Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Март, 2022 07:01 4 995 119

Украинка към Европа, САЩ и НАТО: Помогнете ни! За Путин човешкият живот не значи нищо

  • мариупол-
  • ксения засипко-
  • украйна-
  • хуманитарна катастрофа-
  • призив-
  • ес-
  • русия-
  • нато-
  • сащ-
  • помощ-
  • актриса-
  • украинка-
  • убити-
  • цивилни жертви

Мариупол стана символ на ужаса и мъката, причинени от войната, започната от Путин

Украинка към Европа, САЩ и НАТО: Помогнете ни! За Путин човешкият живот не значи нищо - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Украинка се свърза с ФАКТИ, за да разкаже за бедственото положение, в което се намира град Мариупол, обсаден от руския агресор. Градът е подложен на постоянни атаки, а цивилните са в капан. Жертвите вече са хиляди. Младата украинка призова Европа, САЩ и НАТО да не позволяват на половин милион украинци да се превърнат в трупове. Публикуваме призива на Ксения Засипко, актриса в Николаевския национален академичен украински театър за драма и музикална комедия:

Хора от целия свят, моля, останете хора!

Никога не бих си помислила преди 24 февруари 2022 г., че трябва да се обърна към вас, скъпи приятели. С удоволствие посещавах репетициите в театъра, в който работя, усмихвах се на игликите, които вече бяха поникнали в нашата топла Южна Украйна, планирах да отида при майка ми в Мариупол за рождения ѝ ден през март. Тя имаше планове за почивка, така че цялото семейство да отидем заедно на море...

Войната в Украйна, както и всички други войни, започна толкова рязко и обърна всичко. Подлият Путин яростно нападна страната ни от всички страни. Постоянното подсилване на руските войски в окупирания Крим и т. нар. „ДНР” и „ЛНР” и увеличаването на техния брой на територията на Южна и Източна Украйна направиха невъзможно отиването ми в Мариупол, където остана цялото ми семейство. Аз съм в Николаев и цялото ми семейство и роднини нямат възможност да напуснат Мариупол. Първите няколко дни от войната поддържахме връзка, но на 1 март в града беше напълно прекъснато електричеството, доставките, водата, парното, а 4 дни по-късно - и газът. Когато започна войната, баща ми беше в болница, а майка ми и сестра ми се грижеха за него. Семейството ми не можеше да си купи необходимите стоки и лекарства, тогава магазините и аптеките все още бяха отворени, но след първия ден на войната всичко беше затворено. След това електричеството в целия град беше спряно, защото руските войски умишлено бомбардираха всички електроцентрали. Всеки пациент в болницата (дори тези, които се нуждаят от снабдяване с кислород или интензивни грижи) беше изпратен вкъщи, тъй като болниците вече не можеха да им помогнат, започна постоянно предупреждение за въздушни нападения.

Вече две седмици град Мариупол е блокиран. Едва ли вярвам някой в ​​ЕС или САЩ да е чувал за моя град. Но точно сега Мариупол е в извънредните новини. Моят град стана символ на ужаса и цялата мъка, причинена от войната, започната от Путин у нас. По официална информация в Мариупол живеят половин милион души, тъй като голяма част от тях са се преселили там от окупираните от Русия области Донецк и Луганск през 2014 г. 500 000! Това е населението на целия Люксембург. Това е населението на Осло, това е една трета от Париж, това е Франкфурт на Майн! И днес руснаците правят както нацистите с Ленинград по време на Втората световна война. Те започнаха обсадата на града. Мариупол е вторият Ленинград или вторият сирийски Алепо. Мариупол е заобиколен от нечовешките убийци на Путин. Хора от целия свят! Обръщам се към вас като граждани на цивилизовани страни, като приятели, които помагат на страната ни, като мои братя и сестри, които имат семейства, като обикновени хора със сърце.

Мариупол е в ада в момента. Всъщност градът вече не съществува, бомбардират го без спиране. Няма път, къща или прозорец, които да не са повредени или обстрелвани. Но хората все още съществуват и те все още могат да бъдат спасени! Градът е неговите хора, а не квадратните километри земя. Те се борят за живота си, искат да останат живи! Това е бедствие. Пациенти или хора със специални нужди, които не могат да се движат без инвалидни колички, умират в апартаментите си. Гладни и дехидратирани, те умират върху мръсни чаршафи, телата им се разлагат. Всички умират – бащи и майки, пазейки децата си от снаряди, а после, тези деца умират, защото няма кой да им помогне. Някои от тях търсят лекарства и храна в бомбардирани и изоставени къщи.

Хора, които се нуждаят от специални лекарства, грижи или оборудване, за да ги поддържат живи - всички те вероятно вече са мъртви, просто все още не го знаем! Хора през 2022 г. в цивилизования свят умират от липса на инсулин или кислород или някакви други лекарства! Как да раждат мариуполските жени в мазета при неспирни взривове на бомби?! Техните новородени умират в ръцете им от студ, глад или дехидратация (и това също е реалност от 2022 г.). Мариуполци изминават пеша километри, за да вземат вода от морето за пиене, мариуполци стоят в изоставени и разрушени мазета, а навън е -8 градуса. Стоплят си храна на огън. Всеки ден след бомбардировките мариуполци излизат да покриват с одеяла труповете по улиците и се опитват да ги погребват дори в масови гробове в дворове на собствените си домове. Мариуполци днес се молят на Господ за мир в страната ни и се молят да останат живи и да прегърнат своите деца, родители, членове на семейството.

И днес най-накрая получих обаждането, което чаках дълго време. Молех се на Бог на колене и той ме чу, през сълзи майка ми ми каза как ме обича и ме помоли да пиша на всички организации и всички телевизионни канали по света, за да могат да бъдат спасени, те искат да живеят. Моите близки, сестра ми, баща ми, са заложници. Животът на хората в Мариупол е застрашен. Това не е цена, която човек е готов да плати.

Европа! САЩ! НАТО! Хора! Вярвам, че нашият президент и смелите ни войници от украинската армия правят много, за да спасят народа на Мариупол и да защитят цялата ни страна, но също така се обръщам към вас, към всеки от вас, който сега стои на опашка за хляб, или пие кафе в парка, или разговаря с роднините си в момента. Отчаяна съм! И милиони хора по света, които имат роднини в Мариупол, също са отчаяни! Сълзите не изсъхват, молитвите не слизат от устните ни, искаме да видим семействата си живи! Светът вече разбра, че за Путин човешкият живот е нищо, той може да унищожава и бомбардира цивилни, да убива деца. Но за вас, за всеки човек, понятието „човешки живот“ все още съществува. Животът е безценен.

Свят! В крайна сметка не можете да позволите половин милион украинци да се превърнат в трупове, лежащи под развалините на сгради, в убежища, разкъсани от гладни кучета, неидентифицирани и непогребани. Целият свят! Слушайте и чуйте хората от Мариупол - те ви молят да помогнете, да помогнете за спиране на войната в Украйна, която отнема стотици животи всеки ден! Не искам да се гордея, че семейството ми, единственото ценно и скъпо нещо, което имам, смисълът на живота ми, пожертва живота си в битките за града, искам да чуя гласовете им и да ги прегърна живи. Свят! Не искам Мариупол да се превърне в символ на свободата и смелостта на Украйна, ако трябва да стане преди това масов гроб за половин милион хора. Няма да има значение, ако властите, депутатите, кореспондентите от цял ​​свят дойдат да отпразнуват победата на Украйна, да поднесат цветя и да напишат дълги скръбни речи за цената на свободата, а героизмът на жителите на града да бъде увековечен в книги и филми - това няма да проработи.

Свят! Украйна ви е благодарна за вашата подкрепа, за убежището за нашите хора, бягащи от войната, за финансовата подкрепа, за хуманитарната помощ, за доставката на оборудване, за санкциите срещу нашия убиец Русия, за всичко, което правите за нас. Но ако животите на половин милион цивилни са застрашени...? Имаме нужда от повече! Помогни ни, свят! Политици! Лидери! Президенти! Вие сте избрани от хората, за да можете да направите каквото трябва и да вземете решение. Хората ви вярват и ви доверяват живота си. Украйна вече осъзна, че Будапещенският меморандум не се оказа нищо друго освен лист хартия и ние не сме защитени от войната и всички беди и смърт, които тя носи със себе си. Но ние знаем за капацитета на вашите страни, вие можете да ни помогнете! Можете да направите повече за нас! Не стойте настрана, "притеснени и изразяващи съболезнования", помогнете ни! Пиша това, докато седя в зала, защото сирените за въздушен удар бият отдавна и трябваше да бягаме към мазето, но... Вчера в Николаев при обстрел загинаха 9 души, които просто бяха на опашка пред банкомата и до магазина. Днес може да ме удари и снаряд. Затова не тичам към мазето, защото искам да отправя молба, рискувайки живота си. Искам да спася семейството си! Свят! Чуйте ни! Хора от целия свят, останете хора! Помогнете да спасим Мариупол!

Изпълнена с надежда за вашата помощ, с молитва в душата за нашата свободна Украйна и с плачещо сърце за моите близки, Ксения Засипко, 30-годишна, родена в Мариупол, но сега живееща и работеща в град Николаев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GGG

    96 29 Отговор
    Има една поговорка "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ" :)

    Коментиран от #3, #97, #108

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Roro

    132 36 Отговор

    До коментар #1 от "GGG":

    Прав си! Докато не се разграничат от фашисткото управление (Демилитаризация, денацификация) какво очакват?!

    Коментиран от #98

  • 4 българин

    116 17 Отговор
    Защо търпите да ви управлява един.....?
    Що ли питам? Нас 12 години ни управлява един друг......
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Слипи Джо

    107 15 Отговор
    За Бай Дън също, ако не си разбрала украинке!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ворн

    140 27 Отговор
    Нали сте велика нация , велика държава , айде бийте се велики украинци , сами предизвикахте война с Русия .

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тази украинка от глад няма да умре,

    125 20 Отговор
    а защо не вярваха как са се чувствали хората в Донецк и Луганск, цели 8 години под обстрел. Даже още им хвърлят ракети от Украйна. Украинците сами си го търсеха, защо се вързаха на лъжите на НАТО? И нас това ще стане.
  • 11 Б А Й Х @ Й ‼️

    119 15 Отговор
    Варна вече е пълна с джипове с украинска регистрация ! Уж все хорица с по една дрешка на гърба !

    Коментиран от #13, #16, #76

  • 12 Дядо

    12 53 Отговор
    Заповядайте в България и ние ще ви закриляме
  • 13 Мдаа

    14 26 Отговор

    До коментар #11 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Чакай само да се организират
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    88 12 Отговор

    До коментар #2 от "ПУТИН ПРИ ...МИЛОШЕВИЧ ➕":

    Кой уби Милошевич ❓❓❓ Защото НЕ успяха да ги осъдят - го убиха в последната нощ в която бе в техни ръце ‼️‼️‼️ Това ли ти е справедливостта и правото ‼️‼️‼️

    Коментиран от #30

  • 16 И в Бургас е така

    101 6 Отговор

    До коментар #11 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Толкова джипове с украинска регистрация лятото нямаше
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Киро канадски тигър

    37 5 Отговор
    Малко ще дадем и на моя приятел Ердо
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Селянин

    71 5 Отговор
    И защо все по морето бягат и при нас има места

    Коментиран от #35

  • 22 Хага

    15 88 Отговор
    Руснаците ще свършат в Хага. И тези, които го подкрепят също.Подкрепата за войната ще стане престъпление по НК.

    Коментиран от #82, #114

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бре много "нежни" души.

    89 9 Отговор
    А 8г. като избивахте съграждани с руско и друго самосъзнание, тогава мълчахте. Сега от две седмици оревахте орталъка. Разбира се войната е нещо отвратително, но толкова време направо драпахте за нея. Не върши това, което не искаш на тебе да ти се случи.

    Коментиран от #55

  • 25 Джамби

    46 3 Отговор
    ...ще повърна
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ми да.

    51 2 Отговор

    До коментар #15 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Това е западната демокрация.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Азз

    70 5 Отговор
    Като гледам украинските коли наводнили София тия дни ....живи да ги ожалиш...."айде стига простотии бе тате..." - цитирах...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ти какво очакваш от тея?

    68 5 Отговор

    До коментар #21 от "Селянин":

    Навсякъде ще те хване, но мотика не. Тея коли с какви пари мислиш, че са купени?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Иво

    63 6 Отговор
    Хич не ме за тези, града е пълен с украински коли под 40К няма нали са бедни война.
  • 39 Баба Станка с танка

    79 10 Отговор
    Ако за г-н Путин човешкият живот не значеше нищо, да беше изравнил Киев, а и цяла Украйна , с килим от бомби и да беше приключил отдавна. Точно човешкия живот на цивилните забавя операцията, тъй като нацистите ги използваат като щит. Пропагандата на западния режим става смешна.
  • 40 Войникът 🇧🇬

    67 7 Отговор
    Българин към Украинка- в крайна сметка като цяло от действието на световното лидерство, човешкият живот и просперитет се е омаловважил ,заради геополитически скрупули ! Дали без война или с най лошото войната то той струва за управляващите от световен аспект доста малко ! Натискайте си и Зеленски,а не да предизвиквате Трета световна!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Одеса

    73 8 Отговор
    За разлика от тебе в Донецк падна снаряд , ракета Точка У и вече 20 човека не са между живите . Падна от тия които наричаш спасители . Падна от твоите нацисти ! Не ми е жал ни най малко за теб и такива като тебе защото вие 30 години подклаждахте бавно но постоянно тази война . Вие създавахте биологични лаборатории , вие запалихте Профсъюзния дом в Одеса , вие убихте 100 глупака на Майдана и ги приписахте на Беркут , вие бомбардирахте населението на Донбас с убити над 13 000 души много от тях деца , вие си плюхте на държава и създадохте 10 милиардера и 9о мултимилионера и стандарта на живот 150 Е на месец и след всичко това сте държавата която вечно търси някаква помощ , вечно се оплаква , вечно някой трябва да я издържа . Не това време свърши сега ще трябва да поработите и то сериозно по много направления !!!!
  • 43 Стойчо

    56 5 Отговор
    Е, наистина е добра актриса! Чак да и повярваш. Само дето не описа страданията на евреите в пустинята Мохаве!
    Не ви пускат "Азовците", те съшо така и ви избиват, а и с цифрите не си добре- според теб Париж е 1 500 000,а не 9 000 000!
    Къде тя казала, къде журналистчето се разеихрило!
    Всяко дейдтвие има и противодействие!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Стерва

    38 4 Отговор
    А дали е така.... Дойче веле няма да ви каже
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Жамбазки

    25 4 Отговор
    Може и да помогнат, може и да поникнат гъби в цела Юропа, аз ако бех на него с толкова ракети ги приключвам сащ за два часа, те имат пет гъсто населени щата само по две подводници от двете крайбрежия и са приключили, после урсула фон ден лъжен и останалите ще признаят всичко до гедере то чак
  • 50 Мамул

    40 7 Отговор
    Украйна приключи! Или ставайте пак руснаци каквито сте или хващайте нанякъде!

    Коментиран от #62

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Абе

    43 5 Отговор
    Бандеровците га обстрелваха източна украйна 10 години и убиваха цивилни и деца що мълчахте. Бай Дън започна войната ся той ще я и завърши
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Сандо

    35 3 Отговор
    Тая симпатяга да се стяга да защити Николаев а не да плещи за Мариупол.Че скоро ще пее и говори на чист руски от сцената на театъра в града си.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Платена

    26 2 Отговор
    луда кучк.а.
  • 62 Тези никога няма да станат руснаци

    5 29 Отговор

    До коментар #50 от "Мамул":

    Както и да свърши това, Рашка си спечели смъртната омраза 40 000 000 украинци.С те ще го предадът на своите деца,те на техните...
  • 63 Украинка се свърза с ФАКТИ

    29 3 Отговор
    Голям майтап:
    По-скоро-Украинка към Европа, САЩ и НАТО: "Помагате" ни от 8 години. За Вас човешкият живот не значи нищо
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 123

    26 3 Отговор
    Леле! Какъв трогателен призив на силните и непобедимите, които вече маршируват в Москва :) След вчерашното варваство на укронацистите, ЕС и САЩ в Донбас, то Путин вече има пълно основание такива изроди да бъдат избивани без никакви коридори :) Дава им два часа да напуснат населеното място и който не го направи да се смята за нацист и да си ходи при Св.Петър :)
  • 66 Урюрвкос

    30 1 Отговор
    цитата---Никога не бих си помислила преди 24 февруари 2022 г., че трябва да се обърна към вас--- ами защото си пропуснала речта на Зеленски в Мюнхен от 19.02.22. Тогава трябваше цяла Украйна да бие тревога и да иска от целия свят да му дръпнат ръчната.
  • 67 Тъй

    22 2 Отговор
    Путин човека който ще оправи света 🌐 за един ден
  • 68 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 28 Отговор
    ПУТИН е психопат и садист

    Коментиран от #70

  • 69 ДЕНИЗ ЛЪЖЕЦА

    31 1 Отговор
    Мариопол е пълен с АЗОВ и и Десен Сектор Бандеровци й Наемници!! Почистват го!!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 РОДОЛЮБЕЦ

    22 2 Отговор
    Мариупол е обграден от 10 дена. Ако се бяха предали тогава, сега градът щеше да е непокътнат. Но стотина човека се правят на ,,патреоти" и резултата е виден. Ние няма да дадем нито педя украинска земя. Е хак да ви е. Ще ви я оставят ама в руини. След една седмица и азов няма да иска града. Защото ще е само руини. Мисля че града никога няма да се възстанови. Ще остане само пристанещето.
  • 72 Щоо мааа

    30 3 Отговор
    Що да ви помагаме маааа.... Та вие сте въшлясали от пари! Плащате на наемник по 2000 долара на ден,плащате по хиляде гущери за предал се военен,1 милион за предал се танк,по 2 милиона за избягал самолет,призовавате и плащате за убийството за Путин..... Вече не сте славяни,а хора без грам чест и достойнство, долнопробни англосаксни бизнесмени - думбалумбакрацията ви сте си помислили,че като ингелизите ще я кОпувате с пари.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 София

    28 2 Отговор

    До коментар #11 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    също, прави впечатление, че всяка кола с украинска регистрация е на възраст под 3 години, много окъсани тези украинци, бе!
  • 77 Стоян Александров

    23 2 Отговор
    Z. Само да вметна към статийката : ако за Путин човешкия живот незначише нищо то до сега да бяхте изпепелени. Напротив. За да Ви пази Путин и Руссия загубиха много човешки жияоти, повтарям ЗА ФА ВИ ПАЗИ УМРЯХА МБОООГОООО РУССКИ ВОЙНИЦИ. ТАЗИ СМЕТКА ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАТИ. Но не Окрайна ще я плати, други. Света НАИСТИНА ВЕЧЕ НЯМА ДА Е СЪЩИЯ. РУССИЯ ЩЕ Е ОЩЕ ПО- ГОЛЯМ МОХИКАН. ИНАЧЕ ЗЛОТО ЩЕ Я УНИЩОЖИ. Т.с. ИЛИ ИЛИ. Z
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Укронацистите по затворите

    21 2 Отговор
    Какво има да се коментира тука, то научен труд щях да направя, с всичките си опити да помогна да прогледнете.
    Не и не!
    Невероятна пропаганда, невероятна, окото ми се уплаши, дето има един лаф.
    Значи Щатите са наистина в голям шет!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Васил

    4 14 Отговор
    И аз се чудя Европа и Нато помагаха цели 20 години на неуките Афганистанци дето не могат да четата и пишат а на Украйна никаква помощ това е някаква извратена шизофрения. Във момента загиналите за две седмици в Украйна са повече от колкото за всичките години в Афганистан.
  • 82 Укронацистите по затворите

    16 1 Отговор

    До коментар #22 от "Хага":

    Какво ще правят американците тогава?
    Та те от войни преживяват!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 КАТО ГЛЕДАМ

    13 0 Отговор
    КАК ЛЪЖЕТЕ, НАПРАВО СИ МИСЛЯ:
    УКРАИНКА ПРИЗОВАВА - УБИЙТЕ ВСЕКИ НАЦИСТ И СВЕТЪТ ЩЕ СТАНЕ ПО - ДОБЪР!!!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Е стига с ментета

    20 1 Отговор
    Абе окраинципрости,поне ги сменяйте от време на време.Тази съм я гледал в 5 видеа досега.Мисля че е някакъв модел.Последната и роля беше на умираща бременна.

    Коментиран от #89

  • 88 Помогнаха ви

    15 1 Отговор
    Я колко оръжия, снаряди, бронетранспортьори, танкове. Цели 2 революции ви направиха. Цели 31 биолаборатории, и пак недоволни.
  • 89 Тя не знае

    11 2 Отговор

    До коментар #87 от "Е стига с ментета":

    Кой е бащата на детето й. до каква мизерия докараха нормалните навремето украински булки.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Лъжлива .....

    17 1 Отговор
    Долна ЛЪЖКИНЯ! АКО ПУТИН НЕ ПАЗЕШЕ НАСЕЛЕНИЕТО ДО СЕГА ЩЯХТЕ ДА СТЕ ДРОБ!!! ВИЖТЕ СИ АЗОВЦИТЕ И БАНДЕРОВЦИТЕ! НИЕ НЕ ГЛЕДАМЕ САМО ФЕЙК ТЕЛЕВИЗИИТЕ В БГ!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Руся

    15 1 Отговор
    Те тия укропите освен да просят друго нищо не направиха... Кой се дърви на някой, стреля по някой, и тича другите да му почагат? Тия хора нямат, чест. Тва ЕС го гледат като освободители и лечитело. България си вдигна стандарта в ЕС. Ама и Русия за тия години си вдигна стандарта и то под санкции. Генералното усещате в БГ е, че нещата са зле. И те наистина са, съдейки по това че е 2ра в Света по умряли от корона и всяка година в топ 3 на най застаряващи нациии. Стандарт има горе долу само в София, другите райони не оцеляват но съществуват с гастърбайтерски труд. Казвайте им на тия луди украинци. ЕС и Нато не са киндер сюрприз.
  • 94 Руся

    12 2 Отговор
    Мариупол... Ние имаме сателитни снимко кал фашагите не пускат мирните да се евакуират. За нас е най добре да се евакуират. Да изтрепем всички фашисти и чиста работа. Пак са се объркали сериозно.
  • 95 Перо

    11 1 Отговор
    В Германия помагат на украинките като ги настаняват на работа в Санкт Паули или Колибри в Хамбург!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 ДОНБАСС

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "GGG":

    ВИЕ 8 ГОДИНИ ТРЕПИТЕ В ДОНБАС НА ТЯХ КОЙ ЩЕ ПОМОГНЕ УКРАИНСКИ ФАШИЗОИДИ!
  • 98 Перо

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Roro":

    Какъв фашизъм,какъв национализъм,без да имат етническа нация? Може ли да са “нацисти” от “нация” сбирщайн! Това са обикновени унтерменши,кокошки,които се правят на ястреби!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Тази Украинка трябва дае в момента в

    13 1 Отговор
    Германия или Нидерландия с жълто шалче на врата!!
  • 101 НАЧИ ДА УМРА ЗА ТЯХ , А

    9 1 Отговор
    ЧЕ АЗ ДА НЕ СЪМ ФАШИСТ , ТА ДА ЗАЩИТАВАМ ФАШИСТИ !

    Коментиран от #109

  • 102 СЕГА В БЪЛГАРИЯ НЯКОЙ ПРЕДАТЕЛИ ЧАКАТ

    10 1 Отговор
    ПУТИН ДА СВЪРШЕЛ ПАРИТЕ И ДА СЕ БИЛ ПРЕДАДЯЛ В КРАЯ НА МЕСЕЦА !

    Коментиран от #104

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 грамотен

    1 8 Отговор

    До коментар #102 от "СЕГА В БЪЛГАРИЯ НЯКОЙ ПРЕДАТЕЛИ ЧАКАТ":

    Пише се "някои,а не някой предатели".Явно подкрепящите войната не са от най-грамотните-присъща им е агресията.

    Коментиран от #106

  • 105 ДемилитаризацИЯ

    11 1 Отговор
    Демилитаризация, денацификация, деукраинизация - ТОГАВА Е КРАЯ НА ВОЙНАТА ФАШОГИЩА !
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Актриси, актьори, танцьори и комици

    10 1 Отговор
    Няма ли стругари, фрезисти, заварчици, авромонтьори, миньори, хлебно производители, комбайнери, шофьори, готвачи,хигиенисти, земеделски работници в тази Окрайна?!? Само инфлюенсъри и нищоправци!
  • 108 Също още

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "GGG":

    "Спасението на умиращите е в ръцете на самите умиращи". Как да я спася или който и друг такъв клетник, без да загина също, от освирепелите воюващи там, ако й се притека на помощ ?! Жестоката трагедия си има и дълга увертюра, за да бъдат сега милиони в Украйна в ролята на жив щит. Освен това трябва да има някакъв хуманитарен коридор, просто трябва да го намери....
  • 109 бе не

    5 0 Отговор

    До коментар #101 от "НАЧИ ДА УМРА ЗА ТЯХ , А":

    всички са фашисти, има много заблудени от народа им....
  • 110 Помните ли

    7 1 Отговор
    Москаляку на гилляку! Ааа... да ви припомня. Така пеехте и скандирахте. Даже за поход до Москва се точехте. Споко. Ще има поход за пленените нацисти чак до Червения площад... под конвой.
  • 111 грамотен

    3 4 Отговор

    До коментар #106 от "ЕЙ ЕДНОКНИЖНИК":

    Твоята липса на възпитание подкрепя тезата ми,че привържениците на войната са неграмотни и безчовечни!
  • 112 чичо

    8 1 Отговор
    Мила украинке САЩ няма да ви помогне.Те от години подготвят това което днес става при вас.Не оправдавам Путин,но вие трябваше по-рано да разберете САЩ.
  • 113 Абе,

    5 1 Отговор
    Щях да я поканя в къщи,тази украинка,ама като видях ,от коя подлога е статията,ми стана ясно,че такава украинка няма !
  • 114 Убре,

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Хага":

    Хагагисте,а концлагери,няма ли да отваряте ?!
  • 115 Късно е, либе

    3 1 Отговор
    Да си се вайкала по-рано ма, душа! Къде беше последните 8 години. Те и германките през пролетта на 1945 г. се тюхкаха, ама късно е, либе, за китка!
  • 116 адвокат

    3 1 Отговор
    украинката няма какво да вие сега, да бяхте мислили като скачахте на площадите и подкрепяхте бандеровците, безмозъчни инфлуенЦъри и инстаграмаджий! Сега бегай по Европата и чакай да свърши патакламата, пък после ще видим . . .

    Коментиран от #117

  • 117 Няма

    3 2 Отговор

    До коментар #116 от "адвокат":

    Хохли . е които избягаха още не осъзнават,че за 2-3 поколения въобще няма кракът им да стапи обратно в Украйна. Ако се насилят да гледат 1 ден руска телевизия ще разбератуче за хунтовската киевска номенклатура и бандеровците.... обратен път няма.
  • 118 Психо Доктор

    3 1 Отговор
    Напишете нещо за алеята на ангелите в Донецк. Или за изгорените живи в Одеса, Или за преградения канал, разглобените релси и взивените подстанци към Крим. Има важно правило: отнасяй се към хората така както искаш да се отнасят към теб. Защо не отправяхте тези призиви към собствените си управници подлагащи на блокаден геноцид вашите сънародници.
  • 119 Шоп0

    2 1 Отговор
    Тая май не е чувала за Дрезден през 2рата световна- това е било истински АД