
    Правителството на Обединеното кралство признава, че ваксините са увредили естествената имунна система на тези, които са били двойно ваксинирани.В своя Седмица 42 „Доклад за наблюдение на ваксините срещу COVID-19“, Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство признава на страница 23, че „Нивата на N антитела изглежда са по-ниски при хора, които се заразяват след две дози ваксинация“.
  • 11 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    52 0 Отговор
    На котенцата им трябват 20 дни за да погледнат! На хората им бяха нужни 2 години ‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #12, #19

  • 12 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    17 1 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    ПРОГЛЕДНАТ / изв.
  • 13 Браво!

    24 0 Отговор
    Умни политици, разсъждават и действат.
  • 14 Чех

    33 0 Отговор
    НЕ на €врото, НЕ на задължителната ВАКСА !
  • 15 Световното задкулисие

    18 3 Отговор
    Ще си поговорим сериозни с този кекав премиер. И без това оня лудия Борис Джонсън ни лази по нервите
  • 16 2 крачки назад

    28 0 Отговор
    Ситуацията бавно, но сигурно се променя. В някои държави облекчават или премахват мерките, други разбраха, че ваксините не са чак толкова ефикасни, стадният имунитет не идва и не идва, и не трябва да са задължителни. В трети започнаха да наблягат повече на лечението и лекарствата. Само при нас повтарят предишните мантри като папагали. Явно не четат какво пишат големите специалисти. Дали пък говорещите глави по телевизорите не са тайни антиваксъри и чрез досадни повторения не целят обратна реакция?

    Коментиран от #22

  • 17 Прост и Ваксиниран1403

    23 0 Отговор
    Не е заради„не иска да разделя обществото“Реалната причина с ковид ваксината е съвсем друга. Един по един ще напускат пробития кораб
  • 18 Анелия

    29 0 Отговор
    И идва един момент в който трябва да следим за тези които постоянно рекламираха и пропагандираха ковид ваксините за комисионни, да не напуснат страната..
  • 19 Кънчо

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Не е така! Само на някои хора им бяха необходими 2 години , за да прогледнат! Останалите, или се ориентират добре още от самото начало, или продължават да твърдят небивалици, като знаят отлично защо го правят.
  • 20 всички

    11 0 Отговор
    разбраха, че има нещо нередно с ваксаините и започват да дават заден..
  • 21 Стигнахме до там

    16 0 Отговор
    Истината може да се крие за кратко време, но не и за дълго. Вероятно не само слабата ефективност на ваксините, продължаващите мутации на вируса ( дали не са и поради масовото ваксиниране), но и вече очевидни увреждания на много хора карат и най-върлите привърженици на новия терор да дават заден ход. Вече трябва да помним всяка тяхна дума, защото в паниката си си противоречат и оплитат. Нашите корифеи трябва да отговарят на много въпроси, а не да преследват доц. Мангъров! Ако искаха да го унищожат, трябваше да го направят в началото, сега всеки вижда, че е бил прав.
  • 22 г53%

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "2 крачки назад":

    Ами, такива опорки са им спуснали и завалиите нашите набедени джурналисти не смеят да се отклонят и на йота. Български реотани, не албански, български. Важното е народа ни да се МОРИ колко може повече.
  • 23 Въпроси, въпроси

    19 0 Отговор
    Проваксъри, какво става с вас? Къде се скрихте? Не ви чуваме как сте, колко сте спокойни, защитени и вие, и близките ви, как сте се върнали към нормалността? За да пътувате навън, и на вас ви трябва PCR тест, пък ще вземе да се окаже, че сте заразени и ще заразите цял самолет(автобус)? На всичко отгоре, взехте, нали, да се замисляте какво сте си причинили? Само не прекалявайте с децата си!
  • 24 Продълж@в@ме подмян@т@

    7 0 Отговор
    Защо се гледат брой заразени, гледайте колко са пълни болниците, преди година в София имаше на ден 1000 заразени, но боониците бяха пълни, сега са 11000 заразени но болниците не са пълни, това е важното🤔
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания