Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Март, 2022 13:04 2 326 39

В Харков посочиха броя на жителите, станали жертва на руската инвазия

  • харков-
  • жертви-
  • война-
  • инвазия-
  • украйна-
  • русия

Нашествениците убиват най-малко 5 наши деца всеки ден, обявиха властите

В Харков посочиха броя на жителите, станали жертва на руската инвазия - 1
Снимка: UNIAN

В Харков посочиха приблизителен брой на жителите, станали жертви на руската инвазия в Украйна, предаде УНИАН.

Според Държавната служба за извънредни ситуации са загинали повече от 500 жители на Харков. „Само по потвърдени данни от началото на войната в Харков нашествениците цинично убиха повече от 500 цивилни, 88 от тях бяха извадени от развалините. Работата по издирването не спира.“, се казва в съобщението. Според Общинския съвет вече са разрушени около 600 сгради в града. Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова отбеляза, че "руските окупатори убиват всеки ден най-малко 5 от нашите деца, 103 деца вече са загинали". "Руската война срещу украински деца - 103 са убити и над 100 ранени. Нашествениците убиват най-малко 5 наши деца всеки ден. Тази сутрин официалната цифра премина критичната и ужасна граница от 100", заяви главният прокурор във Фейсбук.

В същото време, подчерта тя, тези данни не са окончателни - в най-горещите точки и във временно окупираните територии прокурорите и служителите на реда нямат възможност да проверяват местата на обстрела. „Агресорът бомбардира над 400 учебни заведения, 59 бяха заличени от лицето на земята“, каза Венедиктова. Тя се обърна към специалния представител на Генералния секретар на ООН по въпросите на децата и въоръжените конфликти и специалния представител на Генералния секретар на ООН по въпроса за насилието срещу деца.

„Важно е специализираните агенции на ООН да вземат възможно най-скоро решение за изпълнението на мисията за оценка на нарушаването на правата на децата в контекста на въоръжения конфликт в Украйна“, подчерта главният прокурор. Както бе отбелязано в канала Telegram на Генералната прокуратура, повечето от децата са пострадали в областите Киев, Харков, Донецк, Чернигов, Суми, Херсон, Николаев и Житомир.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 mastro

    25 10 Отговор
    За Донецк защо мълчите какво се случи днес ? Какво направиха нацистите днес с мирните хора къде ги събраха да им кажат броя на загиналите на площада ? а?

    Коментиран от #31

  • 4 WTF

    10 23 Отговор
    Няколко коментара на колхозници са се насъбрали вече и нито един не се досети едно съболезнование за цивилните да изрази. Тотален морален упадък...

    Коментиран от #13

  • 5 f x;dlbc

    23 8 Отговор
    Не мога да жаля такива, които убиват жени и деца независимо от кои са. В случая обаче се съмнявам в твърденията на украинците.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 GnG

    16 4 Отговор
    Другата страна дава ли информация за жертвите ?!

    Коментиран от #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Анализатор

    13 21 Отговор
    Направено от руските варвари!!!
    Светът помни!
    Путин = Хитлер!
    Путин ще свърши като Хитлер!!!
  • 10 хи хи

    15 11 Отговор
    Сега вече схванах защо руснаците не могат да победят великата окраина. Ами просто не им остава време. Заети са да избиват деца и вече не им стигат боеприпасите.🥱
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сократ

    19 8 Отговор
    Авторката, защо не напишеш жертвите от Донбас за последните 8 гоини? А защо мълчиш за 21-те загинали на 14 март? А за обстрелването с Точка-У от укрофашагите? Айде да си извадите главата от пясъка и да започнете малко да сте журналисти, а не по д ло ги.

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Прокопи

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "WTF":

    Обяснението за позицията, на така правилно определените от теб "личности"- колхозници, е доста ясно. Казва се лицемерие. Първите думи на същите тези колхозници, когато отидат на плажа, са-" дано до нас не се натресат някои руски тьотки с нетърпимите си дечурлига..." , а сега плюят и унижават хора, решили да се отърват от съветското иго. Никога повече руско робство! Никога!
  • 14 ГЬОНСУРАТ

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "Сократ":

    И ЩО ПЪК ТОЧНО СЕГА СЕ СЕТИХТЕ ДА ПИТАТЕ А НЕ ПРЕДИ 8ГОДИНИ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ХАХ

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "GnG":

    ДА ПЕДОФИЛИТЕ ДАВАТ ИНФОРМАЦИЯ
  • 17 А посочиха

    3 0 Отговор
    Колко от тях са в опълчението
  • 18 Аристотел

    6 14 Отговор
    Половината да е вярно, трябва нов Нюрбергски процес за шайката на Путин, ако не го преварят хилядите руски майки и вдовици с камъни. Позорно петно за векове напред за Русия. Тя беше по договор гарант за тереториялната цялост на Украйна. Няма един договор да не са нарушили с такива хора не се влиза в 21 век. Бисмарк е казел преди много години, че договор с Русия не струва и колкото хартията на която е подписан. По груби оценки до началото на седмицата Русия ще плаща нод 800 милиярда долара реперации без да се смята кръвнината. Найстина се оказа, че освоождават украинските магазини и обикновните домове от стоката и после палят за да скрият следите. Аз не искам такива освободители в България, четете великият Левски в писмото си до Л. Каравелов какво му пише за миризливият казашки бутуш и България. Прозрение и точен анализ на НАЙ ВЕЛИКИЯТ БЪГАРИН.

    Коментиран от #21, #23

  • 19 Нико

    12 4 Отговор

    До коментар #15 от "Прокопи":

    Сократ е философ а ти си продукт на промиваните мозъци от МЕДИЙТЕ и гледаш само предоставените ти от тях здраво филтрирани факти и сигурно ако си поне малко интелегентен знаеш за френската журналистка прекарала 8 години в Донбас и описала всичко случило се през това време ясно и подробно ! Ако се правиш на сляп и глух затова , то е ясно защо !

    Коментиран от #22

  • 20 Интересно

    7 1 Отговор
    Защо факти не публикуват така охотното посочените данни и от руска страна нали са независима медия, така всеки сам да изгради мнение а не просто пропаганда . Или Козяк ще им сложат чертата
  • 21 До Аристотел

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Аристотел":

    Когато правилните демократи избиваха безмилостно с напалмови бомби , подобни индивиди като теб пишеха или говореха подобни коментари - за същите зверства нали и същите индивиди като теб получаваха стотинките за същите тези и умозаключения - извод - умните хора знаят много добре защо , как и кога се появяват и коментират индивиди като теб ...
  • 22 Прокопи

    2 10 Отговор

    До коментар #19 от "Нико":

    Цъкни ВЕФчето, защото може да чуеш "Земля в илюминаторе" . Изглежда си бил профгрупорг или член на ОФ. А ако не си живял под съветски ботуш -просто си извинен.

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Истината

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Аристотел":

    Е че трябва процес да има за всички убийци след 1945 година позволили се да нападат суверенни държави и да подлагат населението им на геноцид
  • 24 Нико

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Прокопи":

    Добре си запознат с комунистическите структорите и вътрешният мир на профпредседателите на ОФ и разсъждаваш като един истински партиен секретар - праволинейно ! Както в коментарите си , но пребоядисването на индивидите , особено на тези които видимо са били предани на всички структури свързани с властта и временните властвуващи си личи от километри ..

    Коментиран от #26

  • 25 Наблюдател

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Прокопи":

    Ти цъкни интернета и виж кадри за осемгодишният престой на френската журналистка в Донбас и Луганск и бъди сигурен че никога не е и чула за ОФ , а колкото до теб по разсъжденията ти личи че сигурно пръв си тичал по манефестатцийте за 9 септември !
  • 26 Прокопи

    2 6 Отговор

    До коментар #24 от "Нико":

    Грешиш. Дори не ме приеха /за моя радост!/ в ДКМС. Дядо ми е бил жандармерист/ пазил е министерство на земеделието/. Поради тази причина баща ми е интерниран в Родопите да копае руда/ ГОРУБСО/. Не ми разрешиха и да кандидатствам -враг на народа. Сещаш ли се защо "обичам" СССР? За промиване на мозък от медиите не ми обяснявай. Изживял съм на гърба си цялата тази съветска диктатура. Хайде със здраве!

    Коментиран от #27, #28, #30, #35

  • 27 Нико

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Прокопи":

    Умните хора не обръщат особено внимание на информация подадена от даден индивид , а просто анализират неговите излияния и действия по същата информация или дезинформация , която той се опитва да натрапи или обясни по негово собственно виждане !
  • 28 Реалист

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Прокопи":

    Много хора в България се оказаха репресирани от комунистическия режим - факт ! Милиони хора бяха убити , горени живи и репресирани от фашисткия и други режими по света - факт ! Нека просто да погледнем фактите и да помислим трезво , защо ние репресираните , показваме или имаме различно виждане и тълкуване на същите факти ?
  • 29 путин лавров

    3 3 Отговор
    и хората около тях много скоро ще бъдат свалени от власт и осъдени за военни престъпления
  • 30 Нико

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Прокопи":

    Иначе аз и всеки един от нас има история , но дали е важно да я показваме днес или просто да погледнем истината в очите е морално право на всики индивид !

    Коментиран от #32

  • 31 Мммммм

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "mastro":

    Ако не знаеш, Донецк е в Украйна! Какво правят руснаците там?
  • 32 Прокопи

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Нико":

    Истината е една. Не трябва да има война. Няма значение къде
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 хахаха

    5 0 Отговор
    сигурно е така както казват...ама нещо по нашите тв-та не показват ни един убит мирен човек...а кадри от взрива в центъра на Донецк, от който загинаха на място 20 човека, има много...21 дена украински приказки за 15 000 убити руски войници и едва 1200 убити украински...и пак няма снимки, кадри...

    Коментиран от #39

  • 35 хахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Прокопи":

    дали да ти повярвам на сълзливата история? "не ми дадоха да кандидатствам"...абе , смешник, познавам купища хора, на които дядовците им са били стражари, а и нещо повече, и си кандидатстваха и си завършиха висшето образование...вярно, че някои от тях много рязко смениха боята след 10-ти ноември, ама то с кого ли не се случва...:)))
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Щом го

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "хахаха":

    пише тука - истина е, вервай...то е препис на денис от дойче зеле...
Новини по държави: