Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Юни, 2022 15:33 996 16

Украйна очаква да получи статут на кандидат за присъединяване към ЕС на 24 юни

  • руслан стефанчук-
  • украйна-
  • върховна рада-
  • европейски съюз-
  • володимир зеленски

Ако това не се случи, руският президент ще реши, че може да продължи безнаказано напред, призова председателят на украинската Върховна рада Руслан Стефанчук

Украйна очаква да получи статут на кандидат за присъединяване към ЕС на 24 юни - 1
СНИМКА: ЕП

Украйна очаква да получи статут на кандидат за присъединяване към ЕС на 24 юни, заяви днес пред Европейския парламент председателят на украинската Върховна рада Руслан Стефанчук.

Бих искал да ви убедя, че Украйна го заслужава и, ако получим това политическо послание, сме готови да работим бързо и качествено за изпълнение на изискванията. Много важно е украинците да получат такова силно послание от Европа, настоя той пред евродепутатите.

Още новини от Украйна

Ако на 24 юни това не се случи, (руският президент Владимир) Путин ще реши, че може да продължи безнаказано напред. Нека това бъде преломен ден към нашата победа, призова Стефанчук.

Молим да бъде оказан допълнителен натиск над Русия. Ако войната продължи, вероятно ще трябва да се направи повече. Цената на поражението би била много по-голяма. Украйна пише история с кръвта си, добави той.

Стефанчук благодари на всички европейци, подслонили украински бежанци. Разбрахме, че най-важното е да обединим цивилизования свят в защита на ценностите и основите на световния ред, допълни той. Борим се и ще спечелим, заяви Стефанчук.

Русия твърди, че защитава християнски ценности, докато опожарява църкви и манастири; краде зърно от завладените земи; извършва геноцид срещу украинския народ - избиват се хора, само защото са украинци; руските войски не спазват никакви закони, добави той.

Трябва да бъде понесена отговорност, виновниците трябва да бъдат наказани и да платят за възстановяването на Украйна. Несъмнено справедливостта ще възтържествува, заяви Стефанчук, чието емоционално слово бе посрещнато с аплодисменти на крака от евродепутатите.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 през крив макарон

    32 32 Отговор
    Πpeмиepът нa Унгapия e пoтpeceн oт пoвeдeниeтo нa Зeлeнcĸи, ĸoйтo нe cпиpa дa дaвa изявлeния вce eднo e гocпoдapят нa цялa Eвpoпa. Уĸpaинcĸият пpeзидeнт пpoдължaвa дa дъpжи cмeтĸa нa вcяĸa дъpжaвa oт EC, ĸoятo нe пoмaгa дocтaтъчнo нa Уĸpaйнa във вoйнaтa c Pycия.

    “Изглeждa нeлeпo eдин нapĸoзaвиcим чoвeĸ дa зaпoвядвa нa cвeтa. Ta тoй дopи нe e в EC, ĸaĸвo иcĸa oт Eвpoпa, зa Бoгa?”

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Бай Манчо

    18 32 Отговор
    Мокри украински сънища - докога ще търпи украинският народ да ги залъгват .
  • 3 Иванушка 🇷🇺

    33 17 Отговор
    Руската радиостанция Комерсант FM беше хакната. Националният химн на Украйна се излъчва на живо. Освен химна, песента We dont need a war на групата Nogu down down и песента Hey, Hey, Rise Up! КомерсантФМ беше хакнат и сега химнът на Украйна свири на живо!!! pic.twitter.com/kmqoqoDxQd
  • 4 Иванушка  🇷🇺

    12 30 Отговор
    То и аз очаквам Джо да умре и да ми остави ако не милиарди то поне 999 млн. доларчета, ключовата дума е Очаквам, като очакването може и се очертава да се проточи завинаги ))
  • 5 Евродепутатите

    9 27 Отговор
    са се надупили това е ясно
  • 6 Иванушка  🇷🇺

    15 30 Отговор

    До коментар #1 от "през крив макарон":

    "..ĸaĸвo иcĸa oт Eвpoпa, зa Бoгa?..." - пари, просто ПАРИ.
    Всичко е за ПАРИ

    Предлагам всички страни в Европа пък и целия Свят да изритат укро-консулите от посольствата. Москаленко пръв.
  • 7 Име

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "през крив макарон":

    Когато се признаеш за евреин и ти ще заповядваш засега не можеш
  • 8 Статистик

    17 4 Отговор
    Едно от условията за членство в ЕС е да нямаш териториални претенции и/или спорове със съседите си. Отделно, че Укропия няма официално регистрирани в ООН граници.

    Т.е. ЕС ще си плюе на суратя, ако ви приеме?
  • 9 Подозирам огромна далавера

    2 7 Отговор
    между Украйна и Русия. Защо украинците не искат да бомбардират руска територия? По тази логика Съюзниците не трябваше да бомбардират Хитлер! Има нещо гнило.
  • 10 Наблюдател

    13 2 Отговор
    Мислех, че ние сме топ идиотите на света, които ги залъгват все с едно и също светло ефро-атлантическо бъдеща, а то все не идва. Обещаха го когато станахме кандидат за ЕС, после когато получихме дата, после когато влязохме в НАТО, после в ЕС, така и не дойде. Сега ни повтарят същото за еврозоната и пак се очаква да кълвем. Но вече съм спокоен украинците са наистина много по-тъпи. Да ти обещават членство при някой, който те вкара във война с обещания да воюва за теб, но не го прави. Не се и знае ще те има ли като държа въобще и...Чупи тъпомера.
  • 11 Петьо Петров

    11 2 Отговор
    Това, че украинците си повярваха го разбирам, не са първите излъгани, но че част от българите продължават да им вярват, на тях и на "началниците им" не мога.
  • 12 Мъка

    10 2 Отговор
    Вижте в тубата господина от Украйна как удря шамари на лекари съдия как говори за нацизма и този му дават трибуна в ЕС ЛИЦИМЕРИ
  • 13 В.В.П.

    3 3 Отговор
    На тоя шебек руските ще обърнат специално внимание..България вън от ЕС .и НАТО .На момента !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Механик

    6 2 Отговор
    Виц:
    Участието на Украйна в ЕС и НАТО е точно същото като участието на тестисите по време на секс. Принципно участват, ама не са вътре.
  • 16 Украйна

    6 1 Отговор
    Не отговаря на нито едно от условията за приемане в ЕС, може да се кандидатира, това в никакъв случай не означава, че в близките години ще бъде приета, други кандидати чакат повече от 10 години и все още са със статут на кандидати
    Нека се надяват, надеждата умира последна, но и тя умира.
Новини по държави: