Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 19:55 2 030 43

Унгария постигна споразумение с Русия за отложено плащане на част от газовите доставки

  • русия-
  • украйна-
  • газ-
  • газпром-
  • виктор орбан

Будапеща обаче за първи път признава, че Унгария не получава никакви отстъпки от цената на руския природен газ, който получава и като цяло го заплаща по цени на спот пазарите

Унгария постигна споразумение с Русия за отложено плащане на част от газовите доставки - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгария е постигнала споразумение с Русия, което ѝ позволява да отложи плащането на поне част от количеството природен газ, от което се нуждае, съобщи пред журналисти министърът на икономическото развитие на страната Мартон Наги, цитиран от ДПА.

Договореността за отложено плащане на част от руските газови доставки първоначално ще бъде в сила за период от 6 месеца. Тя касае количества от синьо гориво, които ще бъдат доставени на цена, която е по-висока от базовата. Тя не е уточнена от Наги по време на дискусия, която се е провела вчера, но за която унгарски медии съобщават днес, отбелязва Ройтерс.

Министърът обаче за първи път признава, че Унгария "не получава никакви отстъпки от цената на руския природен газ, който получава и като цяло го заплаща по цени на спот пазарите".

Унгария няма да бъде длъжна да плаща "неочаквано много" през предстоящата зима, ако спотовите цени на природния газ, който внася, се повишат рязко.

Унгарският премиер Виктор Орбан от години поддържа добри отношения с руския президент Владимир Путин. През лятото Будапеща си осигури допълнителни доставки, въпреки че Русия спря да изнася природен газ за много други страни от Европейския съюз, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    48 10 Отговор
    ОРБАН СИ БРАНИ НАРОДА И ИНТЕРЕСИТЕ!

    Коментиран от #38

  • 2 до сетния си дъх

    10 36 Отговор
    хитрия комунист орбан може да разчита вече само на руско гражданство!
  • 3 Помак

    38 9 Отговор
    ....в новиа рет създаден от Русия има и разбиране и приятелство !....а в уса реда искат да ни оглозгат и кокалите...
  • 4 Урраааа

    7 36 Отговор
    Тоз безрамник сега ще прави пари на гробовете не хората..абсолютен позор за европейския континент като цяло..
  • 5 евлампи

    25 2 Отговор
    Да пратим чехлю и пасито да сакат заем от изкукондрела у белата къща са сакат амерички газец на вересия!!!
  • 6 Жоро

    7 17 Отговор
    Ние пък вече си имаме тръба с по евтина газ. Спот пазарите нас не ни вълнуват защото е по дългосрочен договор.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Жорето

    20 3 Отговор
    Орбан точно ще ви каже на колко купува газ!!!!Всички лъжат за всичко и по всякакъв начин.Лъжата е издигната в култ в ЕС.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Магия майна

    3 16 Отговор
    Тез се оказаха рядко противна нацийка
    Хуу че не мърдат от морето наречено балатон много че да не дразнят поне
  • 11 Кирето

    17 3 Отговор
    Браво на човекът!Ще ощави и Брюксел и хунгарите ще са добре.Били са добре и пак ще са добре.Не се наведе на никой.
  • 12 Иван

    16 2 Отговор
    Не искам да слушам , щото завиждам ! Ние , слугините на турци и янки пак вентилираме супата . 🇺🇸 Пфу 🇹🇷

    Коментиран от #14

  • 13 Хахаха

    16 3 Отговор
    Ама го получава.
    Почти 40 хиляди австрийци вече подписаха писмо за искане на истински неутралитет. Прочетете го. Може да по умнеете. Само с джафкане в хор срещу Русия няма да прокопсате.

    Коментиран от #16

  • 14 Дано ти се сбъдне желанието

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Не е по добре е да си слуга на азиатското джудже и да стоиш гладен както заслужаваш
  • 15 Хахаха

    6 3 Отговор
    Цялото писмо на Инициативата за връщане на неутралността:

    Уважаеми дами и господа от австрийското федерално правителство!

    Събитията от последните няколко седмици доведоха нас, подписалите това писмо, до осъзнаването, че е изключително важно да Ви предадем, като представители на Република Австрия и на хората, които живеят в Австрия, нашето отношение и убеждение и да Ви призовем да действате в съответствие с волята на Вашия суверен.

    Войната винаги е безсмислена. Умирането на млади хора заради амбициите и игрите за власт на политиците е ужасно, непоносимо и неприемливо.

    Коментиран от #21

  • 16 Джаф джаф

    2 15 Отговор

    До коментар #13 от "Хахаха":

    Русия умря бе другар само че още тялото не го е разбрало..при влечугите е така

    Коментиран от #17

  • 17 Хахаха

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "Джаф джаф":

    Ясно , ясно...както при вас - интелектуалните импотенти, искате нещо остроумно да кажете, а се получава, като винаги- хохлобидлячесто ( вербална п о ми я).
  • 18 Ученият котка

    6 1 Отговор
    Такива отсрочки се дават само на базата на реципрочност. Каквото и да казва Орбан, той е принуден да поема ангажименти към Русия.
  • 19 пье шу

    10 3 Отговор
    мдам... орбан е поемал ангажименти пред унгарския народ, не пред едни мьеки... (китки, бре!) в брасълс или една говедарска амбасада. това е.

    Коментиран от #23

  • 20 пье шу

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Таумвзе сатъра на козлудуй от язовеца":

    дрын-дрын! именно защото не им е къса паметта, не искат нов "голям брат". а териториалните цървулковци, назначени за политици - от трън, та на глог.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Евтина пропаганда пак

    0 4 Отговор
    Тоз футболист соросоид го натискат да налага санкции на русия..и той сега ще си намери извинение и пред двете страни по въпроса..хем няма да плаща на ония кеш
    хем ще има газ и другарите от Кремъл и от Будапеща ни я продават тая работа като хуманитарна проява на добра воля
  • 23 Ученият котка

    4 5 Отговор

    До коментар #19 от "пье шу":

    Ако Орбан се ограничи само със задължения към народа си, политическото му бъдеще бързо ще стане съмнително и мътно.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хахаха

    8 0 Отговор
    Сега, след няколко месеца от налагането на тези санкции, смятаме, че е пределно ясно, че НИЩО от това не отговаря на действителността. Мнозинството от държавите извън Европа не подкрепят санкциите, наложени от западните държави. Напротив, в Евразия, Африка и някои части на Южна Америка се формира ново съзвездие от сили, което открито се противопоставя на западните индустриални държави. Изглежда, че руската икономика далеч не е претърпяла щетите от санкциите, които техните автори са планирали и са ни съобщили. Няма никакви признаци, че санкциите могат да спрат безсмислената смърт на млади хора в Източна Украйна.

    Напротив, ние, гражданите, всеки ден ясно усещаме, че НИЕ сме истинските потърпевши от икономическите санкции, че НАШАТА национална икономика, а оттам и цялата социална структура на нашето общество, са сериозно засегнати и че сега сме изправени пред най-сериозната икономическа криза през последните 80 години поради последиците от санкциите. Сякаш това развитие на събитията не е достатъчно лошо, ние като загрижени граждани трябва да осъзнаем, че страните от НАТО също са в истинска спирала на военна ескалация. Както виждаме, вдига се бойната готовност на повече от 300-хилядна натовска армия, западните държави изпращат все по-тежки оръжия в зоната на войната, конфликтите с Русия вече започват да се зараждат и в други зони на Европа, а скоростта на риторичната и фактическата ескалация ни плаши.


    Като малка страна ние, австрийците, не сме в състоя

    Коментиран от #26

  • 26 Циба

    0 7 Отговор

    До коментар #25 от "Хахаха":

    Аре ве мой пиши си по руските сайтове
    На никой не му пука за вас и за драмите ви..ако не щете да ядете германски салам ще ядете по евтин китайски и точка

    Коментиран от #28, #40

  • 27 Хахаха

    7 0 Отговор
    Като малка страна ние, австрийците, не сме в състояние да влияем на действията на страните от НАТО. Но можем да предприемем действия сами и в интерес на родината си. Поколението на нашите бащи, майки и баби и дядовци се ангажира с вечен неутралитет по много основателни причини след ужасите на последната световна война. Неутралитетът се е превърнал в част от ДНК-то на нашата нация по добри и разумни причини, а преобладаващото мнозинство от населението подкрепя запазването на неутралитета на Австрия по добри и истински причини. Ето защо ние, подписалите това писмо, се чувстваме задължени да направим публично достояние и да призовем австрийското федерално правителство:

    Нека като Република Австрия НЕЗАБАВНО да се върнем към строг неутралитет спрямо ВСИЧКИ страни в конфликта в Украйна.

    Като част и следствие от този неутралитет, нека да засилим контролираната хуманитарна помощ за цивилното население в засегнатите от войната региони.

    Нека предоставим Виена като място за провеждане на международна мирна конференция в съответствие с десетилетните традиции и да поканим във Виена ВСИЧКИ страни в конфликта и техните политически лидери.

    За да докажем доверието си като честни посредници - и за да предотвратим по-нататъшни щети за националната ни икономика - трябва незабавно да се откажем от подкрепата на едностранно наложените санкции от западния отбранителен съюз НАТО! Австрия няма място в НАТО, австрийското население не желае членство в този военен съюз и

    Коментиран от #36

  • 28 Хахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Циба":

    Скрий се, хохлобъдло!
  • 29 БРЦК

    3 1 Отговор
    На В англия не и трябва ЕС

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Джаф джаф

    0 5 Отговор

    До коментар #30 от "Хахаха":

    Като постоиш заключен малко във руския зоопарк и пак ще почнеш да сънуваш кока кола колхозник..колената ще ви омекнат точно след 2 години много рязко

    Коментиран от #32

  • 32 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Джаф джаф":

    Да, да...пий бесогон, може да олекне.

    Коментиран от #34

  • 33 Ученият котка

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "БРЦК":

    Златни думи.
  • 34 Над човек

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Хахаха":

    Е щом си забравил..аз помня повече от 3 минути и знам много добре накъде отивате..
  • 35 Тулуп

    6 0 Отговор
    Хубаво запомни тая снимка щото ти трябваше да си на мястото на Орбан а не да събираш плевнята и еврейския........ да забатачвате още повече България
  • 36 факт

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Хахаха":

    В подписката се говори за "всички" страни в конфликта, не за "двете" страни в конфликта, което е особено показателно, стига поне малко да искаш да се замислишц Страните в този конфликт са наистина повече от две, доста повече от две. Австрия не е член на НАТО въпреки че е член на ЕС. Австрия и Унгария са си научили уроците, въпросът е ние кога ще научим нашите и докога ще продължаваме с успешните опити да се навираме между шамарите.

    Коментиран от #42

  • 37 циганскоколело

    0 1 Отговор
    Маджарският мангър ще налива на путарлягата евро пачки а джуджака ще му пълни швейцарската сметка.
  • 38 АУУУУУ

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    КАТО НЕ ПОЛУЧАВА НИКАКВА ОТСТЪПКА ЗА ГАЗТА НЕЗАВИСИМО ЧЕ Е ВЕРЕН НА ПУТИН ?
  • 39 Васил

    0 0 Отговор
    Орбан видя дебелият край да му плаща в Рубли като се е навел!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Рико

    0 1 Отговор
    ЕС да вземе решение, всички страни членки, които имат да плащат нещо на Москва, да превеждат плащанията в нарочен фонд за възставовяването на Украйна. Да не стане след войната - Русия рушила, Европа плащала!
  • 42 Рико

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "факт":

    Няма "конфликт", не си играйте с понятията! Конфликт е Фолклед, когато две страни спорят за нещо. Тук имаме агресия, 100%, безспорна агресия! Това не конфликт между две еднакво отговорни държави.
  • 43 така е

    1 0 Отговор
    Те си знаят!А ние ....
Новини по държави: