Last news in Fakti

18 Август, 2022 16:07 902 1

С помощ от небето! Горски пожари в Испания бяха овладени след паднали дъждове

  • испания-
  • суша-
  • климат-
  • горски пожар-
  • глобалното затопляне

Около 2000 души бяха евакуирани от домовете си, но някои вече могат да се завърнат, съобщиха в. „Вангуардия“ и Испанското радио и телевизия

С помощ от небето! Горски пожари в Испания бяха овладени след паднали дъждове - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Дългоочаквани дъждове помогнаха на огнеборците в гасенето на горските пожари в испанската автономна област Валенсия, съобщиха днес властите, цитирани от ДПА.

Службите за спешни ситуации заявиха в Туитър, че разпространението на огъня е спряно и на много места пожарите са изгасени.

Пожари в северната и южната част на Валенсия опустошиха около 21 000 хектара. Около 2000 души бяха евакуирани от домовете си, но някои вече могат да се завърнат, съобщиха в. „Вангуардия“ и Испанското радио и телевизия.

В Португалия беше овладян горски пожар на около 80 километра северно от столицата Лисабон, съобщи агенция Луза.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😆😆😆

    0 0 Отговор
    Една чернилк@ по-малко 😂
Новини по държави: