Last news in Fakti

4 Септември, 2022 15:03 1 288 7

Около половин милион сирийци са се върнали от Турция в собствената си страна

  • турция-
  • сирия-
  • бежанци-
  • алепо-
  • башар асад

През август са били задържани общо 28 814 нелегални мигранти, които предстои да бъдат екстрадирани, 856 души са били арестувани от полицията за организиране на нелегален трафик на хора

Около половин милион сирийци са се върнали от Турция в собствената си страна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сирийските граждани, които са се завърнали от Турция в родината си, са 521 039, съобщи турският заместник-министър на вътрешните работи и говорител на министерството Исмаил Чатаклъ на пресконферениция. По думите му броят на официално регистрираните в Турция към момента сирийски граждани е 3 654 866 души.

Той подчерта, че продължава борбата срещу нелегалната миграция. През август са били задържани общо 28 814 нелегални мигранти, които предстои да бъдат екстрадирани. 856 души са били арестувани от полицията за организиране на нелегален трафик на хора.

В отговор на въпрос за арестувания от българската полиция полковник от резерва Левент Гьокташ, говорителят на турското вътрешно министерство заяви, че е предприета процедура за екстрадирането му в Турция, тъй като е обвиняем от турски съд за убийството на писателя Неджип Хаблемитоглу през 2002 г.

"Поддържаме връзка с българските власти. След като завърши процедурата, която е свързана както с правосъдието на България, така и с международните правни норми, очакваме Левент Гьокташ да бъде екстрадиран и предаден на турското правосъдие. Важното е, че същият бе арестуван, а къде точно и кога, са подробности, които не са толкова важни”, допълни той, запитан дали Гьокташ е бил задържан, докато е пътувал от Одрин за Свиленград.

Турските власти са задвижили процедура и по екстрадиция на Фатих Йозер, който бе арестуван по подозрения за измами с криптовалута от полицията в Албания.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ъъъ

    3 1 Отговор
    "а къде точно и кога, са подробности, които не са толкова важни"

    да им бехте казали,че Сирия е на изток ...
    те завалийките накъм нас тръгнали за по напреко
  • 3 Мечкаров

    4 3 Отговор
    От където минат "освободителите" всичко става като на снимката.
  • 4 УкроФил

    2 0 Отговор
    Сигурно са се уплашили от действията на МВР и Гранична Полиция и са решили че трафика през БГ е невъзможен.Ха-Ха....
  • 5 Бай Пън

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Укр@инския Г@лошЪ":

    Краварите де факто.
  • 6 Сирия

    4 5 Отговор
    Братя мюсюлмани!
    Време да изгони руски окупатори от Сирия!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: