Last news in Fakti

12 Август, 2022 16:35 1 874 4

Фермери предупреждават за възможен значителен спад на есенната реколта

  • германия-
  • суша-
  • торове-
  • реколта-
  • картофи

Прибирането на тазгодишната зърнена реколта в Германия е на финалната права, но все още предстои да започне събирането на есенните култури, сред които на картофите и захарното цвекло

Фермери предупреждават за възможен значителен спад на есенната реколта - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Фермери в Германия предупреждават, че е възможен значителен спад на реколтата през предстоящите месеци на фона на опитите им да се справят със сушата и с повишаващите се цени на енергията, предаде ДПА.

"В момента се борим на много фронтове. Цените на торовете са четири пъти по-високи в сравнение с година по-рано. Разходите за енергия са два пъти по-високи. Разходите за фураж се повишиха", заяви пред ДПА президентът на Германската асоциация на фермерите Йоахим Руквид.

"Ако не завали сравнително скоро, то опасенията ни са, че ще загубим 30 - 40 процента от добивите си", каза Руквид. Той уточни, че прибирането на тазгодишната зърнена реколта е на финалната права, но все още предстои да започне събирането на есенните култури, сред които на картофите и захарното цвекло.

"Не искам да отхвърлям възможността за повишаване на цените, по-специално на есенните култури", подчерта президентът на Германската асоциация на фермерите.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    16 2 Отговор
    германците си го заслужават. Продавам смолянски картофи по 14 евро килограма, специално за шваби.
  • 2 Иван

    14 4 Отговор
    Абе откъде ги намирате тези фантасмагории какво го интересува нашия селянин за реколтата в Германия то бива простотии
  • 3 Хихихи..

    12 1 Отговор
    Тъз гудина пулвин ляп,дугудина три филийки..
  • 4 мдаа

    8 0 Отговор
    Германците вече си отглеждат сами зеленчуците, а комплексираните ни съграждани доскоро ни се присмиваха, че само ние в Европа си правим лютеница за зимата.😄😄😄
Новини по държави: