Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Април, 2022 11:15 11 733 127

Руснаците изнасилват жени пред очите на децата им

  • военни престъпления-
  • оон-
  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • жени-
  • деца-
  • русия-
  • руски войници-
  • изнасилване-
  • изнасилени-
  • буча-
  • клане-
  • геноцид

Къде е мирът, заради който е създадена Организацията на обединените нации?

Руснаците изнасилват жени пред очите на децата им - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Речта на президента на Украйна Володимир Зеленски на заседанието на Съвета за сигурност на ООН:

Уважаема госпожо Председател!

Уважаеми господин Генерален секретар!

Уважаеми членове на Съвета за сигурност и други участници в заседанието!

Благодаря за възможността. Сигурен съм, че днес ще ме чуят всички представители на страните членки на ООН. Вчера се върнах от нашия град Буча, наскоро освободен от войските на Руската федерация. Трудно е да се намери военно престъпление, което окупаторите не са извършили там.

Руските военни издирваха и целенасочено убиваха всеки, който служи на държавата ни. Разстрелваха жени на вратата, които откликваха на въпроса дали има някой жив. Избиваха цели семейства – възрастни и деца. И се опитваха да изгорят телата им. Обръщам се към вас от името на народа, който ежедневно почита паметта на загиналите. Ежедневно, сутрин. В памет на загиналите мирни хора, които са били прострелвани в тила или в окото след изтезания. Които са разстрелвани директно по улиците. Които бяха хвърляни в кладенци, за да умрат в страдания. Които бяха убити в апартаменти, в къщи, взривени с гранати. Прегазени с танкове просто в техните коли посред пътя. За забавление. Отрязваха им крайниците, прерязваха им гърлата. Изнасилваха ги и ги убиваха пред очите на собствените им деца.

Изтръгваха им езиците само защото не са чували от тях това, което са искали да чуят. С какво това се различава от онова, което терористите от ДАЕШ са правели на превзетата от тях територия? Може би с това, че сега това прави постоянен член на Съвета за сигурност на ООН. Разрушава вътрешното единство на държавите. Разрушава държавните граници.

Той отрича правото на повече от десетина народи на два континента на самоопределение и независим държавен живот. Провежда последователна политика за унищожаване на етническото и религиозно многообразие. Той подклажда войни и умишлено ги води по такъв начин, че да убие колкото се може повече обикновени цивилни хора. За да унищожи колкото се може повече обикновени мирни градове. Да остави в страната, където въвежда войските си, само руини и масови гробове. Всичко това сте го видели. Той подкрепя омразата на държавно ниво и се стреми да я изнася в други страни чрез своята система за пропаганда и политическа корупция. Той провокира глобална продоволствена криза, която може да доведе до глад в Африка и Азия и със сигурност ще завърши с мащабен политически хаос в страни, където стабилността на цените на храните е ключов фактор за вътрешната сигурност.

Та къде е тази сигурност, която Съветът за сигурност трябва да гарантира? Няма я. Въпреки че има Съвет за сигурност, и все едно нищо не се е случило.

Та къде е мирът, заради който е създадена Организацията на обединените нации?

Очевидно е, че ключовата институция на света, която трябва да осигури принудата на всякакви агресори към мира, просто не може да работи ефективно. Сега светът видя какво направиха руските военни в Буча, докато държаха нашия град под окупация. Но светът тепърва ще види какво са направили и в други окупирани градове, и в други окупирани райони на страната ни. Географията може да е различна, но жестокостта е същата. Престъпленията са едни и същи. А отговорността трябва да е неизбежна.

Дами и господа!

Бих искал да ви припомня първата статия от първа глава от Устава на ООН. Каква е целта на нашата организация? За да се запази мирът. И да се налага мир. Сега Уставът на ООН е нарушен буквално от първия член. И ако е така, какъв е смисълът от всички останали членове? Днес именно в резултат на действията на Русия на територията на моята държава, на територията на Украйна, се извършват най-ужасните военни престъпления за всички времена след края на Втората световна война.

Руските войски умишлено унищожават украинските градове с артилерийски и въздушни удари. Те умишлено блокират градовете, създавайки масов глад в тях. Те умишлено разстрелват колони от цивилни по пътищата, които се опитват да избягат от територията на военните действия. Те дори нарочно взривяват убежища, където цивилни се крият от въздушни удари. Те съзнателно създават такива условия във временно окупираните територии, че там да бъдат избити колкото се може повече цивилни хора.

Масовите кланета в нашия град Буча, за съжаление, са само един от многото примери за това, което окупаторите правят на нашата земя от 41 дни. И има много други места, на които светът тепърва ще научи пълната истина: Мариупол, Харкив, Чернигив, Охтирка, Бородянка и десетки, десетки украински общности, всяка от които е като Буча. Знам и вие много добре знаете какво ще кажат представителите на Русия в отговор на обвиненията в тези престъпления. Те са го казвали много пъти. Най-значимото е след свалянето на малайски „Боинг“ над Донбас от руски сили с руско оръжие. Или по време на войната в Сирия. Те ще обвиняват всички, само за да се оправдаят. Те ще кажат, че има различни версии и коя от тях е вярна - все още е невъзможно да се установи. Те дори ще кажат, че телата на убитите уж са изхвърлени, а всички клипове са инсценирани. Но светът гледаше и не желаеше да види нито окупацията на Крим, нито още по-рано – войната срещу Грузия, или още по-рано – отчуждаването от Молдова на целия Приднистровски регион. Нито как Русия подготвя почвата за други конфликти и войни близо до своите граници.

Как да се спре това?

Незабавно да се изправят пред съда руските военни и тези, които са им давали заповеди за военни престъпления в Украйна. Всеки, който е давал престъпни заповеди и ги е изпълнявал чрез убийство на хора, ще бъде изправен пред трибунал, подобен на Нюрнбергския процес. Бих искал да напомня на руските дипломати, че човек като фон Рибентроп не е избягал от наказание след Втората световна война. И също така бих искал да напомня на архитектите на руската престъпна политика, че наказанието е настигнало и Адолф Айхман. Никой от виновните няма да се скрие. Никой.

Но основното е, че днес е моментът за трансформиране на системата, чието ядро е Организацията на обединените нации. За целта предлагаме да свикаме глобална конференция. И ние ви молим да го направите вече в мирен Киив – за да определим как ще реформираме световната система за сигурност. Как наистина ще гарантираме неприкосновеността на общопризнатите граници и целостта на държавите. Как ще утвърдим върховенството на международното право.

Вече е ясно, че целите, поставени в Сан Франциско през 1945 г. за създаване на глобална международна организация за сигурност, не са постигнати. И е невъзможно да ги постигнем без реформи. Ето защо трябва да направим всичко по силите си, за да предадем на следващото поколение ефективна ООН със способността да реагира превантивно на предизвикателствата на сигурността и следователно да гарантира мир. Предотвратете агресията и принудете агресорите към мир. Имайте решителността и способността да наказвате, ако принципите на мира са нарушени. Не може да има повече изключения, привилегии. Всички трябва да са равни. Всички участници в международните отношения, независимо от икономическата мощ, географския район и индивидуалните амбиции. Силата на мира трябва да стане доминираща. Силата на справедливостта и силата на сигурността. За което човечеството винаги е мечтало.

Украйна е готова да предостави платформа за един от главните офиси на актуализираната система за сигурност. Точно както офисът в Женева е специализиран в правата на човека, офисът в Найроби в областта на опазването на околната среда, така офисът в Киев - офисът U-24 - е специализиран в превантивни мерки за поддържане на мира. Искам да ви напомня за нашата мирна мисия в Афганистан. Когато благодарение на собствените си усилия ние, украинците, евакуирахме повече от хиляда души от тази страна. И това беше най-горещата фаза. Но хората имаха нужда от помощ - и Украйна дойде на помощ. Както и други държави. Извадили сме от там хора от различни националности, различни вероизповедания. Афганистанци, граждани на европейски държави, САЩ, Канада. Не сме гледали кой има нужда от помощ. Това е нашият човек или не е нашият човек - спасявали сме всички.

Ако всеки път, когато имаше нужда, всички по света бяха уверени, че помощта ще дойде, светът определено щеше да бъде по-безопасен. Следователно Украйна има необходимото морално право да предложи реформа на световната система за сигурност. Доказахме, че помагаме на другите не само в щастието, но и в мрачни времена.

И сега имаме нужда от решения от Съвета за сигурност. За мир в Украйна. Ако не знаете как да вземете това решение, тогава можете да направите две неща.

Или да премахнете Русия като агресор и източник на война от блокиране на решения относно собствената ѝ агресия, собствена ѝ война. И тогава да направите всичко, което може да установи мир.

Или покажете как можете да се преформатирате и наистина да работите за мир.

Или, ако действащият ви формат е безалтернативен и просто няма изход, тогава - само саморазпускане.

Убеден съм, че можете и без третия вариант.

Украйна има нужда от мир. Ние имаме нужда от мир. Европа се нуждае от мир. Светът се нуждае от мир.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Антон

    57 111 Отговор
    Путин надмина и Хитлер по зверства.

    Коментиран от #114

  • 8 Теле

    76 13 Отговор
    Идиот от достоевски, чел ли си
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 А кога

    61 9 Отговор
    И съчинителя на титула?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българин 🇧🇬

    114 37 Отговор
    Клоунът-психопат Зеленски се е удавил в лъжите си . На принципа - Повече измислици , та все на нещо ще повярват .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 някой

    85 27 Отговор
    Кой вярва на този наркоман ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Оркистан

    7 38 Отговор
    Кво мрънкаш маа zа нас беше необходимо да свалим стреса с малко секс а и ви хареса признай... Ще ни разбереш не се сърди чети "война и (руски) мир"
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Урюрвкос

    52 7 Отговор
    картината няма да е пълна ако не ни покажат някоя сватба ударена с точка-У
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Да,бе

    37 3 Отговор
    Извода е,че мечтите да безплатни.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Зеленото човече

    55 6 Отговор
    едва ли вече и само си вярва, но джамбо е на поста си...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Джамбата

    82 13 Отговор
    Прекалява. Що не напишите направо че изнасилват деца и после ги ядът за мезе с водка😁😁😁 такова мащабно облъчване отдавна е нямало, ма няма кой да ви повярва
  • 36 смех

    41 5 Отговор
    И афротата го правят това в Юар от 40 години ама за там ни вопъл ни стон
  • 37 Някой

    63 10 Отговор
    Да, а после изядат същите тези деца пред вече изнасилените им майки.
    Плоската пропаганда не работи. Поне сред що годе грамотните хора.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 БЪЛГАРИЯ

    20 47 Отговор
    Чета коментарите на ПутьоРобите - извратеняци и виждам УРОДЛИВОТО лице на ФАШИЗМА!
    ПОЗОР ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ВЕГЕТИРА ТАКЪВ ПОД-ЧОВЕШКИ БИО ОТПАДЪК!
    ПОЗОР

    Коментиран от #59

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Госあ

    13 37 Отговор
    руснака като цяло е смес от диви варяги, монголи, чеченци и евреи. Какво може да се очаква от тях 💁
  • 46 Azzzzzz

    25 6 Отговор
    Силно изказване. Прав е. За какво ни е ООН след като Русия и САЩ могат да правят каквото си поискат, в която и да е държава?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Обективен

    46 10 Отговор
    Този съвсем си загуби разсъдъка. За изпуснеш толкова много глупости наведнъж. Усещаме, че и американците вече не могат да повярват какво върши зеленото. Ясно е че съвсем скоро ще се опитат да се отърват от него. Защото мевменяемите са опасни и безконтролни.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 2121

    40 11 Отговор
    И, о,краинките изнасилени,като холивудските актриси.То ,бива лъжи, то бива манипулации,то бива фантазии ,то бива провокации, но Българите не са за мезе.Нищо не се е случило на о,краинките-може да са изнасилени единствено от американци/бели и негри/-има наемници от сащ които палят ,изнасилват и убиват без разлика българки, о,краинки, рускини.Проверете тази лъжовна новина и нека представят документ за изнасилване от комисия от трима лекари.Процедурата поне в България е такава-изнасилват те/мъж или жена/преглед от трима лекари /единият е гинеколог/и се издава документ за изнасилване на мъж или жена.Другото са пълни лъжи.А, от о,краинките освен лъжи друго до сега не видяхме.
  • 56 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 18 Отговор
    чудовищно
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ЯКУДЗА

    10 25 Отговор
    извратени изроди това не са войници
  • 59 Azzzzzz

    10 27 Отговор

    До коментар #39 от "БЪЛГАРИЯ":

    Аз съм в шок. Ти представяш ли си, че с тия се разминаваш всеки ден по улиците и с тях живееш? После защо държавата ни е на това ниво?... Виж само какви хора я обитават. Умишлено не използвам българи, тия ще те заколят за Русия....
  • 60 скоро

    26 5 Отговор
    Сатаната и псетата му са лъжци, крадци и убийци, и най много се страхуват от Бога. Като чуе за Иисуса Христа бяга и знае че ще бъде унищожен и безобразията му ще бъдат изобличени. И тоя бандера нео фашист и псетата му ще бъдат унищожени и изобличени и безобразията им ще спрат когато Христовата Руска армия скоро ги унищожи. Напразни са и лъжите на господарите им от Кравария, Христовото мъмрене ще бъде за всички нечистивци.
  • 61 нннн

    41 9 Отговор
    Знаем, знаем. Руснаците ядат деца... Зеленски е за връзване, а му дали трибуна да разказва фантазиите си. То бива пропаганда, бива наглост, ама този е съвсем извън пътя.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ХАЙДУК

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "Делю Хайдутин":

    абе ей ти такива извращения ли одобряваш
  • 64 име

    19 4 Отговор
    пропаганда
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 CL500

    30 6 Отговор
    Тези постановки са повече от ясно, че са измислици. Първо да се замислим, кой въоръжи украинците - САЩ и кой им помагаше преди и сега по време на войната със съвети, разузнавателни данни, както и с пропагандата. Зеленски е точният човек за филма - актьор, който да играе пред камера всеки Божи ден. Такава презентация не помня някога да е имало. Всеки ден, всеки парламент, по няколко пъти на ден. Да не забравяме, че ръководителите на украинците на терен - американците да експерти по медийна война, пропаганда и фалшиви видеа. Това инструктират и правят украинците в момента, но не се усещат, че много пресоляват манджата, прекаляват със сатанизирането, образното описание на трудно осмислими неща. А това прекаляване с лъжите само кара нормалните хора да почнат да не им вярват и за малките неща.

    Коментиран от #79

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Петков

    23 5 Отговор
    Госпожице, ООН е създаден единствено и само за злини! Аре разкарай се, че ми се повръща вече от проct народ
  • 71 бай

    25 8 Отговор
    европейския съюз изнасилва всички държави да подкрепят тяхното гнило дело започнало през 2014 г
  • 72 Зв Лалов

    22 7 Отговор
    И кой му дърпа конците на Зеленски?
    Впрочем, на брюкселските зелки също?
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 хахах

    22 7 Отговор
    Тоя ако удари още една линия ще почне да вижда и как раждат следващото поколение руски десантчици.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Иванушка  🇷🇺

    19 9 Отговор
    Тая горе как и светят очичките, нафали е била "изнасилена" - просто древен бизнес ))

    Коментиран от #88

  • 77 Хммм

    23 7 Отговор
    Наркотиците, метадона нанасят непоправими травми на главния мозък. Зеленият ще бъде сменен скоро от началниците си в бялата къща. Много нестабилен е вече. Има добри клиники, но в толкова напреднала фаза, май е за друга институция.
  • 78 Дааа

    17 10 Отговор
    ДЖАМБАЗОВ, ТИЯ СТАТИИ ИЗМИСЛЕНИ ГИ ПУБЛИКУВАЙ НА ПЪРВОЛАЦИ.НЕЩАСТНИК.
  • 79 Иванушка  🇷🇺

    13 8 Отговор

    До коментар #66 от "CL500":

    "...Тези постановки са повече от ясно, че са измислици.." - пистановките са Част от Медийната Войната която Русия загуби. Не прав път е да загуби и Истинската Война която по руски глупаво и накадърно забърка. Цял месец време слушаме някакви оправдания, дори Протести щче Украйна не воювала по "правила", че "пазели" населението, че времето било облачно, а нощите ясни и т.н. И каква е Равносметката дотук, какво постигна Русия - Демилитализира ли Украйна ? Не. Денацифицизирали я ? Не. Реши ли проблема с Донецките републики ? Не. Ако утре Русия се изтегли и обяви Примирие, Украйна за месеци време ще си възстанови армията и въоръжението, при това с най-съвременно, а целия Запад ще я направи Бастион под корема на Русия. Нямам идея каква я мислеха руските алкаши, каква стана но тия хора направо се самоубиха.
  • 80 Пловдив1912

    17 11 Отговор
    Интересно защо факти не трият самия Джамбазов за това , че пише откровени лъжи и е хибриден войник...На Монката Паси. ..
  • 81 Пловдив

    16 10 Отговор
    Пропаганда от Джамбас - пинис. ...
  • 82 хаха

    11 6 Отговор
    Денислава завижда, че не е бил и той там.
  • 83 00014

    18 8 Отговор
    "Украйна има нужда от мир. Ние имаме нужда от мир. Европа се нуждае от мир. Светът се нуждае от мир." ---- Американци вървете по дяволите.

    Коментиран от #85

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Гочо

    4 5 Отговор

    До коментар #83 от "00014":

    За Путин нещо да кажеш.....

    Коментиран от #91

  • 86 Kurasan

    16 9 Отговор
    Писна ми да слушам тоя Зелен ревльо. Журналята - извадете си главите от дупетата!!!
  • 87 Кую

    8 3 Отговор
    Автора само гледал и не се е сбил дори.
  • 88 Дзвер

    6 7 Отговор

    До коментар #76 от "Иванушка  🇷🇺":

    Марш росискии собака
  • 89 Лъжи, лъжи и пак лъжи

    13 4 Отговор
    От един добре платен лъжец.
  • 90 Сопол Зеленский

    11 7 Отговор
    На Зелето като малък коза му е отхапала нищожеството и сега е евнух
  • 91 00014

    12 7 Отговор

    До коментар #85 от "Гочо":

    Ако американците не бяха влезли в Украйна тази война нямаше да я има.

    Коментиран от #98

  • 92 12345

    16 6 Отговор
    Толкова лъжи накуп!Нещастникът Найо Пендачанска/и ,произлизащ от най-комунистическото семейство в София, с апартамент в скъпия квартал около Докторската градинка, без нито един ден работа ,без да има диплома за журналист,завършил едва с ТРОЙКА диплома от някаква гимназия,ни дава съвети по Панорама как да именуваме Българските Улици???Ето от такива недоразумения, които природата ни е създала по погрешка, като тъпата Екатерина Захариева, като "набожния "Тома Биков, като другата тъпа другарка от комунистическо семейство-Урсула фон дер Лайен,ни казват какво да правим,как да коментираме, как да се обличаме,как да вярваме на откровени лъжи за изнасилени Холивудски актриси на 14 г/те не разбрали ,че ги изнасилват ,но на 50 годишна възраст се сетили ,че са изнасилени-та така и о,краинките, били изнасилени/то,че са изнасилени от фашистите бандеровци ,о,краинци /мъже или друг пол,може би/,но защо ни пълнят главите с лъжи???Време е за нови избори.ПП и Кирил Петков, под диктовката на Херо Мустафа,кюрдка, мюсюлманка,а и член на престъпната секта от сащ лютеранка,ни занимават с предложения да променим имената на нашите улици..Е, това правителство ли е-НЕ!Защо трябва да сме против Русия,след като 94% са за Русия и Путин.И, да напомня-тези които кълнат Вл. Вл. Путин да умре от рак, според Библията ,всеки проклел друг човек ,ще го постигне тази смърт,която е пожелал на противника си,в случая Вл. Вл. Путин.Президентът Путин няма да умре от рак ,от рак ще умре този /тази /те

    Коментиран от #95

  • 93 12345продължение

    9 7 Отговор
    Защо трябва да сме против Русия,след като 94% са за Русия и Путин.И, да напомня-тези които кълнат Вл. Вл. Путин да умре от рак, според Библията ,всеки проклел друг човек ,ще го постигне тази смърт,която е пожелал на противника си,в случая Вл. Вл. Путин.Президентът Путин няма да умре от рак ,от рак ще умре този /тази /тези ,които го кълнат.Внимавайте ,когато предизвиквате Бог ,който наказва именно тези които желаят смърт на ближния си.
  • 94 табсо

    8 5 Отговор
    Ако е таа на снимката със тва азовско знаме по очите-лупам 5-6 водки и почвам от,,А до Я,,
  • 95 Гост

    2 6 Отговор

    До коментар #92 от "12345":

    Много си промит,друже...,изключително много...нямаш оправяне....
  • 96 12345продължение

    9 6 Отговор
    Защо трябва да сме против Русия,след като 94% са за Русия и Путин.И, да напомня-тези които кълнат Вл. Вл. Путин да умре от рак, според Библията ,всеки проклел друг човек ,ще го постигне тази смърт,която е пожелал на противника си,в случая Вл. Вл. Путин.Президентът Путин няма да умре от рак ,от рак ще умре този /тази /тези ,които го кълнат.Внимавайте ,когато предизвиквате Бог ,който наказва именно тези които желаят смърт на ближния си.
  • 97 триста

    7 4 Отговор
    Джамбазов,поредното доказателство чий г....ъз близкаш.

    Коментиран от #100

  • 98 Гочо

    4 2 Отговор

    До коментар #91 от "00014":

    Никой не може да ти казва на теб...кой ще ти влезне в къщата.....няма ако.....аз определям къде да членувам и какви приятели да имам...другото е васалство...
  • 99 триста и едно

    8 5 Отговор
    Денисе,като свърши военната операция,сме ти приготвили 301 четала с памук.Ръцете ще ти изтръпнат.
  • 100 Скорпи

    2 5 Отговор

    До коментар #97 от "триста":

    ..А ти...чий....близкаш...а....денежки получил.....
  • 101 мнение

    10 7 Отговор
    Сащ е виновен за войната ,която предизвика в О,краина/покрайнината/.Найо Пендачанска/и /много сполучливо определение/,наистина не е журналист.Никога не е създавал репортажи,никога не е бил на работа,докато другите журналисти се претрепват от работа,той лежи на гърба на жена си Александрина Пендачанска,оперна певица ,дъщеря на световното сопрано Валери Попова и Пендачански баща.Ако ,тя не му даде пари за поредната доза,няма да има с какво да преживява.Всичко за него е известно.Той за това се крие ,но направи голяма грешка с появата си в Панорама-там окончателна са разкри-злобен, прост и неадекватен-беше ли взел или не .За сащ ,те от около 300 г. съществуване не са водили войни около 16 години-толкова преброих,след информацията която събрах за тази пропаднала страна.Доларът ,не върви,печатат допълнително.Поднебесната, и всички азиатски страни,Куба, Африка, Индия, Сърбия Унгария ,Чехия ,Турция дори РСМ, Израел, Палестина-около 5,5Милиарда са за Русия .Против Русия са подлогата на сащ Канада ,самите сащ,; .Австралия Нова Зеландия Фрация ,Италия, Испания, Монархиите /без противна Англия/ 50;50.За войната в О,краина,предизвикана от сащ ,ще завърши с победа на Русия.Нито войските им са слаби ,нито търпят погроми..Излиза ,че само 1,2 Милиарда са против Русия.Това и очаквах след като се информирах от независими източници.А, войната в О,краина ще приключи когато наемниците от сащ ,доставките на оръжия бъдат отстранени.Основната бройка българи сме с ума си и не вяр

    Коментиран от #103, #110, #124

  • 102 продължение

    9 5 Отговор
    А, войната в О,краина ще приключи когато наемниците от сащ ,доставките на оръжия бъдат отстранени.Основната бройка българи сме с ума си и не вярваме на бандеровците фашисти ,о,краинци .Истината е очевидна-сащ запалиха войната,но Русия ще победи.
  • 103 Идиоти не патриоти

    1 3 Отговор

    До коментар #101 от "мнение":

    Горбачев и Елцин виновни.
  • 104 За какво са се борили нашите дядовци?

    2 3 Отговор
    Евреите обвиниха потомците на ветераните от Втората световна война в нацистки зверства?

    Коментиран от #105

  • 105 Евреит Геббелс

    1 0 Отговор

    До коментар #104 от "За какво са се борили нашите дядовци?":

    Това, за което се бориха, те се сблъскаха!
  • 106 Патриотите Украйна почи в златните пясци

    2 4 Отговор
    Наемниците от САЩ и ЕС защитават родината си и насилуват "цивилни" украинци.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Иван Василев

    6 3 Отговор

    До коментар #101 от "мнение":

    Можеш ли да си кажеш простичко, какво целиш с публикуването на тези свои писания, кого точно смяташ да излъжеш, дали не си мислиш че на сайта има само малоумници и червени бабички? Пробвай нещо по-така, може и да ти се получи, но не забравяй да си вземеш монетите за днешния трудоден...
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Петър

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    Хитлер не е вършил зверства ,а са умирали от принудителен труд и тиф ,вследствие на недохранване. Другото ,което се твърди са ц..нистки измишльотини ,както впрочем и самия брой починали. Всичко след войната е разкрасено ,съставяни са цели организации ,които да измислят истории,пишат книги, излъчват "свидетели",които говорят недоказани неща и т.н.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 На "цивилен" бежанец

    3 0 Отговор

    До коментар #116 от "НЯКОЙ РУСНАЦИ ИЗНАСИЛВАТ И МЪЖЕ":

    После ги качиха на велосипеди и стреляха.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Митко

    6 2 Отговор
    Зеленски,стига манипулации.Засрами се бе.Нато няма да нападне Русия,заради твоите манипулации.За шоу мен,може да ставаш,но не ни лъжи не ти вярваме.С лъжи не става.Не сме в 19век.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Чакам

    3 1 Отговор
    Кога ли ще прочета, Руски войници яли пеленачета
  • 123 Цитат

    4 1 Отговор
    Руснаците са разрушили още две химически тоалетни!По погрешка един "кинжал" е попаднал и в щаб на украинската армия в селището Чесов Яр където имало и чуждестранни джендъри.
  • 124 наблюдател

    5 1 Отговор

    До коментар #101 от "мнение":

    Да кръстиш сина си Найо Птицин трябва да си много пиян или да не те слуша главата.Какво да се прави-наследство!
  • 125 Цитат

    4 2 Отговор
    Руснаците продължават да ядат деца!Когато свършат децата се нахвълят стръвно и на стари кокали!
  • 126 хехехе

    1 1 Отговор
    ами да изнасилват мъжете,а жените да бият,сега така е модерно на запад.Тогава няма да ги плюят.
  • 127 окраинска крайпътна фея

    1 1 Отговор
    и джамбата го праскаха десет руснака на карманьол видях ги с очите си
Новини по държави: