Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Юни, 2022 10:06 1 937 9

Румъния е поискала бързо налагане на санкции срещу Русия

  • санкции-
  • румъния-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • урсула фон дер лaйен-
  • николае чука

Румъния иска бързо прилагане на шестия пакет от санкции срещу Руската федерация

Румъния е поискала бързо налагане на санкции срещу Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Румънският премиер Николае Чука се срещна във вторник с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пред която изрази подкрепата си за бързото прилагане на шестия пакет от санкции срещу Руската федерация, предаде агенция Аджерпрес.

Николае Чука "е изразил подкрепата си за бързото прилагане на шестия пакет от санкции срещу Руската федерация и категорично е осъдил агресивната война, която Владимир Путин разгърна срещу Украйна", се посочва в прессъобщение на Национално-либералната партия, чийто председател е румънският премиер. Според прессъобщението министър-председателят е подчертал усилията на властите и гражданското общество в управлението на ситуацията с бежанците от Украйна и е изразил признателността на Румъния за усилията на Европейската комисия да подкрепя държавите, които играят важна роля в управлението на тази ситуация.

Още новини от Украйна

На срещата Чука е заявил, че Румъния приветства подкрепата на Европейската комисия за достъп до средствата, които са на разположение на европейско равнище чрез фондовете да убежище, миграция и интеграция и за управление на границите и визите. Николае Чука е подчертал също така, че е важно Европейската комисия да даде положително становище за Република Молдова, да признае европейската ѝ перспектива и да ѝ препоръча статут на кандидат за членство.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОСТ

    19 4 Отговор
    ТОЯ ЧУКА МАЙ ЩЕ ЯДЕ ЧУКА.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бай село

    17 6 Отговор
    Тоя май иска съдбата на Чаушеску..много му се ще бензина да стане 5 лв ама дали е питал румънските трудещи се какво мислят. Абе струва ми се че идва зима ще има ама моля ви не сте ме разбра ли правилно ето го партийния ми билет лъснал съм го като нов е. И ще носи в първите редици знамето на братска Русия .хаха Бах тоя народ продължава да реже клона на който седи от неправилната страна. .

    Коментиран от #9

  • 5 SCH (рэпер)

    14 4 Отговор
    Още ли ги вземате на сериозно тези хора ,а стига проблем са и за Европа ние няма да мизерстаме заради тях
  • 6 Павел пенев

    10 4 Отговор
    По указание на идиотите от Евро комисията,вижте кои държави подтикват да се иска налагането на нови санкции на Русия- Румъния,България,Литва,Латвия,Естония все държави в които гърми но не вали.
  • 7 Коментар

    15 6 Отговор
    Грешка авторе!
    Не Румъния, а кукловодите, които тикат целия ЕС към глад и мизерия, те искат санкции срещу Русия!!!

    Да спреш да получаваш евтин газ и петрол от съседа си, а да "предпочетеш" от другия край на планетата, транспортирано гориво с кораб?????
    И защо, ами щото господарят ти извърши преврат в суверенна държава, но съседът й се възпротиви и сега той е лошия, а че господарят ти е опустошил сумати държави по света, това няма значение???!!!

    ВЪН ФАЩ ОТ ЕВРОПА!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Георги

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Коментар":

    Ако съседа ти е агралесор няма да купиш дори да е на половин цена, защото ако сега не го спреш после ще е още по трудно- лорд Уилям Бенет
  • 9 Тези си имат и петрол и газ...

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай село":

    Да му мисли бай Ганю и Кирчу Тъпото!
Новини по държави: