Last news in Fakti

2 Септември, 2022 14:14 1 542 4

Ердоган обвинява: Това са чисто политически решения

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието-
  • европейски съд по правата

По негови думи през последните 20 години са направени важни реформи за укрепване на върховенството на закона в Турция

Ердоган обвинява: Това са чисто политически решения - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), че не е взел "справедливи" решения спрямо Турция, съобщава Анадолската агенция.

"ЕСПЧ не е справедлив в своите решения, а политически. Когато става въпрос за Турция, той взема политически мотивирани решения", изтъкна държавният глава на церемония в столицата Анкара по повод откриването на новата съдебна година.

По негови думи през последните 20 години са направени важни реформи за укрепване на върховенството на закона в Турция.

Теми като правата и свободите на хората, правата на жените, правата на децата и подобряването на нашата съдебна система са най-важните елементи на нашите реформи, посочи Ердоган.

От своя страна председателят на турския касационен съд Мехмет Акарджа заяви, че турската съдебна система е "чувствителна" към основните права и свободи, защитени от Европейската конвенция за правата на човека и турската конституция.

Турският министър на правосъдието Бекир Боздаг пък отбеляза, че Турция очаква Европейският съвет и институциите на ЕС да имат "честен и безпристрастен" подход към страната като част от правното сътрудничество.

Турция има най-висок процент на спазване на решенията на ЕСПЧ в сравнение с други страни, подчерта Боздаг.

"Общият процент при страните, които са се ангажирали да спазват решенията на ЕСПЧ, е 80,14%, докато Турция има 87,90%. Ние спазихме и изпълнихме решенията на ЕСПЧ", категоричен бе той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Егати вица

    6 8 Отговор
    Ердоганова Тюркия и права на човека.
  • 2 Пич е Ердоган

    6 7 Отговор
    Краде и лъже и никой не го хваща! Като свърши, Турция ще се оправи!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Анонимен

    0 0 Отговор
    Гну..ен мазнини
    ДИКТАТОР
Новини по държави: