Last news in Fakti

25 Януари, 2022 23:11 3 988 92

САЩ ще приложат "мощен" контрол върху износа, ако Русия нахлуе в Украйна

  • сащ-
  • русия-
  • икономика-
  • санкции

Вариантите за контрол на износа, които обмисля Вашингтон заедно със съюзници и партньори, биха ударили доста силно стратегическите амбиции на Владимир Путин да индустриализира икономиката

САЩ ще приложат "мощен" контрол върху износа, ако Русия нахлуе в Украйна - 1
Снимка: shutterstock

Съединените щати са готови да приложат "мощни" санкции и експортен контрол върху чувствителни сектори на руската икономика, ако Русия нахлуе в Украйна, съобщава "Уолстрийт джърнъл", цитирайки неназовани официални лица, запознати с въпроса.

Въпреки че източниците отказаха да дадат подробности за вида на санкциите, които ще бъдат наложени, те споменаха, че продажбите на руските пазари, цената на заемите и стойността на руската валута ще направят санкциите ефективни и "мощни".

"Вариантите за контрол на износа, които обмисляме заедно с нашите съюзници и партньори, биха ударили доста силно стратегическите амбиции на Владимир Путин да индустриализира икономиката си и ще накърни области, които са важни за него, независимо дали става дума за изкуствен интелект, квантови изчисления. или отбрана, аерокосмонавтика или други ключови сектори“, заяви за финансово издание американски висш служител.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Смех

    130 20 Отговор
    24/7 пропагандата на НАТО
    САЩ ТОВА НАТО ОНОВА, ЕС ТОВА ако ако ако ако АКО РУСИЯ нападне УКРАЙНА... Вкарават още и още и още армия и притискат ли притискат Русия в ъгъла и чакат да реши да си защити суверинетата и нациоанланта сигурност, ЧЕ ДА НАПАДНАТ.

    НАТО И САЩ СА АГРЕСОРИТЕ ..

    Коментиран от #8, #14, #88

  • 6 Ама

    99 10 Отговор
    Какво ще приложат, ако Китай влезе в Тайван по същото време?

    Коментиран от #17, #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Статистик

    94 12 Отговор
    Според Блумбърг над 90% от урана за АЕЦ на САЩ е внос от Русия и Казахстан. Плюс 100% от титана за авиоиндустрията. Американските танкери за ЛНГ зареждат газ в Ямбол (РФ). Над 40% от специалните стомани пак са внос от Русия. И, колкото и да е невероятно - 44% от произведената в Русия царевица се изнася в... САЩ. Така че, ако САЩ почнат да играят номера на руснаците, могат да получат хубаво ресто и не се знае кой ще загуби повече. Колкото до електрониката - САЩ не са единствен производител, веднага друг ще запълни нишата.

    Коментиран от #28, #45

  • 11 пак заплахи

    81 9 Отговор
    Русия няма галеми заеми, за разлика от западните страни.. А що се отнася до смартфони, чипове, изкуствен интелект-те и сега го имат. Само ще зарадват Китай. Но ако руснаците спрат да им продават титан, ще бъдат приземени самолетите на САЩ. Могат и с друго да им навредят.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кики

    79 7 Отговор
    А Русия ще наложат златен стандарт , само който има злато може да си купи газ и нефт
  • 14 Ще ,ще , ще

    22 77 Отговор

    До коментар #5 от "Смех":

    Ще , ще , ще .. е това е Русия ... Да би мирно седяло , не би чудо видяло .. Няколко месеца дрънкат оръжие по границата с Украйна , после - Ой , мамочка .

    Коментиран от #64, #77

  • 15 БирникЪ

    54 4 Отговор

    До коментар #9 от "ти си трол":

    Я да ни светнеш коя фирма в Германия произвежда ядрено гориво, че нещо ми се губи? Колкото до франсетата - Тиквун ги попита още през 2011 за гориво, но от Арева директно му отказаха с обяснение - нерентабилно производство.

    Коментиран от #59

  • 16 Американска подлога

    28 6 Отговор

    До коментар #1 от "Стига руско робство":

    Румене,ти ли си бе,палавнико?
  • 17 отегчен

    9 69 Отговор

    До коментар #6 от "Ама":

    Ще влязат на върба в сряда. Тайван е остров на 100км в морето, всякакви кораби и самолети с войници, ще бъдат потопени и свалени на половината разтояние.

    Китайската инвазия на Тайван е една голяма илюзия за редовия русо/сино-фил.

    Коментиран от #19, #24, #84

  • 18 Ще се чешат по кофата байдъните

    55 10 Отговор

    До коментар #6 от "Ама":

    Има и един трети, Иран, който може да удари евреите по същото време и ще стане картофите от фурната ли да вадим или тигана с рибата да гасим.
  • 19 Ъхъ

    66 8 Отговор

    До коментар #17 от "отегчен":

    Ще потопят с оная подводница де я удари нещо у Китайско море преди два месеца. А и Русия и Китай имат какво да си внасят и изнасят взаимно, долара ще умрЕ

    Коментиран от #30

  • 20 Хохохо

    40 3 Отговор
    Ще внасят от Китай, ще изнасят газ пъл Юропа ще затваря заводи щот втечнения малко и скъп
  • 21 Аз съм трол

    37 5 Отговор

    До коментар #9 от "ти си трол":

    Баце,България е обречена ,евреите ще се пренесат от Израел тук.Те 40 години са ходили из пустинята та сега ли няма да почакат още 40 докато измрат Българите?

    Коментиран от #32

  • 22 010101

    30 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мишо Шамара":

    Мишо Лайнара по скоро.
  • 23 Б.Х

    34 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мишо Шамара":

    Ей шамар, помниш ли кога яде шамарите в автобус 409за Владиславово. Аре не се обаждай вече
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 САТЪРА НА ХАНА

    31 3 Отговор
    СЕГА РАЗБРАХ ЗАЩО КИРО ЙЕС-СЪРА И АГЕНТА НА МОСАД ЛОРЕЛ, ИСКАТ ДА ПРАВЯТ ЗАВОД ЗА ВЕЛОСИПЕДИ В ТЕРИТОРИЯТА :)
  • 26 Смешници

    68 10 Отговор
    САЩ нищо не могат да приложат вече,освен своята гибел.Днес бяха хърватския президент,бивш генерал шефна разузнаването от Франция и един американски политолог които казаха истината право в очите на американците и че Европа върви към геополитическото си самоубийство,защитавайки вътрешните и външни интереси на САЩ.Но не разбирам нашите политици и малкия процент българи които са против Русия,помислете най малко върху едно нещо,Русия е християнска държава като нас,на времето да ни клали турците заради вярата а сега сами се продаваме на англосаксите които се стремят на унижат християнската вяра.Вие българи ли сте които заставате на страната на САЩ и запада? Вярно е че Русия и а своите геополитически интереси като всяка голяма държава,но християнската Русия е дала над 20 милиона убите и Русия и по принцип християнството никога не е нападало първи никой, винаги запада го е правил.Но запомнете юдеи и предстели и помнете къде ще се заврете когато мечката отново излезне от бърлогата и ви насмете къде ще се покриете,може би в САЩ или в запада? Грешите скъпи политици,запада и САЩ ни презират,ти не ни имат за бели хора нито за равни на тях,сега ви използват и съсипахте родината си ,но утре когато не сте им подребно ще ви стъпкат самите те сякаш сте досадни мухи непотребни на никому.Погледнете Порошенко който запада и САЩ ухажваше толкова много,сега го оставиха да влезне затвора,някой от запада да иска от украинското правителство да защитят правата му както сториха с Нав

    Коментиран от #61

  • 27 Смешници

    49 8 Отговор
    с Навални? След година и Навални няма да споменават вече защото просто не им е нужен за целите.Мислете братя българи,мислете и не коленичете в краката на хората които искат да ни унищожат и като вяра и религия и като народ,иначе не биха съсипали икономика,армия и образование за да ни приемат уж в тяхното семейство-еврипейски съюз.

    Коментиран от #31

  • 28 ФAКТИ

    21 5 Отговор

    До коментар #10 от "Статистик":

    Тя и целта е точно такава .Те си печелят от ваксините .Плаща се самоубийството а за останалата търговия потребителите ще са в масовите гробища .
  • 29 другарят

    28 5 Отговор
    Тези фашизоиди продължават да си просят боя!
  • 30 отегчен

    8 35 Отговор

    До коментар #19 от "Ъхъ":

    Тайван купуват големи количества оръжие от САЩ. Ще имат с какво да свалят/потопят китайската инвазия, за това не се пезпокой.

    Коментиран от #35, #36, #40

  • 31 ФAКТИ

    4 6 Отговор

    До коментар #27 от "Смешници":

    Ваксините не признават вяра държава и религия Ще останат само от елит клуба
  • 32 Трол си , баце

    4 12 Отговор

    До коментар #21 от "Аз съм трол":

    Ама евреите , тия главните , не ги търси у Израел ...От Русия ще да са ..🤭
  • 33 ХАН КРУМ

    22 4 Отговор
    източна европа и балканите ще ги предложат на русия , за сметка на прекъсване на отношенията между русия и китай.но няма как на сащ да им се получи. съюза между най– мощната военна сили , с най–много природни ресурси –русия и най–мощната икономика –китай хвърля в ужас европа , сащ и нато...украйна е само кокъла за дърпане и за нагнетяване на напрежение. русия може да влезе в украйна през донецк и луганск , само след като те обявят независимост. но никога преди това.русия в украйна няма да нахлува и зеленски много добре го знае.просто Порошенко си е в украйна и то не случайно.нашите велики политици са още в 90 години на миналия век..държавата ни също.

    Коментиран от #41

  • 34 az #Контрапропаганда

    32 5 Отговор
    В условията на досегашните "санкции", руснаците направиха Авангард, Кинжал, Циркон, Пересвет, Сармат, Т-14... Представяте ли си какво ще извадят след новите още по-тежки "санкции"???? :)))

    Коментиран от #44

  • 35 Епа

    25 3 Отговор

    До коментар #30 от "отегчен":

    Ти знаеш ли колко подводници са взели от Русия Китайцте, през това време ще пстанат без чипове за процесори и бизнеса на япле и микрософт умре. Общо взето Тайван риве за два самолета га минат наблизо, пък на натю може да се разчита като у Афганистан да духнат по нощите. Де се вика той Ким чин мун га пусне ракета, ония пишат два дни декларации
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 В.В.П.

    28 1 Отговор
    Пълни простотии.!.Само надъхват укрите.Напразно.!ССащ оплюскаха континента на индианците.Търсят друг.В Сибир
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ами ...

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "ХАН КРУМ":

    И да научиш български. 😀
  • 42 TINA

    24 1 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИ КАЗВА РУСИЯ НЯМА ДА НАПАДНЕ УКРАЙНА, А САЩ НЕДОВОЛНИ ОТ ДУМИТЕ МУ УСПОРВАТ,ЧЕ РУСИЯ ЩЕ ГИ НАПАДНЕ. ДНЕС ДАЖЕ ВСИЧКИ УКРАЙНЦИ СА ПРЕД РАДАТА. САЩ НЕДОВОЛЕН И ПРОДЪЛЖАВА С ЛЪЖИТЕ СИ И ТАКА БЕШЕ С ИРАК , ЛИБИЯ СИРИЯ ,ЮГОСЛАВИЯ И ДР. АНГЛИЯ И САЩ НЕУСПЯХА В КАЗАХСТАН И СЕГА В МЕДИЙТЕ САМО ОМРАЗА КЪМ РУСИЯ И КИТАЙ,А ТЕ НИКОЙ НЕ НАПАДАТ
  • 43 отегчен

    3 19 Отговор

    До коментар #40 от "йгйл":

    Общи приказки, и никаква конкретика. Тайван е ОСТРОВ на над 100км в морето.
    Как ще превозиш голямата китайска армия по вода и въздух, преди да бъдат отсреляни.
    При модерните ракети и бомби, голямата по численост пехота е от малко значение.
    Да беше малко помислил върхи темета преди да станеш за смях, правейки се на капацитет.
    Просто няма на какво да ме научиш. Време ти е да нанкаш, детенце.

    Коментиран от #48

  • 44 Ами ...

    3 15 Отговор

    До коментар #34 от "az #Контрапропаганда":

    Т-14, това не беше ли онзи "супер" танк, който закъса на Червения площад? 😀
  • 45 Баш майстора

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "Статистик":

    Стига само да им врътне кранчето на газта на пуделите и са свършили, а за тея неща които си ги изброил направо във втора велика депресия влизат и сами ще се изядат
  • 46 Монгола

    17 3 Отговор
    Руснаците с една ракети могат да сринат фондовите борси на сороснята и да ги върнат в 1 клас!
  • 47 Лавренти

    19 2 Отговор
    Като спрат руснаците газта и тежкия петрол за химическа промишленост и сороснята ще се озъбите!
  • 48 Ами ...

    5 15 Отговор

    До коментар #43 от "отегчен":

    Те така си разсъждават още от 1940 г. И тогава са ги говорили подобни: "Шапками закидаем.", "Воевать будем на чужой земле, малой крови." Броели са "щикове". 😀 Малък, пример от който не са се поучили: Съотношението на силите между Киевския специален военен окръг и противостоящите му германски войски на 22 юни 1944 г. е решително в съветска полза, не само в жива сила, но и в техника. Срещу 750 германски танка и 800 самолета, РККА разполага с 4200 танка и 2200 самолета. Близо 6 кратно превъзходство в танкове и близо 3 кратно в самолети. При това РККА е в отбрана. Германците атакуват при явно огромно превъзходство на противника. РККА успява да се съпротивлява цели 15 дни. 😀 На 06.07.1941 г. съветската групировка е разгромена. Германците губят 260 танка, много от които ремонтирани в последствие. Съветската страна губи 2648 танка. Всички безвъзвратно. РККА е отхвърлена на 350 км. От 6 кратно превъзходство в началото на операцията, до 10 кратно по-големи загуби в края. Корифеи. 😀 Германската армия напредва средно с по 23 км. на ден. Пехотните части на Вермахта са били в поход по 5-6 часа на ден. "Скапахме се от ходене", пишат в мемоарите си германски пехотинци, участвали в тази операция. 😀

    Коментиран от #56, #69, #76, #81

  • 49 Privat Spase

    18 4 Отговор
    Говедарите са забравил, че чиповете им се правят в Тайван и Китай и китайците по заповед от Кремъл могат да възпрепятстват износа на чипове от Тайван и кво правят после импералистите с техните санкции?

    Коментиран от #53

  • 50 Шадола

    15 2 Отговор
    Соросите са се замаяли от мечти обаче и руснаците могат да вадят зайци от ръкавите!
  • 51 Ами ...

    2 3 Отговор
    Съотношението на силите между Киевския специален военен окръг (от началото на войната: Югозападен фронт, командван от генерал Михаил Кирпонос) и противостоящите му германски войски на 22 юни 1941.
  • 52 Rampage

    16 3 Отговор
    Утре дядката от Белия Дом ще си оттегли подкрепата за Киев иначе говедарите ще страдат.

    Коментиран от #55

  • 53 Ами ...

    3 10 Отговор

    До коментар #49 от "Privat Spase":

    Китайците вече изпълняват заповедите на Кремъл. 😀 Това е новост. Никога до сега не се е случвало. Симпатяги, да ни идва на акъл, че НЕ СТЕ НУЖНИ на Китай? 😀
  • 54 Уса

    15 3 Отговор
    САЩ нямат силите да се преборят с една терористична организация,като алкайда и ислямска държава а за Русия не може да става и дума.Това е толкова голяма хапка за американците,че дори не си правят и илюзията за война.Янките нямат топки за такава война и който вярва в нея е наивник.Руснаците също не биха рискували,защото от подобна война няма никакъв смисъл.Русия не американски бази на съседните на нея държави,както и американците не биха искали руски бази в Мексико и Канада,какво по-ясно от това.България няма никаква полза от чужди бази на своя територия,защото си остава най-бедната в ЕС а скоро и света
  • 55 Ами ...

    2 11 Отговор

    До коментар #52 от "Rampage":

    А като не я оттегли, ватниците ще страдат. 😀

    Коментиран от #57

  • 56 Хисторик

    13 7 Отговор

    До коментар #48 от "Ами ...":

    Ооо.. колко си заблуден от пропаганда на сороснята. Червената армия разбива 400 дивизии на Вермахта на изтичния фрон за 2.5 години и прави фрон от 3000 км широк посока Запад и реално чупи гръбнака на,, Вермахта" още 1943г. Да не говорим за Сталинград където руснаците избиват 2 милиона фашисти и пленяват 2 милиона фашисти общо 4 милиона наведнъж!

    Коментиран от #74

  • 57 Rampage

    14 4 Отговор

    До коментар #55 от "Ами ...":

    Вярвай ми утре дядката с ишиаса ще се поклони на руския президент Владимир Путин! В Киев вече треперят ще свалят Зеленски като курбан знам какво се случва в Украйна по- добре от теб!
  • 58 Рейчъл

    13 3 Отговор
    Тукашната колаборациониска соросоидна клика много се надъхва за победа обче ще останете дълбоко разочаровани от господарите си!
  • 59 владимир

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "БирникЪ":

    Urenco са казва фирмата. Произвежда 1/3 от урана за атомни електроцентрали в света.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Иво

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Смешници":

    Респект за коментара ви
    БРАВО
  • 62 оня с коня

    4 15 Отговор
    Ако русия си позволи да нападне Украйна,Режимът на Путин ПАДА поради ТОТАЛНАТА ИКОНОМИЧЕСКА БЛОКАДА която ще бъде наложена от Америка и ЕС,а самият той ще бъде изправен пред междунар. Съд за Престъпления срещу човечеството.

    Коментиран от #65

  • 63 Такали

    12 4 Отговор
    Износ на какво?Хидрирани масла за сладкарството,царевичен сироп,пълнежи за кренвирши и салами,гмо царевица и соя...Какво истинско внасяме от сащ?Има ли нещо истинско?Техниките са китайски
  • 64 Gray Heron/ Сивата чапла

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ще ,ще , ще":

    Къде чу някой от Русия да се вайка?

    Зеленски орева орталъка!
  • 65 Gray Heron/ Сивата чапла

    9 3 Отговор

    До коментар #62 от "оня с коня":

    А Ве, голям мерак ви е на измислените натовци Русия да нападне Украйна.
    Ами няма да стане, бе, момчета.
    Пробвайте с провокации, пробвайте!
    Като ви е такъв мерак!

    Коментиран от #87

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Един там

    9 2 Отговор
    Някой може ли да ми каже американците в ролята на какъв ще се явяват за да осъществят контрол върху други държави и по принцип върху целия свят? Някой упълномощавал ли ги е да осъществят контрол върху държавите по света и да налагат санкции?
  • 69 КовидманЯк

    11 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ами ...":

    Кажи ти кой взе Берлин в крайна сметка?😉
  • 70 Това не са съюзници??

    7 0 Отговор
    А слуги 🤭🤭🤭🤭🤭
  • 71 На по силен от теб да налагаш

    4 1 Отговор
    санкции???🤭🤭🤭🤭🤭
  • 72 Фаро

    4 1 Отговор
    Освен кравари американците са интриганти и клюкари нищо повече.Тоя балон се раздува от медиите
  • 73 И ко праим ся...

    4 1 Отговор
    Толкова време го молят Путин да започне тая война, а той неще ли неще... да си ръчнат бандерите, къде с пари, къде с оръжие.... и да се почва най накрая....
    Ама кого ша санкционираме тогива, а се знае отколе, че Русия не започва война, тя винаги ги довършва.... я в Париж, я в Берлин, а сега може и във Вашингтон!!!!
  • 74 123

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Хисторик":

    Загубите в жива сила на Вермахта при Сталинград са 868 374 войника, 105 000 са пленените
    Загубите в жива сила на Руснаците при Сталинград са 1 128 619 войника

    Коментиран от #80

  • 75 Почна се

    3 2 Отговор
    Хърватия готова да се изтегли от силите на НАТО в Източна Европа. .............
    При военен конфликт с Русия ще върнем в родината и последния наш войник, заяви президентът на страната Зоран Миланович.......

    Факти.бг/world/647732-harvatia-gotova-da-se-iztegli-ot-silite-na-nato-v-iztochna-evropa
  • 76 Амчи тъй де

    2 7 Отговор

    До коментар #48 от "Ами ...":

    Точно преди началото на войната, не китайците, а японците набиват плесниците за агресивността на руснаците във войната на изток от 1939г., точно както финландците и естонците ги пердашат на запад в Европа през 1941г, А след като пък и Хитлер навлиза победоносно и стига чак до Москва , Рузвелт вече се намира в чудо от успехите на германците и не от любов към руснаците и комунистите, а от страх и уплашен за бъдещето на мултиетническия американски народ от расовите и расистките теории на Хитлер, решава че трябва бързо да се намеси във войната и да избере подкрепата си за очертаващия се да загуби войната Сталин, защото след това идва неговия ред и от 1941г започва усилено да снабдява руснаците с най модерното американско въоръжение и боеприпаси, което става вече повратна точка във войната и успява да спре настъплението на германците и до 1945г САЩ най активно подкрепят Сталин, който чрез украинците, които изнесоха най голямата тежест от войната успява да стигне до Берлин благодарение на американците, затова и скритите победители в тази война са зад океана, защото без техните оръжия сега Русия и Путин много добре го знае това, Русия щеше да бъде само суровинен придатък и "необходимо жизнено пространство" ...!!!

    Коментиран от #78, #83

  • 77 Светослав

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ще ,ще , ще":

    От всички славянски народи, при нас не се забелязват характерни черти. Ние не подкрепяме Русия, но не трябва и да бъдем срещу нея. КОЛКОТО ПО-МАЛКО ГОВОРИМ ЗА РУСИЯ, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ
  • 78 Дядя

    5 0 Отговор

    До коментар #76 от "Амчи тъй де":

    "Точно преди началото на войната, не китайците, а японците набиват плесниците за агресивността на руснаците във войната на изток от 1939г." Ти нещо не си в ред! 27 август 1939 година битката при Халхин-гол-"На 27 август 23-та дивизия се опитва да пробие обкръжението, но се проваля. Когато обградените войски отказват да се предадат, Жуков ги помита с артилерийски и въздушни атаки. Монголската артилерия унищожава позициите на 23-та дивизия, мотобатальоните на монголските войски контраатакуват японците, една четвърт от които падат в монголски плен. За военната си стратегия в битката при Халхин Гол монголския маршал Чойбалсан е награден за втори път със званието „Герой на Монголската народна република“ какъвто става и Жуков. Битката завършва на 31 август с пълното унищожение на японските сили."
  • 79 Рап

    1 4 Отговор
    Само така! Оставете мечката гладна!
  • 80 хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "123":

    в кой соросоиден сайт прочете тая глупост
  • 81 Хрис

    5 0 Отговор

    До коментар #48 от "Ами ...":

    Казах ти, че като не разбираш от военна музика, не я слушай и не се опитвай да я рецензираш, ставш смешен! Защо? Относно "шапко закидателството" , щиковете и т. н. Съветския съюз се е готвил мнго- сериозно за сблъска с Германия, два факта: към началото на войната в процес на формиране са били 10 армейски корпуса, от които само един е бил окомплектован 15АК. По щат корпуса е имал около 1200 танка и около 2000 оръдия и минохвъргачки. Извършвало се и усилено фортификационно оборудване на западната граница. За важността на това мероприятие говори и факта, че в първите дни на войната там е бил пленен и г-л Карбишев, командващ инжинерните войски на Червената армия.
    Относно численноста на въоръжението и загубите общо взето е така , Германия печели битки, но войната не. И винаги при планирането германците нещо недооценяват. През Първата световна
    при нахлуването във Франция,за да я извадят от войната, папланират (план "Молотке")темп на настъпление като във Френско-Пруската война, но допускат една малка на вид грешка, която проваля плана, а в последствие и губят войната. А тя е че през Френск-Пруската война пехотата се е комплектувала предимно от селяни, чийто ежедневна дейност е свързана с ходене пеш, а през ПСВ -от работноци и чиновници. В плана "Барбароса" пък ндооценяват геостратегическото значение на прострнството с неговите, релеф, климат, урбанизация и т.н. и особено мобилизационните възможности и характера на населението на СССР.
  • 82 Живко

    4 3 Отговор
    Дмитрий Гордон: Спрете войната! Ще умират не полуделите ръководители в Кремъл, а вашите деца!
  • 83 Хрис

    3 0 Отговор

    До коментар #76 от "Амчи тъй де":

    Ти да не си с шумерска жилка.
  • 84 един от многото

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "отегчен":

    Не е така , лятото половината китайци ще отидат на паж и като влязат едновременно във водата , Тайван ще бъде пометен от образувалото се цунами!
  • 85 Цезар

    2 1 Отговор
    Мощен контрол? На какво?
    Русия основно вече търгува с Китай, Индия, Турция и има Мощни резерви.
    Запада и щатите страдат от липса на чипове, литий, титан. От къде ще ги вземат? Китай отдавна спря да изнася суровини - ползва ги за собствени нужди и купува такива от Русия!
    Европа отдавна зависи от изтока. Експорта е важен за запада, ама вече изтока сам си произвежда.
    Колапса на Римската империя идва от това, че златото замина на изток за покупка на стоки и инфлацияра съсипа икомомиката и.
  • 86 стария моряк

    4 0 Отговор
    Интересно как и с какво ще контролират северния морски път?

    Коментиран от #89

  • 87 стоян

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "Gray Heron/ Сивата чапла":

    До 65 ком -другарю влюбен в Путин -толкова много се оплитате в лъжите си че не знаете за какво говорите -Как НАТО ще нападне Русия след като Русия не граничи с държавите от НАТО между Русия и НАТО стои Молдова Украйна Беларус
  • 88 mirasoa

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Смех":

    Крим е откраднат от Украйна ,а не Украйна го е откраднала от русия ! Ра3ка3вач на вицове си ти !

    Коментиран от #91

  • 89 БОЗА

    3 1 Отговор

    До коментар #86 от "стария моряк":

    Ако не ме лъже паметта сащисаните имат опит някъде през 70-те...вземат рудовоз(заради здравия корпус) и му "пришиват" нос,за ледоразбивач-убеждават се,че опита е неуспешен...както и амбициите им,за Северния морски път...сега хленчат и им се иска...ама няма,с какво... ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 90 оффф

    0 0 Отговор
    САЩ са боклуци и с всяко изказване простия кравар Баигън се доказва тоя да отива да се клати на някои бик а не да се клати на ракетите на Путин ,да не настане ТИШИНА както пише на една ракета .
  • 91 дончичо

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "mirasoa":

    Я го па и тоя!!! Крим е автономен субект в Украйна!!! Говори ли ти нещо това?!
    Има пълно право да прави ,избира,каквото си и иска!!! Що не оспориш решението на бюрм,създаването на Косово без референдум
  • 92 Стига бе зеле

    1 0 Отговор
    Концертните Шеврон и GM се заканиха на Бай Дън че му спират финансирането ако наложи санкции на Русия. Краварите си мислят че Русия няма да им отвърне.