7 Октомври, 2022 23:15 1 165 5

Горната камара на германския парламент одобри енергиен пакет и намали данъка върху газа

  • кристиан линднер-
  • газ-
  • електричество-
  • нефт-
  • олаф шолц

Финансовият министър Кристиан Линднер заяви, че до следващата или по-следващата седмица ще има яснота по въпроса за въвеждане на таван на цените, който продължава да се обсъжда

Горната камара на германския парламент одобри енергиен пакет и намали данъка върху газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Горната камара на германския парламент – Бундесратът, одобри днес енергиен законодателен пакет за намаляване на потреблението на газ чрез засилване на доставките и разширяване на възобновяемата енергия, както и понижаване на данъчното облагане върху газа, предаде ДПА.

Мерките имат за цел също така да подобрят законовата рамка за слънчевата и вятърната енергия, както и за биогаза и втечнения природен газ.

Парламентарният държавен секретар към министерството на икономиката Михаел Келнер каза, че законодателството е важно за обезпечаване на енергийните доставки в Германия и за увеличаване на независимостта от руските изкопаеми горива.

Бундесратът одобри намаляване на данъка върху природния газ от 19 на 7 процента от този месец. Понижението ще остане в сила до март 2024 г.

Германското правителство вече е предвидило около 200 милиарда евро за подкрепа на гражданите и бизнеса при сегашната енергийна и инфлационна криза.

Правителството назначи експертна комисия, която да препоръча план за таван на цените, насочен към намаляване на енергийните сметки. Комисията възнамерява да заседава през уикенда, за да подготви предложение, което да бъде представено в понеделник, каза днес говорител.

Финансовият министър Кристиан Линднер заяви, че до следващата или по-следващата седмица ще има яснота по въпроса за въвеждане на таван на цените, който продължава да се обсъжда.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рошко

    0 0 Отговор
    Честито, зима иде не 1 и 2 ами и северен поток 3 и северен ток ще има след време.

    Коментиран от #5

  • 5 Няма вече

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    Северни потоци. От сега нататък ще има северен студ.
Новини по държави: