Last news in Fakti

30 Септември, 2022 09:30 2 177 6

Обрат на Острова! Лейбъристите водят на консерваторите с 33 процента в нагласите за гласуване

  • лейбъристка партия-
  • консервативна партия-
  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • лиз тръс

Съгласно проучването на "Югав", извършено в сряда и вчера, 54 процента от анкетираните са заявили, че подкрепят лейбъристите, а 21% са казали, че симпатизират на консерваторите

Обрат на Острова! Лейбъристите водят на консерваторите с 33 процента в нагласите за гласуване - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британската опозиционна Лейбъристка партия води на управляващата Консервативна партия с 33 процента в нагласите за гласуване, става ясно от социологическо проучване на "Югав", публикувано вчера.

Тази преднина е безпрецедентна за проучване на "Югав", а също така и най-силният резултат, който е отбелязвала която и да било партия в проучвания, публикувани след края на 90-те години, изтъква социологическата агенция.

По-рано вчера британската премиерка Лиз Тръс направи изявление в защита на плана си за икономически растеж, след като големите намаления на данъци, обявени миналата седмица, намалиха стойността на британската лира и на правителствените облигации.

Съгласно проучването на "Югав", извършено в сряда и вчера, 54 процента от анкетираните са заявили, че подкрепят лейбъристите, а 21 процента са казали, че симпатизират на консерваторите.

В проучването са взели участие над 1700 британци.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 7 Отговор
    Щом пише 33, значи е Пунтамара, пък и днес е Пятница, ден на Пунтамарата.
  • 2 Тръс

    28 1 Отговор
    Ще я стръскат набързо
  • 3 МирО

    17 1 Отговор
    тръст скоро ще я изтръскат
  • 4 златоград

    3 1 Отговор
    А сега да ви напиша истината. Според Британската монархическа конституция премиерите се узаконяват или в Бъкингамския дворец или в Уестминстърското абатство а не в лятната резиденция Балморал пък и истинската баба Бети е екзе....... я няма от три години. ....... Ах тази светла демокрация.
  • 5 12345

    7 0 Отговор
    Вълната на недоволството се засилва и ще залее целия континент.
  • 6 Социолог

    5 4 Отговор
    1. Възраждане
    2. ГЕРБ
    3. ДПС
    4. ПП
    5. БСП
    6. ДБ
    7. ИТН
    8. БВ
Новини по държави: