Last news in Fakti

6 Септември, 2022 12:55 3 830 4

Това погребение е струвало 11,4 милиона долара

  • шиндзо абе-
  • япония-
  • погребение-
  • убийство-
  • милиони-
  • токио

Той бе застрелян от въоръжен мъж на предизборна проява

Това погребение е струвало 11,4 милиона долара - 1
Снимка: Shutterstock

Япония каза днес, че ще отпусне допълнителни 1,4 милиарда йени (9,97 милиона щатски долара), за да бъде погребан с държавни почести бившият министър-председател Шиндзо Абе. Тези средства ще бъдат използвани за покриване на разходите по охраната на събитието и посрещането на чуждестранни лидери. Така общата стойност на погребението ще възлиза на над 1,6 милиарда йени (11,4 милиона долара), предаде Киодо.

Имайки предвид опозицията срещу това Абе да бъде погребан с държавни почести заради неговите предизвикващи разделения политики и скандалите около него, решението на правителството да похарчи толкова пари на данъкоплатците за събитието ще предизвика силна ответна реакция от обществото, казват наблюдатели.

Миналия месец правителството на премиера Фумио Кишида каза, че ще похарчи 249 милиона йени за погребението на 27 септември. Абе бе застрелян от въоръжен мъж на предизборна проява в началото на юли. Кишида каза също, че цялата сума ще бъде обявена след погребението, защото ще зависи от това колко чуждестранни гости ще отидат, но явно правителството се е почувствало принудено да обяви сумата предварително заради разгорещения обществен дебат, отбеляза Киодо, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Соваж бейби

    7 2 Отговор
    Ненормална работа ,пича няма се върне от другия свят ,а това са пари за голямо имение Калифорния ,Малибу....примерно .Какво разхищение сигурно не са заработени с труд по 10 или 12 часа и спестявания.„От този крив чеп, от който е направен човекът, нищо право не може да се сътвори!“
  • 3 Шогун

    5 1 Отговор
    Мда, никой обаче не споменава че това е премиерът искащ затопляне с Русия и Китай! И имаше огромен шанс да спечели изборите, ако не го бяха застреляли.Но пък стрелеца показа нещо много опасно в Япония, а именно сектите. Това е държавата след САЩ по най-много секти на територията си. Изводите оставам на вас.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: