10 Юни, 2022 19:00 3 917 62

Великият комуникатор

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • киев-
  • война

Володимир Зеленски е може би най-влиятелният човек в света – поне е такъв според класацията на читателите на списание „Тайм“ за 2022 г.

Великият комуникатор - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Войната издигна Володимир Зеленски, който доскоро беше политически аутсайдер, до ръста на голям лидер на украинците и символ на храброст за целия свят. Но той бе по-малко успешен в публичната дипломация с ключови лидери на ЕС.

Облечен в емблематичната си спортната тениска в цвят каки, ​​той не спира да прави онлайн обръщения към публика, варираща от срещи на върха на лидерите до наградите „Грами“. Зеленски стана разпознаваемо лице във всяко домакинство, на всеки континент.

Зеленски е може би най-влиятелният човек в света – поне е такъв според класацията на читателите на списание „Тайм“ за 2022 г.

Във всяка реч, според публиката, Зеленски вкючваше историческа алюзия, препратка към добре познати травматични събития в историята на всяка страна, която се очаква да предизвика съпричастност към страданията на украинците.

В реч пред британския парламент Зеленски се позова на германските бомбардировки над Лондон по време на Втората Световна война, в обръщението към Конгреса на САЩ спомена Пърл Харбър, а пред германския Бундестаг – Берлинската стена.

Имаше обаче един случай, когато споменаването на Холокоста в реч пред Кнесета, беше разкритикувано в Израел като неуместно. Но като цяло Зеленски направи добро впечатление пред публика по целия свят.

Там, където Зеленски е по-малко успешен като комуникатор, е в публичната дипломация, включваща ключови лидери на ЕС.

Не само неговите министри, но и самият Зеленски критикува публично френския президент Еманюел Макрон за неговата позиция, че Европа трябва да избягва да унижава Путин.

Зеленски намекна, че Макрон иска да спаси имиджа на Путин, като плати с украинска територия. Елисейският дворец отхвърли обвиненията на Зеленски.

С Германия беше достигната ниска точка в отношенията, когато Украйна отмени посещението на президента Фанк-Валтер Щайнмайер.

Зеленски също така публично критикува Германия, защото бави изпращането на оръжия и боеприпаси. Това е справедлив упрек. Но дипломатическото пренебрежение към Щайнмайер беше обида за Берлин.

Киев очаква, че срещата си на върха на 23-24 юни ЕС ще вземе решение за предоставяне на Украйна на статут на страна кандидатка за ЕС.

Авторът на тази статия обаче смята, че Зеленски дава аргументи на Париж и Берлин, че подобно решение е преждевременно.

Не можете да се присъедините към едно семейство, ако публично се карате с някои от членовете му.

Турският президент Ердоган непрекъснато обижда много от колегите си от ЕС, и нищо чудно, че процедурата за присъединяване на страната му към ЕС е дълбоко замразена.

Дипломати коментираха, че критичния тон на Зеленски по отношение на колегите му от ЕС не му помага те да се съгласят, че такъв човек (много смел и наистина много популярен) трябва да взема решенията заедно с тях.

Много държави в ЕС подкрепят бързото членство на Украйна в ЕС. Но Париж и Берлин вероятно ще решат, че обещанието за присъединяване на Украйна към ЕС в настоящата фаза на войната с Русия ще бъде по-нататъшна стъпка в ескалацията с Русия и следователно Украйна няма да получи статут на кандидатка.

Интересно е да се види дали Макрон ще посети Киев преди края на френското председателство на Съвета на ЕС. Остават още три седмици.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поправете се

    118 6 Отговор
    Великият манипулатор !!!

    Коментиран от #11

  • 2 Голяма шматка е.

    113 5 Отговор
    Но понеже е бил артист по рано. .Може добре да лъже и да се вживява ☺
  • 3 Опааа

    113 5 Отговор
    Супер глупост!
    Зеленото човече-клоун е чао! БЕлото не прощава!
  • 4 6303

    26 50 Отговор
    Българи, представете си Слави Трифонов в подобна ситуация . Та той е избягал преди да кажат името му . За какъв се мисли великият чалгар , каквото и да прави или не прави , всички разбраха , че са подложки на ДПС .

    Коментиран от #8

  • 5 Баба Пена

    113 4 Отговор
    Божкеееее, жива да не бях! Всички лидери, ако бяха, като него и щяха да затрият света.
  • 6 Потрес

    107 5 Отговор
    Повърнах след тая помия, честно!
  • 7 Джамбaза

    113 4 Отговор
    Какъв велик комуникатор е този?
    Та той вкара страната си във война, която ще загуби, ще загуби половин Украйна и ще плаща на американците ленд лииз още 200 години.

    Коментиран от #29

  • 8 Слави си е наред. .

    44 9 Отговор

    До коментар #4 от "6303":

    Просто миналата година когато се решаваха изборите. .беше болен и го подхлъзнаха. ..тея от прайда. .иначе назначенията тогава дойдоха от козяк ☺
  • 9 Бай Киро

    72 4 Отговор
    Най-голямата кукла и подлога ...
  • 10 Актьор съм аз голям

    71 4 Отговор
    дайте ми война да ви продам...
  • 11 Хуиоппиуъттттгг

    93 4 Отговор

    До коментар #1 от "поправете се":

    Отстрани погледнато това е човека който не спази минските споразумения и доведе Украйна до национална катастрофа.
  • 12 DИЛъРо

    73 5 Отговор
    VОЛОДИМИР ZЕЛЕНСКИ Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА "ДОБРА" РЕКЛАМА НА ........БЕЛИЯ ПРАШЕЦ !!!
  • 13 Механик

    70 5 Отговор
    Тоя даже не е и манипулатор. Багажа му е малък, точно като на Кирчо и Кокорчо. Никакъв рейтинг не си е дигнал, точно по същите причини по които залязва шоуто на гръко-евреина, стенд-ъп "комика" (трудно ми е да му запомня името)- ЦИЦИппрасакис.
    Никой не го гледа, никой не го харесва, ама някой налива пари и му прави реклама.

    Коментиран от #25

  • 14 ⚜️Просветен⚜️

    85 3 Отговор
    Аве драскачи, хайде у лево с този евтин и изкуствен патос!!! Кво ми презентирате тази марионетка като някой, който взима решения? Човека е назначен, сутрин става и праска две линии, предговаря сценария за деня, тренира репликите пред огледалото и после го снимат! Надвечер го информират с новия сценарии за другия ден, дават му шепа транквиланти и го слагат да спи! А то ако някой ви чете пасквилите, ще рече че Зеления клоун решава нещо!!! Толкова сте невежи в пропагандата, кой ви плаща изобщо???
  • 15 Лост

    50 3 Отговор
    Комуникатор е онзи мъж, който успее да убеди една жена,че и го предлага мек не за друго,а за да не и убива.😉😛😂
  • 16 Бодже

    58 3 Отговор
    Вярно е!По-велик идиот не е имало.
  • 17 винету 1

    68 3 Отговор
    Еваларка мисирки... Тоз затри или по-точно продаде държавата си. Каква комуникация какви пет лева.
  • 18 Zеленски

    60 3 Отговор
    Винаги ще бъде символ единствено на верен американски пудел.
  • 19 Някой

    57 2 Отговор
    Факти, сериозно ли сматяте, че внушенията, които се правят с тази препечатка могат да бъдат прието за обективен анализ . Поне в България - не
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 65 държави не са целия свят!

    56 2 Отговор
    А къде са останалите 130.Вместо изолация на Русия в момента има изолация на Европа и англосаксонските държави и колонии.Нещо сте се объркали ама яко.Този нашмъркан клоун е всичко друго,но не и лидер,а за световен е просто поредната измислица и пропаганда.Най подигравания президент в света е Зеленски и авторитета му е сравним само с авторитета на кравата Минка,която влезна в Сърбия и отново се върна в България.Допускам че е възможно националистите от Осрайна донякъде да го подържат,но в момента предположенията са че е по склонно да го свалят насилствено.Над 200 000 украиски войници,според ЦРУ са жертва на товасмешно надрусаночовече.На всички е ясно,че Осрайна,която е подготвяна от САЩ за война с Русия още от 2014г.е просто пушечно месо,което няма никакъв шанс не само за победа но и има опасност от пълно изтребление.Единствените живи,след тази пълна мобилизация ще останат жените на тази измислена държава,катио единствения им поминък,ще бъде работа в червените фенери.
  • 22 3.14К

    53 2 Отговор
    Класацията на Тайм е направена от и за кръгли идиоти!
  • 23 Пешко

    35 1 Отговор
    Хахахаха!
  • 24 Е добре де

    45 1 Отговор
    Кат е толкова голем защо се забави, защо пропусна да вдигне белото знаме и да да сключи мир... предлагаха му доста приемливи условия...., а сега трябва да загуби всичко!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Рано,или късно...

    51 1 Отговор
    ...историята ще покаже и докаже,продажната душица на тоя Юда,който праща ,с лека ръка народа си на заколение...!Не е казал веднъж думата-,,Мир"...!А само реве за оръжия,оръжия и още оръжия...!Да,ама те не останаха хора,които да искат да боравят с тези оръжия...

    Коментиран от #60

  • 27 Хитър Петър

    38 1 Отговор
    Най-голямата мишка
  • 28 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    37 1 Отговор
    Стига с тоя продажник!
    Ако не беше той Украйна можеше да е вече в ЕС!
  • 29 Веселба

    27 1 Отговор

    До коментар #7 от "Джамбaза":

    Той няма да плаща, а не му пука кой колко ще плаща след като няма да е жив.
  • 30 Хасковски каунь

    36 2 Отговор
    Нямаше смисъл да чета. Боклук , който да се подложи на САЩ унищожи една държава.
    Господ да не дава!
    Башана гельмесин /тур./!

    Коментиран от #43

  • 31 123

    34 2 Отговор
    Егати простотията на този белото му действа добре на джендърите им харесва цирка. Слава на Русия
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 хахаха

    25 2 Отговор
    този текст си е един разгърнат виц...
  • 34 го шо

    37 2 Отговор
    "до ръста на голям лидер на украинците и символ на храброст за целия свят" - мдам... представям си само що за свят е това. отврат!
  • 35 ти ли бе

    22 3 Отговор
    Мики маус на война.....
  • 36 Анонимен

    24 2 Отговор
    Преди близо век така говореха за един друг лидер
  • 37 Украинка

    36 2 Отговор
    Зеленски трябва да отговаря за всичко, което се случи в Украйна. Хага за него.

    Коментиран от #40

  • 38 Украинка

    37 2 Отговор
    Ако беше президент на Украйна - украинец сигурно нямаше това се случи. Щеше му е жал за хората, за войничета.
  • 39 ХА ХА ХА

    28 2 Отговор
    АБЕ ЗЕЛЕН НАРКОМАН ДО 24 - ТИ ИЗМИСЛЕНАТА ДЪРЖАВА УКРИЯ НЯМА ДА Я ИМА !!!! КОЙ ЩЕ ХОДИ ВЪВ ЕВРО СЪЮЗА , НЕ БЪРЗАЙ ТЪЙ , КАТО ЧЕ ЛИ ХОДИШ ПО ВЪГЛЕНИ ????? ОСВЕН ДА ПРИЕМАТ РУСИЯ ЗЩОТО ТАЯ ЗЕМЯ Е НЕЙНА !!!!!!!!!
  • 40 На зелника му припари под задника !

    21 2 Отговор

    До коментар #37 от "Украинка":

    Сякаш е седнал на нагорещен кутлон !
    Бърза и иска да отърве кожата ,че не му се ходи във СИБИР !
  • 41 Украинка

    29 2 Отговор
    Най великия убиец. Само като чуя за него получавам сьрце биене.
  • 42 САТЪРА НА ХАНА

    13 4 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ
    УКРАЙНА ДА НАПРАВИ
    ОСТАП БАНДЕРА ХЕТМАН НА ВСИЧКИ УКРАИНЦИ
    ....
    A ИЛФ И ПЕТРОВ СВЕТЦИ ЗАКРИЛНИЦИ
    НА ЦЯЛА УКРАЙНЯ :)

    Коментиран от #50

  • 43 Хи хи хи !

    32 1 Отговор

    До коментар #30 от "Хасковски каунь":

    Наш Кирчо е същия .....ще остави Българите гладни , ама се ДУПИ на КРАВАРИТЕ !!!!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Зелен

    22 1 Отговор
    Наркоман
  • 46 В момента

    26 2 Отговор
    Е най големият аутсайдер, и така ще остане за дълго
  • 47 Ежко Бежко

    32 1 Отговор
    1936г. - Хитлер на корицата на списание Таим
    1938г. - Хитлер човек на годината според списание Таим
    О времена, о нрави. Слава Уганда.
  • 48 ира

    21 0 Отговор
    Колкото по-нахален, толкова по-популярен.
  • 49 Копипасте

    24 2 Отговор
    Когато смешник забавлява хората, това е комедия.
    Когато смешник води хората, това е трагедия.
  • 50 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "САТЪРА НА ХАНА":

    И какво правим с анархиста Махно?!
  • 51 Бончева

    24 1 Отговор
    В сената на САЩ се намериха хора,които да призоват да не се дават никакви пари на Зеленски докато не се разбере къде и как се разходват вече дадените.Той безсрамно си иска но никой не знае,как и къде отиват…Този човек е толкова прозрачен и посредствен актьор и именно за това е удобен…Маша!!!!!Всичко е ясно нали🥴🥴🥴
  • 52 Симо

    23 0 Отговор
    ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.??? Това не е различна гледна точка! Това е все една и съща точка, на възхвала на едната страна в събитията. Ако искате наистина да сте конструктивни, дайте реална трибуна и на другата гледна точка. Така ще докажете, че не сте пристрастна и може би платена медия.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Русенец

    16 0 Отговор
    Все едно слушам пиленцата от Монако, как си се хвалят.
  • 55 Бамби

    9 0 Отговор
    И сега си е аутсайдер
  • 56 не може да бъде

    8 1 Отговор
    Това е ужасно,този който е написал това нещо или не в ред с главата или това е просто поръчкова статия-но и в двата случая става дува за опасно деградиране ,за подмяна на ценности,за изопачавани и извращаване на действителността,за превръщане на черното в бяло
  • 57 Истинският

    9 0 Отговор
    Какво време дойде, лудият да го правят звезда. Каква ирония на съдбата.Светът наистина върви към гибел.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Рано,или късно...":

    От вчера всички жени от 18 до 60 год.трябва да се регистрират във военкоматите в Украйна Освободени са само бременни и тежко болни.Очаква се скоро и ХитлерЮгенд да бъде възстановен.
  • 61 Да,бе

    3 0 Отговор
    На запад винаги са подкрепяли магионетки!
    Като започнем от Елцин,Борисов,Бай Дън,а сега и Зеленски.
    Просто са им удобни,затова.
  • 62 Пенчо

    0 0 Отговор
    Това не говори добре за читателите на "Тайм" !!!