Last news in Fakti

25 Август, 2022 10:39 1 045 3

Шефът на японската полиция подаде оставка

  • шиндзо абе-
  • полиция-
  • убийство-
  • оставка-
  • япония-
  • азия-
  • итару накамура

Шиндзо Абе почина от раните си, получени на митинг на 8 юли

Шефът на японската полиция подаде оставка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Шефът на японската полиция Итару Накамура съобщи днес, че е подал оставка и призна, че е имало пропуски в охраната на бившия премиер Шиндзо Абе, убит на 8 юли по време на предизборен митинг, предаде Франс прес.

"Решихме да реорганизираме нашия екип и да започнем на нова основа, що се отнася до нашите задачи по сигурността, затова предложих оставката си", заяви Накамура на пресконференция, на която бяха подробно представени заключенията от разследването за грешките, допуснати при охраната на бившия премиер. Накамура пое отговорност за тях. "След като проучихме най-внимателно инцидента, решихме да започнем от нулата и да преразгледаме нашата система за сигурност", каза той.

Шиндзо Абе почина от раните си, получени на митинг на 8 юли. Заподозреният, арестуван на местопроизшествието, го простреля в гръб. Оказа се, че той обвинява бившия държавник, че е свързан с религиозна групировка, известна като сектата на Мун, и за произтекли от това проблеми в семейството му. Мерките за сигурност по време на проявата не бяха особено строги, въпреки че Абе беше най-известният политик на архипелага. Местната полиция призна, че има "неопровержими" доказателства за пропуски в охраната. Шефът на полицията не каза кога оставката му влиза в сила. Според японски медии очаква се тя да бъде гласувана утре на заседание на правителството, предаде Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загубен човек

    6 1 Отговор
    Кой си подава оставката за глупости бе аланкоолу! Ела в БГ да се научиш на професионализъм и политическа мъдрост!
  • 2 НароДа

    2 1 Отговор
    Народа обича "демократино избраните лидери" - нали това ни набиват от 30 години, е виждаме докъде води любовта... направо да го пишат любовно престъпление. При нас толкова хора се изредиха, че няма толкова хора да ги охраняват в държавата...
  • 3 Балък

    5 1 Отговор
    А нашите биха си направили секуро /преместване на член-кореспондента от единя крачол в другия/.
Новини по държави: