Last news in Fakti

12 Август, 2022 16:05 867 1

Бериша: Главна цел на опозицията е премиерът Еди Рама да бъде свален от власт

  • сали бериша-
  • албания-
  • албин курти

Политикът изрази готовност за формиране на коалиция с партията на Мета за предстоящите догодина местни избори

Бериша: Главна цел на опозицията е премиерът Еди Рама да бъде свален от власт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент и премиер на Албания Сали Бериша, който сега е начело на крилото за обновление на опозиционната Демократическа партия, заяви, че обща цел на опозицията е да свали от власт правителството на социалиста Еди Рама, предаде агенция МИА.

Бериша коментира изявлението на лидера на Партията на свободата и до неотдавна президент Илир Мета, за формиране на служебно правителство следващия месец.

"Не сме говорили за техническо правителство, но общото ни становище е Еди Рама да си отиде час по-скоро. След сваляненто на това правителство основната ни задача е да се подготвят свободни и честни избори. Политическите сили ще решат дали да създадем служебно или ад-хок правителство", каза Бериша.

Той изрази готовност за формиране на коалиция с партията на Мета за предстоящите догодина местни избори.

По-рано Мета се обяви за сваляне на Еди Рама от власт и го обвини в корупция, престъпност и за демографската криза в страната. Той предложи през септември опозицията да формира служебно правителство.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никаква социална идея

    4 3 Отговор
    Само евро и Атлантически океан. Предстои световен конфликт, Англосаксия няма време да се занимава с патриоти. Трябва пушечно месо и синергия с Евроатлантизма.
Новини по държави: