Last news in Fakti

15 Септември, 2022 13:56 3 290 81

ЕП: Унгария не е демократична страна

  • виктор орбан-
  • ес-
  • еп-
  • демокрация-
  • унгария-
  • резолюции-
  • ценности

Липсата на решителни действия от страна на ЕС е допринесла за появата на "хибриден режим на автокрация"

ЕП: Унгария не е демократична страна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейският парламент прие днес резолюция за Унгария, в която се посочва, че страната повече не може да бъде възприемана като пълна демокрация. ЕП осъжда "целенасочените и постоянни усилия на унгарското правителство" за подкопаване на европейските ценности и изисква резултати в процеса по член 7 от Договора за ЕС. Докладът бе приет с 433 гласа "за", 123 "против" и 28 въздържали се.

Липсата на решителни действия от страна на ЕС е допринесла за появата на "хибриден режим на изборна автокрация", т. е. конституционна система, при която се свикват избори, но не се зачитат демократичните норми и стандарти, заявяват евродепутатите, цитирани в съобщение на институцията, предаде БТА.

ЕП задейства процедурата по член 7 от Договора за ЕС срещу Унгария през 2018 година. Евродепутатите отчитат развитието на 12 наблюдавани области в страната. В новия текст се посочва, че ценностите, залегнали в член 2 от Договора за ЕС, включително демокрацията и основните права в страната, са се влошили допълнително от 2018 г. насам, като обстановката се изостря от бездействието на ЕС.

ЕП изразява съжаление заради неспособността на Съвета на ЕС да постигне значим напредък в борбата с отстъплението от демокрацията. Евродепутатите подчертават, че член 7, параграф 1 от Договора за ЕС не изисква единодушие между държавите от ЕС, за да бъде установена очевидна заплаха от тежко нарушение на европейските ценности, нито да бъдат отправени конкретни препоръки и срокове. Те посочват, че всяко по-нататъшно забавяне на действията съгласно правилата на член 7 от Договора за ЕС за защита на ценностите на ЕС в Унгария би било равнозначно на нарушение на принципа на правовата държава от страна на самия Съвет на ЕС.

Евродепутатите настоятелно призовават Европейската комисия да използва в пълна степен всички възможности, с които разполага, особено правилата за обвързване с условия за спазване на принципите на правовата държава при осигуряване на бюджет от ЕС. Докато ценностите на ЕС са особено застрашени от руската война срещу Украйна и нейните действия срещу ЕС, ЕП призовава ЕК да не одобрява унгарския план за възстановяване и устойчивост, докато страната не изпълни изцяло всички съответни препоръки в рамките на европейския семестър и всички съответни решения на Съда на ЕС и на Европейския съд по правата на човека; да изключи от финансиране програмите за сближаване, които допринасят за злоупотреба със средства на ЕС или за нарушения на принципите на правовата държава; и да прилага по-стриктно правилата, за да се справи с всяка злоупотреба със средства на ЕС по политически съображения.

ЕП изразява загриженост за работата на конституционната и избирателната системa, независимостта на съдебната власт, корупцията и конфликтите на интереси и свободата на изразяване, включително медийния плурализъм. Евродепутатите са загрижени също за академичната свобода, свободите на вероизповедание, на сдружаване, правото на равно третиране, включително правата на ЛГБТИ+, правата на малцинствата и на мигрантите, на търсещите убежище и бежанците.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    65 22 Отговор
    Май ще загубим унгарците. Българите обаче са ни в кърпа вързани.

    Коментиран от #12

  • 2 Хихихи..

    149 23 Отговор
    Всеки,който не е щатска марионетка е "недемократичен"..

    Коментиран от #17

  • 3 Понеже

    125 15 Отговор
    Не слуша психопатите зад голямата локва...
    За това "не била" демокрация...
    Ха-ха-ха...
    А БГ какво е???
  • 4 Койдозлу

    96 11 Отговор
    Е да. Като не им уйдисва не го харесват.
    Хайде и ние да излезем от ЕС и демократичния ЕС да си имат външна граница с останалия свят.
    Да но им е изгодно ние да вършим черната работа
  • 5 ВЕРЕН ЕВРОАТЛАНТИК

    87 11 Отговор
    И ПРЕДИ 33 ГОДИНИ БЕШЕ СЪЩОТО.КОЙТО ИМАШЕ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ БЕШЕ ОБЯВЯВАН ЗА РЕНЕГАТ.И ЗНАЕМ КАК СВЪРШИ ВСИЧКО.

    Коментиран от #26, #80

  • 6 Бонев

    115 13 Отговор
    Живял съм в Унгария. Това е една страхотна страна. ЕП. Си го знаем. Отлично платени нищоправници.
  • 7 Пенчо

    112 10 Отговор
    Още един излязъл от ЕС много скоро. Като нямаш възгледи на ЕС значи си срещу тях. Тая демокрация да не се окаже накрая чист комунизъм или фашизъм

    Коментиран от #64

  • 8 да де

    115 6 Отговор
    Значи според брюкселските евролентяи да защитаваш интересите на държавата си не е демокрация и обратното всичко що е в услуга на големите началници, корпорациите, разни джендъри и темподобни ценности е върхът на демокрацията
  • 9 Еврогей

    57 8 Отговор
    Всеки ,който че чекне допара на прайда е извратеняк и путинист...
  • 10 Ес е кочина

    75 11 Отговор
    От джендари

    Коментиран от #32

  • 11 фефефефефе

    28 3 Отговор
    знаючи са терористи
  • 12 Споко😀

    17 7 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Един по един,докъто почнете да кукуригате😀😀🌉

    Коментиран от #41

  • 13 Българин 🇧🇬

    74 7 Отговор
    Половината обвинения на ЕС нямат основание ! Другата половина са неща , с които Унгария възхищава европейските граждани ! Но в Брюксел евробюрюкратите само цитират натовски опорки .
  • 14 Извънредно

    64 4 Отговор
    Приемат Македония и Албания спешно в ЕС,щото скоро ще стане смешно?
  • 15 ЕСССР

    41 8 Отговор
    Да ходят да се шият някъде! Излизане от ЕСССР му е спасението
  • 16 да бе

    62 6 Отговор
    Никой не се оплакал в Унгария от репресии по изборите или че са били нечестни, никой не ги обажалвал. как така се олбявява тогава, че не били демократични. Ако не им харесва как управлява президента, това си е техен проблем. Смазаха протестите в САЩ, хората влязоха в Белия дом да протестират, че вотът им е подменен, тръгнали да упрекват другите, че били недемократични.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Иво

    12 54 Отговор
    По добре е Унгария да бъде изкарана от ЕС и НАТО. Режима на Орбан не спазва директивите на ЕС и се сближава с Путинска русия.
  • 19 Хахаха

    63 3 Отговор
    И защото "не е демократична страна", затова всички големи автомобилопроизводители, вкл. от Корея и Япония са там. А Нокия, Самсунг и т.н.
    Смот...ани евроЛИБЕРАСТИ от ЕП. Атази щуротия - за ЛГБТИ. Нямам против тези хора, но когато ми се натяква отвсякъде за тях, за техните права, за какво ли не ...., къде отиват моите права и тези на децата ми, които искаме да живеем в един нормален свят от мъже и жени, от бащи и майки? ЕВАЛА НА ОРБАН.
  • 20 милиционер

    51 5 Отговор
    ЕП : "който не играе по свирката ни е диктатор"
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Да ама

    35 4 Отговор
    на унгарците им е през оная работа.
  • 23 Мишо

    42 6 Отговор
    Сега остава да обявите, че Орбан има дворец на Балатон, хрупа на закуска дечица и тоалетната му е златна. Напред соросоиди, напред до победата на шарени прайд.
  • 24 Хаджигенов

    12 4 Отговор
    Унгария и България.
  • 25 12345

    39 5 Отговор
    Тези изкукали бюрократи са пълни смешници. Време е да се сложи край на този съюз.
  • 26 гост

    10 44 Отговор

    До коментар #5 от "ВЕРЕН ЕВРОАТЛАНТИК":

    Има една дребничка подробност , ама за прости русофили е трудно да помнят друго освен опорките на вожда !! Унгария е ПОДПИСАЛА ОФИЦИАЛНИ договори за присъединяване към ЕС със много ясни изисквания !! И го е направила доброволни по своя воля !! Даже по коленца се влачеше пред ЕС тогава !! А сега тъпия Орбан така се е охакал до ушите с дългове и унгарската икономика е толкова зависеща от ЕС , че даже не може и да си мечтае да изкара и месец без ЕС и парите му !! И само преди 2 дни стана точно това , което казах миналата седмица !! След като се пенеше за "вето" за санкциите по медиите , оня ден тихомълком подписа като наакана ученичка !! И още мнооого ще подписва , докато окончателно му духнат под опашката !!

    Коментиран от #35, #43, #44

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 АБВ

    5 38 Отговор
    Унгария трябва да бъде изгонена от ЕС .Те са срам и позор .Да си вървят при Путин
  • 29 Жръц- хръц

    40 3 Отговор
    Толкова за " Европейска равнопоставеност". Не слушкаш- няма 💰. Единственият политик,който не могат да вържат на къс повод.И отговора е елементарен- нямат молекула компромат срещу него.Сега търсят различни ,но изпитани схеми да го свалят- отвътре.За да сложат послушен лакей. На ЕК и на баш Шефа.Три са държавите с независима политика в ЕС-Полша, Австрия и Унгария.Поляка играе за себе си,защото зад него е Шефа заради геостратегически интерес.Австриеца игра самостоятелно,в интерес на държавата,и го сготвиха за два месеца.Сегашния е бледо копие- опитва седеж на два стола.Единствен Орбан е унгарец- държавник.Измъкна страната от хомота на огромни кредити.Изплати всичко до цент.Затова е трън в петата на ЕЦБ,и Световна банка - не им е длъжник.Не разрешава и дума за еврозоната. За няма 10 години, изстреля Унгария в челните места в ЕС.Техните Седесари бяха е затлачили с огромни дългове.Форинта им беше обезценен над 380%! Дойде Орбан,и ги направи мощна нация.Такива са смъртоносно опасни за лакейската върхушка в ЕК.

    Коментиран от #38

  • 30 Дедо

    20 1 Отговор
    Ей ма как хитро са оплели пропагандата си шорошчета.
    "Хибриден режим на изборна автокрация", т. е. конституционна система, при която се свикват избори, но не се зачитат демократичните норми и стандарти".
  • 31 Гост

    34 1 Отговор
    Абсолютно - щом началниците на евробюрократите отвъд океана така казват, значи Унгария е "недемокрация"! "Демократично" е когато дете на 2 години само може да "избира" пола си, когато любители на кекс с животни и други извр.няци претендират публично за "права", когато по кварталите е пълно с казина и зали за хазартни игри, когато се продават наркотични в-ва в дворовете на училищата, улиците са пълни с просяци, когато политиците крадат с г-те си, когато изпълняваш всички заповеди на чужди господари...
  • 32 Смях се от сърце...

    26 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ес е кочина":

    Да, вече е кочина... 80-те г на мин век бяха образец на система, на свобода, на някаква ценностна система.. днес са циганска кочина... Нямат никакво бъдеще .. скоро и халифат ще стане...
  • 33 Теодор Рузвелт

    4 24 Отговор
    Автократични режими попаднали в Запада са Саудитска Арабия, ОАЕ, Турция, Унгария и донякъде Полша, а държави като България с огромна руска пета колона за демокрация и дума неможе да става

    Коментиран от #53

  • 34 дебил русофил

    6 30 Отговор
    Орбан дебелогъзий е Тиквата на квадрат.
  • 35 идеолог

    28 5 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Бъди спокоен. Зимата идва. Ще видим евроатлантиците дали ще споделят общите блага както се говори, или всички ще лъжат и ще се скарат. Скоро се очакват масови протести.

    Коментиран от #46

  • 36 Наблюдател

    17 0 Отговор
    Значи вече е в един кюп наравно с арабските "недемокрации"
  • 37 руки

    30 3 Отговор
    е кои са тия Европейски ценности според либераститите в ЕП - да държат хората гладни и на студено, заради държава като Украйна, която дори не е член на ЕС? Това не са Европейските ценности, това са интересите на Америка които чрез техните проксита в ЕП начело с Урсулката се опитват да разбият ЕС, Русия и оттам цяла Европа. Урсулката и тия около нея рано или късно ще отговарят заради престъпленията които може би вече са извършили срещу гражданите на ЕС.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ами да

    7 13 Отговор
    Я, ЕП се пробуди! Малко късно!
  • 40 Така е

    35 3 Отговор
    За ужас на ЕС унгарците забраниха смяната на пола и все още се къпят!
  • 41 Я па ти,

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Споко😀":

    Да не би да квакаш или само тръцкотиш?
  • 42 Домакин

    17 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ало, некъпания джендър, стига си ревал бре:)
  • 43 Емил

    22 3 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Не е вярно че са се молили унгарците за ЕС.
    Тогава влязаха в ЕС със 30% за!!!
    За да влязат в ЕС тогава промениха правилата и вместо 50%+ "за ЕС" от всички гласоподаватели, го направиха над 50% от гласувалите!!!
  • 44 Гост

    24 3 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Я цитирай едно поне "ясно" изискване по договора с ЕС, което не изпълнява Орбан!? Няма такова или не можеш да посочиш? А и щом не и изнася на ЕС избора на унгарците.... Ами просто е - изключват Унгария от ЕС! Да, ама не им стиска, а само лаят безсмислици и лакърдии за "диктатора" Орбан и други глупости, без да зачитат избора на народа на Унгария!

    Коментиран от #55

  • 45 САЩ

    18 2 Отговор
    Правилно. Демократичните страни играят по свирката ни. А тия унгарци - нещо бягат по тъч-линията.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Коментар

    24 2 Отговор
    Украйна не била демократична страна, щото разрешила на народа си да избере Орбан общо 4 пъти???

    От друга страна, България е изключително "демократична" страна, щото нито веднъж управлявалите не попитаха народа си за важните въпроси (като: газ, оръжия, санкции и американски военни бази)??????????

    Страхотна логика имат тия от ЕП????????!!!!!!
    Скоро може да обявят всяка уважаваща себе си европейска държава за "антидемократична",(антиглобалистическа), когато избере свои аналози на Орбан!!!

    Глобалистите-евроатлантици съсипват света, за да угодят на началниците си зад океана???!!!
    И до кога така???

    Много скоро ЕС ще се разпадне, ако продължава да изпълнява сляпо нарежданията на кукловодите си!!!

    Коментиран от #50

  • 48 Глупав

    22 4 Отговор
    Западът се е превърнал във фашистка диктатура. А думата демокрация е лишена от смисъл.
  • 49 Павел Николаев

    21 1 Отговор
    Ако не подкрепяш ЛГБТ обществото и прайдовете си ПРО-ПУТИН и Идиот ...
    Ако казваш истината си недемократичен ...
    :) Новите сентенции на 21ви век.
  • 50 Коментар

    12 0 Отговор

    До коментар #47 от "Коментар":

    Украйна да се чете Унгария!

    Автоматичния редактор на гугъл клавиатурата е "страхотен"!!!
  • 51 Скрити се бе укрофашага

    20 2 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ти знаеш ли какво е днешния Запад?
    Една трагедия на нормално общество. А разните "комисари" на идиотския ЕС не сме ги избирали... Но такива като Урсула фон Лайненамта те командва и тя въведе разни санкции... Сега инфлация и голяма криза ни предизвикаха тези НЕизбраните от нас..
  • 52 Секстра Нина

    16 1 Отговор
    e много ясно, който не се маже с кравешку аку, не е демократ ааааахахахахаха
  • 53 Хахаха

    13 3 Отговор

    До коментар #33 от "Теодор Рузвелт":

    Абе маймунска шарко нито една от изброените държави не е в Западна Европа:))) И още нещо ОАЕ е най богатата държава в света и единствената, в която няма бедни!
    п.п. Кога да те очакваме със стария ти ник "Тодорка" или трябва да мине известно време преди пак да си смениш пола?

    Коментиран от #76

  • 54 Трак

    18 4 Отговор
    А то щото пък ЕП е демократичен нали ? Няма по голям диктатор от ЕС . Налага на 500 милиона европейци тотална деградация разврат аморално поведение като го квалифицира като забележете: ЦЕННОСТ и ни го налага силово. Няма свободно изразяване и свобода на словото. Вчера направих 20 опита да си сложа снимка на корицата на фейсбук с полка на освободителите и героите на Украйна АЗОВ . 19 пъти фейсбук ми премахна снимката от корицата а накрая просто ме блокира за 30 дни за пореден път. Миналия месец взех едно бебе на ръцете си и си направихме семейна снимка като съм махнал ръка за поздрав. Изтриха ми снимката и е квалифицираха като терористична че съм възхвалявал Хитлер. Ако кажеш добра дума за националсоциализма те преследва същия този ЕС като терорист нонняма проблем да издигаш други терористични символи като сърп и чук и да възхваляваш най големия масов убиец в човешката история като Сталин . За ЕС ЕК и ЕП това не е драма . Да не говорим за ционизма който ни го налага за това да приемаме жи-вотни от Африка като мигранти и да им коленичим докато ни избиват насилват и унищожават . Ако аз се надигна да защитя семейството си същата ЕП ЕК и ЕС ще ме пратят в затвора и съдят до живот. Плюя на тая ЕП ЕК и ЕС. Пи-кая на еврейския ви ШИ-:БАН СЪЮЗ НА КОМУНИСТИ ДЕГЕНЕРАТИ РАЗВРАТНИЦИ ПЕ-:ДАЛИ И Л-а:йна . Унгария И Полша са милион пъти по демократични от ционисткия съюз който няма никаква разлика със СССР
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Септемврий Цезар

    14 1 Отговор
    Един балон,който се надува до безкрай,неимуверно ще гръмне-заключи римският сенат.АВЕ
  • 58 ЕС=СССР

    10 8 Отговор
    Никаква разлика между ЕС и ссср . Едно и също Л-А-ЙНО
  • 59 Хахах ЕП разказват вицове

    13 3 Отговор
    ЕС и ЕП вече са тоталитарни организации и ще се разпаднат. Нямат нищо общо пазарните икономики и демокрацията. Доказателство са всички неща, които правят в последно време лато "регулации" и санкции.
  • 60 Абе трак трак

    11 1 Отговор
    Що се възмущаваш бе моето дете.Ти фейса за ценност ли го имаш.Вместо да опитваш да се периш на всички с твовто дете,вземи и се радвай само ти на него.Ценностите се крият в семейството,а не във фейса.Жив здрав бъди,и много радости покрай теб с близките ти желая.
  • 61 Дедо Z

    6 2 Отговор
    Сигура!Виж Саудитска Арабия -демокрация та дрънка!
    А за САЩ какво да кажем?
  • 62 Ивелин Михайлов

    8 1 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна, който не се подчинява на брюксел е диктатор!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пенчо":

    Второто
  • 65 Гоуем демократ

    15 2 Отговор
    Присмял се Хърбел на Щърбел! Унгария не е демократична а този измислен съюз е суууупер демократичен! Поне Орбан мисли за народа си за разлика от другите послушковци!
  • 66 Някой

    6 2 Отговор
    включително правата на ЛГБТИ+, правата на малцинствата и на мигрантите, на търсещите убежище и бежанците.......ИНАЧЕ МИ Е ИНТЕРЕСНО ПОПА ВЪВ ВАТИКАНА КЪВ ПОЛ Е?
  • 67 Един друг

    2 11 Отговор
    Руснаците затънаха в големи л;йна в Украйна.Троловеплатени,руснаци преселени и безплатни български талупи са силно изнервени.Спазват опорките за слаб ЕС и неговия разпад.Но Германия и др. държави полека ще се измъкнат от зависимуст,ядосаха се и почват да дават съвременни оръжия на изток.И ако на запад ще ива ограничения тука в Бг ще има глад и мизерия за най - голямо дефицитните глави пищещи тук.На първо време по селата ще свъшат дървата и ще са скъпи .А София дето злорадстват че е проевропейска ще си е добре.До напролет.
  • 68 Вървете на.....

    11 2 Отговор
    Този ЕП е пълен с мижитурки и подмазвачи от всички страни на ЕС. Унгария не била демократична страна, това сериозно ли го говорят тези изперкали пенсии. А защо си мислят така, защото в Унгария мислят първо за собственото си население, да имат газ, да са на топло през зимата, да се къпят когато си искат, да им е светло, да са защитени хората които работят на смени и се връщат в късните часове. Но в ЕС е супер демократично, нареждат ти от къде да си купваш горива, колко ток да гориш, колко минути да се къпеш, ток на режим, готвене в кои часове, с кого да правиш бизнес, и все такива демократични заповеди на Урсула и естественно санкции ако не се изпъляват. Демократично е да пълят сметките на Зеленски с наши пари, не с техни лични, а да класираме българите като най бедни и че могат да не изкарат и зимата много от тях. Важно е че сме в ЕС, но на тази акушерка изобщо не и дреме. Ние сме последната и грижа. Вървете на м.....та си всички ръководители на този недемократичен съюз, който докара страната ми на този хал, балабар с любимият ви българин Бойко тиквата, чийто кражби искате да изперете и да го върнете пак, за да имате още един малоумник когото да командвате.
  • 69 Бибиян Сан Докан

    0 6 Отговор
    Орган че го прават комсомолец! Как се прави Орган комсомолец? Много лесно- без да мо турат перверзетив плюват одгоре мо до де почне да се дави и ръцка од зор!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Дядо Боби

    7 1 Отговор
    Евро Парламента не е демократичен а МЕНТЕ парламент!!!!!!!!!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Иван

    4 0 Отговор
    Унгария възпира връщането на еврейския Мешия.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Теодор Рузвелт

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "Хахаха":

    Нито казах ЕС, нито Западна Европа казах сюзници на Запада
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ДЕМОКРАЦИЯТА ИЗИСКВА ДА КРАДЕШ И МАЧКАШ

    2 0 Отговор
    НАРОДА СИ , КАКТО И ДА СИ ПРЕДАТЕЛ НА НАРОДА СИ - КАКТО ПРАВЯТ НАШИТЕ МРЪСНИЦИ ! ЗАТОВА И ЕС НИ ПРИЗНАВА ЗА ПОКАЗНА ДЕМОКРАЦИЯ !
  • 80 Така

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ВЕРЕН ЕВРОАТЛАНТИК":

    Така де. Ама нали ЕСто е противоположната алтернатива? Що започнаха да правят като онея преди 33г.? Тогава, да се разпада ЕС щом не не отговаря вече на алтернативата.
  • 81 ХОНДА МОНДА

    0 0 Отговор
    Орбан , Лукашенко, Путин един дол дренки...........
Новини по държави: