Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Март, 2022 13:36 3 989 120

Зеленски: Въоръжените сили на Украйна ще отговорят за всяка минута от страданието на нашия народ

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • украинска армия-
  • мариупол-
  • цивилни-
  • жертви-
  • страдание-
  • руски терористи

Броят на убитите руски военнослужещи на територията на Украйна вече надхвърля 12 хиляди души

Зеленски: Въоръжените сили на Украйна ще отговорят за всяка минута от страданието на нашия народ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Обръщение на Президента на Украйна Володимир Зеленски:

Силен народе на страна от стомана!

Точно така военните отговарят на командването на Кремъл на въпроса какво им е попречило да превземат Украйна за четири дни. Силен народ на страна от стоманена. Тази информация не е проверена, но този факт е неоспорим.

И ако изгубените окупатори оправдават неуспехите си с нещо друго, това означава, че през 16-те дни на войната, те така и не са разбрали нищо. Е, ние не се разстройваме. Ние сме готови да обясняваме. Просвещаваме окупаторите, докато разберат напълно кои са те и къде трябва да отидат. От Украйна. Днес в Мелитопол окупаторите заловиха кмета Иван Федоров. Кмет, който смело защитава Украйна и хората от своята общност.

Очевидно това е знак за слабост на нашествениците. Те не намериха никаква подкрепа на нашата земя. Въпреки че много разчитаха на нея. Защото години наред се лъжеха, че в Украйна уж чакат Русия. Не намериха колаборационисти, които да предадат на окупаторите градовете и властта.

Следователно те навлизат в нов етап на терор, когато се опитват физически да елиминират представители на законните местни украински власти.

За всяка демократична държава в света е ясно, че легитимно избраният кмет е истински представител на народа.

Обикновено не става дума за идеология, не става дума за политика, а за живота на хората от определена общност. Възможно е Русия вече са забравили за това през годините на автократично управление. Може би си мислят, че кметът е просто шеф, който лесно се отстранява, а това нищо не значи. Но тук е Украйна. Тук е Европа. Тук имаме демократичен свят.

Затова залавянето на кмета на Мелитопол е престъпление не само срещу конкретно лице. Не само срещу определена общност. И не само срещу Украйна. Това е престъпление срещу демокрацията като такава. Уверявам ви, че 100% от хората във всички демократични страни ще научат за това. Действията на руските нашественици ще бъдат приравнени с действията на терористите от ИДИЛ. Цялата страна видя, че Мелитопол не се подчини на окупаторите. Видя как не се подчиниха Херсон, Бердянск и други градове, където руските войски успяха да влязат засега. Успяха да влязат временно. И това не може да се промени чрез натиска върху кметове или отвличане на кметове. Това може само да влоши ситуацията. За окупаторите.

Украйна настоява за незабавно освобождаване на кмета на Мелитопол и гарантиране на пълна сигурност на всички председатели на общности в цялата ни страна. Ако ставате аналог на терористите от ИДИЛ, тогава какъв е смисълът да говорим с вас за каквото и да било? Ще повдигнем този въпрос по-специално и с международни посредници, които комуникират с Москва.

Днес руските войски нарушиха работата на повечето хуманитарни коридори. Но въпреки всичко са спасени 7144 души. От Енергодар, Буча, Гостомел и Козаровичи. И това са 7144 причини да се опитаме да организираме спасяване на украинци от околните градове утре и вдругиден. Ще го правим. Ще правим всичко възможно, за да донесем хуманитарна помощ в украинските градове. Казвам това с болка: Мариупол така и остава блокиран от врага. Руските войски не пуснаха нашата помощ в града и продължават да измъчват нашите хора, нашите мариуполци.

Утре ще опитаме отново. Отново да изпратим храна, вода и лекарства за нашия град. Уверен съм, че въоръжените сили на Украйна ще отговорят за всяка минута от страданието на нашия народ. И това не е патос, не е заплаха. Това е констатация на реалността.

Броят на убитите руски военнослужещи на територията на Украйна вече надхвърля 12 хиляди души. 12 хиляди! Броят на ранените окупатори е в пъти по-голям. Не сме поканили тук никой от тях.

И ние повтаряме на всеки от окупаторите: все още можете да се спасите. Във всеки един момент. Просто сложете оръжие и отидете от нашата земя в дома си.

Броят на пленените окупатори вече достигна такова ниво, че този въпрос не може да бъде оставен на структурите, които имахме преди войната.

Затова днес Кабинетът на министрите на Украйна създаде Координационен щаб за лечение на военнопленници.

Хиляди вражески войници, които са били пленени или се предадоха, получават от нашата държава отношението, изисквано от международните конвенции. Но те са толкова много, че е необходима специална структура за справяне с всички въпроси, свързани с това. Искам да кажа още веднъж за всички руски майки. Особено за майките на наборниците. Не пускайте децата си на война в чужда земя. Не вярвайте на обещанията, че ще бъдат изпратени само някъде за обучение или просто някъде в небойни условия.

Проверете къде е синът ви. И ако имате и най-малкото подозрение, че синът ви може да бъде изпратен да воюва срещу Украйна, действайте незабавно. Не давайте сина си на смърт или в плен. Украйна никога не е искала тази чудовищна война. И не иска. Но ще се защитава колкото трябва. За щастие не сме сами в тази битка. Украинците имат искрени приятели. Добри партньори.

Изказвайки се днес в полския парламент, обърнах много внимание на това колко е важно да не останеш сам в днешния свят. Колко е важно да се защитят общите ценности. И като резултат – да усетиш, че границите между народите се размиват. За да бъдат хората по-близки. Точно както сме близки с нашите полски братя и сестри. Както сме близки с всички наши искрени партньори. Защото който има приятели, той може всичко.

Имах преговори с президента на САЩ Байдън. Обсъдихме как още можем да окажем натиск върху Русия и да сложим край на тази война и да се установи мир. Русия ще бъде лишена от възможността да търгува нормално със страните от „Голямата седмица“. Колкото по-малко долари печели руският бизнес и колкото по-малко данъци получава руската държава, толкова по-малко възможности ще имат руските военни да убиват нашите хора. Водещи международни компании вече напускат руския пазар. Руското правителство постави страната си извън границите на глобалния свят, като започна война срещу нас. Като започна тази инвазия. Това е самозатваряне. Самоунижение. И самоунищожение.

В московските обменни бюра доларът вече достига дори 200 рубли. Но това е само началото. Началото на влизане в сила на международните санкции. Следващата стъпка е САЩ да забрани да се въвеждат долари в Русия. Това означава, че ще има недостиг на валута. Така курсът ще скочи още повече. Следователно цените ще се повишат. Следователно всеки гражданин на Русия ще усети, че липсата на мир е заплаха лично за него. Нито една страна в света не пожела зло на обикновените граждани на Русия. Не се опита да нанесе никаква вреда, докато вашето правителство не започна война срещу своите съседи, мирните хора. Война на унищожение.

Никой не искаше обикновения руски живот да се върне към 90-те години на миналия век. Нали така наричате тази ера – „страшните 90-те“? Време на смут и бедност. Време на много ограничени възможности за обикновените хора и много голямо неравенство. Може би сега, благодарение на усилията на пропагандистите, повечето руснаци все още не разбират какво ги очаква. Но руското правителство вече разбира това много добре. Много добре. И разбира много подробно. И много се страхува. Затова се опитват да закрият всички свободни източници на информация. Да, по принцип всички източници на информация. Дори Instagram и Facebook.

Но съвременният свят се е научил да се бори с подобна цензура. Моят съвет към мислещите руснаци: потърсете начини да получите достоверна информация. И защитавайте своите смартфони и компютри от служителите на силовите структури по улиците. Подготвят се да проверяват какво имат хората на телефоните си. Какво имат хората в лаптопите си. Предупреждавам ви специално: научете се да се противопоставяте на репресиите, които вашето правителство планира да засили. Защото мислещите хора трябва да има във всяка държава. И в Русия също. И в Русия ги има.

И още нещо. Сега добрите новини и победите на Украйна са за всички нас - и те струват скъпо като злато. Или сребро и бронз. И всичко това за Украйна сега успешно печелят за нас нашите параолимпийци в Пекин. Днес всеки един на своето място дава всичко от себе си за славата за Украйна. Показва на света кои са украинците и каква сила имаме. С оръжие в ръка на бойното поле или със спортна пушка на писта за биатлон. На Зимните параолимпийски игри нашите момчета и момичета вече спечелиха 25 медала! И заемат второ място в общото класиране, отстъпвайки само на домакините на състезанието - Китай. Параолимпийските игри ще приключат след два дни.

Много бих искал да кажа същото и за войната – че ще свърши след два дни.

За съжаление това все още е нереалистично. Но определено ще стане.

И победата за Украйна, и мирът за Украйна са постижими.

И те ще ни бъдат по-скъпи от всичко - от злато, сребро и бронз на целия свят.

А, засега...

Ние стоим! Държим се! И ще победим!

Слава на Украйна!


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    106 12 Отговор
    Дали е чул съвета на израилтяните ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Грульо

    126 19 Отговор
    Палячо, предай се, зарди теб умират невинни хора, боклук марионетен!
  • 8 А колко са Украинските жертви?

    130 9 Отговор
    От къде имате информация за руските жертви, а нямате за украинските?😉

    Коментиран от #111

  • 9 Някой

    85 9 Отговор
    "Уверен съм, че въоръжените сили на Украйна ще отговорят за всяка минута от страданието на нашия народ."
    Каквооо???
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    97 13 Отговор
    Скоро господарите му отвъд океана ще го очистят,
    само още малко, да заличат следите в биолабораториите...

    Коментиран от #112

  • 15 Човек

    92 8 Отговор
    тоз дразни яко вече....

    Коментиран от #35

  • 16 ЛИЛИ

    87 6 Отговор
    КАКВО ЛИ МУ Е ОБЕЩАЛА АМЕРИКА ДА ГО ПОГРЕБАТ КАТО ФАРОН
  • 17 Българка

    16 62 Отговор
    Поклон! Мисля си колко ръководители на държави по време на война ще изберат да ги защитават на бойното поле пред възможността да избягат и харчат парите си на спокойствие

    Коментиран от #21, #34, #45, #49, #74, #97, #102

  • 18 Човека КоZа

    55 7 Отговор
    И като се събуди чаршаф беше мокър.
    Z
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 закон на мърфи

    11 64 Отговор
    русия е силна само когато се отбранява,но не и когато напада!

    Коментиран от #48, #70

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Приземен

    68 7 Отговор
    И кой е вашия народ, бе, Пембенски??? Руснаци и украинци са АБСОЛЮТНО един и същ народ, едни и същи хора! Разделени след 1917 година от Коминтерна и впоследствие подклаждана омраза и разделение от политици, властолюбци и каква ли не още измет с не съвсем чисти интереси. Преди 1917 никога не е съществувал този проблем!
  • 23 Иванушка  🇷🇺

    71 8 Отговор
    И кога точно ще стане това бе Зеленчук ?
    Вече две седмици откакто Русия превантивно отгоеори ба Украинското нападение, уж щяхте да превземете ДНР, ЛНР за два дена, а на третия да сте на Червения Площад, пък сега се свирате кат мишки в дупките на Киев и ревете като мравояди. Търпи Красавице, както каза уважаемия Владимир Владимирович Путин✌Z✌
  • 24 КоКаТа

    48 4 Отговор
    е в по-голями количества. Това каза западен лекар,запознат със състоянието на такива хора.С обусновка на поведение,мимики и жестове. Какво ще стане,ако Аладин го хване за гърдите и го вдигне във въздуха ?
  • 25 хах

    63 4 Отговор
    Тоя клоун си мисли,че снима филм
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 4411

    50 3 Отговор
    Еххххх,викай си ти ,да живей...а през това време да умират хора !!!
  • 28 Аха

    3 22 Отговор

    До коментар #1 от "цфдйхф":

    Скоро ще разбереш! И руснаците ще разберат! Но са предупредени!
  • 29 Fury

    49 6 Отговор
    Писна ми от този зелен човек. Защо трябва да страдаме заради неговите решения. Ако има топики да се среща с путин и да разрешават този проблем. Ако мисли, че с малко ракети и автомати ще обърне палачинката силно се съмнявам единственият резултат е по вече жертви и от двете страни на барикадата. Да ни пази господ от такива лидери. А тези които вървят против народ и държава да ги накаже така както сметне за правилно.
  • 30 наб

    41 5 Отговор
    Забелязвам новините от Зеленски са толкова дълги напомпени и шикозни, че си мислим другите новини безлични и семпли лъжи ли са?
  • 31 у7766

    22 2 Отговор
    дениз жамбазов красиво бългаско име
  • 32 Наташа

    42 5 Отговор
    Целта му е да има повече жертви.
    Празноглавец.Озлобява още повече руснаците,особено
    след като и те пуснаха немалко кръв.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Fury

    38 4 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Ако мислиш, че е на фронта мисля, че сериозно се лъжеш. Не го виждам в бункери и окопи.
  • 35 реметалк

    6 41 Отговор

    До коментар #15 от "Човек":

    и кво точно те дразни , че не се предава , че се бори за страната си , че не се крие като оня паляк ...в русия е мн хубаво , стойте си там

    Коментиран от #103, #114

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 пълен смешник

    40 4 Отговор
    Всеки ден реве някъде . От утре почва да изрежда африканските държави .
  • 38 In hoc vinces

    7 32 Отговор
    Православните руски братя сега са рода с мюсюлманските братя и китайските братя и водят война срещу християнството..ще си платите болшевики тоя път прошка няма да има

    Коментиран от #80, #117

  • 39 престъпник

    51 5 Отговор
    Твоят народ страда заради такива като теб! Мирни жители умират благодарение на това, че превръщате болници, жилишни блокове, учлища във военни зони в името на пропагандата. Страдат хора благодарение на това, че в цяла Украйна дейтсват фашизирани формации които са под прякото управление на правителството! А какво ще отговориш на хората в ДНР и ЛНР които обстрелваш в продължение на 8 години?

    Коментиран от #44

  • 40 Продажен боклук

    44 5 Отговор
    Заради теб, мекерето на САЩ, страда света в момента! Загинаха хора, разруши се една страна!
  • 41 Блабла

    16 8 Отговор
    "Цялата страна видя, че Мелитопол не се подчини на окупаторите. Видя как не се подчиниха Херсон, Бердянск и други градове, където руските войски успяха да влязат засега."
    Аз нещо не разбрах... Нима "диктаторът" Путин, който "не разрешава" митинги даже в Русия, е разрешил такива против Русия в "окупираната" от него Украйна? А в същото време в "неокупираната" и "демократична", тия митинги са забранени?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 палячо

    30 4 Отговор

    До коментар #6 от "Анализатор":

    На кой фронт се бие зелката ? Евакуираха го преди една седмица още .
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Българка 1

    17 4 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Сънародничке,не разбах нищо,отпред- назад ли да чета или отзад -напред ?

    Коментиран от #46

  • 46 Гост

    8 6 Отговор

    До коментар #45 от "Българка 1":

    Не я залисвай ,че ще изгори манджата . Ама от кога си готвите в офиса ?

    Коментиран от #53

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 закон Рус

    30 2 Отговор

    До коментар #20 от "закон на мърфи":

    Ако не трябваше да се пазят цивилните,щеше да се случи случката само за 3 дни....а закона на Мърфи си действа там на ваша земя
  • 49 Анонимник

    27 3 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    На фронта бил? Тогава защо няколко видеа с него от "Украйна" са с такъв очебиен син екран, че направо да ти доплаче от некадърността, че даже вече БиБиСи и Дойче Веле се съмняват в неговото местоположение. Поне да се бяха постарали с детайлите, че то не бяха картини изчезващи между кадри, не бяха и несъвпадащи сенки....Да не говорим как на едно видео не го показаха с нормални Украинци, а само с онези сладури (от първата или втората вечер)
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Реалист

    13 2 Отговор
    Убаву са Крий еврейчито че няма да те арестуват:) директно аллахуакбар:)
  • 52 Разделяй и владей

    25 1 Отговор
    Всичко е толкоз просто и логично! САЩ водят война на живот и смърт не срещу Украйна,( Украйна е европейска страна),а срещу Европа! Най-големия кошмар на САЩ е,Европа да се съюзи с Русия! Това ще е края на САЩ ,да бъде световен хегемон!

    Коментиран от #58

  • 53 Българка 1

    9 2 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    Ехххее,разсмях се.....тя сигурно и туршиии си прави....
  • 54 Трезвомислещ българин

    15 2 Отговор
    Експерти показаха защо новото пламенно ВИДЕО на Зеленски в Киев е поредния му фейк
    От Warfakes отбелязват, че на моменти върху плочките зад Зеленски се появяват зелени петна.
  • 55 ньид

    15 2 Отговор
    Зеленко е следващия Саакашвили!
  • 56 Перо

    17 2 Отговор
    А този цирков шут,от кой народ е? Навярно от този,който дава парите и далаверите!
  • 57 КИКО

    16 2 Отговор
    га ден укра ински ев реин !!!
  • 58 КИКО

    17 1 Отговор

    До коментар #52 от "Разделяй и владей":

    На територията на американските евреи не е водена война от 150 !!!!! години . евреите от америка винаги водят война на други континенти !!! Сега също , чрез украинците водят война срещу Русия !
  • 59 ТЪЙ ...ТЪЙ ...

    15 2 Отговор
    Зеленски Руснаците заловиха единия от твоите фашисти ! Сега малко ще му се порадват и ще е готов да отива при ДЖЕНДЪРЛЯЦИТЕ от ЕС !!!!
  • 60 Зелника

    20 2 Отговор
    Омръзна на всички със тия изявления от бункера ! Все се бори и сражава и е зарит като къртик !!!!!
  • 61 стоян георгиев

    4 23 Отговор
    украинците и днес унижтожават активно руснаците по всички направления.тактиката на изтощение работи.украинците практически не потдържат фронт.деистват като финландците едно време и ако ситуацията се задържи такава ще победят.нато спешно трябва да им помогне с ракети земя въздух както и с преносими пво комплекси.спре ли се руската авиация руснаците ще се разбягат,ще загубят снабдителните си коридори и практически ще са в обкръжение.

    Коментиран от #68, #72

  • 62 Украински войник

    24 2 Отговор
    Предай се Зеленски ! Спаси Украйнския народ !Аз не искам да умирам заради теб!

    Коментиран от #63

  • 63 стоян георгиев

    5 16 Отговор

    До коментар #62 от "Украински войник":

    дрогар такова изявление украинец не би направил.тва сте вие от снимката с коравите геове и ко.и дето се продавате за един долар на дрогаря ви путя!
  • 64 Ицо

    16 2 Отговор
    Какви въоръжени сили на Украина то такива вече няма има остатъци
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Добронамерено

    13 2 Отговор
    Тая зелена еуглена защо не вземе да се гръме, та да не се мъчи повече, а и да не мъчи народа си повече.
  • 67 не се майтапя

    9 2 Отговор
    кът тъ изтряска путин с ядрена ръкета шъ озрееш
  • 68 Фен

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "стоян георгиев":

    Недей, бе, Стоенчооо, къса ми се сърцето, като те слушам.
  • 69 несе майтапя

    6 3 Отговор
    щото ядрената ръкета на путин развива голяма температура ако не знаеш заради туй преждевременно ще узрееш
  • 70 Тоа па

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "закон на мърфи":

    Военен специалистино, ма ти не знаеш ли, че най-добрата отбрана е нападението, бе!?
  • 71 12345

    12 2 Отговор
    Виждаме много си як, ама ти каде си, на бойното поле или избяга
  • 72 Рико

    2 9 Отговор

    До коментар #61 от "стоян георгиев":

    На война е така - спрат ли едните, другите тръгват. Сега руските войски са на границата на спирането. Спират и украйнците тръгват. Предстои съвсем скоро.

    Коментиран от #119

  • 73 Тома

    15 3 Отговор
    Войната ще се води от нато и америка до последния украйнец.Този трябва да го разкарат понеже е много продажен
  • 74 Мър-шо

    15 4 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    този украински предател,въобще не се намира в укрия.А ти въобще не си българка
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Мимч

    9 3 Отговор
    Тоя бардук скрил сф в Полша и от там раздава законите на света,че и на руснаците не само урок дава,ами и ги заплашва,без да си дава сметка,че преди другите да си отидат той ще е първия..Рано или късно това ще стане и от горе ще проповядва...
  • 77 Той ли го е казал

    11 3 Отговор
    Заглавието на изказването на Зеленски шокира. Излиза че Въоражените Украински сили ще отговарят за страданието на украинците. Този дрогиран ли е или тези които го цитират са. В стремежа си да изкарат герой този клоун се увлякоха съвсем. А той или заплашва, или моли, или реве или се хвали колко руснаци е убил, колко самолети е свалил, колко танка е унищожил. Думи или на луд или на дрогиран. Но ние ги повтаряме като папагали. Така са ни наредили, а ние сме пислушкоци.
  • 78 Изключително

    12 3 Отговор
    нагъл клоун - нацист!
  • 79 дерто

    11 3 Отговор
    Дрогата не прощава на никого!
  • 80 ти с тъпото име

    7 3 Отговор

    До коментар #38 от "In hoc vinces":

    не разбираш какво става,нали? Борбата е за нов световен ред,в който да пребъде нормалното човешко съществувание.Свят без джендъри,семейства от жена с жена и мъж с мъж,всичко извратено,което е фаворизирано от западния свят.Просто ценностната система ще бъде променена!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 не може да бъде

    9 2 Отговор
    Тук Зеленски е абсолютно прав -въоръжените сили на Украйна биха могли да отговорят!С една уговорка -ако изобщо съществуват такива след един месец!?
  • 83 Абе кво става тук

    13 2 Отговор
    Досега терористите от САЩ унищожиха толкова държави но нито един техен ръководител не е правил видеообращения по два пъти на ден???




    Z еленски идват за тебе !!!
    Много Z
    Много Z
    Z еленски
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 132

    9 1 Отговор
    Тоя клоун ще свърши като А.Хитлер.
  • 86 Да живее Украйна

    2 11 Отговор
    Истински лидер и герой
  • 87 Мемфис

    3 12 Отговор
    Удивителна е енергията на този човек! Украинците предизвикват дълбок респект с патриотизма и самоотвержеността си и показват на света как трябва да се бори всеки с окупаторите! БРАВО УКРАЙНА!!!!

    Коментиран от #118

  • 88 777

    6 1 Отговор
    Палячо платен
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Диванен Геостратег

    8 2 Отговор
    Стига с тая тъпа пропаганда. Русия няма да спре преди да постигне това, което искаше от 2008. Вместо Зеленски да подкокоросва хората да мрат в страната му и от другата, по-добре да осъзнае, че е сам в тази война срещу противник, който не може да спре. Нито НАТО, нито ЕС ще си мръднат пръста да воюват за него. И военната помощ няма да го спаси, само може да нагнети напрежението. Украйна ако не сте разбрали предстои да бъде разделена. Няма вариант да оцелее в този си вид и с тази си политика. Русия санкциите няма да я спрат, залогът е друг. Отказът да се чуят техните искания е причината сега ЕС да гледа ужасено и да се чуди как се стигна дотук.
    Потърсете видеото от 2015-та "Проф. Джон Миършаймър за украинската криза". Обяснено е точка по точка. И се случва. Опомнете се и спрете войната.
  • 93 Мим

    7 0 Отговор
    Ами нарида страда заради тебе бе подлого,не можеш ли да разжереш това,не се иска много акъл.Само че ти се криеш при панетата и си живуркаш като бей и насъскваш хората да се бият и мрът за такива като тебе,дето са на хранилка...Ще дойде и твоя ред...
  • 94 Уважаеми

    9 1 Отговор
    Списвачи на факти.бг!
    Защо триете коментари?! Когато са без обидни квалификации?!
    Нима НАТО не са убийци?!!
    Колко народ затриха по света?!
    Нима не са агресори и нашественици?!
    Почти няма коментари под писанията на този когото пак управляват убийците от НАТО и ПОДЛОГИТЕ им ЕС!!!
    С триене няма да ДЕПУТИНИЗИРАЙТЕ, а ще увеличите любовта на хората към нашите братя от ВЕЛИКА ХРИСТИЯНСКА РУСИЯ!!!

    Коментиран от #98, #99

  • 95 КПСС-БКП

    7 1 Отговор
    Сваляй гащите Зеленски. Омекваш. Нямаш и подкрепа. Сдавай ся.
  • 96 Зеления наркоман

    7 1 Отговор
    Нароманя защо не покаже клипа с вързания за стълб с верига за крака с катинарче украински войник ( който между другото не е виновен и мир на праха му ) и с гранатомет ? Много се загрижил той за народа от военна база в Полша . Друса се на макс и се прави на мъж а обикновенните хора умират . Стига с тоя палячо .
  • 97 Тоо па

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    А ти беше там и го видя на бойното поле ли, бе ? Щото делегацията за преговори идва от Полша с хеликоптери Блек Хоук !
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Наждак

    5 2 Отговор
    Стига си чел написани монолози ! Ти кога ще получиш наказанието си за толкова болка , разруха , смърт и тъпчене спокойствието на милиарди хора по света ?!
  • 101 Nik.a

    3 2 Отговор
    Да се чудиш вече - статията ли некадърно е написана или онези са предрусали с кокаина...??!
  • 102 Ник.а

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Той тоз пари няма много много явно. Дават му по-малко,че да го държат на къса каишка.
  • 103 Гошо

    0 4 Отговор

    До коментар #35 от "реметалк":

    Слава на Украйна !Слава на героичния украински народ ! Украйна ще победи и ще прогони руските агресори от земята си!!
  • 104 Няма ли да се спре

    3 1 Отговор
    Стига вече пропаганда. Стига вече жертви, предай се, народът ти трябва да те свали, а не да бягат от Украйна!
  • 105 Той ли го е казал

    3 1 Отговор
    Заглавието на изказването на Зеленски шокира. Излиза че Въоражените Украински сили ще отговарят за страданието на украинците. Този дрогиран ли е или тези които го цитират са. В стремежа си да изкарат герой този клоун се увлякоха съвсем. А той или заплашва, или моли, или реве или се хвали колко руснаци е убил, колко самолети е свалил, колко танка е унищожил. Думи или на луд или на дрогиран. Но ние ги повтаряме като папагали. Така са ни наредили, а ние сме пислушкоци.
  • 106 Здраствуй

    0 4 Отговор
    Вие кажете защо Путлер се крие от народната любов? Ако Зеленски е в Полша Розовото Прасе се крие в Турция, че познавам много хора, които го търсят и почти са сигурни, че го няма в Русия!
  • 107 Психо Доктор

    2 1 Отговор
    Пиздабол!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 джамбазов

    3 0 Отговор
    БОГ да пази България и нашата единствена закрилница Русия, да се помолим с Божията Помощ да оцелеем в тези трудни времена на изпитания и нашите братски народи да станат пак толкова близки както преди! СЛАВА НА РУСИЯ, ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! АМИН.
  • 110 Мишок

    3 1 Отговор
    Стига си филосовствал предай се.Много мислиш за народа си няма що.
  • 111 Някой си

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "А колко са Украинските жертви?":

    Дрънка измислици а европейците му се връзват заради него разбиха цяла държава те самите трябва да го изгонят Русия е голяма сила всеки знае ако искаха до сега щяха да я занулят кво се Дрънка и Америка се бърка навсякъде от там иде всичко Европа не вижда ли че заради тоо страдат всички вече аде не му одисвайте на тоо лудак
  • 112 Много ясно

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Нека си дрънка квот си иска в гледайте се внимателно като говори как говори със някаква странна физиономия как агитира Европа така че те уж са умни а те бързат да пляскат замислят ли се тоо кака... Нин кво прави с народа си как ще живеят занапред тия хора колко незгоди сътвори по Европа бой за олио сичко поскъпна тоя за господ ли се мисли докога ще го тарпят европейците

    Коментиран от #115

  • 113 Зеленски

    2 0 Отговор
    още живее в Квартал 95 -- добро комедийно предаване -- много по добро от тава, което разиграва сега.
    Сега май си пада по жанра трагикомедия
  • 114 Минчо

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "реметалк":

    Кво се бори нищо не прави борел сее ох малееееееее Путин не иска наблизо Американци то всеки не иска расправия ама тоо вече изби кво му одисва борел се всичко е мушенник язък за народа те му одисва незнайно защо като останаха без домове като искаше да им помага визи за Европа да работят и готово а той ги поведе на война и това било президент оффффффф
  • 115 Вярно

    2 1 Отговор

    До коментар #112 от "Много ясно":

    продажен политик на САЩска каишка побърка целия свят.
    И ще воюва до последна капка украинска кръв - чужда кръв - нито САЩ нито Зеленски имат украинска кръв
  • 116 Равносметка

    1 0 Отговор
    Доста смешно, но не чак колкото се очаква от един професионален смешник купен, надъхван и нашмъркван от цру... 😆
  • 117 Още малко ви остана

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "In hoc vinces":

    Ти за православен ли се мислиш продаженанглосаксон
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Айде да тръгват

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Рико":

    Да Тръгват да бягат, че инак лошо...
  • 120 Зеленски

    1 0 Отговор
    Слава Кокаине! Наркотикам слава!
Новини по държави: