20 Януари, 2022 10:23 2 747 27

СЗО: Ограниченията за пътуване са неефективна мярка

  • световна здравна организация-
  • тедрос гебрейесус-
  • омикрон-
  • пандемия

Вчера ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди, че пандемията от COVID-19 далеч не е към края си

СЗО: Ограниченията за пътуване са неефективна мярка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Oт Световната здравна организация (СЗО) предупредиха, че налаганите от редица власти на държави забрани за международни пътувания са се оказали неефективни като мярка срещу пандемията, предаде "Дойче веле".

Според СЗО, тези ограничения продължават да допринасят за икономическия и социалния стрес на страните.

СЗО също така призова страните да не изискват доказателство за ваксинация срещу COVID-19 като единствен начин за влизане на пътници, като се позова на несправедливостта в разпределението на ваксините.

Държавите трябва да обмислят коригиране на някои мерки, включително изисквания за тестване и карантина, когато е уместно, каза СЗО.

Отделно СЗО каза, че случаите на коронавирус в световен мащаб са се увеличили с 20% миналата седмица до над 18 милиона.

Заразените са се увеличили във всеки регион на света, с изключение на Африка, където случаите са намалели с близо една трета, според СЗО.

Броят на смъртните случаи в световен мащаб остава подобен на предходната седмица - около 45 000.

Вчера ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди, че пандемията от COVID-19 далеч не е към края си. Той се обяви против предположенията, че новият доминиращ вариант Омикрон е значително по-лек и е елиминирал заплахата от вируса.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гейберасус

    38 2 Отговор
    Ковид доживот.

    Коментиран от #6, #17

  • 3 Смех

    70 0 Отговор
    Фурнаджийксата лопата пак се разприказва... но е така не спират нищо, то и сертификатите и ваксините не спират нищо... но фашизма цъфти в момента
  • 4 гойкомитич

    59 2 Отговор
    Материал за размисъл:

    Правителството на Обединеното кралство признава, че ваксините са увредили естествената имунна система на тези, които са били двойно ваксинирани:

    Правителството на Обединеното кралство призна, че след като сте били ваксинирани двойно, никога повече няма да можете да придобиете пълен естествен имунитет срещу варианти на Covid – или евентуално към друг вирус.

    Така че нека гледаме как „истинската“ пандемия започва сега!

    В своя Седмица 42 „Доклад за наблюдение на ваксините срещу COVID-19“, Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство признава на страница 23, че „Нивата на N антитела изглежда са по-ниски при хора, които се заразяват след две дози ваксинация“.

    По-нататък се казва, че този спад в антителата е по същество постоянен.

    Какво означава това?

    Знаем, че ваксините не предотвратяват инфекцията или предаването на вируса (всъщност докладът показва, че ваксинираните възрастни вече са много по-склонни да бъдат заразени, отколкото неваксинираните). Сега британците установяват, че ваксината пречи на способността на организма да произвежда антитела след инфекция не само срещу шиповия протеин, но и срещу други части на вируса.

    Коментиран от #5, #12

  • 5 Последния Софиянец

    32 2 Отговор

    До коментар #4 от "гойкомитич":

    Около мен всички ваксинирани са на легло.
  • 6 нямат намерение

    60 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гейберасус":

    ПЛАНДЕМИЯТА НЯМАТ НЕМЕРЕНИЕ ДА Я ПРИКЛЧИЧВАТ ТРЯБВА НОВ ХАГСКИ ТРИБУНАЛ ЗА ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ ВКЛЧИТЕЛНО ПОЛИТИЦИ И МЕДИИ,ЗА БЕЛИТЕ ПРЕСТИЛКИ Е ЯСНО!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Нямат въобще идея колко са случаите

    12 4 Отговор
    в Африка. Като не се правят тестове няма и заразени естествено. А в повечето африкански държави тестове почти не се правят. Като нямаш положителен тест естествено е, че умираш от друго, а не от ковид. Там раждаемостта е толкова голяма, че на никой не му пука особено, че умирали "старци" над 50 години. В Нигерия се смята за нормално да имаш поне 7 деца. Ако имаш по-малко от 5 смятат, че си много закъсал. Въпреки всичко Нигерия разработва собствена ваксина срещу ковид и вече са в напреднала фаза на изпитания.Не съм 100 %сигурен, но мисля, че в момента това е африканската държава с най-многобройно население.
  • 10 Пипи Чорапчето

    46 0 Отговор
    Ледът се пука, господа съдебни заседатели, както казва моят любимец Остап Бендер;)
    По същество това си е "приятелски огън" срещу ЗС и налагането му по всякакви поводи!
    Сега остава и управленците, дето го прегърнаха и почнаха да си го използват за каквото им харесва, най-накрая да си препрочитат още веднъж онзи прословут Регламент на ЕК, с който беше въведен!
    По-кротко с алчността, политици от всякакъв цвят!
  • 11 Тодор

    17 0 Отговор
    6 000 000 000 × 0,00075%=45 000 За една седмица!, в света!Те много умрели бе!!!
  • 12 колко хубаво

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "гойкомитич":

    Нашите соросоиди, по колко "ваксини" приеха?
  • 13 Аристотел

    31 0 Отговор
    СЗО удължават "пандемията" до безкрай за да имат права над телата ни. Испания обяви че, при тях няма такава и трябва да я отменят но ги стиснаха за топките. Ако една единствена държава се откопчи ще я последват и други а това не е приемливо за СЗО. Те искат да имат пълен контрол, да печели бялата мафия. Факт
  • 14 Веселин

    4 0 Отговор
    Аа......брей!
  • 15 Докога?

    34 0 Отговор
    Колко още ще го разиграват този цирк? На хората им светнаха лампите , че всичко е политика и много кинти.
  • 16 До Радев и Путков

    35 1 Отговор
    Да се спре ваксииранто. Българите пак бяха прави въпреки непрестанното облъчване и заплахи от соросоидите по медиите. Мангъров ти си истински лекър
  • 17 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    27 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гейберасус":

    "Заразените са се увеличили във всеки регион на света, с изключение на Африка, където случаите са намалели с близо една трета, според СЗО." - няма дози и мерки - няма случаи.
  • 18 Верно ли

    26 0 Отговор
    "Заразените са се увеличили във всеки регион на света, с изключение на Африка, където случаите са намалели с близо една трета, според СЗО." Сега СЗО да проведе експертен съвет със епидемиолози и имунолози, които да разнищят този факт, че в най-ниско ваксинираната държава случаите намаляват!!! Случайност, или отдавна безспорен факт, че по време на епидемия не се прилага ваксинация. След това всички "експерти по Ковид" вкупом там, където им е мястото!
  • 19 Лекар в планината

    22 0 Отговор
    В Германия се говори " на ухо" за плацебото което си инжектират политици, ръководни кадри, олигарси. Установени са критични нива на " защита" във ваксините които са над 3 000 пъти по- големи от допустимото и организма колабира, предизвиква смърт. Лошото е, че умело прикриват това със инсулти и инфаркти които са удобно становище според медицината. Преди две години са приели закон за изплащане обезщетение на пострадали от ваксините, от кратка до трайна неработоспособност, смърт. За целта всички без изключение трябва да бъдат набодени, защото тези пари ще бъдат събирани от здравните каси от всеки един. Ако някой възрази и откаже да плаща има основание единствено ако е неваксиниран. Тогава ще са нужни тестове които ще докажат, че той не е длъжен да плаща обезщетение на хора които сами са се подписали за последствията от ваксините и неговото тяло е здраво и без тях. Ако всички на 100% са набодени няма да има такива като него. Става въпрос за пари, много пари но не и нашето здраве.
  • 20 Госあ

    13 0 Отговор
    😂 не,не,не как може човешкия вид и род да се докара дотам ? Да го управляват най големите тъпанари ве бате ! Как ?
  • 21 Лост

    12 0 Отговор
    Умрели от цигари -6милиона. Умрели от Ковид досега -5 милиона.
  • 22 Верно ли

    13 0 Отговор
    Според мен най-обективна информация за целия цирк, който ни разиграват в момента, бихме придобили ако да наблюдаваме общата смъртност и изобщо няма да се изненадам в края на тази година тя да е доста по-голяма от пика на пЛандемията през 2020та, когато куцо и сакато "умираше от Ковид" и да продължава да расте.

    Коментиран от #24

  • 23 Госあ

    9 0 Отговор
    “ предаде "Дойче веле".” 😂😂😂 така е ! Я гле Китай, Япония, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия колко са зле след като ограничиха международните пътувания. Вижте, концентрационните лагери са едно прекрасно нещо ! Защото докато някои хора работят за благото на обществото, други работят за да правят мизерии.
  • 24 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Верно ли":

    Разбира се, че е най обективно. Аз така правя и много добре се виждат резултатите от сертификатите и туризма.
  • 25 Хаха

    9 0 Отговор
    Факти, що не публикувате коментари на паро или е излязъл на гроздобер в околностите на Берн?!
  • 26 Безименен

    1 3 Отговор
    Пътуванията са основен фактор за разпространение на всички инфекции!!!
    Факт!!
  • 27 Продълж@в@ме подмян@т@

    1 0 Отговор
    Африка с най малко ваксинирани има спад, Европа и Хамерика с най много ваксинирани има огромен брой заразени😂накрая Мангътов ще излезе прав, ама вече е късно либе за китка, вкарали са експерименталната течност във милярди хора🤔