Last news in Fakti

12 Септември, 2022 08:12 1 494 2

Мерки срещу инфлацията - Септември 2022

  • япония-
  • инфлация-
  • токио-
  • пари-
  • икономика-
  • йена

Кабинетът трябва да предприеме необходимите мерки срещу резкия спад на йената

Мерки срещу инфлацията - Септември 2022 - 1
Снимка: Shutterstock

Заместник главният секретар на японското правителство Сеиджи Кихара заяви, че кабинетът трябва да предприеме необходимите мерки срещу резкия спад на йената, предаде Ройтерс.

"Що се отнася до резките, едностранни движения на валутата, ние ще следим отблизо развитието на ситуацията и ще трябва да предприемем необходимите мерки", заяви Кихара в отговор на журналистически въпрос.

Неотдавна йената падна до най-ниското си ниво спрямо долара от 24 години насам, тъй като инвеститорите се фокусират върху увеличаващото се разминаване между рязкото повишаване на лихвените проценти от страна на американския Федерален резерв и обещанието на Японската централна банка да поддържа свръхниски лихвени проценти, отбелязва Ройтерс.

"Няма да коментирам паричната и лихвената политика, тъй като те попадат в юрисдикцията на Японската централна банка ", каза Кихара. Той допълни, че правителството е готово да предприеме действия "в не толкова далечно бъдеще" за по-нататъшно отваряне на границите на Япония за чуждестранните посетители, като например премахване на дневния лимит на пристигащите в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бушприт

    0 1 Отговор
    Вижте,че на едната лента от улицата им пише ПХ- Пеш Ходете! И японците са се научили от ТКП-ка. Всичко им е направено,наредено, както трябва. А в България,мръсно,изтъркано,рушащо се.
  • 2 Хитрото

    1 1 Отговор
    Пийте по една чаша водахна гладно.
Новини по държави: