Last news in Fakti

12 Юли, 2022 13:54 4 039 20

Македонската опозиция: Отхвърлете предложението и няма да има предсрочни избори

  • северна македония-
  • ес-
  • българия-
  • вмро-дпмне-
  • християн мицкоски

Опозицията в Скопие изнудва управляващите

Македонската опозиция: Отхвърлете предложението и няма да има предсрочни избори - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

„Бъдете достойни, уважаеми народни представители от СДСМ и не се поддавайте на натиска на някои ръководни фактори от вашата партия. Искам да се знае, че моята цел не е борба за власт, а преди всичко защита на държавните и национални интереси, чрез отхвърляне на един вреден за Македония процес“, заявява във видео обръщение към депутатите от управляващата партия в Република Северна Македония опозиционния лидер Християн Мицкоски.

След като късно снощи ръководният орган на СДСМ взе решение да подкрепи преговорната рамка, предложена от ЕС, днес Мицкоски призовава депутатите от управляващата партия да го отхвърлят при гласуването в парламента, а той „честно и искрено, ръководейки се изключително от интересите на народа и бъдещето на Македония“ обещава, че няма да иска предсрочни избори и ще подкрепи „оцеляването на това правителство, за да не бъде изнудвана и унижавана Македония“.

„Депутати от управляващите партии, каня ви да застанете с нас, с народа на Македония от правилната страна на историята. Викайте силно "Ултиматум - не, благодаря". Не робувайте на партията си, а бъдете както подобава само в услуга на народа! Вие сте на ход! Всички сме едно в тази битка! Ние ви подаваме ръка!“, добавя Мицкоски.

Вчера стана ясно, че в парламента ще бъде разгледана преговорната рамка предложена от ЕС, а по процедура гласуването става с обикновено мнозинство, каквото би могло да бъде получено с гласовете на СДСМ, коалиционния ѝ партньор ДСИ, а и по-малките албански партии също подкрепят. Все още не е ясно за кога ще бъде насрочено заседанието на парламента, тези дни продължава обсъждането на актуализацията на бюджета.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пожелание

    28 1 Отговор
    Влизайте в африканкият съюз за да сте велики.
  • 2 Пич

    38 0 Отговор
    Тези са болни от простотии.
  • 3 Българка

    45 0 Отговор
    Определено мнозинството в РСМ не е готово и не иска да е член на ЕС. Досега правителството им се оправдаваше с българското вето. Сега истината лъсна и маските паснаха. Дано от ЕС осъзнаят защо имаше вето и не приемат нови членове без да са покрили европейските ценности

    Коментиран от #9

  • 4 Знаехме, че са зле

    26 1 Отговор
    Но не предполагах, че толкова много, не искат в ЕС, просто е, облъчени и управлявани от сърбомани по оста белград-кремъл, дано вече са го разбрали всички
  • 5 Арсовска отпред на АНТИбългарските

    24 0 Отговор
    протести, да върне НЕЗАБАВНО българския си паспорт
  • 6 пламен

    17 4 Отговор
    Там, против са сърбомакедонците, тук против са русофилите.

    Коментиран от #11

  • 7 кирил

    16 1 Отговор
    Приличат на сигани

    Коментиран от #17

  • 8 Кви македонци?

    13 2 Отговор
    Тия от снимката са некви диви турчуля. Може би албанци?
  • 9 Ще има и още

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Поправка ! Не "мнозинството", а политическата каста която е легаризирала себе си на основата антибългаризъм и омраза към България и всико българско. И не са против ЕС, а са против България в т.ч. и най-вече - България да е в ЕС.
    Те считат че са много по-заслужили да са в ЕС, а България няма място там. Изтъкват като мотив "фашисткия и рекетьорски" характер на България. Това разбира се е официалната версия за пред народа.
    А неофициалната истина е че България ще започне да "мирише", да задава въпроси, да иска отваряне на досиета и архиви, а тогава лъже-антифашисткият характер на откровените фашисти, които властват над хората в тази държава ще лъсне като маймунски з....дник. Е, те това е им е проблема...
  • 10 Вампир

    12 6 Отговор
    Мицковски и нашия Копейкин явно "пеят една и съща песен", чийто тон им е зададен от МАСКВА .
  • 11 64771

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "пламен":

    Е да, русофилите са патриоти, затова реагират така, а вие сте антибългари, затова искате макетата да ги вкарате в ес. Правилно казваш.
  • 12 Чичо Дончо каза

    6 1 Отговор
    Заповядайте в новият СССР.
  • 13 Изхвърлете Кремъл от балканите

    11 4 Отговор
    Борете се братя македонци, борете се! При тях в момента е същото, както в България. Активирани са всички членове на политическите и икономическите мутризирани групировки не само на прехода, но и през целия диктаторски режим на, който са били подложени от кремълската агентура действаща в Белград и София. Отворете архивите на УДБА! Кремъл са татарите на цивилизацията.

    Коментиран от #15

  • 14 ВОЙНАТА ни за Вардарска МАКЕДОНИЯ

    6 1 Отговор
    И Беломорска ТРЯБВА да се ПРОВЕДЕ иначе Краси Каракачанов от ПЛЕСКАВИЦИ ни риза , ни гащи вече ще го ПОБЕРЕ ! ВОЙНАТА ЩЕ РЕШИ КОЙ ще дърпа КАЛЕМА ! В противен случай - заб ави ! Со Кротце и Со БЛАГО - КОКАЛ не се дава !
  • 15 Ши В ан ЗАЕК !

    0 4 Отговор

    До коментар #13 от "Изхвърлете Кремъл от балканите":

    Отдавна кожатати трябваше да съхне под сайваната !

    Коментиран от #16

  • 16 зор

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ши В ан ЗАЕК !":

    до15 дърто твойта сбръчкана червена кожа не става и за сушене а направо на кучетата или боклука
  • 17 Тот

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "кирил":

    Защо да приличат.Нали Ачо Македона, след Индия населва Пела с индийци за да може да се възстановят войските.А и армията се е обслужвала от индийци.
  • 18 177

    10 1 Отговор
    Ще приемат. Няма къде да идат. Албанците не могат да ги чакат повече да се туткат и да се вайкат за да защитят собствените си измислици. Ако в Европа не знаят точно за какво става въпрос, албанците много добре знаят какви са т.нар. македонци, откъде идват и за какво се борят. Само че и на тях вече им писна да ги спират заради интересите на една просръбска върхушка. Така че и те като натиснат, ще се получи мнозитство в парламента. Ония ще повряскат известно време и ще се умалчат.
  • 19 Кокорчо

    5 0 Отговор
    Ох, тая Македония- само пица е и въстания.
  • 20 Ха ха ха ха ха ха ха

    2 0 Отговор
    Никакъв Евро съюз за тия комунисти
Новини по държави: