Тема: Украйна

17 Юни, 2022 21:53 8 081 150

Руската армия: неспособна да ползва тоалетна и раздирана от вражди

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • чеченци-
  • андрийевка

Повечето жители на Андрийевка били принудени да живеят в мазетата си, докато окупаторите се разквартирували по къщите – грабейки, насилвайки и убивайки стотици души

Руската армия: неспособна да ползва тоалетна и раздирана от вражди - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Едва ли сте чували за Андрийевка. Малкото село на 70 км от Киев дори не се открива лесно в интернет, защото на 400 км от столицата, до Полтава, се намира по-големият му брат със същото име.

Въпреки това селцето с едва 1000 жители става арена на едни от най-чудовищните кланета, изнасилвания и грабежи от страна на руската армия по време на продължилата месец и половина окупация.

„Руснаците се придвижиха толкова бързо, че нямахме достатъчно време да се въоръжим. Мъжете от териториалната отбрана се изтеглихме в гората, откъдето бе наредено да шпионираме. Много от нашите семейства останаха в селото. Никой не очакваше да се случат всички животински зверства, които последваха“, споделя пред КлинКлин Виталий Черкасов, на 56 г.

Той разказва, че повечето хора били принудени да живеят в мазетата си, докато окупаторите се разквартирували по къщите – грабейки, насилвайки и убивайки стотици души.

Високоточкови тоалетни

„В някои мазета са хвърляни гранати. Хора са разстрелвани по улицата. Просто от злоба. Защото руснаците завидели на „прекрасния град Андрийевка“. И когато местните обяснили, че това е нищожно село от 1000 души – те не могли да повярват. „Как така село – рекли – вие имате електричество, асфалт, течаща вода, улично осветление, това е град“, разказва Виталий.

И допълва: „Руските войници живяха в къщата ми над месец. Когато се прибрах, заварих цялата баня покрита с изпражнения, преливаха от тоалетната. Наложи се да изрина всичко с лопата. Те просто не са знаели как да ползват тоалетната чиния“.

Макар да звучи нелепо, същата история се повтаря от жители в цялата страна, където руската армия е стъпила – от Андрийевка, Ирпин, Бородянка, Буча и Гостомел до Орихив, Чернигив, Харкив и Северодонецк. Показват се снимки на откраднати мивки и тоалетни.

„Смятахме руснаците за цивилизована нация, но се оказа, че не са. Такива свинства сториха във всеки дом. В хола е имало камина, а те са горили паркет на пода. Един от руските офицери разказва, че когато тръгнал към Беларус за учение – получил разрешение да си пусне ток у дома. Преди това 15 г. му било отказвано. Когато отишъл в Беларус, получил обаждане от жена си, че са им пуснали ток и тя дори успяла сама да борави с него. Цялата улица им завиждала. Ток! В 21 век. За мен това не е нормално“, разказва мъжът.

Омразните чурки

Не всички от руската армия обаче били такива. Артилеристите били етнически руснаци и се държали предимно добре с местните. Докато най-големите зверства и погроми са извършвани предимно (но не само) от войници от Бурятия и Хабаровск – и двете територии в източния край на Руската Федерация. Офицерите също били руснаци. Имало и хора от силите на Рамзан Кадиров – лидерът на Чечня.

И нито една от тези групи не се харесвали помежду си. Кадировците били в тежък конфликт с бурятите, които пък не харесвали хабаровците. Руснаците ненавиждали всички вкупом и ги наричали презрително „чурки“ (бел.ред. – буквално значи късче дърво или метал, но се ползва пренебрежително за всеки руснак с неславянски външен вид).

„Когато съседката ни решила да отиде до своя приятелка, двама руски артилеристи я спрели: „Лельо Оля, не ходи натам, зад ъгъла има два трупа". В друг случай група буряти решили да изгонят семейство от къщата му, защото им било студено. Руските офицери обаче ги видели и отпъдили“, разказва Виталий.

Историята съвпада с информация на КлинКлин за враждуващи фракции вътре в руската армия. Това, заедно с високата степен на техническа неграмотност и слабо образование у широки части на руската армия, допринася за катастрофалните резултати на Кремъл в началото на войната.

Личната гвардия на Путин

Най-сериозни поводи за конфликти създават кадировците, които действат като лична преторианска гвардия на Путин. Според източник на КлинКлин от Грузия, чиято мафия действа на територията на Русия: най-малко 700 чеченски бойци живеят в луксозни хотели в Москва на държавна издръжка. Тяхната функция е да се притекат светкавично в защита на Владимир Путин, в случай че се появи опасност за него от страна на армията или тайните служби.

На тях им е позволено да ходят въоръжени в града и да си докарват допълнителни доходи с организирана престъпност. Именно те са най-големият противник на грузинците. Вражда, която се простира назад във вековете. Но изглежда имат повече от един враг.

„Федералната служба за сигурност (ФСБ) ги презира. Те са нещо като „свещена крава“, не можеш да ги пипнеш, каквото и да правят. По нареждане лично на Путин. Бъдете сигурни, че ако нещо се случи с него – всяка следа от съществуването им ще бъде заличена в рамките на ден. ФСБ ще се погрижи за това. Те са отговорни за убийството на Борис Немцов (бел.ред. – руски опозиционер, който беше застрелян посред бял ден в Москва на 27 февруари 2015 г.), което вбеси безкрайно много службите за сигурност.

Защото само ФСБ имат, така да се каже, лиценз да убиват. Лично Кадиров е заповядал убийството, което бе изпълнено от негови приближени. Москва беше на крачка от избухване на вътрешна война. Поради същите причини в руската армия никой не ги харесва. От фронта дори се получават доклади за престрелки между чеченци и буряти", обяснява грузинецът.

От съображения за сигурност моли да запазим самоличността му в тайна, но разказва виц в замяна: „Съветският съюз. В радио „Ереван“ се получава обаждане с въпрос: „Кой е най-красивият град в СССР?“ От радиото отговорили веднага: „Ереван“. Последвал друг въпрос: „А колко ядрени бомби ще се необходими да се унищожи Ереван?“ След минута мълчание от радиото отвърнали: „Знаете ли, Грозни е много по-красив град!“

Да плячкосваш мъртвите

Обратно в Андрийвка Виталий разкрива повече подробности за ужасите: „Начинът на мислене на руснаците е следният: „Защо ще живеете по-добре от нас? Щом ние не можем, и вие няма!“ Намерихме купчинка строшени с приклад смартфони. Сауната ми, от която руските офицери не са излизали, е унищожена при изтеглянето им. Съседи са ги чули да се смеят и казват: „Жалко, хубава сауна беше“. Влезли са през оградата ми с танк. Селото беше пълно с премазани коли.“

Редица трупове в селото, по които след това открили следи от измъчване, не били достъпни за украинската войска дни след изтеглянето на руснаците, защото били минирани. Сред тях е бил и доброволец на „Червения кръст“. Пред КлинКлин бяха представени лични документи и снимки на трупа, но от уважение към починалия те няма да бъдат публикувани. Тялото му било открито без обувки и част от дрехите.

„От 28 февруари до 16 март контролирахме горите и полята в областта. Беше ни наредено да не влизаме в бой, а и нямахме оръжия. Руснаците обаче смятаха, че разполагаме със снайперисти и ги беше страх да припарят до нас. Това не беше вярно, но въпреки това само виждахме как ни следят с бинокли и бързо се скриват."

Около Андрийевка бе разположена тежка артилерия: системи „Ураган“ и „Град“, както и 240-милиметровата „Тюлпан“. Всички те стреляха по Киев и населените места около него. Ние давахме сведения на нашата артилерия и авиация за движението на руснаците в околността и къде да ги ударят“, разказва войникът.

Предатели сред украинците

В селото обаче имало и местни руски агенти. Един такъв предател съобщил на руснаците в чии къщи са семействата на мъжете от партизанските отряди в околността.

„Руските офицери в Андрийевка постоянно се сменяха. Някои от тях бяха особено брутални. На няколко пъти извеждаха съпругата ми на двора и стреляха с „Калашников“ над главата ѝ, за да я накарат да издаде позициите ни. Тя, разбира се, нямаше идея къде се намираме. Имало е и заплахи за изнасилването на 19-годишната ми дъщеря.

Един от дните замалко да се случи. Съпругата ми разказва как вечерта на вратата почукал руски офицер и поискал да „опознае“ дъщеря ми по-добре. Нахлул у дома, а съпругата ми му предложила да го нахрани. Той обаче поискал алкохол. След 4 бутилки вино паднал под масата и войниците му го изнесли“, обяснява Черкасов.

Най-трудното от всичко е било да държат поста си в гората, докато ужасите са се случвали в селото. Партизаните на моменти трябвало да се възпират физически взаимно да не се втурнат обратно у дома, за да спасят жените и децата си. Но са знаели, че ще бъдат измъчвани и екзекутирани, а семействата им нямало да бъдат избавени.

В момента семейството му живее в чужбина, докато войната не приключи. Самият Виталий обаче не смята да ходи никъде и не се притеснява да говори с името и лицето си пред камерите.

„Руснаците и без това вече знаят кой съм и къде живея. Но ако се върнат, могат да бъдат сигурни, че ще бъда по-добре подготвен. И този път няма да сваля тези от стената си“, казва хладно Виталий и слага на масата 3 декоративни чинийки с лика на Степан Бандера (бел.ред. – украински националист, станал символ на борбата срещу Русия, но също така и обвиняван във фашизъм заради бруталните зверства, които е извършил. Руската пропаганда използва определението „бандеровци“ като взаимозаменяемо с „нацисти“).

Колкото до офицера, който се опитал да изнасили дъщеря му, Черкасов спокойно отговаря: „Той е мъртъв.“

Препечатваме репортажа на Калоян Константинов от Украйна от сайта Клин Клин.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 125 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Те не обичат

    49 74 Отговор
    Водата а водката Да

    Коментиран от #5, #11

  • 2 Бесен_ Язовец

    226 80 Отговор
    Евтини клевети платени с грантове. Затова спряха руските канали за да пускат лъжите си лакеите на краварите на спокойствие.

    Коментиран от #73, #101, #103, #124, #134

  • 3 Копейкин Сила

    68 133 Отговор
    Православната армия на Путин.Копейкин ще ги предвожда като дойдат тук.

    Коментиран от #8, #15, #144

  • 4 Помак

    87 33 Отговор
    ...Виталий наистина тр да се моли и бае да не се връштат русите ...

    Коментиран от #86

  • 5 Руснаците

    70 118 Отговор

    До коментар #1 от "Те не обичат":

    Нямат Тоалетни!!! Клечът по храстите!! Страх ги е да не ги удари тока от крушката в тоалетната

    Коментиран от #46, #98, #99

  • 6 Любомир

    194 59 Отговор
    Ееееее то бива, бива измислици, но вече надминахате фантастите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 В.В.П.

    26 22 Отговор
    Това са шумкарите за които ,често говори ,бай Стоян Георгиев /оня с коня,,,,партизаните ,.та партизаните.Он е закърмен с червената идея ,Дрогарят..Хехе..
  • 11 Путин

    25 70 Отговор

    До коментар #1 от "Те не обичат":

    Не се къпе!! Ако искате излезте и насочете нос към Москва!!! Мирише яко от там
  • 12 БАЙ КУРТИ

    111 19 Отговор
    Миче вече те слагам в конкурса на ДЖАМБАЗА кой ще разтяга лукумите по добре. После да видим твоят ментор СОРОС кой ще изберат за луку..мджия на годината във Фа..ти .
  • 13 Хисторик

    103 22 Отговор
    Ми бандеровци и нацисти е едно и също бандеровците избиват хиляди евреи и поляци преиода 1939-1943г. Всичко охранители на концетрационните лагери на територията
    полша са били украинци бандетовци.

    Коментиран от #102

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Путин

    20 57 Отговор

    До коментар #3 от "Копейкин Сила":

    Не може да поведе плъховете с които живее в Кремъл!!! Те му нямат вяра нито уважение
  • 16 Факти

    40 99 Отговор
    Русия е крайно изостанала държава.Като изключим градовете витрини Москва и СанктПетербург всичко друго е на ниво 60те години в България.И сега като дойдат руснаци се учудват че селата ни имат асфалт и течаща вода.

    Коментиран от #30, #34

  • 17 Смешници

    143 26 Отговор
    Автора наистина ли смятат нивото на българите за толкова ниско с такъв род статия ? Или може би вашето ниво от факти вече е на това ниво от което всеки би се срамуваш с такъв вид пропаганда и нескопосани лъжи.Не съм вярвал че мога да прочета такъв вид статия в 21 век в българската преса.Живея от 30 години в русия и познавам доста добре Русия и бихте ли написали мястото където нямало ток в 21 век? Май наистина стигнахте дъното,Факти.

    Коментиран от #97, #105

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ъпсурдъ

    65 19 Отговор
    Рашите нямат клозет,и затова дришляват в устата на зеленият еврейн.
  • 20 БУГИ

    87 17 Отговор
    ВИЕ СИ ПИШИТЕ ГЛУПОСТИ А РУСИЯ СИ ПРЕВЗЕМА ГРАД СЛЕД ГРАД

    Коментиран от #39

  • 21 Да вярно

    11 38 Отговор

    До коментар #9 от "😂 ей руски ибрици....":

    Купейките нещо са несериозни от няколко дена хаха А е скучно без тях Вече не мога без тях
  • 22 Ърнест Хемингуей

    70 14 Отговор
    Къси евтини съчинения без капка достоверност!

    Коментиран от #137

  • 23 В.В.П.

    61 16 Отговор
    ДРОГАРИТЕ НА ЛЕНИН , от болшевишка Осрайна.Се оттеглили в гората .От там наблюдавали как им с.али в къщите.Пълни глупости .на ДВ.

    Коментиран от #75

  • 24 Смешници

    74 12 Отговор
    Факти ,задминахте Станислав Лем,вие сте направо гений спрямо него.Да се чуди човек да се смее ли на глупостите ви или да плаче от нивото което показвате с такъв вид глупости.
  • 25 Истината

    39 7 Отговор

    До коментар #18 от "Начко":

    НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ.
  • 26 абе

    51 7 Отговор
    На картата на Европа преди години бг не беше ли изобразена като външен кенеф,там в евро парламента,нашите евро партньори са номер едно
  • 27 Леле каква информация за руската

    58 10 Отговор
    Армия и за живота на Путин има един селянин от укрсинско село с, 1000 жителя. Представяте ли си какво знаят киевчани. Който е ходил в Русия доста ще се посмее
  • 28 !!!?

    28 62 Отговор
    Диваци и варвари - язък че сме им дали четмо, писмо и религия !!!?

    Коментиран от #37

  • 29 ко стана

    63 11 Отговор
    Въй , въй ,въй ...от де я преписахте тая простотия . Значи разбрах само че "великите защитници" се изпокрили из шубрака , а Руснаците се настанили на квартира .
  • 30 Така ли мислиш

    47 3 Отговор

    До коментар #16 от "Факти":

    Идват в Банско и си купуват яке Богнър за 8000 лв.... Между другото бяха от Казан
  • 31 само питам

    38 6 Отговор
    Бе те у туй село с 1 000 човека , тоалетни и баня имат ли ? Или селската баня голям кеф .
  • 32 Руските варвари

    16 54 Отговор
    Грабят,крадът,изнасилват ,плячкосват,а бе варвари

    Коментиран от #108

  • 33 Чавдар

    47 10 Отговор
    Не сполучлив опит за учернаяне на спец операция на руските въоръжени сили по денацификация в източна Украйна.
  • 34 Пешо

    29 7 Отговор

    До коментар #16 от "Факти":

    Кога ще завършиш 6-ти клас?Пишеш за неща ,който дори нямаш представа.Когато вашите те заведат в зоологическата градина в София, ще видиш най-после какво голямо животно има там.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ЕДНО ПОНЕ Е ЯСНО И ТОЧНО

    4 11 Отговор
    „ОФИЦЕРЪТ Е (.......)🙏”.......ТА ДА СИ ЗНАЯТ И (.....)ФИЛИТЕ☝
  • 37 Октомври

    62 18 Отговор

    До коментар #28 от "!!!?":

    Руснаците те освободиха неблагодарник от турско робство за да станеш 140 г по късно сородоиден роб

    Коментиран от #41, #55

  • 38 Ха ха ха

    43 8 Отговор
    Лъжете повече от кирцата
  • 39 Хаха

    15 18 Отговор

    До коментар #20 от "БУГИ":

    Хахахаха Скоро ще ги издухат от покрайнините на Украйна
  • 40 Христо

    51 7 Отговор
    Ей, Факти, паднахте под дъното вече! Срамота!
  • 41 !!!?

    21 24 Отговор

    До коментар #37 от "Октомври":

    А тебе още не са те освободили...чакай главореза Кадиров !!!?
  • 42 Бесен _Язовец

    60 7 Отговор
    Руснаците са превзели Севеодонецк преди 3 часа бандерите са почнали да се предават от завода Азот. Руснаците мачкат и в Одеса и Харковтук соро.снята прави информационно затъмнение.
  • 43 В.В.П.

    34 5 Отговор
    Укропъъ е Степан,А Степан е Трепал и руски и поляци...Примитивно.Както днес В Донбас..Нищо различно.Едно към едно..Бандера е сериен убиец !
  • 44 Селим

    44 6 Отговор
    А бе Миме, как можа да допуснеш такава глупост и да си сложиш снимка, барабар с името си?!!!Човек трябва да има достойнство и чест.
  • 45 Киевска рус

    15 37 Отговор
    В големи части на раша за тоалетна ползват изкопани дупки или кофи
  • 46 Вярно е

    9 21 Отговор

    До коментар #5 от "Руснаците":

    Но понякога влизат в тоалетна на тъмно и никой не знае накъде сер.....е
  • 47 Хахаха

    14 51 Отговор
    ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРАВДИВА СТАТИЯ., СЪВПАДАЩА С ИНФОТО КОЕТО ДО ТУК ИЗЛИЗА И ОТ ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ. НАГЛЕДЕН ПРИМЕР ЗА СБИРЩИНАТА НАРЕЧЕН ПРОССИЯ И НЕИЗБЕЖНИЯТ, БЪДЕЩ РАЗПАД НА ТАЗИ КОЧИНА.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Мале

    35 7 Отговор
    Що ги четете теа боклуци кво пишат , мале мале колко сме опростели
  • 50 Ей Марче!

    46 5 Отговор
    Колко гривни ти платиха,за да напишеш този пасквил...?!То бива,бива,ама това,че чак не знаели как да се ползват тоалетните чинии ,направо изби рибата...!Прочетох до някъде и се отказах да чета глупости...!!!
  • 51 1212

    12 35 Отговор
    Руснаците са монголо татарски диваци

    Коментиран от #95

  • 52 Хаджи Генчо

    31 8 Отговор
    Пълни глупости! Грантаджийски фейк!
  • 53 Дъ-Ге

    44 6 Отговор
    Дълга статия, големи глупости. Даже не я прочетох цялата. Такива безумия не се срещат под път и над път. Писателя е надминал себе си!!!
  • 54 Авторката на

    52 8 Отговор
    статията прави журналистика като Бай Ганьо на Алеко Константинов. Дори не чете какво е написала. Селото е от 1000 души. Мъжете естествено са в гората да шпионират. Руските войници избили стотици. Руснаците са ходили по естествена нужда на пода във вътрешна тоалетната и в същото време са живели около месец в къщата. Даже не са се сетили да ходят на двора или в храстите. Малко уважение към читателите на сайта.
  • 55 Възрожденец

    18 39 Отговор

    До коментар #37 от "Октомври":

    Русия я няма ! От 105 г. не съществува.. Но нито Русия, нито СССР или РФ са освобождавали някого, те винаги са завладявали, поробвали и обезличавали народите. Така са постъпили с над 100 народа, между които 2 Българии. Това, че с нас не успяха след войната им за Проливите си е заслуга на нашите деди !
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ха хо

    37 6 Отговор
    Това е пародия на журналистика!
  • 58 Копейкин

    16 16 Отговор
    Това е като хапче за безсъние за мурzzилажа. :))) Трудно се приема факта, че си слуга на животни.
  • 59 Рушляк

    11 35 Отговор
    Три минути след пускане на статията и толкова много коментари.Господ ще накаже всички русоблизци путинофили

    Коментиран от #93

  • 60 Глупости...

    12 18 Отговор
    Всички знаем, че Раят е в Русия. Даже и Зелена карта има за там, милиони искат да се цопнат ...
  • 61 Хихи

    30 8 Отговор
    Откъде измисляте такива простотии. Аман от безполезни търтеи.
  • 62 Франко

    14 7 Отговор
    Аз като бях млад се пра.нех на пъпа, на девойките от СССР..Бяха доволни..После станаха украинки.

    Коментиран от #68

  • 63 Про митак

    13 3 Отговор
    ся остаа да кажете и че си бъркат в носа и ше ви призная
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 А кога почнаха

    5 3 Отговор

    До коментар #62 от "Франко":

    да ти се празнят римляните от южната страна?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Ватникът.

    20 4 Отговор

    До коментар #64 от "д-р Косев":

    Русофоб като вас ,докторе не може да е ходил в Бурятия.Няма как!.
  • 71 ХаХа

    19 4 Отговор
    Статия тип денизов пак ша блокна сайта
  • 72 Верният текст

    23 8 Отговор
    Украинската армия: неспособна да ползва тоалетна и раздирана от вражди
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 защо

    15 3 Отговор
    това да не е американската - на памперси че модерно
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 забавен

    1 3 Отговор
    каква заблуда на луд. Журналисти имате огън, докато пишат
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Ужас

    28 6 Отговор
    Щях ви напиша един сайт да видити какво правят украински войници.Ужасни неща..не е за хора със слаби сърца.А и не е за деца.

    Коментиран от #90

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ха,ха,ха

    31 6 Отговор
    Бива бива пропаганда, но чак толкова... Като чета коментарите някои хора са повярвали на поредната украинска лъжа.Македонци и украинци страдат от една и съща болест.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Правописът

    6 6 Отговор

    До коментар #85 от "Ужас":

    ти от мазето в Омск е УЖАС! Неграмотността, също!
    🤣🤣🤣🤣
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Турчин

    14 10 Отговор
    По принцип руснаците не са лоши хора но Русия е огромна с много различни малцинства. Руската държава не инвестира средства в изтока и там са много назад не само икономически но и културно и социално. Винаги при война държавите първо мобилизират силите от т.наречения "задeн двop". И се получават такива неприятни неща. Нямате си представа какви хора живеят по света. Вие си меслите, че всички са като вас. Например хвърляте фаската от цигарата в кошчето. Когато отидете на гости предпочитате да не ползвате чуждата тоалетна по голяма нужда и прочие "глезотии" докато в други части на света живеят хора които не са виждали пералня или тоалетна чиния. И за съжаление такива има не само в Африка.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Ако клеветите

    20 7 Отговор
    Са по-умерени може някой и да повярва но на необузданата фантазия няма как
  • 97 Бай

    24 11 Отговор

    До коментар #17 от "Смешници":

    Тази пропаганда е за западняците те там вярват на всичко що е против Русия!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Полковник

    12 13 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен_ Язовец":

    Сънувай. И европейците през WW2 ли лъжат. И Димитров ли лъже в писмото си до Сталин, описвайки действията на руските изверги във военни униформи., че и посягали и на комунистки.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Гошо

    27 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен_ Язовец":

    " Един от руските офицери разказва, че когато тръгнал към Беларус за учение – получил разрешение да си пусне ток у дома. Преди това 15 г. му било отказвано. "
    Е това най ми хареса
  • 104 уайтнойз

    9 5 Отговор
    изяли са ората... малиййй Атанасова сопри малко колумбийското ве. За 4-5 дни ще стабилизира :)
  • 105 Гошо

    11 3 Отговор

    До коментар #17 от "Смешници":

    Има ни за американци бе ,а не за глупаци
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Източна ромелия

    17 2 Отговор
    И това кой ви го каза Дойче зеле или някой друг. Що заблуждавате хората нима няма и други чо- обективни медии макар и да са спрени в България
  • 108 Източна ромелия

    11 6 Отговор

    До коментар #32 от "Руските варвари":

    А щот хамериканските и укронацитата са с мед да ги намажеш
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 ПРЕПИСВАМ И НЕ МИСЛИМ

    11 1 Отговор
    Препечатваме репортажа на Калоян Константинов от Украйна от сайта Клин Клин. ...................ПРОСТО И ЯСНО !
  • 113 Георгиев

    20 5 Отговор
    Този сайт се самоубива. Държи се като зеленски. 24/7 бълва антируска пропаганда и мисли , че някой може да повярва. А на зеленски запада вярва и очаква укрите да си върнат Донбас и Крим.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Матей

    10 3 Отговор
    Запада от глупост толкова надълбоко навлезе,че ще пробутва по един или друг начин гадни пропаганди.то кажи речи туй им остана и има да се чудят как да се измъкнат ,а продължават да наливат оръжие и да навиват пружинката на една дрогясана играчка
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 ИМА МНОГО ПАРИ ЗА УСВОЯВАНЕ ,ДЕРЗАЙТЕ

    14 5 Отговор
    ТОЛКОВА МИЛЯРДИ СЕ ИЗПРАТИХА ,НАЛИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УСВОЕНИ,РАЗБИРА СЕ РАЗРЕШЕНО Е ДА СЕ ПИШЕ ВСИЧКО НО САМО С/У РУСИЯ..И СЕГА ПАСКВИЛИ ,КОЛКОТО ИСКАШ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ ,ДАВАЙТЕ ПИШЕТЕ ДОКАТО ИМА ПАРИ...ИДВАЙТЕ ДА СЕ БИЕТЕ С/У РУСИЯ-ПЛАЩА СЕ ПО ТРИХИЛЯДИ ДОЛАРА ИЛИ 1500 ЕВРО НА ДЕН ..ТЕЗИ ПАРИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УСВОЕНИ ЗА ДА ИСКА НАПУШЕНИЯ ОЩЕ...А НА ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ МУ ЧЕТА ЗАГЛАВЯТА САМО ,АКО СЛУЧАЙНО МИ ПОПАДНАТ НА ЕКРАНА ...
  • 120 Някоя си

    15 5 Отговор
    Ха ха 🤣🤣🤣 тая статия ми оправи настроението сутринта 🤣🤣🤣 на тва му се вика кофти пропаганда 😉 постигате обратен ефект наистина 🤣🤣🤣🤣
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 гала

    10 4 Отговор
    ей какви приказки само като в Андерсън-идват изостаналите руснаци кво да видят Авдеевка има асвалт ток абе като в швейцария направо с е са се побъркали -война война дезинформация ам а чак толкова не бива
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 ами

    10 3 Отговор
    да руската войска са я наловили в тайгата дали са им пушки кремъклийки и айде на война срешу най-добрата армия в света украйнската
  • 128 Та се чудя

    10 4 Отговор
    Дъра-бъра,дъра-бъра... и накрая изплюват камъчето,човекът бил бандеровец и си държал портрета му на декоративна чинийка на стената... пък като дошли руснаците ги откачил и скрил? Що така беее... байновец,нали си курназ укра? Сигурно затова са избягали в гората - гузни са и знаят какви простотии са вършили. Станали партизани,шпионирали войската... пък риват за статут на цивилни? Много злобна хвалипръцковщина,като македонската,която при географски неграмотните западняци и хамериканци може и да е вървежна. Бурятия е в Далекоизточния федерален окръг и има население малко под милион,65% от което са руснаци,а останалите са буряти,украинци,татари. Точно пък от 200-300 000 буряти руската армия ще си набира военен контингент? В Хабаровския край пък 94% от населението са руснаци и украинци,ама тия фукльовци даже географията на бившия СССР не се си дали труд да изучат. Направих си труда да разгледам по интернет доста от селата северно и западно от Киев до границата с Беларус. Такова село не намерих,ноо... в повечено села асфалтирана е главната улица и тук-там и някоя друга улица, и то не навсякъде. Има села само с чакълирани и черноземни улици. Та се чудя на нахалното самочувствите на укрите дофтасали в България.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 фатки

    11 4 Отговор
    Маро, тва ли роди пилешкия ти мозък, ма? Вече нямам съмнение, че си с мозък на бройлер...
  • 131 Ксаниба

    13 6 Отговор
    Какъв кьенеф е в главата ви русофобска, со ро сня.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 До Бесен_ Язовец

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен_ Язовец":

    Мненията ти са без стойност.
    "Куче, което лае, не хапе."
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 сапун

    4 6 Отговор
    Тоалетна не знаят как се ползва ,но искат световен ред да налагат
  • 137 зор

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "Ърнест Хемингуей":

    до 22 -другар като не вярваш иди да видиш -сигурно е че и да видиш пак ще отричаш като кумунис

    Коментиран от #139

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 смешник

    3 1 Отговор

    До коментар #137 от "зор":

    Ти имаш ли завършен 8-ми клас?
  • 140 9689

    5 1 Отговор
    1000 и една нощ ряпа да яде........
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Бил Гет

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Копейкин Сила":

    Да те питам ? Като ходиш до тоалетна , сваляш ли си гащите .

    Коментиран от #147

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Гост

    0 0 Отговор
    Поредният платен сороит
Новини по държави: